Eskişehir

Eskişehir

Son dakika eskişehir haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan eskişehir ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını eskişehir haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Eskişehir

haberleri sayfasında son dakika yaşanan eskişehir gelişmeleri de dahil olmak üzere 14.182 eskişehir haberi bulunmuştur. Tüm eskişehir haberleri aşağıda listelenmiştir.
Otizmli torunundan ayrılmak istemedi! Gittiği okulu baştan inşa etti!
Otizmli torunundan ayrılmak istemedi! Gittiği okulu baştan inşa etti!Eskişehir'de lisede okuyan 15 yaşındaki zihinsel engelli torununu yalnız bırakmak istemeyen 80 yaşındaki dede, hem onu gözetlemek hem de eğitime katkıda bulunmak amacıyla okulda gönüllü görevli oldu.
23.10.2024Gündem
Afyonkarahisar'da 3.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi
Afyonkarahisar'da 3.7 büyüklüğünde deprem meydana geldiAfyonkarahisar'ın Kızılören ilçesinde, Richter ölçeğine göre 3.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
18.10.2024Gündem
Manisa'da hamile Sude Naz'ı dakikalarca döven zanlı tahliye edildi
Manisa'da hamile Sude Naz'ı dakikalarca döven zanlı tahliye edildiManisa'nın Akhisar ilçesinde dini nikahla birlikte yaşadığı hamile Sude Naz Atak'ı (19) sokak ortasında öldüresiye dövüp, hakaretlerde bulunan tutuklu sanık Yılmaz Akman'ın, 'Alenen hakaret' suçundan 9 ay 15 gün, 'Kasten yaralama suçundan 15 ay hapisle cezalandırılmasına ve adli kontrol şartıyla tahliyesine karar verildi.
18.10.2024Gündem
Eskişehir'de I. Murad döneminde ramazan ayı için bastırılmış bronz sikkeler bulundu
Eskişehir'de I. Murad döneminde ramazan ayı için bastırılmış bronz sikkeler bulunduOsmanlı Devleti'nin kurucusu Osman Gazi'nin 1288 yılında fethettiği Eskişehir'deki Karacahisar Kalesi'nde yapılan kazıda, I. Murad'a ait ramazan ayı için özel basılmış bronz sikkeler bulundu.
18.10.2024Gündem
Yurt dışından telefon getirecekler dikkat! İMEİ kayıt ücretleri değişiyor
Yurt dışından telefon getirecekler dikkat! İMEİ kayıt ücretleri değişiyorEskişehir'de telefonculuk yapan Yiğit Aytekin, yurt dışından getirilen telefonlar için yapılan İMEİ kayıt ücretlerinin 31 bin 692 TL'den 45 bin 953 TL'ye yükselmesini beklediklerini açıkladı.
18.10.2024Ekonomi
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya: 4 ayda 166 ton uyuşturucu ele geçirdik
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya: 4 ayda 166 ton uyuşturucu ele geçirdikİçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 1 Ocak-30 Eylül tarihlerini kapsayan 9 aylık dönemde Türkiye'de mal varlığına karşı işlenen suçların, önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 30, kişilere karşı suçların ise yüzde 4 azaldığını açıkladı.
17.10.2024Gündem
Sezonda 3 kez alınan mahsul teke düştü! İklim değişikliği coğrafi işaretli ürünlerin geleceğini tehdit ediyor:
Sezonda 3 kez alınan mahsul teke düştü! İklim değişikliği coğrafi işaretli ürünlerin geleceğini tehdit ediyor:Uzmanlar, iklim değişikliği nedeniyle yaşanan kuraklık ve aşırı hava olaylarının hayvansal ve tarımsal üretimde verimi ve kaliteyi düşürdüğünü, coğrafi işaretli ürünlerin de bu durumdan olumsuz etkilendiğini söyledi.
17.10.2024Gündem
Eskişehir'de I. Murad döneminde ramazan ayı için bastırılmış bronz sikkeler bulundu
Eskişehir'de I. Murad döneminde ramazan ayı için bastırılmış bronz sikkeler bulunduOsmanlı Devleti'nin kurucusu Osman Gazi'nin 1288 yılında fethettiği Eskişehir'deki Karacahisar Kalesi'nde yapılan kazıda, I. Murad'a ait ramazan ayı için özel basılmış bronz sikkeler bulundu.
