Yabancı Dil

Yabancı Dil

Son dakika yabancı dil haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan yabancı dil ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını yabancı dil haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Yabancı Dil

haberleri sayfasında son dakika yaşanan yabancı dil gelişmeleri de dahil olmak üzere 3.955 yabancı dil haberi bulunmuştur. Tüm yabancı dil haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bakan Ersoy, turizmde hedefi açıkladı
Bakan Ersoy, turizmde hedefi açıkladı Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Turist sayısı olarak 4'üncü sıraya yükseldik. Hedefimiz de dünyada ilk 3'e girmek. Çok hızlı bir şekilde regülasyonlar yapıyoruz. Ülkemizi 60 milyon- 100 milyon bandında turist alan ülkeler seviyesine getirmeyi hedefliyoruz" dedi.
18.04.2024 Gündem
Meclis'te seçimlerin ardından mesai yeniden başlıyor! İşte masadaki konular
Meclis'te seçimlerin ardından mesai yeniden başlıyor! İşte masadaki konular Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), yerel seçim nedeniyle ara verdiği mesaisine yarın yeniden başlıyor. Meclis gündeminde önemli yasal düzenlemeler var. Enerji verimliliğini artıracak kanun teklifi ile turist rehberlerine yönelik düzenlemenin Genel Kurul'da ele alınması bekleniyor.
LGS NE ZAMAN? MEB LGS sınav tarihi ve saati
LGS NE ZAMAN? MEB LGS sınav tarihi ve saati Merkezi Sınav’ın başvuruları, 18-29 Mart 2024 tarihleri arasında gerçekleştirildi. Okul müdürlükleri başvuru işlemleri ile ilgili öğrencilere rehberlik edecek ve sınav başvuruları 1 Nisan 2024 tarihine kadar okul müdürlükleri tarafından onayladı.
14.04.2024 Yaşam
YÖK açıkladı! YKS'ye ek başvuru hakkı
YÖK açıkladı! YKS'ye ek başvuru hakkı YÖK, YKS başvurularını kaçıran adaylara ikinci geç başvuru hakkı tanıdı. Başvurular, 25-28 Mart 2024 tarihleri arasında yapılacak.
23.03.2024 Gündem
LGS başvuruları başladı
LGS başvuruları başladı Milyonlarca öğrenci bekliyordu... 2 Haziran'da gerçekleştirilecek Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav başvuruları başladı. Başvurular, 29 Mart'ta kadar "e-Okul" üzerinden yapılacağı açıklandı.
18.03.2024 Gündem
MEB'den LGS'ye gireceklere kritiik uyarı!
MEB'den LGS'ye gireceklere kritiik uyarı! Millî Eğitim Bakanlığı, 2 Haziran 2024'te yapılacak Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezî sınava ilişkin merak edilen soruları yanıtladı.
13.03.2024 Gündem
YKS'ye başvuranların sayısı belli oldu
YKS'ye başvuranların sayısı belli oldu Ölçme, Seçme ve Yerleştirme (ÖSYM) Merkezi Başkanı Bayram Ali Ersoy, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) 3 milyon 36 bin 945 adayın başvuru yaptığını açıkladı.
12.03.2024 Gündem
YÖKDİL/1 sınav sonuçları açıklandı
YÖKDİL/1 sınav sonuçları açıklandı Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı, 2024 Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil (2024-YÖKDİL/1) sınavı sonuçlarının açıklandığını bildirdi.
12.03.2024 Gündem
Diş hekimi atamaları 2024! Diş hekimi atamaları ne zaman olacak? Sağlık Bakanlığı diş hekimi atama 2024
Diş hekimi atamaları 2024! Diş hekimi atamaları ne zaman olacak? Sağlık Bakanlığı diş hekimi atama 2024 Sağlık Bakanlığı, tabip, diş hekimi, eczacılar için 2024 yılı ilk defa ve yeniden atama kurası ilanına çıktı. Kura başvuruları, "https://ekip.saglik.gov.tr" adresinden erişim sağlanan Entegre Kurumsal İşlem Platformu (EKİP) üzerinden giriş yapılarak kura takviminde belirtilen süreler içinde yapılacak. Peki, Diş hekimi atamaları ne zaman olacak? İşte Sağlık Bakanlığı diş hekimi atama 2024…
28.02.2024 Çalışma Hayatı
YKS başvuruları için bugün son gün!
YKS başvuruları için bugün son gün! Türkiye genelinde 8-9 Haziran’da yapılacak Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) başvuruları bugün saat 23.59’da sona eriyor.
26.02.2024 Gündem
YKS başvuruları yarın sona eriyor!
