Yusufeli

Yusufeli

Son dakika Yusufeli haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Yusufeli ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Yusufeli haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Yusufeli

haberleri sayfasında son dakika yaşanan yusufeli gelişmeleri de dahil olmak üzere 281 yusufeli haberi bulunmuştur. Tüm yusufeli haberleri aşağıda listelenmiştir.
Yeni Yusufeli'nin ilk başkanı! Oyların yüzde 46,97'sini aldı: Barış Demirci kimdir?
Yeni Yusufeli'nin ilk başkanı! Oyların yüzde 46,97'sini aldı: Barış Demirci kimdir? CHP, 56 yıl sonra Artvin'in Yusufeli ilçesini yeniden kazandı. İlçe merkezi ve köyleri Yusufeli Barajı'nın suları altında kalan Yusufeli'nin yeni yerleşim yerinde, ilk kez yapılan 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde resmi olmayan sonuçlara göre, CHP'li Barış Demirci, ilçe belediye başkanı seçildi.
1.04.2024 Gündem
4 ilde kar tatili
4 ilde kar tatili Artvin merkez ve 5 ilçesinde olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi. Van'ın Erciş, Muradiye ve Özalp ilçelerinde yoğun kar yağışından dolayı taşımalı, Saray ilçesinde ise tüm okullarda eğitime 1 gün ara verildi. Ağrı’nın Hamur, Taşlıçay ve Diyadin ilçelerinin genelinde Tutak ve Patnos ilçelerinde ise köy ve taşımalı eğitim gören öğrenciler için çarşamba günü eğitime 1 gün süreyle ara verildi. Ayrıca Ardahan’da etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle il genelinde okullar tatil edildi.
6.02.2024 Gündem
Artvin'de, tünel içerisinde 2 otomobil çarpıştı: 5 yaralı
Artvin'de, tünel içerisinde 2 otomobil çarpıştı: 5 yaralı Artvin'in Yusufeli ilçesinde, tünel içerisinde 2 otomobilin kafa kafaya çarpıştığı kazada 2'si ağır 5 kişi yaralandı.
6.01.2024 Gündem
Bakan Uraloğlu duyurdu! "198 milyar dolarlık yatırım yaptık"
Bakan Uraloğlu duyurdu! "198 milyar dolarlık yatırım yaptık" Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “Ulaşım ve haberleşmede 21 yılda 198 milyar dolar yatırım yaptık, ülkemizin ihtiyaç duyduğu ulaştırma ve altyapı yatırımlarını önümüzdeki 30 yıl için planladık, 197 milyar dolar ilave yatırım gerçekleştireceğiz” dedi.
19.12.2023 Gündem
Fiyatı altınla yarışıyor! Doğada kendiliğinden yetişiyor
Fiyatı altınla yarışıyor! Doğada kendiliğinden yetişiyor Fiyatı altın ile yarışan ve doğada kendiliğinden oluşan Kuzugöbeği mantarı, Artvin’de meraklıları tarafından yoğun ilgi görüyor.
11.05.2023 Ekonomi
Yusufeli Barajı ve HES'te su yüksekliği 100 metreyi buldu
Yusufeli Barajı ve HES'te su yüksekliği 100 metreyi buldu Artvin'de yapımı tamamlanarak 22 Kasım 2022'de su tutmaya başlayan Yusufeli Barajı ve Hidroelektrik Santrali'nde su yüksekliği 100 metre oldu. Barajın temelinden itibaren son hali, time lapse tekniğiyle görüntülendi.
4.04.2023 Gündem
Sulara gömülen ilçede yeni geçim kaynağı! Kura ile belirlenecek
Sulara gömülen ilçede yeni geçim kaynağı! Kura ile belirlenecek Artvin’de baraj suyu altında kalan Yusufeli'nin yeni yerleşim yerine, 500 büyükbaş kapasiteli 'hayvan oteli' tesisi inşa edildi. Kura ile belirlenen 70 aile, burada hayvanlarını besleyip, süt ürünlerini tesis alanında satabilecek. Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp Aytekin, "Hem ekonomiye katkıları olacak hem de vatandaşlarımızın geleneksel yaşantıları devam etmiş olacak" dedi.
