Öğrenci

Öğrenci

Son dakika öğrenci haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan öğrenci ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını öğrenci haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Öğrenci

haberleri sayfasında son dakika yaşanan öğrenci gelişmeleri de dahil olmak üzere 25.106 öğrenci haberi bulunmuştur. Tüm öğrenci haberleri aşağıda listelenmiştir.
Selçuk Bayraktar: Adil bir dünya için Filistin’i destekleyin
Selçuk Bayraktar: Adil bir dünya için Filistin’i destekleyinBaykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Katar merkezli Al Jazeera yayın kuruluşu için Filistin konulu bir makale kaleme aldı.
26.07.2024Dünya
İstanbul ulaşım zamlı fiyatlar, tam bilet ne kadar, öğrenci ne kadar?
İstanbul ulaşım zamlı fiyatlar, tam bilet ne kadar, öğrenci ne kadar?İBB Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME), Temmuz Ayı Toplantısı'nda toplu taşımaya yüzde 13 zam yapıldı. 17,70 TL olan tam basım ücreti 20 TL'ye, öğrencilerin bir basım ücreti ise yüzde 20 zam oranıyla 10 TL'den 12 TL'ye yükseldi. Öğrenci aylık abonman ücretinin ise; 250 TL'den 282,5 TL'ye çıkarılması kararlaştırıldı. İstanbul ulaşım zamlı fiyatlar, tam bilet ne kadar, öğrenci ne kadar?
26.07.2024Gündem
'Öğrencilerimizi uluslararası arenaya hazırlıyoruz'
'Öğrencilerimizi uluslararası arenaya hazırlıyoruz'Manisa Celal Bayar Üniversitesi, öğrencilerini bilim, teknoloji ve sanayi alanlarında iş hayatına başarılı bir başlangıç yapabilmeleri için tüm olanakları seferber ediyor. Ege Bölgesi’ndeki üniversiteler arasında sadece Manisa Celal Bayar Üniversitesi’nin uyguladığı isteğe bağlı staj faaliyetiyle öğrencilerin daha ikinci sınıftayken sanayi ile temas kurması ve uygulamalı eğitime ulaşması sağlanıyor. Rektör Prof. Dr. Rana Kibar, “Öğrencilerimizi uluslararası arenaya hazırlıyoruz” dedi.
26.07.2024Gündem
Ankara’da toplu taşıma ücretleri ne kadar oldu, toplu taşıma zammı ne zaman uygulanacak?
Ankara’da toplu taşıma ücretleri ne kadar oldu, toplu taşıma zammı ne zaman uygulanacak?Ankara'da toplu ulaşıma zam geldi. Ankaralılar zam haberinin ardından Ankara toplu taşıma ücretleri ne kadar oldu, Ankara'da tam ve öğrenci yol ücreti kaç TL? sorularına yanıt aramaya başladı. Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nin (UKOME) toplantısında alınan zam kararı...
26.07.2024Gündem
LGS BOŞ KONTENJAN TIKLA-SORGULA 2024: MEB 2. tercih ile Fen, Anadolu Lisesi LGS lise boş kontenjanlar ve taban puanları belli oldu mu?
LGS BOŞ KONTENJAN TIKLA-SORGULA 2024: MEB 2. tercih ile Fen, Anadolu Lisesi LGS lise boş kontenjanlar ve taban puanları belli oldu mu?LGS 2024 taban puanları ve boş kontenjanlar gündemde. LGS tercihleri 28 Haziran-22 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşmişti. Peki, LGS 2024 taban puanları ve boş kontenjanlar belli oldu mu? Bilindiği üzere Milli Eğitim Bakanlığı her yıl LGS lise taban puanları ve yüzdelik dilimleri açıklıyor. Fen, İmam Hatip, Anadolu Lisesi boş kontenjanlar ve taban puanları binlerce öğrenci ve velinin gündemindeki yerini aldı.
26.07.2024Gündem
İndirimli karta 30 yaş sınırı geldi mi? 30 yaş üstü öğrenci akbili ne kadar oldu, kaç TL?