YKS başvuruları yarın sona eriyor! 8-9 Haziran'da yapılacak Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) başvurular yarın sona eriyor.
25.02.2024 Gündem
TIPDİL sonuçları ne zaman açıklanacak? TIPDİL sonuç tarihi
TIPDİL sonuçları ne zaman açıklanacak? TIPDİL sonuç tarihi TIPDİL oturumu, 17 Şubat 2024’te gerçekleşti. 80 soru sorulan sınavda adaylar 150 dakika içinde sorulara yanıt verdi. Sınavın sona ermesinin ardından adayların sonuç tarihini araştırmaları başladı. Peki, TIPDİL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?
17.02.2024 Yaşam
Okullarda ikini dönem yarın başlıyor
Okullarda ikini dönem yarın başlıyor Yarıyıl tatili yarın sona eriyor. 20 milyondan fazla öğrenci için ikinci dönem başlıyor. Öğrenciler, 2 haftalık yarıyıl tatilinin ardından yeniden dersbaşı yapacak. İkinci dönem, ortaokul ve lise son sınıf öğrencileri için sınav heyecanıyla geçecek. 1 Şubat'ta başlayan YKS başvuruları 26 Şubat'a kadar devam edecek.
4.02.2024 Gündem
YKS sınav merkezi tercihi 5 tane zorunlu mu? YKS sınav merkezi tercihi neden 5 tane, YKS sınav yeri 5 tercih zorunlu mu, sınav merkezi tercihi 2 nedir?
YKS sınav merkezi tercihi 5 tane zorunlu mu? YKS sınav merkezi tercihi neden 5 tane, YKS sınav yeri 5 tercih zorunlu mu, sınav merkezi tercihi 2 nedir? YKS 5 il tercih etmek zorunlu mu, YKS sınav merkezi tercihi 5 tane zorunlu mu? sorusu YKS başvurularının açıklanmasıyla gündeme geldi. YKS sınav merkezi tercih edecek adaylar, tercihlere yönelik de araştırma yapamaya başladı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yayınlanacak kılavuz ile birlikte belli oluyor.
3.02.2024 Gündem
YKS başvuruları bugün başlıyor
YKS başvuruları bugün başlıyor Üniversite hayali kuran milyonlarca aday için Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) başvuruları bugün başlıyor. Başvurular, ÖSYM'nin Aday İşlemleri Sistemi üzerinden yapılabilecek.
1.02.2024 Gündem
YKS başvuruları başlıyor! ÖSYM duyurdu
YKS başvuruları başlıyor! ÖSYM duyurdu Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) tarafından 8-9 Haziran 2024 tarihlerinde gerçekleştirilecek Yükseköğretim Kurumları Sınavı için başvurular yarın başlayacak
31.01.2024 Gündem
e-YDS 2024/2 başvuruları başladı! İşte e-YDS 2024/2 sınavı ne zaman yapılacak? Sonuçlar ne zaman açıklanacak?
e-YDS 2024/2 başvuruları başladı! İşte e-YDS 2024/2 sınavı ne zaman yapılacak? Sonuçlar ne zaman açıklanacak? e-YDS 2024/2 başvuruları bugün (23 Ocak Salı) itibarıyla başladı. Sınava geri sayım başlarken, ÖSYM yayınladığı takvimle e-YDS 2024/2 İngilizce sınavı ile ilgili tüm merak edilen tarihleri de paylaştı. Peki, e-YDS 2024/2 sınavı ne zaman yapılacak, sonuçlar ne zaman açıklanacak?
23.01.2024 Eğitim
Öğrencisine cinsel istismar sanığı yabancı dil öğretmenine 12,5 yıl hapis
Öğrencisine cinsel istismar sanığı yabancı dil öğretmenine 12,5 yıl hapis Bursa’da, yabancı dil öğretmeni olarak çalıştığı özel okulda, sınavından 100 tam puan aldığı için ödül olarak kahve ikram etme bahanesiyle evine davet ettiği 14 yaşındaki kız öğrencisine cinsel istismarda bulunduğu suçlamasıyla tutuklu yargılanan S.Y. (38), ‘cinsel istismar’dan 10 yıl, ‘hürriyeti yoksun kılma’ suçundan ise 2,5 yıl olmak üzere toplam 12,5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
11.01.2024 Gündem
e okul güncelleme yap | E OKUL VBS güncelleme nasıl yapılır? e okula giremiyorum 2024
e okul güncelleme yap | E OKUL VBS güncelleme nasıl yapılır? e okula giremiyorum 2024 e-Okul güncelleme nasıl yapılır? Sorusuna yoğun bir şekilde yanıt aranıyor. Kullanıcılar güncelleme nedeniyle e-Okul'a giremediğine yönelik paylaşımlar yapıyor. Peki, e-Okul'a giremiyorum, neden? E Okul VBS yenileme nasıl yapılır? İşte e okul güncelleme
10.01.2024 Eğitim
