Ticaret

Ticaret

Son dakika ticaret haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan ticaret ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını ticaret haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Ticaret

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ticaret gelişmeleri de dahil olmak üzere 29.493 ticaret haberi bulunmuştur. Tüm ticaret haberleri aşağıda listelenmiştir.
Çin Kalkınma Bankası ile 1,23 milyar Yuan’lık anlaşma
Çin Kalkınma Bankası ile 1,23 milyar Yuan’lık anlaşmaTeknoloji şirketi Turkcell, mayıs ayında ön protokol yaptığı uluslararası kredi anlaşmasının ilk dilimi olan 1,23 milyar Yuan için imza atıldığını açıkladı.
22.10.2024Yaşam
Adana Lezzet Festivali'ne damgasını vurdu: Pozantı çileği kapış kapış gitti
Adana Lezzet Festivali'ne damgasını vurdu: Pozantı çileği kapış kapış gittiAdana Valiliğinin ev sahipliğinde "Kökleriyle Adana" temasıyla düzenlenen "8. Uluslararası Adana Lezzet Festivalinde" Pozantı Belediyesi'nin organik lezzetlerinin bulunduğu stant büyük ilgi gördü.
22.10.2024Adana
Devlet Bahçeli: Bu teröristin Türkiye’de gömüleceği bir toprak yoktur
Devlet Bahçeli: Bu teröristin Türkiye’de gömüleceği bir toprak yokturMilliyetçi Hareket Partisi lideri devlet Bahçeli, partisinin haftalık grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Bahçeli, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in ölümü hakkında 'Bu teröristin Türkiye’de gömüleceği bir toprak yoktur' dedi.
22.10.2024Gündem
Haluk Bayraktar: Havacılıktaki millileşmeyi güçlendirmek için çalışıyoruz
Haluk Bayraktar: Havacılıktaki millileşmeyi güçlendirmek için çalışıyoruzİstanbul’da düzenlenen ve Avrupa’nın en büyük sanayi kümelenmesi olan SAHA İstanbul tarafından organize edilen SAHA EXPO Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı kapılarını açtı. SAHA EXPO 2024 açılışında, SAHA İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı ve Baykar Genel Müdürü Sayın Haluk Bayraktar önemli açıklamalarda bulundu.
22.10.2024Ekonomi
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'dan FETÖ elebaşı Gülen'in ölümüyle ilgili açıklama: Mücadelemiz sürecek
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'dan FETÖ elebaşı Gülen'in ölümüyle ilgili açıklama: Mücadelemiz sürecekDışişleri Bakanı Hakan Fidan, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in ölümü sonrası açıklamalarda bulundu. Teröristbaşı Gülen'in ölümünün istihbarat kaynaklarının tarafından da doğrulandığını belirten Bakan Fidan, 'Bu ölüm haberi bizi hiçbir zaman rehavete, gevşemeye itmeyecek. Bu örgüt, milletimizin tarihinde türüne ender rastlanan bir tehdit odağı olmuştur.' ifadelerini kullandı.
21.10.2024Gündem
Maliye enflasyon düzeltmesine yönelik geniş kapsamlı denetim başlattı
Maliye enflasyon düzeltmesine yönelik geniş kapsamlı denetim başlattıHazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, enflasyon düzeltmesi yapan mükelleflerin, bilançoları üzerinde yapılan analizlerde riskli olduğu değerlendirilenlerin izaha davet edileceğini bildirdi.
21.10.2024Ekonomi
Dijital platform ve internet sağlayıcı şirketlere 24 milyon lira ceza
Dijital platform ve internet sağlayıcı şirketlere 24 milyon lira cezaTicaret Bakanlığı, mevzuata aykırı hareket ettiği belirlenen dijital platform ve internet sağlayıcı şirketlere 24 milyon lira ceza uygulandığını açıkladı.
20.10.2024Gündem
Ticaret Bakanlığı 2 şirketi "dış ticaret sermaye şirketi" listesine ekledi
Ticaret Bakanlığı 2 şirketi "dış ticaret sermaye şirketi" listesine eklediTicaret Bakanlığı, 2 şirkete daha "dış ticaret sermaye şirketi" statüsü verdi.
19.10.2024Ekonomi
Türkiye Varlık Fonu'nun sukuk ihracına rekor talep
Türkiye Varlık Fonu'nun sukuk ihracına rekor talepTürkiye Varlık Fonu'nun (TVF) 14-16 Ekim'de Londra'da yatırımcılarla gerçekleştirdiği görüşmelerin ardından 5 yıl 3 ay vadeli, yüzde 6,95 getiri oranlı 750 milyon dolar tutarındaki sukuk ihracına rekor talep geldiği bildirildi.
