Sanayi

Sanayi

Son dakika sanayi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan sanayi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını sanayi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Sanayi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan sanayi gelişmeleri de dahil olmak üzere 24.945 sanayi haberi bulunmuştur. Tüm sanayi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Sadece Sivas'ta üretilip tamamı yurt dışına satılıyor! Dünya devlerine güç veriyor
Sadece Sivas'ta üretilip tamamı yurt dışına satılıyor! Dünya devlerine güç veriyorSivas'ın önde gelen sanayi kuruluşlarından biri olan ESTAŞ, ürettiği motor blokların tamamını ihraç ediyor.
26.07.2024Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Özel sektöre 20 milyar dolarlık yatırım kazandırma hedefindeyiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Özel sektöre 20 milyar dolarlık yatırım kazandırma hedefindeyizCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, HIT-30 Yüksek Teknoloji Yatırım Programı Tanıtım Toplantısı'na katıldı. Toplantıda konuşan Erdoğan, “Bırakın katliamı durdurmayı elinde 150 bin Gazzeli'nin kanı olan bir kasabı, kongresinde ağırlayan bu caniye kürsü veren, bununla yetinmeyip hezeyanlarla dolu konuşmasını büyük bir şevkle 57 kez ayakta alkışlayan bir akıl ve vicdan tutulmasıyla karşı karşıyayız. 7 Ekim'den beri insanlar sinema filmi izler gibi bebeklerin öldürülmesini uzaktan seyrediyor. Bunların katili Netanyahu ABD'de alkışlanıyor. Bu nasıl bir iştir? Bunu anlamak mümkün mü? Hani demokrasi, hani özgürlük, hani insan hakları. Lafa gelince tüm dünyaya demokrasi ve insan hakları dersi verenler, çağımızın Hitlerini baş tacı ederken zerre miskal utanmıyor” dedi.
26.07.2024Gündem
Avrupa'nın ilk su ürünleri OSB'si Adana'da kurulacak! Vali Köşger duyurdu: Altyapı yapım ihalesi gerçekleştirilecek
Avrupa'nın ilk su ürünleri OSB'si Adana'da kurulacak! Vali Köşger duyurdu: Altyapı yapım ihalesi gerçekleştirilecekTarım ve Orman Bakanlığınca yatırım programına alınan Adana Karataş Tarıma Dayalı İhtisas (Sera) Organize Sanayi Bölgesi'nin yol, içme suyu, atık su, yağmur suyu, elektrik dağıtım şebekesi, çevre aydınlatma ve telekom şebekesi yapım işi 12 Ağustos Pazartesi günü ihaleye çıkıyor.
26.07.2024Adana
'Öğrencilerimizi uluslararası arenaya hazırlıyoruz'
'Öğrencilerimizi uluslararası arenaya hazırlıyoruz'Manisa Celal Bayar Üniversitesi, öğrencilerini bilim, teknoloji ve sanayi alanlarında iş hayatına başarılı bir başlangıç yapabilmeleri için tüm olanakları seferber ediyor. Ege Bölgesi’ndeki üniversiteler arasında sadece Manisa Celal Bayar Üniversitesi’nin uyguladığı isteğe bağlı staj faaliyetiyle öğrencilerin daha ikinci sınıftayken sanayi ile temas kurması ve uygulamalı eğitime ulaşması sağlanıyor. Rektör Prof. Dr. Rana Kibar, “Öğrencilerimizi uluslararası arenaya hazırlıyoruz” dedi.
26.07.2024Gündem
E-ihracat teşvikinde Türk mali vurgusu!
E-ihracat teşvikinde Türk mali vurgusu!İhracatın desteklenmesi amacıyla elektronik pazar yerlerinin yapacakları e-ihracatın lisans bedelinden düşülmesi düzenlemesine “Türk malı” ihracatı şartı getirildi.