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Batı basınına Gazze çağrısı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Batı basınına Gazze çağrısı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İstanbul’da "Birlikte Gelişmek: Sorumluluklar, Eylemler ve Çözümler" temasıyla gerçekleştirilen “TRT World Forum 2023” programında önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, ''Küresel barışı ve güvenliği sağlamakla mükellef uluslararası kuruluşların sorun çözme kabiliyeti olmadığını bugün daha iyi anlıyoruz'' ifadelerini kullandı. Batı medyasına tepki gösteren Erdoğan, ''Gazze'de 70'i aşkın medya mensubu öldü. Amerika'nın, İngiltere'nin, Fransa'nın, Almanya'nın meşhur gazetecileri nerede?'' açıklamasında bulundu.
8.12.2023 Gündem
THY yetiştirilmek üzere pilot alımı 2023! Yetiştirilmek üzere pilot alımı 2023 şartları nelerdir, yaş sınırı kaç? Yetiştirilmek üzere 2. pilot aday adayı ilanı
THY yetiştirilmek üzere pilot alımı 2023! Yetiştirilmek üzere pilot alımı 2023 şartları nelerdir, yaş sınırı kaç? Yetiştirilmek üzere 2. pilot aday adayı ilanı Türk Hava Yolları (THY), resmi internet sitesi üzerinden yetiştirilmek üzere II. Pilot adayları aradığını duyurdu. Peki, Yetiştirilmek üzere pilot alımı 2023 şartları nelerdir? İşte Yetiştirilmek üzere 2. pilot aday adayı ilanı…
5.12.2023 Personel Alımı
Arda Turan'dan Fatih Terim itirafı: Sakalları kısaltıp boyatsam 20 yaş gençleşirim
Arda Turan'dan Fatih Terim itirafı: Sakalları kısaltıp boyatsam 20 yaş gençleşirim Galatasaray ve Milli Takım'ın efsane futbolcusu, Eyüpspor teknik direktörü Arda Turan, TRT Spor'a verdiği röportajda dikkat çeken açıklamalar yaptı. Galatasaray hedefini açıklayan Turan, Fatih Terim'le ilgili de konuştu.
4.11.2023 Galatasaray
Öğretmenlere kötü haber! Ek ders mesai ücretiyle ilgili karar
Öğretmenlere kötü haber! Ek ders mesai ücretiyle ilgili karar Özel eğitim kurumlarında çalışan yüz binlerce öğretmene, kötü haber Yargıtay'dan geldi. Yüksek Mahkeme, özel okul öğretmeninin fazla çalışmasının okulda kaldığı süreye göre değil; girdiği ders sayısına göre hesaplanması gerektiğine hükmetti. Emsal karara göre, özel kurumlarda çalışan öğretmenler, sadece girdikleri ders süresine göre mesai alabilecek. Zümre başkanı olan öğretmenler de sadece girdikleri derse göre mesai alabilecek.
30.09.2023 Ekonomi
AUZEF muafiyet başvurusu nasıl yapılır, İstanbul Üniversitesi AUZEF muafiyet başvurusu ne zaman? AUZEF muafiyet başvuru tarihleri açıklandı mı?
AUZEF muafiyet başvurusu nasıl yapılır, İstanbul Üniversitesi AUZEF muafiyet başvurusu ne zaman? AUZEF muafiyet başvuru tarihleri açıklandı mı? AUZEF 2023 – 2024 başvuru ve kayıt işlemleri tarihleri de belli oldu. Buna göre Sınavsız İkinci Üniversite başvuru ve kayıt işlemleri 7 Ağustos - 7 Ekim 2023 tarihlerinde yapılacak. Ayrıca kayıt yenileme sistemi 27 Eylül - 04 Ekim 2023 saat 23.59’a kadar aktif edilmiştir. Kayıt yenileyen öğrenciler, ders ekle sil ve üstten ders alma işlemini 5-6 Ekim 2023 tarihleri arasında gerçekleştirecek. Söz konusu kayıt işlemleri devam ederken AUZEF muafiyet başvurusu sürecine dair de araştırmalar yoğunlaştı. Peki, AUZEF muafiyet başvurusu nasıl yapılır, İstanbul Üniversitesi AUZEF muafiyet başvurusu ne zaman?
29.09.2023 Eğitim
YKS değişecek mi, 2024 sınav sistemi nasıl olacak? 2024 YKS (üniversite sınavı) nasıl zor mu olacak?
YKS değişecek mi, 2024 sınav sistemi nasıl olacak? 2024 YKS (üniversite sınavı) nasıl zor mu olacak? Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nce her yıl üniversiteye giriş sınavı olan Yükseköğretim Kurumları sınavı bu yıl haziran ayının son haftası yapılacağı tahmin ediliyor. Sosyal medyada dolanan sınav sistemi değişecek iddialarının ardından öğrenciler “YKS değişecek mi, 2024 sınav sistemi nasıl olacak? 2024 YKS (üniversite sınavı) nasıl zor mu olacak?” sorularına yanıt aranıyor.
28.09.2023 Eğitim

Benzer Haber Etiketleri

Yabancı Dil ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki yabancı dil haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.