Uzaktan Eğitim

Uzaktan Eğitim

Son dakika uzaktan eğitim haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan uzaktan eğitim ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını uzaktan eğitim haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Uzaktan Eğitim

haberleri sayfasında son dakika yaşanan uzaktan eğitim gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.480 uzaktan eğitim haberi bulunmuştur. Tüm uzaktan eğitim haberleri aşağıda listelenmiştir.
Uzaya giden üçüncü Türk olacak! Dünya çapında satış kotasını aştı ödül kazandı
Uzaya giden üçüncü Türk olacak! Dünya çapında satış kotasını aştı ödül kazandı Beylikdüzü'nde uluslararası bir emlak firmasında gayrimenkul danışmanı olan Ahmet Temel, dünya çapındaki satış kotasını aşarak "uzaya gitme" ödülü kazandı. Virgin Galactik firmasıyla uzaya gitmeye hazırlanan Ahmet Temel, uzaktan eğitimlerini tamamladı. Önümüzdeki günlerde Amerika'ya giderek yüz yüze eğitimlere katılacak Temel, yıl sonunda Alper Gezeravcı ve Tuva Cihangir Atasever'in ardından uzaya gidecek üçüncü Türk olacak.
21.04.2024 Gündem
YÖK'ten deprem bölgesi için uzaktan eğitim kararı!
YÖK'ten deprem bölgesi için uzaktan eğitim kararı! YÖK Başkanı Erol Özvar: Kahramanmaraş, Adıyaman, Hatay ve Malatya'daki üniversiteler isterlerse 1 yıl uzaktan eğitim yapabilecek.
22.09.2023 Eğitim
Üniversiteler online mı? Hangi üniversiteler uzaktan eğitim verecek 2023, online eğitim veren üniversiteler hangileri?
Üniversiteler online mı? Hangi üniversiteler uzaktan eğitim verecek 2023, online eğitim veren üniversiteler hangileri? Üniversitelerin açılmasına kısa bir süre kala online eğitim uygulanıp uygulanmayacağı konusunda araştırmalar başladı. Yükseköğretim Kurulu (YÖK), 7 üniversitede uzaktan eğitim verilmesi gerekebileceği konusunda öğrenciler tarafından sorgulanıyor. Adıyaman Üniversitesi, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, İnönü Üniversitesi, İskenderun Teknik Üniversitesi, Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi ve Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörlükleri, bu konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Peki, Üniversiteler online mı? Hangi üniversiteler uzaktan eğitim verecek 2023, online eğitim veren üniversiteler hangileri?
21.09.2023 Eğitim
YÖK'ten  'ders ücreti' uyarısı! Yıllık olarak alınamaz
YÖK'ten 'ders ücreti' uyarısı! Yıllık olarak alınamaz Yükseköğretim Kurulu (YÖK), vakıf üniversitelerinde dönem tekrarı yapan veya normal eğitim süresini uzatan öğrencilerden alınan ücretin, tekrar gerektiren ders veya dönem başına hesaplanması gerektiğini açıkladı.
19.09.2023 Eğitim
Deprem bölgesinden 104 öğrenci Darüşşafaka’da ders başı yaptı
Deprem bölgesinden 104 öğrenci Darüşşafaka’da ders başı yaptı Anne ve/veya baba kaybı yaşamış, maddi durumu yetersiz öğrencilere 8 yıl tam burslu, yatılı kolej eğitimi veren Darüşşafaka, Türkiye’nin her köşesinden 1.000’e yakın öğrenciyle 2023-2024 eğitim ve öğretim yılını 11 Eylül Pazartesi günü Darüşşafaka TİM Gösteri Merkezi’nde düzenlenen törenle açtı.
12.09.2023 Eğitim
Üniversiteler 2 Ekim’de mi açılacak? Ne zaman açılıyor 2023, üniversiteler 2 Ekim’e mi ertelendi? Üniversitelerin açılış tarihi değişti mi?
Üniversiteler 2 Ekim’de mi açılacak? Ne zaman açılıyor 2023, üniversiteler 2 Ekim’e mi ertelendi? Üniversitelerin açılış tarihi değişti mi? Yeni eğitim öğretim yılı iple çekilirken, YKS tercih sonuçlarının açıklanmasıyla üniversiteli olan öğrencilerin üniversitelerin açılış tarihine yönelik araştırmaları da başladı. Lisans eğitimine başlayacaklar ve hâlihazırda lisans öğrencisi olanlar YÖK duyuru sayfasını sık sık ziyaret ediyor.  Öte yandan ise üniversite açılış tarihinin ertelendiği iddiaları dolaşıma sokuldu. Bu paylaşımları gören öğrenciler “Üniversiteler 2 Ekim’de mi açılıyor, üniversitelerin açılış tarihi 2 Ekim’e mi ertelendi?” sorularına yanıta arıyor. Peki, Üniversiteler ne zaman açılacak, üniversitelerin açılış tarihi ertelendi mi?