26.07.2024Ekonomi
Adana nöbetçi eczaneler
Adana nöbetçi eczanelerAdana'nın merkez ilçelerinde 26 Temmuz Cuma günü nöbetçi olan eczanelerin listesi şöyle:SEYHAN NÖBETÇİ ECZANELER LİSTESİEmel EczanesiKüçüksaat Civarı Pazarlar Caddesi, Mesten Hamamı karşısı Pazarlar Caddesi, Seyhan / AdanaSeyhan0 (322) 352-10-22Park EczanesiKurtuluş Mahallesi, Atatürk Caddesi No:65/E Seyhan / Adana» Gülbahçesi Sitesi Groseri karşısıSeyhan0 (322) 453-13-35Doğumevi EczanesiYeşilyuva Mahallesi, Bakımyurdu Caddesi No:83/A Seyhan / Adana» Doğumevi civarı, Mini Taksi ve BİM Market yanıSeyhan0 (322) 365-10-300 (322) 365-10-33Onur EczanesiDöşeme Mahallesi, Cumhuriyet Caddesi No:123 Seyhan / Adana» Acıbadem Hastanesi karşısı, Ortopedia Hastanesi karşısıSeyhan0 (322) 432-01-90Necef EczanesiYenibaraj Mahallesi, 68019 Sokak Sulular Apt...
26.07.2024Adana
Bakan Kacır açıkladı: Türkiye sanayi ve teknolojide asırlık kazanımlar elde etti
Bakan Kacır açıkladı: Türkiye sanayi ve teknolojide asırlık kazanımlar elde ettiSanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası(MESS) Üye Toplantısı'na katıldı. Toplantıda konuşan Kacır, "Artık kazanımlarından, hedeflerinden, hayallerinden vazgeçmeyen, bunu elinden almaya çalışacak hiçbir odağa paye vermeyen bir Türkiye var. Dünyadaki gelişmelere uzaktan bakan bir ülke değil, kendi potansiyelini gerçekleştirebilme kabiliyetine, kapasitesine sahip bir Türkiye var. Sanayiden ticarete, tarımdan sağlığa, eğitimden ulaştırmaya kadar hemen her alanda gerçekleştirdiğimiz tarihi atılımlarla Türkiye büyük bir kalkınma ve büyüme ivmesi kaydetti" dedi.
25.07.2024Ekonomi
Rekabet Kurulu, bazı devralma işlemlerine onay verdi.
Rekabet Kurulu, bazı devralma işlemlerine onay verdi.Rekabet Kurumunun internet sitesinde yer alan duyuruya göre, Kurul, halihazırda Hempel Fonden tarafından tek kontrol edilen Hempel A/S'nin ortak kontrolünün SeaCoat Investments S.a.r.l. aracılığıyla CVC Capital Partners plc ve iştiraklerinin bazıları tarafından devralınması işlemine izin verdi.
25.07.2024Ekonomi
AOSB Başkanı Sütcü: “Uluslararası rekabette zorlanılan bir dönemde yeni pazarlar yeni fırsatlar sunuyor”
AOSB Başkanı Sütcü: “Uluslararası rekabette zorlanılan bir dönemde yeni pazarlar yeni fırsatlar sunuyor”Adana Hacı Sabancı OSB'nin ev sahipliğinde düzenlenen ‘Afrika'ya İhracat Fırsatları' etkinliğine iş dünyası yoğun ilgi gösterdi. Etkinlikte yıllık 700 milyar dolarlık ithalat gerçekleştiren kıtaya daha fazla ihracatın yolları anlatıldı.
25.07.2024Adana
Ege'de gerginlik! MSB açıkladı: İtalyan gemisi durduruldu
Ege'de gerginlik! MSB açıkladı: İtalyan gemisi durdurulduMilli Savunma Bakanlığı kaynaklarından, Ege’nin güneyinde Türk deniz yetki alanına girmeye çalışan bir İtalyan gemisiyle ilgili gerginlik yaşandığına ilişkin haberlerle ilgili açıklama geldi.