İndirimli karta 30 yaş sınırı geldi mi? 30 yaş üstü öğrenci akbili ne kadar oldu, kaç TL? İBB'nin 30 yaş üstü öğrenci akbili hakkında verdiği karar sonucu, 30 yaş üstü öğrenci akbili ne kadar oldu, kalktı mı gibi sorular gündem konusu oldu. Peki, öğrenci kartına ne kadar indirim olacak? 30 yaşından gün alan İstanbulkart sahibi öğrencilere İstanbul'daki toplu taşıma araçlarında yüzde 10 oranında indirim uygulanacak.
26.07.2024Gündem
İstanbul'da toplu taşımaya zam geldi!
İstanbul'da toplu taşımaya zam geldi!İBB Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME), Temmuz Ayı Toplantısı’nda toplu taşımaya yüzde 13 zam yapıldı. 17,70 TL olan tam basım ücreti 20 TL’ye, öğrencilerin bir basım ücreti ise yüzde 20 zam oranıyla 10 TL’den 12 TL’ye yükseldi. Öğrenci aylık abonman ücretinin ise; 250 TL’den 282,5 TL’ye çıkarılması kararlaştırıldı.
25.07.2024Gündem
Fransa'nın ardından sıra Alman okullarında: Türk öğrenci kabul etmeyecekler
Fransa'nın ardından sıra Alman okullarında: Türk öğrenci kabul etmeyeceklerİki Fransız okulunun ardından Almanya’nın Ankara Büyükelçiliği’ne bağlı eğitim kurumu Ernst-Reuter Okulu da Dışişleri Bakanlığı’ndan nota verildiğini, yeni dönemde çift uyruklular dahil Türk vatandaşlarının kabul edilmeyeceğini duyurdu...Bakan Tekin, Meclis’te gazetecilerin Fransız okullarıyla yaşanan krizle ilgili soruları üzerine okulların mevzuat içerisine girerlerse eğitimlerine devam edeceklerini, girmezlerse yok hükmünde olduğunu belirtti...
25.07.2024Gündem
Toplu ulaşıma zam! Ankara Büyükşehir Belediyesi yeni kararı duyurdu
Toplu ulaşıma zam! Ankara Büyükşehir Belediyesi yeni kararı duyurduAnkara Büyükşehir Belediyesi (ABB), Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nin (UKOME) toplantısında alınan karara göre 1 Ağustos 2024 Perşembe gününden itibaren, tam biletin 21, öğrenci biletinin 10,50 lira, öğrenci abonmanın ise aylık sınırsız 300 lira olarak belirlendiğini duyurdu.
24.07.2024Ekonomi
Ankara'da toplu ulaşıma yüzde 40 zam
Ankara'da toplu ulaşıma yüzde 40 zamAnkara Büyükşehir Belediyesi (ABB), Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nin (UKOME) toplantısında alınan karara göre 1 Ağustos 2024 Perşembe gününden itibaren, tam biletin 21, öğrenci biletinin 10,50 lira, öğrenci abonmanın ise aylık sınırsız 300 lira olarak belirlendiğini açıkladı.
24.07.2024Ekonomi
İç güvenlik fakültesi başvuru şartları neler, komiser yardımcısı alımı başvurusu nasıl yapılır? Polis Akademisi komiser alımı
İç güvenlik fakültesi başvuru şartları neler, komiser yardımcısı alımı başvurusu nasıl yapılır? Polis Akademisi komiser alımıPolis Akademisi Başkanlığına bağlı Polis Meslek Yüksekokullarına yapılacak alım için başvuru süreci, 23 Temmuz'da başladı ve 29 Temmuz'da sona erecek. Başvurular, adayların http://www.pa.edu.tr adresinden e-devlet şifresi ile gerçekleştirebilecekleri belirtiliyor. Ayrıca, İç Güvenlik Fakültesi için de 40 kadın ve 160 erkek olmak üzere toplamda 200 öğrenci alımı yapılacak. Bu alıma ilişkin başvuru süreci ve detayları yine http://www.pa.edu.tr adresinden takip edilebilir.
23.07.2024Gündem
TÜBİTAK ile bilimin izi Küçükçekmece’de!