2.04.2023 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Dünyada söz sahibi ülkeler arasına giriyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Dünyada söz sahibi ülkeler arasına giriyoruz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Balıkesir'in Bandırma ilçesinde açılan Bor Karbür Üretim Tesisi'nin dünyanın sayılı işletmelerinden biri olacağına dikkat çekerek, "Bu tesis sayesinde Türkiye sadece sahip olduğu bor madeninin katma değerini yükseltmek ile kalmıyor; aynı zamanda ülkemiz dünyanın en sert üçüncü malzemesinin üretiminde ve satışında önemli bir oyuncu haline gelecek" dedi.
19.03.2023 Gündem
Yusufeli Baraj gölünün suları ilçe merkezine ulaştı
Yusufeli Baraj gölünün suları ilçe merkezine ulaştı Artvin’de su tutma işlemi süren Yusufeli Barajı'nda baraj suları Yusufeli ilçe merkezine ulaştı.
12.03.2023 Gündem
Baraj sularının dayandığı ilçe, dönüşümle 'hayalet şehir' oldu
Baraj sularının dayandığı ilçe, dönüşümle 'hayalet şehir' oldu Artvin’de Çoruh Nehri üzerine inşa edilen, 275 metreyle Türkiye'nin en yüksek, dünyanın ise 5'inci en yüksek barajı olup, 22 Kasım'da su tutmaya başlayan Yusufeli Barajı'nda su seviyesi, 78 metreye yükseldi. Ev, yol, köprü ve arazilerin suya gömüleceği ilçede baraj suları, dağlardaki karın erimesi sonrası Yusufeli sınırlarına dayandı. Yeni yerleşim alanlarına göçün büyük oranda tamamlandığı ilçe, boşaltılan binalarda geri dönüşüm yıkımlarının ardından 'hayalet kent'e döndü.
11.03.2023 Gündem
Artvin'de çığ felaketi: 2 ölü, 7 yaralı
Artvin'de çığ felaketi: 2 ölü, 7 yaralı Artvin'in Yusufeli ilçesinde bugün Olgunlar Mahallesi yaylasında yaşanan çığda ilk belirlemelere göre çığ altında kalan 2 dağcı öldü, 7 kişi de yaralandı.
4.03.2023 Yaşam
Bakan Kurum: Bir yıl içerisinde ülkemize 2 milyon yeni, sağlam ve güvenli konut kazandırmış olacağız
Bakan Kurum: Bir yıl içerisinde ülkemize 2 milyon yeni, sağlam ve güvenli konut kazandırmış olacağız Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Türkiye Ulusal Risk Kalkanı Modeli Toplantısı’nda yaptığı sunumda, “Cumhuriyet tarihinin en büyük afet konut yapım seferberliği kapsamında 405 bin afet konutunun yapımını başlattık. Bu kapsamda 83 bin köy evini de illerimizdeki tespitler çerçevesinde çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bu çalışmaları büyük bir hassasiyetle; sahadaki zemin etüt ekiplerimizce hocalarımızla eş güdüm içinde onların görüşleriyle birlikte yapıyoruz… Toplam 1 milyon 582 bin binada tespit yapıldı. Bu çerçevede 4 milyon 859 bin bağımsız bölüm incelendi ve bu bağımsız bölümlerden 214 bin 577 tanesinin acil yıkılacak, ağır hasarlı veya yıkık olduğunun tespitini yaptık. Deprem bölgesinde yıkılan binaların yüzde 96.69’unun, 1999 öncesi yapılan yapılar olduğunu görüyoruz… Yaklaşık 1 milyon yeni konutun yapımı ve 1 milyon konut amaçlı arsa tahsislerimizi de hesap ettiğinizde son 1 yıl içerisinde ülkemize 2 milyon yeni, sağlam ve güvenli konut kazandırmış olacağız… İstanbul’da bugüne kadar 695 bin konutun dönüşümünü sağladık. 93 bin konutun dönüşümün fiilen sahada devam ediyor…” şeklinde konuştu.  
4.03.2023 Gündem
Türkiye Ulusal Risk Kalkanı Modeli Toplantısı! Bakan Kurum:405 bin afet konutu yapılacak
Türkiye Ulusal Risk Kalkanı Modeli Toplantısı! Bakan Kurum:405 bin afet konutu yapılacak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Türkiye Ulusal Risk Kalkanı Modeli Toplantısı’nda açıklamalarda bulundu.