29.08.2023 Eğitim
Öğrenci yurtları cep yakıyor! Penceresiz 4 bin TL VIP istersen 49 bin
Öğrenci yurtları cep yakıyor! Penceresiz 4 bin TL VIP istersen 49 bin Astronomik ev kiraları özel öğrenci yurtlarını da etkiledi. Penceresiz bir odanın kirası 4 bine çıkarken, havuzu, spor salonu olan lüks yurtlarda bu rakam 49 bin lirayı buluyor.
29.07.2023 Ekonomi
Formasyon kalktı mı 2023? Eğitim fakültelerinde formasyon devam ediyor mu? MEB’in formasyon açıklaması 2023
Formasyon kalktı mı 2023? Eğitim fakültelerinde formasyon devam ediyor mu? MEB’in formasyon açıklaması 2023 Formasyon kalktı mı, devam ediyor mu? Üniversite tercih dönemiyle birlikte formasyona yönelik araştırmalar arttı. Millî Eğitim Bakanlığının Öğretmen Yetiştirme Çalışma Grubu üyesi olan yetkilileri ile yapılan toplantı sonucunda Yükseköğretim Kurulu (YÖK) pedagojik formasyon eğitimine ilişkin aldığı kararları üniversitelere bildirdi.  
20.07.2023 Eğitim
19 milyon öğrenci bugün karne alıyor
19 milyon öğrenci bugün karne alıyor Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) bağlı okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim okullarındaki yaklaşık 19 milyon öğrenci bugün karne alarak yaz tatiline girecek. Yaz tatili yaklaşık 3 ay sürecek.
16.06.2023 Eğitim
MEB duyurdu, tarih belli oldu: Uzman öğretmen ve başöğretmen unvanları için yeni dönem
MEB duyurdu, tarih belli oldu: Uzman öğretmen ve başöğretmen unvanları için yeni dönem Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 2023 yılı uzman ve başöğretmen unvanları için sürecin 30 Mayıs'ta başlayacağını belirterek detayları paylaştı.
19.05.2023 Eğitim
Otogarda otobüsler boş kaldı: Yüzde 50 daralma var
Otogarda otobüsler boş kaldı: Yüzde 50 daralma var Ramazan Bayramı'na iki gün kala 15 Temmuz Demokrasi Otogarı'nda alışıla gelmiş yolcu yoğunluğu oluşmadı. Tüm Otobüsçüler Federasyonu (TOF) Başkanı Mustafa Yıldırım, bilet fiyatlarının uygun olmasına rağmen yoğunluğun yaşanmadığını belirterek, “Hava ve demiryollarındaki düşük fiyat uygulaması karayolunun payını yüzde 40-50 oranında daralttı. Geçen seneki tatilleri kıyasladığımızda yüzde 50 daralma var. Yani ek sefer bile doğru dürüst yapılmadı" dedi.
19.04.2023 Yaşam
YÖK Üyesi Prof. Dr. Açıkgöz: Depremde 1605 öğrencimiz hayatını kaybetti
YÖK Üyesi Prof. Dr. Açıkgöz: Depremde 1605 öğrencimiz hayatını kaybetti Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Üyesi Prof. Dr. Ömer Açıkgöz, "Depremde 1605 öğrencimiz vefat etmiştir. Bunlardan 121’i uluslararası öğrencidir. 135'i uluslararası öğrenci olmak üzere toplam 1609 öğrencimizin de hastanelerde tedavisi devam etmektedir. 56 bin 987 öğrencimiz de bu süreçte bulundukları illerden farklı illere tahliye edilmiştir" dedi.
5.04.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi verdi: 5 bin 500 TL olan emekli aylığını 2 bin TL artırıyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi verdi: 5 bin 500 TL olan emekli aylığını 2 bin TL artırıyoruz Cumhurbaşkanı Erdoğan katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin merak edilen soruları yanıtladı. Erdoğan, depremlerin sonrasında yürütülen soruşturmalarda, bin 364 şüpheli hakkında işlem başlatıldığını, 302 şüphelinin tutuklandığını açıkladı. Erdoğan ayrıca emekliler de bir müjde verdi. Erdoğan, "5 bin 500 TL olan emekli aylığını 2 bin TL artırıyoruz" dedi. Böylece en düşük emekli maaşı 7 bin 500 liraya yükseldi.
22.03.2023 Gündem
Üniversiteler açılır mı? Üniversitelerde yüz yüze eğitim ne zaman başlayacak, üniversitelerde yüz yüze eğitime mi geçilecek, üniversiteler nisanda açılacak mı?
