Bakan Kacır

Bakan Kacır

Son dakika Bakan Kacır haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Bakan Kacır ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Bakan Kacır haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Bakan Kacır

haberleri sayfasında son dakika yaşanan bakan kacır gelişmeleri de dahil olmak üzere 232 bakan kacır haberi bulunmuştur. Tüm bakan kacır haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bakan Kacır açıkladı: Türkiye sanayi ve teknolojide asırlık kazanımlar elde etti
Bakan Kacır açıkladı: Türkiye sanayi ve teknolojide asırlık kazanımlar elde ettiSanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası(MESS) Üye Toplantısı'na katıldı. Toplantıda konuşan Kacır, "Artık kazanımlarından, hedeflerinden, hayallerinden vazgeçmeyen, bunu elinden almaya çalışacak hiçbir odağa paye vermeyen bir Türkiye var. Dünyadaki gelişmelere uzaktan bakan bir ülke değil, kendi potansiyelini gerçekleştirebilme kabiliyetine, kapasitesine sahip bir Türkiye var. Sanayiden ticarete, tarımdan sağlığa, eğitimden ulaştırmaya kadar hemen her alanda gerçekleştirdiğimiz tarihi atılımlarla Türkiye büyük bir kalkınma ve büyüme ivmesi kaydetti" dedi.
25.07.2024Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile basket maçı sonrası özçekim! Milletvekili Varank paylaştı
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile basket maçı sonrası özçekim! Milletvekili Varank paylaştıMeclis Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı, AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Varank, X hesabından bir fotoğraf yayınladı. “Maç sonrası özçekim” mesajlı paylaşımda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte basketbol maçı sonrasında çekilmiş bir fotoğraf yer alıyor.
21.07.2024Gündem
TÜBİTAK gökyüzü gözlem etkinliğine başvurular başladı! Bakan Kacır: Bilim ve keşif sevdalılarını davet ediyoruz
TÜBİTAK gökyüzü gözlem etkinliğine başvurular başladı! Bakan Kacır: Bilim ve keşif sevdalılarını davet ediyoruz TÜBİTAK’ın her yaştan gökyüzü meraklısını buluşturduğu Gökyüzü Gözlem Etkinliği için başvurular başladı. Astronomi meraklıları 9-11 Ağustos’ta Bursa Uludağ’da gerçekleşecek etkinlikte bir araya gelecek. Başvurular 25 Temmuz 2024’e kadar devam edecek.
21.07.2024Gündem
Dünya devi Ar-Ge merkezini Türkiye’ye kurdu! Türkiye’nin dijital dönüşüm hedeflerine katkıda bulunulacak
Dünya devi Ar-Ge merkezini Türkiye’ye kurdu! Türkiye’nin dijital dönüşüm hedeflerine katkıda bulunulacakDünyanın önde gelen seyahat yazılımları geliştiricisi Amadeus’un İstanbul’daki Ar-Ge Merkezi açıldı. Dijital teknolojilerin geliştirilmesine katkı sağlayacak yatırımla, özellikle seyahat teknolojileri alanında yeni fikir ve girişimlerin Türkiye’de gelişip ölçeklenmesinin önü açılacak. Yaklaşık 500 yazılım geliştiricinin çalışacağı merkez; yıl sonuna kadar Nice ve Bengaluru Ar-Ge merkezlerinin ardından dünyanın üçüncü büyük Ar-Ge noktası olacak.
19.07.2024Ekonomi
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır: Küresel sistemde yaşanan belirsizliklerin başarıyla üstesinden geliyoruz
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır: Küresel sistemde yaşanan belirsizliklerin başarıyla üstesinden geliyoruzSanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Dünya son yıllarda gerilimler, krizler ve kimi yerlerde çatışmaların tetiklediği zor ve keskin bir dönemeçten geçiyor. Biz de Türkiye olarak son 22 yıldır sahip olduğumuz güçlü bir siyasi istikrar, inşa ettiğimiz rekabetçi üretim altyapısı ve adeta sıfırdan inşa ettiğimiz Ar-Ge ve üretim ekosistemiyle küresel sistemde yaşanan belirsizliklerin başarıyla üstesinden geliyoruz” dedi.