3.03.2023 Gündem
Artvin'de eğitime kar engeli
Artvin'de eğitime kar engeli Artvin'de kar yağışı nedeniyle merkez, Borçka, Murgul, Şavşat ve Yusufeli ilçelerinde eğitime bir gün ara verildi.
19.02.2023 Gündem
Soylu: Ey Amerika bırak şimdi Akıncıları, başına daha büyük bir bela geliyor, Kızılelma geliyor
Soylu: Ey Amerika bırak şimdi Akıncıları, başına daha büyük bir bela geliyor, Kızılelma geliyor İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Şimdi ne diyorlar, 'İHA'ları, SİHA'ları ortadan kaldıracağız, yok edeceğiz.' Sizin kralınız gelse bunu yapmaz, Amerikanız gelse bunu yapamaz. Dünyada hangi ülkedeki muhatabımla karşı karşıya kalırsam, 'Bizi şu Bayraktar'a götürür müsünüz, orayı görmek istiyoruz' diyorlar. Ey Amerika bırak şimdi Akıncıları, başına daha büyük bir bela geliyor, Kızılelma geliyor" dedi.
28.01.2023 Gündem
Erdoğan'dan The Economist'in kapağına tepki : Türkiye'nin kaderini İngiliz dergi mi tayin ediyor?
Erdoğan'dan The Economist'in kapağına tepki : Türkiye'nin kaderini İngiliz dergi mi tayin ediyor? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. Seçim tarihi için 14 Mayıs konuşulurken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan süreçle ilgili yeni açıklama geldi. Erdoğan, 10 Mart'ı işaret etti. Atina yönetiminin Ege'deki provokasyonuna da tepki gösteren Erdoğan, sert mesajlar verdi. Erdoğan öte yandan The Economist'in skandal kapağına da sert tepki gösterdi.
20.01.2023 Gündem
10 Ocak kar tatili olan iller hangileri? 10 Ocak kar tatili var mı? MEB Valilik kararıyla kar tatili olan iller ilçeler listesi merak ediliyor! Van, Ağrı, Tunceli, Hakkari, Amasya…
10 Ocak kar tatili olan iller hangileri? 10 Ocak kar tatili var mı? MEB Valilik kararıyla kar tatili olan iller ilçeler listesi merak ediliyor! Van, Ağrı, Tunceli, Hakkari, Amasya… 10 Ocak kar tatili olan iller hangileri? 10 Ocak Salı günü kar nedeniyle okulların tatil olup olmadığı merak ediliyor. Milli Eğitim Bakanlığı ve Valilik açıklamaları yakından takip ediliyor. 9 Ocak Van ile Artvin’in 2 köyü tatil edilince veliler ve öğrenciler arama motorlarına yönelerek 10 Ocak kar tatili olan iller var mı? sorusuna yanıt arıyor.
9.01.2023 Eğitim
Karadeniz'de kar başladı, yollar kapandı
Karadeniz'de kar başladı, yollar kapandı Rize’de etkili olan kar yağışı nedeniyle 3 ilçede 41 köy yolu ulaşıma kapandı. Artvin’de de dün akşam saatlerinde başlayan ve etkili olan kar yağışı nedeniyle 78 köy yolu ulaşıma kapandı.
8.01.2023 Yaşam
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ülkemizi zirveye çıkarmakta kararlıyız
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ülkemizi zirveye çıkarmakta kararlıyız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bitlis Çayı Viyadüğü ve Bağlantı Yolları Açılış Töreni’nde açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yatırımla istihdamla büyüttüğümüz ülkemizi Türkiye Yüzyılı'yla zirveye taşımakta kararlıyız" dedi.