Üniversiteler açılır mı? Üniversitelerde yüz yüze eğitim ne zaman başlayacak, üniversitelerde yüz yüze eğitime mi geçilecek, üniversiteler nisanda açılacak mı? Üniversiteler ne zaman açılacak, yüz yüze eğitime geçilecek mi? YÖK Başkanı Erol Özvar, nisan ayında üniversitelerde yüz yüze eğitimin yeniden başlatılabileceğine ilişkin bir açıklama yaptı. Deprem bölgesindeki üniversitelerdeki hasarın tespit edilmesi ve gerekli onarımların yapılması gerektiğinden Kahramanmaraş merkezli 11 ilimizde ağır yıkıma neden olan deprem dolasıyla eğitime ara verilmişti. YÖK, üniversitelerin açılış tarihi ile ilgili kararın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verileceğini aktardı. İşte Üniversitelerin açılış tarihi ve yüz yüze eğitimin ne zaman başlayacağı konusu hakkında merak edilenler…
14.03.2023 Eğitim
ÖSYM'den sınav kararı! 4 ilde iptal edildi
ÖSYM'den sınav kararı! 4 ilde iptal edildi ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy, "Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya illerimiz ile bu illere bağlı ilçelerimizde MSÜ, YÖKDİL/1, YDS/1 ve TUS/1 sınavlarının yapılmamasına karar verdik." dedi.
2.03.2023 Eğitim
KYK yurt ücretleri ödenecek mi? KYK yurt ücreti alınacak mı, KYK yurt ücreti iade edilir mi?
KYK yurt ücretleri ödenecek mi? KYK yurt ücreti alınacak mı, KYK yurt ücreti iade edilir mi? YÖK Başkanı Özvar bahar döneminin 20 Şubat'ta uzaktan eğitimle başlatılabileceğini, nisan başı itibarıyla yüz yüze eğitimin de olduğu hibrit seçeneğin değerlendirileceğini açıkladı. Üniversitelerde uzaktan eğitim görüleceğinin açıklanmasının ardından, KYK yurt ücretleri ile ilgili araştırmalar hız kazandı. Peki, KYK yurt ücretleri ödenecek mi? KYK yurt ücreti alınacak mı, KYK yurt ücreti iade edilir mi?
18.02.2023 Eğitim
Üniversiteler açılacak mı? YÖK'ten son dakika açıklaması: Üniversiteler online mı?
Üniversiteler açılacak mı? YÖK'ten son dakika açıklaması: Üniversiteler online mı? Kahramanmaraş merkezli deprem 11 ilde hayatı büyük oranda etkiledi. Depremin ardından depremzedelerin KYK yurtlarına yerleştirilmesi kararı sonrası gözler üniversitelerin durumuna çevrilmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, üniversitelerin bahar döneminde uzaktan (online) eğitime geçtiğini açılmıştı, bir açıklama da YÖK'ten geldi. Öğrencilerde üniversitelerin açılacağı beklentisi oluşurken YÖK Başkanı Erol Özvar, uzaktan eğitim sürecinden üniversite sınavlarına, kayıt dondurmadan deprem bölgesindeki öğrencilerin durumuna kadar merak edilen birçok konuya açıklık getirdi.
17.02.2023 Eğitim
Üniversiteler açılıyor mu? YÖK Başkanı Erol Özvar’dan üniversite açıklamasıyla üniversiteler için son durum!
Üniversiteler açılıyor mu? YÖK Başkanı Erol Özvar’dan üniversite açıklamasıyla üniversiteler için son durum! Üniversitelerin ne zaman açılacağı araştırılırken YÖK'ten üniversitelileri ilgilendiren bir açıklama geldi. Deprem sonrası ve eğitim-öğretime verilen ara sonrası 'Üniversiteler ne zaman açılacak 2023? Üniversiteler açılıyor mu, üniversitelerde online-uzaktan eğitim mi?' Sorularına yanıt aranmaya başlandı. Yükseköğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar, 2022-2023 akademik yılı bahar dönemine ilişkin yaptığı açıklamada alınan yeni kararları duyurdu. Peki, Üniversiteler açılıyor mu?
17.02.2023 Eğitim
Hibrit eğitim nedir, üniversitelerde hibrit eğitim ne demek? Üniversiteler hibrit eğitime mi geçiyor?
Hibrit eğitim nedir, üniversitelerde hibrit eğitim ne demek? Üniversiteler hibrit eğitime mi geçiyor? YÖK, bahar döneminin 20 Şubat'ta uzaktan eğitimle başlatılabileceğini, nisan başı itibarıyla yüz yüze eğitimin de olduğu hibrit seçeneğin değerlendirileceğini açıkladı. Peki, Hibrit eğitim nedir, üniversitelerde hibrit eğitim ne demek? Üniversiteler hibrit eğitime mi geçiyor?