16.10.2024Gündem
Bu lokale her ayın 2 günü kadınlar geliyor, erkekler eve gidiyor
Bu lokale her ayın 2 günü kadınlar geliyor, erkekler eve gidiyorEskişehir'in Seyitgazi ilçesinde her ayın 2 günü erkeklerin kendileri için boş bıraktığı lokalde bir araya gelen kadınlar sosyal aktivitelerde bulunup eğlenceli zaman geçiriyor.
15.10.2024Gündem
Bölücü terör örgütü üyesi 269 şüpheli gözaltına alındı
Bölücü terör örgütü üyesi 269 şüpheli gözaltına alındıİçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Diyarbakır’da yaşanan kışkırtıcı, terör propagandası yapılmaya çalışılan ve şiddeti öven sahnelere kesinlikle müsamaha göstermeyiz" dedi.
15.10.2024Gündem
Cevizin kilosu 25 liradan satılıyor! 'Bu yıl cevizimiz bol'
Cevizin kilosu 25 liradan satılıyor! 'Bu yıl cevizimiz bol'Bilecik'in Gölpazarı ilçesinin Büyükbelen köyünde ceviz üreten çiftçiler, hasat ettikleri ürünleri tartmak için uzun sıralar oluşturuyor.
11.10.2024Ekonomi
Midas Kale'de Friglere ait ocak ve fırınlar bulundu
Midas Kale'de Friglere ait ocak ve fırınlar bulunduEskişehir'deki Midas Kale'de yürütülen arkeolojik kazıda, Friglere ait fırın ve ocaklara ulaşıldı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gençleri sosyal medya dehlizlerinden kurtaracağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gençleri sosyal medya dehlizlerinden kurtaracağızCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki “2024-2025 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni'nde açıklamalarda bulundu. Son zamanlardaki şiddet olayları hakkında konuşan Erdoğan, "Eskişehir'de camii bahçesinde vatandaşlarımıza saldırı oldu, polis memurumuz alçakça şehit edildi. Cuma günü iki genç kızımız vahşi cinayete kurban gitti. Ailelerine baş salığı diliyorum. Fail de mağdur da gençlerimizden oluşuyor. Bu hadiselerin önüne geçecek adımları atmazsak batılı ülkelerin sorunları ile bizim de yüzleşmemiz kaçınılmazdır." dedi.
8.10.2024Gündem
Asfalt atıklarını araziye döken belediyeye ceza
Asfalt atıklarını araziye döken belediyeye cezaÇevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ekipleri, Eskişehir’de asfalt atıklarını boş araziye döktüğü tespit edilen CHP’li Odunpazarı Belediyesi’ne 1 milyon 299 bin TL ceza uyguladı.
Plansız üretim ve maliyetler Eskişehir'de üreticiyi vurdu! Mahsul toprakta kaldı
Plansız üretim ve maliyetler Eskişehir'de üreticiyi vurdu! Mahsul toprakta kaldıEskişehir'de bazı çiftçiler plansız üretim ve maliyetlerden dolayı ürünlerini hasat etmeden tarlalarını sürerken, pazarda fiyatı 15 lira ile 30 lira arasında değişen sebzeyi 3 liraya satamadıklarını belirtti.
7.10.2024Gündem
19 ilde “Siberağ-9” operasyonları: 115 şüpheli yakalandı
19 ilde “Siberağ-9” operasyonları: 115 şüpheli yakalandıİçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 19 ilde yasa dışı bahis, çevrimiçi çocuk müstehcenliği, ödeme sistemleri ve bilişim suçlarına yönelik son 4 gün içinde düzenlenen “Siberağ-9” operasyonlarında 115 şüphelinin yakalandığını açıkladı.
4.10.2024Gündem
Bakan Yerlikaya duyurdu! 5 milyondan fazla uyuşturucu ele geçirildi, 644 zehir taciri yakalandı
Bakan Yerlikaya duyurdu! 5 milyondan fazla uyuşturucu ele geçirildi, 644 zehir taciri yakalandı51 ilde düzenlenen “Narkoçelik-41” operasyonlarında 967 kilogram uyuşturucu madde ile 5 milyon 857 bin 520 adet uyuşturucu hap ele geçirildi, 644 şüpheli ise yakalandı.