17.07.2024Gündem
Siyasilerden 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü mesajları
Siyasilerden 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü mesajları15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla siyasiler peş peşe mesaj yayınladı.
15.07.2024Gündem
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır CNN Türk'te açıkladı: Uydu üretiminde ilk 11'deyiz
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır CNN Türk'te açıkladı: Uydu üretiminde ilk 11'deyizSanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, CNN Türk'te Özel Haberler Şefi Fulya Öztürk, Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Özay Şendir ve Hürriyet Gazetesi Yazarı Abdulkadir Selvi'nin sorularını yanıtladı.
12.07.2024Ekonomi
Otomotivde bir yatırım müjdesi daha! Dünya devi imza atacak, Bakan Kacır açıkladı
Otomotivde bir yatırım müjdesi daha! Dünya devi imza atacak, Bakan Kacır açıkladıSanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, dünyanın en büyük elektrikli araç üreticilerinden Çinli BYD'nin ardından başka bir firmayla daha yakın zamanda Türkiye'ye yatırım konusunda imza atma ihtimallerinin olduğunu belirterek, "Önümüzdeki dönemde benzer yatırım haberlerini hem bu sektörde hem diğer sektörlerde duyurmak arzusu içinde olduğumuzu ifade edebilirim, sürpriz olmaz." dedi.
12.07.2024Ekonomi
Bakan Kacır duyurdu: Türkiye'ye önemli kazanımlar getirdi
Bakan Kacır duyurdu: Türkiye'ye önemli kazanımlar getirdiSanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır "Aslında uydu teknolojilerinde A takımına girdik diyebiliriz. İlk 11'deyiz. Çünkü bunu başarabilen dünyada sadece 11 ülke var artık. İşte böyle bir başarı için TÜBİTAK, ASELSAN, TUSAŞ, C-Tech ve Türksat ekipleri gerçekten uzun yıllar süren muazzam bir gayret ortaya koydular" dedi.
10.07.2024Adana
Bakan Kacır'dan önemli açıklama: Türkiye'ye önemli kazanımlar getirdi
Bakan Kacır'dan önemli açıklama: Türkiye'ye önemli kazanımlar getirdiSanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır önemli açıklamalarda bulunarak, "Aslında uydu teknolojilerinde A takımına girdik diyebiliriz. İlk 11'deyiz. Çünkü bunu başarabilen dünyada sadece 11 ülke var artık. İşte böyle bir başarı için TÜBİTAK, ASELSAN, TUSAŞ, C-Tech ve Türksat ekipleri gerçekten uzun yıllar süren muazzam bir gayret ortaya koydular" ifadelerini kullandı.
9.07.2024Gündem
TÜBİTAK Fen Lisesi geleceğin yıldızlarını bekliyor!
TÜBİTAK Fen Lisesi geleceğin yıldızlarını bekliyor!Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı'nın geleceğin bilim insanlarının yetiştirilmesi için TÜBİTAK'ın bilim ve teknolojideki bilgi ve birikimi ile ortak protokol yaparak hayata geçirdiği 'TÜBİTAK Fen Lisesi' 2024-2025 eğitim öğretim yılı için öğrencilerini bekliyor.
2.07.2024Ekonomi
Emine Erdoğan 'Anadoludakiler Tanıtım Programı'na katıldı: Ulusal kalkınmayı desteklemeyi hedefliyoruz
Emine Erdoğan 'Anadoludakiler Tanıtım Programı'na katıldı: Ulusal kalkınmayı desteklemeyi hedefliyoruzCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ile Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen “Anadoludakiler Tanıtım Programı”na katıldı.