25.07.2024Gündem
Aldatıcı reklama caydırıcı ceza, saadet zinciri kuranlara son verecek yasa meclisten geçiyor
Aldatıcı reklama caydırıcı ceza, saadet zinciri kuranlara son verecek yasa meclisten geçiyorTüketici ve e-ticaret kanunlarında değişiklik öngören yasa teklifi gece yarısı mesaisiyle komisyondan geçti. Teklifin yasalaşması halinde doğrudan satış şirketlerinin Dilan Polat kremlerinde olduğu gibi ‘saadet zinciri’ne dönüşmesinin önü kapanacak.
25.07.2024Ekonomi
Dünya ticaretinde Adana'yı öne çıkaracak proje onaylandı! Sanayi ve ticaretin gelişimine katkı sağlayacak
Dünya ticaretinde Adana'yı öne çıkaracak proje onaylandı! Sanayi ve ticaretin gelişimine katkı sağlayacakAdana'yı Türkiye'nin yatırım merkezlerinden biri haline getirecek olan Adana Ana Konteyner Limanı'nın tahsisine onay verildi. Yeni Sanayi Kampüsü ve Adana Ana Konteyner Limanı ile birlikte bölgenin ekonomik gücünde çok önemli değişiklikler olacak. Adana Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç konuyla ilgili bilgi vererek önemli açıklamalarda bulundu.
25.07.2024Adana
“ADASO Avrupa Dijital İnovasyon Merkezleri ağına dahil oldu”
“ADASO Avrupa Dijital İnovasyon Merkezleri ağına dahil oldu”Adana Sanayi Odası (ADASO) Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç, Avrupa Birliği (AB) çapındaki 151 merkezden oluşan Avrupa Dijital İnovasyon Merkezleri ağına Türkiye'den 5 konsorsiyumun dahil olmaya hak kazandığını belirterek, “Adana Sanayi Odası olarak ADİM ağına dahil olmayı hak kazandık” dedi.
24.07.2024Adana
Gaziantep Şehitkamil'de 10 ton kuruyemiş imha edildi
Gaziantep Şehitkamil'de 10 ton kuruyemiş imha edildiŞehitkamil Belediyesi, insan sağlığını tehlikeye atabilecek işletmelere karşı kapsamlı denetimlerini aralıksız devam ettiriyor. Son yapılan denetimlerde, ele geçirilen güvenilir gıda vasfına sahip olmayan 10 ton küflenmiş, bozulmuş, kokuşmuş kuruyemiş imha edildi ve işletme mühürlenerek ticaretten menedildi.
24.07.2024Gaziantep
Ticaret Bakanlığı'ndan gümrük kaçakçılığı ile mücadelede yerli ürünü artıracak protokol
Ticaret Bakanlığı'ndan gümrük kaçakçılığı ile mücadelede yerli ürünü artıracak protokolTicaret Bakanlığı ile Savunma Sanayii Başkanlığı arasında, gümrük kaçakçılığına karşı kullanılan yerli sistemlerin genişletilmesine ilişkin protokol imzalandı. Bakan Ömer Bolat, "Ülkemizin güvenlik ve ticaret altyapısını güçlendireceğiz. Yerli üretim sayesinde, dışa bağımlılığımızı azaltarak kendi kaynaklarımızla daha güçlü ve bağımsız bir sistem oluşturmayı hedefledik" dedi.
24.07.2024Ekonomi
Tüketicilerin korunmasına yönelik kanun teklifi, komisyonda kabul edildi
Tüketicilerin korunmasına yönelik kanun teklifi, komisyonda kabul edildiAK Parti milletvekillerinin imzasını taşıyan Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonunda kabul edildi.
23.07.2024Ekonomi
Rekabet Kurulu 3 firmadan sözlü savunma aldı
Rekabet Kurulu 3 firmadan sözlü savunma aldıRekabet Kurulunda, Haks Hamzaoğlu Kimya Sanayi ve Ticaret AŞ (Haks Kimya) ve aseptik sıvı gıda dolum makineleri ile aseptik sıvı gıda ambalajı üretimi, satışı alanında faaliyet gösteren iki şirket hakkında yürütülen soruşturmanın sözlü savunma toplantısı yapıldı.