3.10.2024Gündem
Eskişehir'de kış mevsimi yaklaştı talep patladı! Vatandaşlara hayati uyarı yapıldı
Eskişehir'de kış mevsimi yaklaştı talep patladı! Vatandaşlara hayati uyarı yapıldıEskişehir'de sobacı esnafı Gökhan Duru, vatandaşların ısınma ihtiyacını karşılamak için hazırlıklara başladığını belirtirken, baca temizliği hakkında öneriler de bulundu.
3.10.2024Gündem
Eşkişehir'de devlet desteğiyle işini 3'e katladı! Diğer ballara göre bambaşka özelliği var
Eşkişehir'de devlet desteğiyle işini 3'e katladı! Diğer ballara göre bambaşka özelliği varEskişehirli Erhan İnan, Tarım İl Müdürlüğü’nden aldığı destek ile başladığı arıcılıkta 1 yılda 10 kovanın sayısını 3 katına çıkararak, lavanta balı üretmeye devam ediyor.
26.09.2024Ekonomi
Dondurucu soğuklar geliyor sıcaklıklar düşüyor! Meteoroloji 27 ili sağanak yağışlara karşı uyardı
Dondurucu soğuklar geliyor sıcaklıklar düşüyor! Meteoroloji 27 ili sağanak yağışlara karşı uyardıLapa lapa kar yağışları yakın. Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin altına düşeceğini açıklayan Meteoroloji birçok şehri sağanak yağışa karşı uyardı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre: Ülkemiz genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara’nın kuzeydoğusu, Akdeniz’in Toroslar Mevkisi, Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu ile Kırklareli kıyıları, Ankara, Eskişehir, Çankırı, Aksaray, Niğde, Kütahya, Osmaniye, Adana ve Hatay çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
17.09.2024Gündem
Bakan Bayraktar: Bor üretim yelpazesini genişletiyoruz
Bakan Bayraktar: Bor üretim yelpazesini genişletiyoruzEnerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Balıkesir Bigadiç’te yapımı tamamlanan Granül Bor Üretim Tesisleri’nin açılış töreninde açıklamalarda bulundu. Bayraktar, "Maden çeşitliliğinde dünyanın önde gelen 10 ülkesi arasındayız. Önümüzdeki süreçte bu rezervleri daha hızlı şekilde ekonomiye katmamız, sanayimizi daha da geliştirmemiz ve sadece ham madde değil, daha fazla nihai ürün üretmemiz yani katma değerli madencilik anlayışı ile hareket etmemiz gerekiyor" ifadelerini kullandı. Bayraktar, "Açılışını yaptığımız bu tesisle gübre katkı maddesi üreterek bor ürün yelpazemizi genişletiyoruz." dedi.
14.09.2024Ekonomi
Yatırım teşvik belgelerinde imalat sektörü başı çekti
Yatırım teşvik belgelerinde imalat sektörü başı çektiBu yılın ilk 6 ayında 5 bin 634 yatırım projesi için teşvik belgesi düzenlenirken, imalat sektörü 3 bin 617 belge ile ilk sırada yer aldı.
14.09.2024Ekonomi
17 ilde harekete geçildi! FETÖ'ye yönelik "Kıskaç-27" operasyonu: 39 gözaltı
17 ilde harekete geçildi! FETÖ'ye yönelik "Kıskaç-27" operasyonu: 39 gözaltıİçişleri Bakanı Yerlikaya, FETÖ'ye yönelik 17 ilde düzenlenen "Kıskaç-27" operasyonlarında 34 şüphelinin yakalandığını bildirdi.
14.09.2024Gündem
Eskişehir'de tarihe ışık tutacak keşif! Dönemin ilk örneği, bilerek gömmüşler
Eskişehir'de tarihe ışık tutacak keşif! Dönemin ilk örneği, bilerek gömmüşlerBilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Arkeoloji Bölümü tarafından Eskişehir'in Seyitgazi ilçesinde yapılan kazılarda, genel olarak Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde rastlanan Neolitik Dönem ile özdeşleşen yapı gömme uygulamasına ait bulgulara ulaşıldı.
6.09.2024Gündem
19 ilde FETÖ'ye 'Kıskaç-26' operasyonu: 34 gözaltı
19 ilde FETÖ'ye 'Kıskaç-26' operasyonu: 34 gözaltıİçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 19 ilde FETÖ’ye yönelik düzenlenen “Kıskaç-26” operasyonları sonucu 34 şüphelinin yakalandığını açıkladı.
5.09.2024Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Eskişehir ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki eskişehir haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.