18.10.2024Ekonomi
Uşak'ta sürücü kurslarına yönelik rekabet soruşturması tamamlandı
Uşak'ta sürücü kurslarına yönelik rekabet soruşturması tamamlandıRekabet Kurulu, bazı sürücü kurslarına yönelik rekabet soruşturması kapsamında, True Özel Araştırma ve Danışmanlık Ticaret Sanayi Ltd. Şti'ye 40 bin 366 lira idari para cezası kesilmesini kararlaştırdı.
18.10.2024Ekonomi
Rekabet Kurulu gramaj oyunlarına geçit vermiyor: Denetimler yoğunlaştı, tüketiciler şikayetlerini iletebiliyor
Rekabet Kurulu gramaj oyunlarına geçit vermiyor: Denetimler yoğunlaştı, tüketiciler şikayetlerini iletebiliyorTicaret Bakanlığı, ambalajlı ürünlere yönelik denetimlerini yoğunlaştırırken Reklam Kurulu da bunlara yönelik tanıtımları yakından takip ederek 'gramaj oyunu'nu gizleyenlere ceza uyguluyor.
18.10.2024Ekonomi
Türkiye'nin ilk uluslararası yük treni seferlerine başladı! Seyahatini 4 günde tamamlayacak
Türkiye'nin ilk uluslararası yük treni seferlerine başladı! Seyahatini 4 günde tamamlayacakUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye'nin ilk özel uluslararası yük treninin seferlere başladığını belirterek, "Bu tren hattında faaliyetlerine başlayan Pasifik Eurasia yıllık 600 trenle, 22 bin tıra eşdeğer 600 milyon avro değerinde 750 bin ton ihracat yükü taşımayı planlıyor." dedi.
18.10.2024Ekonomi
Aydem Enerji’nin yeni CEO’su Serdar Marangoz oldu
Aydem Enerji’nin yeni CEO’su Serdar Marangoz olduEnerji sektöründe 20 yıla yakın tecrübesi bulunan ve son 15 yıldır Aydem Enerji grup şirketleri bünyesinde üst düzey sorumluluklar üstlenen Serdar Marangoz, Aydem Enerji CEO’su olarak atandı.
Bakan Şimşek: Küresel ticarette yüzde 3'ten fazla büyüme beklenmiyor
Bakan Şimşek: Küresel ticarette yüzde 3'ten fazla büyüme beklenmiyorTürkiye ve Arap Dünyası Ekonomi Zirvesi (TAF), 15’inci kez ‘Yatırım, Ticaret ve Teknolojide Global Koridor’ temasıyla bugün gerçekleşti. Panelde konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “Küreselde parasal politikalar biraz gevşeyecek belki ama bunun hızı ve koordinasyonunda önemli bir etkisi olacak. 'Parasal politikaların gevşemesi bir mali konsolidasyonla sonuçlanacak mı?' sorusu da bizim açımızdan zorlayıcı bir soru. Ama bildiğimiz bir şey varsa önümüzdeki yıllarda küresel ticaret aynı kısıtlı seviyesine devam edecek ve yüzde 3'ten fazla bir büyüme beklenmiyor” dedi.
17.10.2024Ekonomi
TBMM Başkanı Kurtulmuş: Macaristan'la ikili ticaret hacminin 6 milyar dolara çıkacağını ümit ediyoruz
TBMM Başkanı Kurtulmuş: Macaristan'la ikili ticaret hacminin 6 milyar dolara çıkacağını ümit ediyoruzTBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, "Türkiye ve Macaristan arasında 4 milyar dolar seviyesine gelen ikili ticaret hacminin, yakın zamanda hedef olarak konulan 6 milyar dolar seviyesine çıkacağını ümit ediyoruz ve bu alandaki çalışmaları karşılıklı olarak destekliyoruz" dedi.
17.10.2024Gündem
Türkiye otomotiv sektöründe Avrupa'da dördüncü sırada
Türkiye otomotiv sektöründe Avrupa'da dördüncü sıradaTicaret Bakanı Ömer Bolat, Türkiye'de geçen yıl 1 milyon 468 bin 393 motorlu araç üretildiğini böylece otomotiv sektörünün Avrupa'da 4. sıraya yükseldiğini belirtti.
17.10.2024Ekonomi
Türkiye'nin küresel pazara açılan kapısı: En büyük serbest bölgesi Adana'da!
Türkiye'nin küresel pazara açılan kapısı: En büyük serbest bölgesi Adana'da!Toros Adana Yumurtalık Serbest Bölgesi İşletme Müdürü Yusuf Dinçsoy, Süveyş Kanalı'na, Orta Doğu, Akdeniz ve Kuzey Afrika pazarlarına yakın konumda olan Toros Adana Yumurtalık Serbest Bölgesi’nin 4.6 milyon metrekarelik alanıyla da Türkiye’nin en büyük serbest bölgelerinden biri olduğunu söyledi.
17.10.2024Adana
Tüketiciden fazla komisyon ve masraf talep eden işletmelere ceza!
