Elektrikli Araçlar

Elektrikli Araçlar

Son dakika elektrikli araçlar haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan elektrikli araçlar ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını elektrikli araçlar haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Elektrikli Araçlar

haberleri sayfasında son dakika yaşanan elektrikli araçlar gelişmeleri de dahil olmak üzere 796 elektrikli araçlar haberi bulunmuştur. Tüm elektrikli araçlar haberleri aşağıda listelenmiştir.
İkinci el elektrikli otomobil alacaklar dikkat: Vatandaşların önceliği batarya sağlığı
İkinci el elektrikli otomobil alacaklar dikkat: Vatandaşların önceliği batarya sağlığı Elektrikli otomobillerin kullanımı yaygınlaşırken ikinci elde de talep artıyor. İkinci el elektrikli otomobil alırken dikkat edilmesi gereken en önemli unsurun aracın batarya sağlığı olduğu vurgulanıyor.
22.04.2024 Ekonomi
Elektrikli arabalarda talep patlaması yaşandı!  150 TL'ye 350 km menzil! İşte piyasada en çok talep gören modeller
Elektrikli arabalarda talep patlaması yaşandı! 150 TL'ye 350 km menzil! İşte piyasada en çok talep gören modeller Elektrikli araba almak isteyen vatandaşların merak ettiği tüm detaylar ortaya çıktı. Elektrikli araçlar dünyada ve Türkiye’de her geçen sürede daha da yayınlaşmaya devam ediyor. Bu satış rakamlarına da yansıyor. Elektrikli araç satışları bu yılın ocak-mart döneminde geçen senenin aynı dönemine göre 3,5 kat artış gösterdi. Peki piyasada fiyatı en düşük elektrikli araçlar hangileri? En çok tercih edilen modeller neler? Şu anda ortalama bir araç ne kadar sürede şarj oluyor? Şarj süreleri daha da kısalır mı? İşte detaylar...
16.04.2024 Ekonomi
Bakan Bayraktar CNN Türk'te açıkladı: Doğal gazda zam planı yok
Bakan Bayraktar CNN Türk'te açıkladı: Doğal gazda zam planı yok Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar CNN Türk ekranlarında açıklamalarda bulundu. Bakan Bayraktar, üretim ile eş zamanlı olarak arama çalışmalarının da devam ettiğini açıklayarak " Yeni gaz keşifleri olacak" müjdesini verdi. Bayraktar "Enerjide vatandaşımızı desteklemeye devam edeceğiz. Doğal gaz zammı planlamıyoruz." ifadelerini kullandı.
11.01.2024 Ekonomi
Bakan Uraloğlu duyurdu! "198 milyar dolarlık yatırım yaptık"
Bakan Uraloğlu duyurdu! "198 milyar dolarlık yatırım yaptık" Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “Ulaşım ve haberleşmede 21 yılda 198 milyar dolar yatırım yaptık, ülkemizin ihtiyaç duyduğu ulaştırma ve altyapı yatırımlarını önümüzdeki 30 yıl için planladık, 197 milyar dolar ilave yatırım gerçekleştireceğiz” dedi.
19.12.2023 Gündem
OYAK ve Renault’tan Türkiye’ye 400 milyon euroluk yatırım
OYAK ve Renault’tan Türkiye’ye 400 milyon euroluk yatırım Güçlü ortağı OYAK ile 50 yıldan uzun süredir Türkiye’de faaliyet gösteren dünya devi Renault, Türkiye’yi markanın ihracat üssü yapacak bir adım atıyor. Türkiye için 2027 oyun planını İstanbul’dan dünyaya duyuran Renault ve OYAK 400 milyon Euro’nun üzerinde yatırım yapacaklarını açıkladı. 2027’den önce 4 yeni Renault modeli Bursa’daki Oyak Renault fabrikalarında üretilecek.
11.12.2023 Ekonomi
Bakan Kacır: Katar'la 12 anlaşmaya imza attık
Bakan Kacır: Katar'la 12 anlaşmaya imza attık Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Katar Emiri Şeyh Tamim bin Hamad Al Thani huzurlarında, iki ülke arasında 12 anlaşma imzalandı.
7.12.2023 Ekonomi
Bakan Uraloğlu'ndan önemli açıklama: Her iki araçtan biri elektrikli olacak
Bakan Uraloğlu'ndan önemli açıklama: Her iki araçtan biri elektrikli olacak Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, net sıfır emisyon hedefi kapsamında ulaştırma projeleri ile ilgili önemli bir açıklama yaptı.