17.02.2023 Eğitim
Üniversitelerde uzaktan eğitim ne zaman başlayacak? YÖK başkanı açıkladı!
Üniversitelerde uzaktan eğitim ne zaman başlayacak? YÖK başkanı açıkladı!   Yükseköğretim Kurulu Başkanı (YÖK) Erol Özvar, üniversitelerde 2022-2023 eğitim öğretim yılı bahar dönemine ilişkin açıklama yapıyor. Peki, Üniversitelerde uzaktan eğitim ne zaman başlayacak? 
17.02.2023 Eğitim
Üniversiteler için uzaktan eğitim kararı!
Üniversiteler için uzaktan eğitim kararı! Türkiye'yi sarsan deprem felaketi sonrası üniversiteler için yeni kararı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kredi Yurtlar Kurumuna bağlı yurtları misafirhane olarak kullanacağız. Yaz mevsimine kadar üniversitelerimizi tatil ediyoruz. Uzaktan eğitimle yollarına devam edecekler" dedi.
12.02.2023 Eğitim
Üniversiteler açılacak mı, ne zaman açılacak? Üniversiteler online mı oldu, deprem nedeniyle üniversiteler uzaktan eğitim mi olacak 2023? Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı!
Üniversiteler açılacak mı, ne zaman açılacak? Üniversiteler online mı oldu, deprem nedeniyle üniversiteler uzaktan eğitim mi olacak 2023? Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı!  Milli Eğitim Bakanı Özer'in okulların 1 hafta daha tatil edildiğini duyurmasının ardından gözler üniversiteler online olur mu? Sorusunun yanıtına çevrildi. Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerde can kaybı 20 bini geçti, arama kurtarma çalışmaları devam ederken üniversite öğrencileri Üniversiteler online mı olacak? Üniversiteler uzaktan eğitime mi geçecek? Üniversitelerde son durum ne? Sorularına yanıt aramaya başlamıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan merak edilen konuya açıklık getirdi. Peki, Üniversiteler online mı oldu, üniversiteler açılacak mı? Deprem nedeniyle üniversiteler uzaktan eğitim mi olacak 2023? Üniversiteler tatil mi? 
11.02.2023 Eğitim
Cumhurbaşkanı Erdoğan afet bölgesinde: 1999 depreminden 3 kat daha büyük
Cumhurbaşkanı Erdoğan afet bölgesinde: 1999 depreminden 3 kat daha büyük Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyarbakır'da Kayapınar Selahahattin Eyyübi Kent Meydanı Çadır Kenti ziyaret etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyarbakır'ın ardından Şanlıurfa'ya geçti. Erdoğan burada yaptığı açıklamada, "Ülkemizin yakın hafızasındaki en büyük felaket olan 1999 depreminden 3 kat daha büyük 3 kat daha yıkıcı. 1939 Erzincan depreminden de çok daha geniş bir alanda afet olarak hesaplanmaktadır. Büyüklükleri 7'nin üzerinde olan Çankırı, Çanakkale Gerede, Varto, Mudurnu, Muradiye depremleriyle bu depremin yıkıcılığıyla mukayese etmek mümkün değildir." dedi.
11.02.2023 Gündem
AUZEF sınav giriş yerleri belgesi erişime açıldı! AUZEF sınav giriş belgesi nasıl alınır, AUZEF telafi sınavları ne zaman?
AUZEF sınav giriş yerleri belgesi erişime açıldı! AUZEF sınav giriş belgesi nasıl alınır, AUZEF telafi sınavları ne zaman? AUZEF sınav giriş yerleri belli oldu. İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi 2022-2023 eğitim-öğretim yılı akademik takvimine göre sınav giriş belgelerini AUZEF AKSİS ekranından erişime açtı. Peki, AUZEF sınav giriş belgesi nasıl alınır, AUZEF telafi sınavları ne zaman? İşte AUZEF sınav giriş belgesi görüntüleme…
30.01.2023 Eğitim
Komek.org.kayıt! Komek kayıtları nasıl yapılır, yeni dönem başvuruları ne zaman?
Komek.org.kayıt! Komek kayıtları nasıl yapılır, yeni dönem başvuruları ne zaman? KOMEK yeni dönem kayıt tarihleri açıklandı. Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları ile Aile Sanat ve Eğitim Merkezleri’nde (KOMEK) yeni dönem kayıtları başlamasıyla KOMEK ve ASEM’e başvuruların detayları sorgulanmaya başlandı. Peki, KOMEK'e başvurular ne zaman, nasıl yapılacak?
17.01.2023 Eğitim

Benzer Haber Etiketleri

Uzaktan Eğitim ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki uzaktan eğitim haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.