29.06.2024Gündem
Truba Veri Merkezi açıldı! Stratejik alanda simülasyonlar eş zamanlı yapılacak
Truba Veri Merkezi açıldı! Stratejik alanda simülasyonlar eş zamanlı yapılacakSanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, MODSİMMER TRUBA Veri Merkezi ve ARF Hesaplama Kümesiyle Türkiye’nin bilimsel araştırma yetkinliklerine yeni bir boyut kazandırdıklarını belirterek, “Veri merkezi ve ARF kümesi yatırımımızla ülkemizin gelişimi ve kalkınması için kritik öneme sahip yüksek başarımlı hesaplama altyapısını özel sektör, kamu ve akademimizin çalışmalarına tahsis ediyoruz. 35 bin dizüstü bilgisayara eşit bilgi işlem kapasitesiyle dünyanın en kuvvetli 313’ncü süper bilgisayarı olan ARF ile ülkemiz bazı önemli yeteneklere de sahip oluyor. Çözme şansımız bulunmayan problemleri çözülebilir hale getirerek, bizim için erişilemez olan araştırma alanlarını ve teknolojilerini ulaşılabilir hale getireceğiz. Savunma sanayiden, üretim sektörüne; ilaç tasarımından, hastalık tespitine birçok stratejik alanda araştırmacılarımız ihtiyaç duydukları simülasyonları eş zamanlı olarak gerçekleştirebilecek.” dedi.
25.06.2024Gündem
Türkiye'nin 2. uzay yolculuğu! Bakan Kacır açıkladı: Uzayda söz sahibi olacağız
Türkiye'nin 2. uzay yolculuğu! Bakan Kacır açıkladı: Uzayda söz sahibi olacağızSanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ve Türkiye'nin ikinci astronotu Tuva Cihangir Atasever basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.
11.06.2024Gündem
Bakan Kacır: Türkiye'nin Milli Uzay Programı Kapsamında 10 yıllık hedefleri var
Bakan Kacır: Türkiye'nin Milli Uzay Programı Kapsamında 10 yıllık hedefleri varSanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, İstanbul Öğretmen Akademileri ve Atölyeleri 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Kapanış Dersi'ne katıldı.
10.06.2024Gündem
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır: Uzay liginin A takımındayız artık
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır: Uzay liginin A takımındayız artıkSanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır Türkiye'nin ikinci astronotu Tuva Cihangir Atasever'in de içinde yer aldığı "Galactic 07 uzay uçuşu" ile ilgili konuştu. Bakan Kacır "Uzay liginin A takımındayız artık" dedi.
8.06.2024Gündem
Tuva Cihangir Atasever'in uzay yolculuğu! "VSS Unity" Dünya'ya iniş yaptı
Tuva Cihangir Atasever'in uzay yolculuğu! "VSS Unity" Dünya'ya iniş yaptıTürkiye'nin ikinci astronotu Tuva Cihangir Atasever'in de içinde bulunduğu "VSS Unity" yörünge altı aracı Dünya'ya iniş yaparak seferini tamamladı
8.06.2024Gündem
Bakan Kacır, ikinci astronot Tuva Cihangir Atasever ile görüştü
Bakan Kacır, ikinci astronot Tuva Cihangir Atasever ile görüştüSanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Yörünge Altı Araştırma Misyonu'nu gerçekleştirmek üzere bugün yaklaşık 1,5 saatlik uzay yolculuğu gerçekleştirecek olan Tuva Cihangir Atasever ile görüştü. Atasever'den gerçekleştireceği toplam 7 deney hakkında bilgi alan Kacır, kazasız ve sağlıkla yurda dönmesi temennisinde bulundu.
8.06.2024Ekonomi
Bakan Şimşek'ten enflasyon açıklaması: Tek haneye girmesi biraz zaman alacak
Bakan Şimşek'ten enflasyon açıklaması: Tek haneye girmesi biraz zaman alacakHazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “Enflasyonun tek haneye girmesi biraz zaman alacak” dedi.
5.06.2024Ekonomi
Türksat 6A için geri sayım! Fırlatma için ABD'ye gidiyor
Türksat 6A için geri sayım! Fırlatma için ABD'ye gidiyorÜlkemizin ilk yerli ve milli haberleşme uydusu Türksat 6A bugün Ankara’da bulunan TUSAŞ tesislerinden önce ABD’ye gidecek ardından ise yörüngeye fırlatılacak.