5.12.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İsrail'in saldırılarına sert tepki: Dünya sadece seyretti
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İsrail'in saldırılarına sert tepki: Dünya sadece seyretti Cumhurbaşkanı Erdoğan, kritik Kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Gazze'nin en büyük sağlık tesisi olan Şifa Hastanesi'nde olan vahşeti hepimiz takip ettik. Medeni dünya bu hastane saldırılarını sessizce seyretti. Hatta İsrail'in kendini savunma hakkı diyenleri gördük." dedi.
20.11.2023 Gündem
Bakan Bayraktar tarih verdi! Doğal gaz merkezinde plan şekilleniyor
Bakan Bayraktar tarih verdi! Doğal gaz merkezinde plan şekilleniyor Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, “Cumhurbaşkanımızın çok önem verdiği İstanbul Finans Merkezi’nde bir enerji ve ticaret borsası oluşturmak istiyoruz. Burada enerji ve maden ticareti yapılacak. Ayrıca İstanbul Finans Merkezi’nde bir uluslararası ticaret platformu kurabiliriz. Bu da tüm taraflara, ticaret yapanlara, aracılara ve diğer paydaşlara büyük fırsatlar ve teşvikler sunabilir. Ortaklarımızla yoğun bir şekilde çalışmamız halinde bunu 2024 yılı içerisinde oluşturabileceğimizi düşünüyorum” dedi.
1.11.2023 Ekonomi
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, CNN TÜRK'te! Üretilen Togg sayısını açıkladı
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, CNN TÜRK'te! Üretilen Togg sayısını açıkladı Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, CNN TÜRK canlı yayınında gündeme dair soruları yanıtladı. Bakan Kacır, "Bugün Türkiye'nin yollarında binden fazla Togg seyahat ediyor. Bu sayı artacak" diye konuştu. Bakan Kacır, "Togg'un Sedan modeli 2024 yılı sonunda piyasada olacak, 1,5-2 senede bir yeni modeller piyasaya sürülecek" dedi.
22.07.2023 Ekonomi
Elektrikli araç sürücüleri dikkat! Tarife detayı, büyük avantaj sağlıyor
Elektrikli araç sürücüleri dikkat! Tarife detayı, büyük avantaj sağlıyor Uludağ Elektrik Genel Müdürü Ali Erman Aytac, elektrikli araç şarj ünitelerinin mesken içerisine kuruluysa mesken tarifesi, iş yeri içerisinde kuruluysa ticarethane tarifesinden ücretlendirildiğini söyledi. Şu an için elektrikli araçların etkisinin şebekede düşük seviyede olduğuna dikkat çeken Aytac, "Araç sayısının artmasıyla yüksek tüketimlere şahit olacağız. Tek zamanlı tarifeler evlerdeki tüketimlerde büyük avantaj sağlıyor" dedi.
12.06.2023 Ekonomi
Araba satışları ile ilgili dikkat çeken açıklama: Yüzde 510 arttı
Araba satışları ile ilgili dikkat çeken açıklama: Yüzde 510 arttı Ocak-Mayıs 2023 döneminde Türkiye’de satılan elektrikli ve hibrit otomobil sayısı dizel otomobillere yaklaştı.
6.06.2023 Ekonomi
Mild Hybrid Nedir, Ne İşe Yarar? Hafi, Yarı Hibrit Hangi Araçlarda Olur?
Mild Hybrid Nedir, Ne İşe Yarar? Hafi, Yarı Hibrit Hangi Araçlarda Olur? Yarı hibrit araçlara verilen isim üzerinden mild hybrid öne çıkmaktadır. İngilizce bir terim üzerinden gelmesiyle beraber uluslararası düzeyde aynı anlamı eşliğinde kullanılan araçlardır. Dizel ya da benzinli araç fark etmeksizin pek çok farklı araç sisteminde bulunan bir hibrit sistemidir.
6.06.2023 Gündem
İzmir- İstanbul- Bakü Mega Teknoloji Koridoru açıldı! Bakan Varank: Başvuracaklardan ücret almayacağız
İzmir- İstanbul- Bakü Mega Teknoloji Koridoru açıldı! Bakan Varank: Başvuracaklardan ücret almayacağız Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nun katılımıyla, İzmir'in Urla ilçesindeki Bilişim Vadisi İzmir Kampüsü'nde yapılan törende, İzmir-İstanbul-Bakü Mega Teknoloji Koridoru açıldı. Bakan Varank, konuşmasında, "Sene sonuna kadar buraya başvuracak ön kuluçka ve kuluçka firmalarından hiç ücret almayacağız" dedi.