TÜBİTAK ile bilimin izi Küçükçekmece’de!TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri Destekleme Programı kapsamında, Türkiye genelinde hibe alarak desteklenmeye hak kazanan 45 projeden biri olan “KÜÇÜKÇEKMECE BİLİMİN İZİNDE ŞENLENİYOR!” projesi yaklaşık 50 bin kişilik katılımla 26-27-28 Eylül 2024 tarihinde İstanbul-Küçükçekmece ilçesi Fevzi Çakmak Etkinlik Meydanı’nda gerçekleştirilecektir. Küçükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün proje kurumu olarak Küçükçekmece’de ilk kez düzenleyeceği bilimsel etkinliklerin hazırlıkları, TÜBİTAK Projeleri İlçe Koordinatörü ve Doğan Cüceloğlu Fen Lisesi Coğrafya Öğretmeni Uzman Leyla ARATTAN koordinasyonunda farklı kademe ve farklı okullardan gönüllü ve bilimsel proje ile yarışmalarda tecrübe kazanmış, proje eğitimleri bulunan sadece Küçükçekmeceli öğretmenlerden oluşan uzman bir ekiple son hızla sürdürülmektedir.
23.07.2024Gündem
En az lise mezunu 2 bin 500 polis alınacak! EGM PA PMYO 2024 Polis memuru alımı ne zaman, şartları nelerdir, kimler başvuru yapabilir?
En az lise mezunu 2 bin 500 polis alınacak! EGM PA PMYO 2024 Polis memuru alımı ne zaman, şartları nelerdir, kimler başvuru yapabilir?Polis olmak isteyenleri yakından ilgilendiren en az lise mezunu polis memuru alımı ilanı geldi. Polis Meslek Yüksekokullarına 2024 - 2025 eğitim - öğretim yılı için (2.000) erkek, (500) kadın olmak üzere toplam (2.500) öğrenci alımı yapılacak. Polis memuru alımı şartları belli olurken başvurular 23 Temmuz Salı gününden itibaren yapılabilecek. İşte, yeni polis alımı tarihi, başvuru şartları
23.07.2024Gündem
Lise mezunu polis alımı başvuruları ne zaman, kadın polis alımı şartları neler? PMYO polis alımı yaş sınırı var mı?
Lise mezunu polis alımı başvuruları ne zaman, kadın polis alımı şartları neler? PMYO polis alımı yaş sınırı var mı?2024-2025 eğitim-öğretim yılı için Polis Akademisi Başkanlığı'na bağlı Polis Meslek Yüksekokulları'na (2.000) erkek, (500) kadın olmak üzere toplam (2.500) öğrenci alımı yapılacak. Polis Meslek Yüksekokulları'nda eğitim gören ve eğitim sonunda başarılı olan adaylar polis memuru olarak atanacak. Peki, polis alımı ne zaman, lise polis alımı şartları neler, yaş sınırı var mı? PMYO 2500 polis alımı KPSS şartı var mı?
23.07.2024Gündem
LGS 2. Tercih ne zaman, lise nakil işlemleri ne zaman açılacak 2024? Lise 2 tercihler takvimi
LGS 2. Tercih ne zaman, lise nakil işlemleri ne zaman açılacak 2024? Lise 2 tercihler takvimiLGS 2. tercih tarihleri için araştırmalar yoğunlaştı. LGS tercih sonuçlarının 22 Temmuz 2024 tarihinde açıklanmasıyla lise nakil işlemlerinin ne zaman başlayacağı sorgulanıyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından paylaşılan LGS 1. ve 2. nakil tercih takvimi ile LGS ek yerleştirme tarihleri netleşti. Peki, LGS nakil işlemleri (ek tercih) ne zaman başlıyor? e-Okul ile nakil başvurusu nasıl yapılır?
23.07.2024Gündem
Ege Üniversitesi'nde profesörden öğrencilere cinsel saldırı! 'Cezalar alt sınırdan verildi'
Ege Üniversitesi'nde profesörden öğrencilere cinsel saldırı! 'Cezalar alt sınırdan verildi'Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nde görev yapan ve öğrencilerine cinsel taciz ile saldırıda bulunduğu iddia edilen Prof. Dr. Z.E.B., 'Sarkıntılık boyutunda cinsel saldırı' suçundan 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı, 'Tehdit ve 'Hakaret' suçlarından beraat etti, 'Cinsel taciz' suçlarından verilen cezalar da önce paraya çevrildi, ardından hükmün açıklanması geri bırakıldı.