22.12.2022 Gündem
Fuat Oktay'dan, İmamoğlu açıklaması: Trajikomik bir görüntü
Fuat Oktay'dan, İmamoğlu açıklaması: Trajikomik bir görüntü Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, İmamoğlu davasına ilişkin, “Karar henüz kesinleşmemiştir. Bu kararın daha istinaf ve Yargıtay aşamaları bulunmaktadır. Kararı verecek olan ne yürütme ne TBMM ne de karalama siyasetiyle muhalefettir. Şayet verilen kararda herhangi bir eksik veya yanlış varsa, bunun düzeltileceği yer yine yargı kademeleridir. Mahkeme kararlarının arkasında siyasi akıl aramak, siyasal akılsızlığın ta kendisidir" dedi.
16.12.2022 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan CHP'ye Rifkin tepkisi:  İthal danışmanlarla yürümedik biz bu yollarda
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan CHP'ye Rifkin tepkisi: İthal danışmanlarla yürümedik biz bu yollarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet Meydanı'nda Vezirköprü Devlet Hastanesi, Asarcık-Kavak Yolu, 19 Mayıs Üniversitesi Ballıca Kampüsü ve Yapımı Tamamlanan Diğer Projelerin Toplu Açılış Töreni'ne katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan "Biz milletimize karşı daima hasbi olduk. İthal danışmanlarla yürümedik biz bu yollarda. Siz varsınız yeter. Nedir o ithal danışmanlar falan. Geç o işleri geç. Gözümüzde kalbimiz de hep millete baktı. Türkiye'yi bölgesinde ve dünyada dikkatle takip edilen sözüne kulak verilen ülke haline getirdik" dedi.
10.12.2022 Siyaset
Bakan Kirişci: Sözleşmeli tarımı zorunlu hale getireceğiz
Bakan Kirişci: Sözleşmeli tarımı zorunlu hale getireceğiz Kağıthane'de Ar-Ge Merkezi'nin açılışında konuşan Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, "Yeni vizyon çerçevesinde zorunlu olmayan, sadece taraflar arasında kendi iradeleriyle gündeme gelebilen sözleşmeli tarımı zorunlu hale getireceğiz” dedi.
8.12.2022 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yılbaşından itibaren enflasyonun boynunu kıracağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yılbaşından itibaren enflasyonun boynunu kıracağız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Hayat pahalılığı ve enflasyon meselesini de adım adım çözüme kavuşturuyoruz. Aldığımız tedbirlerin etkisiyle inşallah önümüzdeki yılbaşından itibaren enflasyon boynunu kırmış olacağız." dedi.
8.12.2022 Siyaset
Bakan Kirişci'den CNN Türk canlı yayınında önemli açıklamalar! Dev projenin detaylarını anlattı
Bakan Kirişci'den CNN Türk canlı yayınında önemli açıklamalar! Dev projenin detaylarını anlattı Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, CNN TÜRK ekranlarında canlı yayında gündeme dair merak edilenleri yanıtladı. Bakan Kirişci, Yusufeli Barajı'nın senelik 375 milyon dolarlık getirisi olduğunu belirterek, "Yusufeli anlatılmaz, yaşanır. Suya ihtiyacımız olduğunda suyumuz burada. Devasa bir üretim var. Bu baraj kendini 2.5 yılda amorti edecek" ifadelerini kullandı. "Tarım milli güvenlik meselesidir" diyen Bakan Kirişci, gıda fiyatlarındaki artışın çözümü için geliştirilen 'Kent Tarımı' projesinin detaylarını açıklayarak, "Amaç yerinde üretim, yerinde tüketim. 'Suyu düştüğü yerde tutacağız' diyoruz ya, insanları da doğduğu yerde tutmamız lazım" dedi.
7.12.2022 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İthal ekonomi komiserlerine bel bağlayanlar, bu ülkenin geleceğine ışık tutamaz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İthal ekonomi komiserlerine bel bağlayanlar, bu ülkenin geleceğine ışık tutamaz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şanlıurfa'da Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu. "Türkiye'nin kendi ekonomi programına kafa yormak yerine ithal ekonomi komiserlerine bel bağlayanlar, bu ülkenin geleceğine ışık tutamaz." diyen Erdoğan, "6'lı masa denilen paravan yapı emellerine ulaşamaz. Özellikle gençlerimiz ve kadınlarımıza ulaşmamız ve davamıza kazandırmamız önem arz ediyor." dedi.
3.12.2022 Siyaset

Benzer Haber Etiketleri

Yusufeli ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki yusufeli haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.