Tüketiciden fazla komisyon ve masraf talep eden işletmelere ceza!Ticaret Bakanlığı, denetimleri sonucunda tüketicilerden fazla ücret, masraf ve komisyon tahsil eden finansal kuruluşlara 3 milyar 184 milyon 471 bin 852 lira ceza uyguladı.
17.10.2024Ekonomi
Bakan Bolat açıkladı! Tüketiciyi aldatan reklamlara ceza
Bakan Bolat açıkladı! Tüketiciyi aldatan reklamlara cezaTicaret Bakanı Ömer Bolat, gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Otomobil ve konut fiyatlarında son durum ne? Fahiş fiyatla mücadele hakkında merak edilenler... Bakan Bolat merak edilen tüm soruların cevapları cevap verdi.
16.10.2024Ekonomi
Bakan Bolat'tan İsrail ile ticaret anlaşmalarına ilişkin açıklama: 2 Mayıs'tan itibaren tamamen kesmiş durumdayız
Bakan Bolat'tan İsrail ile ticaret anlaşmalarına ilişkin açıklama: 2 Mayıs'tan itibaren tamamen kesmiş durumdayızTicaret Bakanı Ömer Bolat, 11. WCI Afrika Forum Toplantısı'na katıldı. Bakan Bolat program çıkışı basın mensuplarının sorularını yanıtladı.Bolat, "Biz Ticaret Bakanlığı olarak da Filistin'e destek olmaya çalışırken, İsrail noktasında da İsrail'in bu saldırganlığını durdurması için de İsrail'e yönelik ticareti hem ihracat hem ithalat olarak da 2 Mayıs'tan itibaren tamamen kesmiş durumdayız" dedi.
16.10.2024Ekonomi
Aydın'da sezonun ilk kestanesi kilosu 500 TL'den alındı! Vali açıklama yaptı
Aydın'da sezonun ilk kestanesi kilosu 500 TL'den alındı! Vali açıklama yaptıAydın'ın AB Coğrafi İşaret Tescilli kestanesinde 2024 sezonu ilk mahsulleri, Aydın Ticaret Borsası tarafından sembolik olarak kilosu 500 TL'den satın alındı. Düzenlenen törende ilk alımı yapan Vali Yakup Canbolat, Aydın'da yıllık yaklaşık 22 bin 715 ton kestane üretimi yapıldığını ve Valilik olarak iş yapmak isteyen üretim yapan herkesin yanında olduklarını söyledi.
16.10.2024Ekonomi
Rekabet'ten Koroplast'a 31,2 milyon lira ceza
Rekabet'ten Koroplast'a 31,2 milyon lira cezaRekabet Kurulu, Koroplast Temizlik ve Ambalaj Ürünleri Sanayi ve Dış Ticaret AŞ'ye (Koroplast) 31,2 milyon lira idari para cezası kesilmesini kararlaştırdı.
16.10.2024Ekonomi
Gıda hilesi bitmek bilmiyor! 40 farklı markayla zeytinyağı satıyormuş
Gıda hilesi bitmek bilmiyor! 40 farklı markayla zeytinyağı satıyormuşTarım ve Orman Bakanlığı, taklit ve tağşiş listesini yayınlayarak gıdada hile yapan, halkın sağlığıyla oynayanları gözler önüne serdi. Ülkemizde zeytinyağına tohum yağı karıştırarak 43 farklı marka ile satış yapan Onay Ticaret'in sahibi Sabri Akın göz göre göre "zeytinyağı teröristliği" yapıyor.
16.10.2024Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail tehlikesi ülkemize yaklaşıyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail tehlikesi ülkemize yaklaşıyorCumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Kongre Merkezi'nde Filistin'in Geleceği Konferansı'nda açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "BM Güvenlik Konseyi ile uluslararası örgütlerin İsrail'in şımarıklıkları karşısında nasıl büyük acze düştüklerini hep beraber yüzümüz kızararak takip ettik. İnsan hakları örgütlerinin, küresel medya organlarının, konu Gazze'de öldürülen masum çocukların hakları olunca nasıl üç maymunu oynadığına şahitlik ettik" ifadelerini kullandı. Erdoğan, "İsrail durdurulmadığı takdirde bu yayılmacılığın nereye uzanacağını tahmin edebiliyoruz. Ülkemize yaklaşan tehlikeyi göremeyen idrak yoksunu kimi şahsiyetler varsa da biz riski görüyor, her türlü tedbiri alıyoruz" dedi.
15.10.2024Gündem
Mersin'de binlerce tarihi eser turizme kazandırıldı
Mersin'de binlerce tarihi eser turizme kazandırıldıMersin'de Bizans ile Roma dönemlerine ait nekropol, antik tiyatro, sarnıç, su kemerleri ve fırınların yer aldığı Elaiussa Sebasta Antik Kenti'ndeki kazı çalışmalarında bulunan binlerce eser restore edilerek müzeye kazandırıldı.
15.10.2024Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Ticaret ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ticaret haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.