4.06.2024Ekonomi
Bakan Kacır: TÜRKSAT 6A ile birlikte kendi haberleşme uydusunu üretebilen 11 ülkeden biri olacağız
Bakan Kacır: TÜRKSAT 6A ile birlikte kendi haberleşme uydusunu üretebilen 11 ülkeden biri olacağızSanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "Türkiye, tüm kritik bileşenleri yerli olarak üretilen TÜRKSAT 6A ile birlikte kendi haberleşme uydusunu üretebilen 11 ülkeden biri olacak" dedi.
30.05.2024Ekonomi
Bakan Kacır: TSE, 'Türk Malı' damgasının marka değerini güçlendirdi
Bakan Kacır: TSE, 'Türk Malı' damgasının marka değerini güçlendirdiSanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin en büyük laboratuvar hizmet altyapısına sahip Türk Standartları Enstitüsü'nün (TSE) yetkinlikleri için güç çarpanı olacak Ankara Kalite Kampüsü'nün inşasının hızla tamamlanacağını belirterek, "Ulaşım, enerji, elektroteknik, yapı malzemeleri, kimya ve gıda gibi pek çok sektörün ihtiyaç duyduğu test altyapılarını bünyesinde barındıracak bu tesis ile sanayicilerimiz ileri düzeyde test ve sertifikasyon hizmetlerini güvenle alabilecek" dedi.
22.05.2024Ekonomi
Bakan Kacır: Birleşik Krallık ile iş birliğimizi daha da derinleştireceğiz
Bakan Kacır: Birleşik Krallık ile iş birliğimizi daha da derinleştireceğizSanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "Birleşik Krallık ile sanayi ve teknoloji alanında iş birliğimizi daha da derinleştireceğiz" dedi.
18.05.2024Ekonomi
Bakan Fatih Kacır: Türkiye'ye yatırımlar hızlanacak
Bakan Fatih Kacır: Türkiye'ye yatırımlar hızlanacakSanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin makro ekonomik göstergelerindeki iyileşmeyi girişim sermayesi fon yöneticileri ile konuştuğunu belirterek, “Türkiye'nin kredi risk priminin hızla düşüyor olması Türk ekonomisinin doğru yolda olduğunun önemli göstergelerinden biri. Bunun sonucunda önümüzdeki dönemde Türkiye'ye yatırımların çok hızlanacağını öngörüyoruz. Türkiye'nin yeni dönemdeki bu sermaye akımlarını hızlı çekmesi, bu kaynağın büyük ölçekte katma değerli üretime, teknolojik dönüşüme ve teknolojik girişimciliğine kazandırılması için çabalarımızı artıracağız. Türkiye yepyeni başarı hikayelerini hayata geçirecek ve bu defa öncekilerden de daha güçlü şekilde, katma değerli, rekabetçi, verimli üretim ve yüksek teknoloji girişimleri hikayede başrol oynayacak." dedi.
17.05.2024 Ekonomi
Bakan Kacır'dan Togg açıklaması: Otomotiv sektörünün dönüşümüne öncülük ediyor
Bakan Kacır'dan Togg açıklaması: Otomotiv sektörünün dönüşümüne öncülük ediyorSanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Togg'un Türkiye'nin en büyük ihracat sektörü olan otomotiv endüstrisinin dönüşümüne öncülük ettiğini belirterek, "Togg, halihazırda 30'dan fazla farklı startup ile çalışarak inovasyonu teşvik etme konusunda kararlılığını ortaya koyuyor. Teknolojideki değişikliklerin yenilik yapmamız ve başarılı olmamız için benzersiz fırsatlar yarattığının farkındayız. Bu nedenle güçlü bir startup ekosistemine sahip olmak Milli Teknoloji Hamlesi'nin önemli bir parçası" dedi.
16.05.2024Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Bakan Kacır ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki bakan kacır haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.