23.07.2024Ekonomi
İHA'lara özel savunma sistemi geliştiren akademisyen çifte saldırı: Yeni detaylar ortaya çıktı
İHA'lara özel savunma sistemi geliştiren akademisyen çifte saldırı: Yeni detaylar ortaya çıktıMalatya'da hava araçlarını lazer silahlarına karşı koruyacak kompozit bir madde geliştiren İnönü Üniversitesi'nde görevli akademisyen çifte yönelik trafikte gerçekleşen saldırı ile ilgili yeni gelişmeler ortaya çıktı.
23.07.2024Gündem
Gaziantep'te Başkan Kadooğlu, uluslararası fuarların kente büyük değer katacağını söyledi
Gaziantep'te Başkan Kadooğlu, uluslararası fuarların kente büyük değer katacağını söylediGüneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Celal Kadooğlu, Gaziantep'te gerçek anlamda uluslararası fuarlar düzenlemek için gerekli olan altyapının çok yetersiz olduğunu söyledi.
26.07.2024Gaziantep
Fırat’ın suyu Gaziantep sanayisi ile buluşuyor! Projenin bitiş tarihi belli oldu
Fırat’ın suyu Gaziantep sanayisi ile buluşuyor! Projenin bitiş tarihi belli olduGaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü (GAOSB) iş birliğinde inşası devam eden Fırat-OSB Su İsale Hattı ile Fırat Nehri’nin bereketli suyu sanayi bölgesine ulaştırılarak üretimde su sıkıntısı çözülecek. Proje, 2024 yılının sonunda tamamlanarak hizmet vermeye başlayacak.
23.07.2024Gaziantep
Borsa tüm zamanların en yüksek günlük kapanışını gerçekleştirdi
Borsa tüm zamanların en yüksek günlük kapanışını gerçekleştirdiBorsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, yüzde 0,15 değer kazancıyla günü 11.172,75 puandan tamamlayarak tüm zamanların en yüksek günlük kapanışını gerçekleştirdi.
22.07.2024Ekonomi
Gaziantep'te işçi servisleri çarpıştı!  Çok sayıda yaralı var
Gaziantep'te işçi servisleri çarpıştı! Çok sayıda yaralı varGaziantep’te, işçi servis minibüslerinin kafa kafaya çarpışması sonucu meydana gelen kazada 1’i ağır 21 kişi yaralandı.
Gaziantep'te işçi servisleri kafa kafaya çarpıştı: 21 yaralı
Gaziantep'te işçi servisleri kafa kafaya çarpıştı: 21 yaralıGaziantep'te 2 işçi servisinin kafa kafaya çarpışması sonucu servislerden biri savrularak park halindeki tıra çarptı. Üç aracın karıştığı zincirleme kazada 1'i ağır 21 işçi yaralandı.
22.07.2024Gaziantep
Fırat’ın suyu Gaziantep sanayisi ile buluşuyor! Hizmet vermeye başlayacak
Fırat’ın suyu Gaziantep sanayisi ile buluşuyor! Hizmet vermeye başlayacakGaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü (GAOSB) iş birliğinde inşası devam eden Fırat-OSB Su İsale Hattı ile Fırat Nehri’nin bereketli suyu sanayi bölgesine ulaştırılarak üretimde su sıkıntısı çözülecek. Proje, 2024 yılının sonunda tamamlanarak hizmet vermeye başlayacak.
21.07.2024Gaziantep
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile basket maçı sonrası özçekim! Milletvekili Varank paylaştı
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile basket maçı sonrası özçekim! Milletvekili Varank paylaştıMeclis Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı, AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Varank, X hesabından bir fotoğraf yayınladı. “Maç sonrası özçekim” mesajlı paylaşımda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte basketbol maçı sonrasında çekilmiş bir fotoğraf yer alıyor.
21.07.2024Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Sanayi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki sanayi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.