22.07.2024Gündem
Son dakika... LGS yerleştirme sonuçları açıklandı
Son dakika... LGS yerleştirme sonuçları açıklandıMilli Eğitim Bakanlığı (MEB), Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki yerleştirme sonuçları açıklandı.
22.07.2024Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan 50. yıl mesajları: İki devletli çözüm vizyonu çok kıymetlidir
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan 50. yıl mesajları: İki devletli çözüm vizyonu çok kıymetlidirCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kıbrıs Barış Harekâtı’nın 50. yıldönümü törenlerinde Lefkoşa’dan dünyaya seslendi ve Kıbrıs sorununda iki devletli çözümde kararlı olduklarını belirterek “Aynı suda iki defa yıkanılmaz, Kıbrıs’ta federasyonun mümkün olmadığına inanıyoruz” dedi.
21.07.2024Gündem
MEB'den yeni adım: 6 ilde 7 tematik tarım meslek lisesi kuruluyor
MEB'den yeni adım: 6 ilde 7 tematik tarım meslek lisesi kuruluyorMilli Eğitim Bakanlığınca (MEB), Türkiye'de tarım alanında nitelikli iş gücünün karşılanmasına destek olunması amacıyla 6 ilde 7 tematik tarım meslek lisesi açıldı.
20.07.2024Gündem
YKS depremzede kontenjanı nedir, 2024 YKS depremzede kontenjanı var mı? YKS 2024 depremzede kontenjanı olacak mı?
YKS depremzede kontenjanı nedir, 2024 YKS depremzede kontenjanı var mı? YKS 2024 depremzede kontenjanı olacak mı?YKS sonuçlarının açıklanmasıyla beraber tercih işlemlerine yönelik detaylar gündeme geldi. YKS ön bilgilendirme kılavuzu yayımladı. Peki, YKS depremzede kontenjanı nedir, 2024 YKS depremzede kontenjanı var mı? YKS 2024 depremzede kontenjanı olacak mı?
19.07.2024Gündem
Üniversitelilere kara para tuzağı: Fenomenler burs vaadiyle öğrencileri kullandılar
Üniversitelilere kara para tuzağı: Fenomenler burs vaadiyle öğrencileri kullandılarSon dönemde bir çok suç örgütünün kara para akışını öğrencilerin banka hesapları üzerinden sağladığı ortaya çıkmıştı. Para karşılığı kullandırdıkları banka hesaplarına yüzbinlerce liralık giriş çıkış yapıldığı için haklarında soruşturma ve dava açılan mağdur öğrenciler açıklama yaptı.
19.07.2024Gündem
Adana Metro İstasyonları: Şehrin Kalbine Yolculuk
Adana Metro İstasyonları: Şehrin Kalbine YolculukAdana, Türkiye'nin önemli şehirlerinden biri olarak, modern ulaşım ağlarıyla da dikkat çeker...
19.07.2024Adana
MSB'den Suriye ile ilişkilerle ilgili açıklama!
MSB'den Suriye ile ilişkilerle ilgili açıklama!Milli Savunma Bakanlığı'ndan terörle mücadeleye ilişkin yapılan açıklamada, son bir haftada 72 teröristin etkisiz hale getirildiği belirtildi. Öte yandan F-16 ile ilgili iddialara cevap verildi.
18.07.2024Gündem
GASMEK’ten YKS’de büyük başarı! İlk binde 7 öğrenci var
GASMEK’ten YKS’de büyük başarı! İlk binde 7 öğrenci varGaziantep’te GASMEK’in YKS hazırlık kursları, 2024 yılında büyük başarı elde ederek birçok öğrenciyi Türkiye genelinde ilk sıralara yerleştirdi.
17.07.2024Gaziantep
LGS tercih süreci bugün sona eriyor
LGS tercih süreci bugün sona eriyorMilli Eğitim Bakanlığınca 8'inci sınıf öğrencilerine yönelik Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav, 2 Haziran'da gerçekleştirildi.
17.07.2024Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Öğrenci ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki öğrenci haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.