2.05.2023 Bilim ve Teknoloji
BDDK'dan elektrik araçlar için kredi düzenlemesi
BDDK'dan elektrik araçlar için kredi düzenlemesi BDDK, elektrik araçlarla ilgili kredi kullanım tutarlarında alt sınırları yükseltti. Buna göre, nihai fatura değeri 900 bin lira ve altında olan elektrikli araçların yüzde 70’ine kadar 48 ay vadede kredi kullanılabilecek.
27.04.2023 Ekonomi
Bakan Varank: Gençlerimize kabiliyetlerini geliştirme şansı veriyoruz
Bakan Varank: Gençlerimize kabiliyetlerini geliştirme şansı veriyoruz Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Teknofest Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında Kocaeli'de düzenlenen Uluslararası Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları’na katıldı. Bakan Varank, burada yaptığı konuşmada, “Gençlerimize aslında mühendisliğin en detaylı aşamalarına kadar kendi kabiliyetlerini geliştirme şansını veriyoruz” dedi.
26.04.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Togg'un Gemlik tesislerinde her 3 dakikada 1 araç üretiliyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Togg'un Gemlik tesislerinde her 3 dakikada 1 araç üretiliyor Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gemlik’te SIRO Batarya Geliştirme ve Üretim Kampüsü Temel Atma Töreni’nde konuştu.
24.04.2023 Gündem
Arabası olan milyonları ilgilendiriyor!  Sürücüler 16 bin 431 lira ödeyecekler
Arabası olan milyonları ilgilendiriyor! Sürücüler 16 bin 431 lira ödeyecekler Arabası olan milyonlarca vatandaşı ilgilendiren düzenleme Resmi Gazete'de yayımlandı. Zorunlu Trafik Sigortası'na ilişkin yeni dönem başlıyor. Buna göre aylık olarak trafik sigortası yüzde 2 artacak. Hasarsızlık oranı yüzde 45'ten yüzde 50'ye yükseltilecek. Hasarsızlıkta basamak adedi 7'den 8'e çıkacak. Yüzde 100 elektrikli araçlara da yüzde 10 ekstra prim indirimi uygulanacak. Tüketici Konfederasyonu (TÜKONFED) Sigorta Komisyon Başkanı Turusan Bağcı konu ile ilgili detayları açıkladı.
8.04.2023 Ekonomi
Trafik sigortası yönetmeliğinde değişiklik! Yüzde 20 indirim
Trafik sigortası yönetmeliğinde değişiklik! Yüzde 20 indirim Arabası olan herkesi çok yakından ilgilendiren karar Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortasında Tarife Uygulama Esasları hakkındaki yönetmelikte değişiklik yapıldı.
4.04.2023 Ekonomi
Şarj ağı işletmeci lisansı alan ilk perakende şirketi Migros oldu
Şarj ağı işletmeci lisansı alan ilk perakende şirketi Migros oldu Elektrikli araçlara şarj hizmeti sunmak ve Türkiye’deki elektrikli araç dönüşümüne katkı sağlamak amacıyla kurulan Migen Enerji ile Migros, “Şarj Ağı İşletmeci Lisansı” alan ilk perakende şirketi oldu.
3.02.2023 Ekonomi
2023 araç egzoz muayene ücreti! TÜVTÜRK motor egzoz muayenesi (Egzoz Emisyon Ölçümü) fiyatı ne kadar oldu?
2023 araç egzoz muayene ücreti! TÜVTÜRK motor egzoz muayenesi (Egzoz Emisyon Ölçümü) fiyatı ne kadar oldu? Araç egzozlarından çıkan zararlı gazlar insan sağlığı başta olmak üzere çevre sağlığı üzerinde birçok olumsuzluk yaratıyor. Bu kapsamda egzoz emisyon ölçümü tüm araçlar için zorunlu tutulmuştur. Trafikte araçlardan çıkan zararlı gazların hava kirliliği ve çevreye zarar vermemesi için Egzoz muayenesi yapılır. Egzoz muayene ise TÜVTÜRK ile yaptırılıyor. Peki, 2023 egzoz emisyon ölçümü fiyatı ne kadar? Egzoz muayenesi ücreti 2023 ile ilgili merak edilenler…
2.01.2023 Ekonomi
Araba satışında yeni dönem başlıyor! Fiyatları bayi belirleyemeyecek
Araba satışında yeni dönem başlıyor! Fiyatları bayi belirleyemeyecek Araba fiyatları ile iligli son dakika açıklaması geldi. Sıfır araç satışında yeni dönem başlıyor. Fiyatlar üretici firma tarafından belirlenecek. Sıfır araç satışında bayilerin rolü değişiyor, yüksek maliyetli yeni plaza yatırımlarının sonuna yaklaşılıyor. Avrupa’da birçok markanın geçtiği ‘online’ satış döneminin ilk örnekleri 2023 itibarıyla Türkiye’de de görülecek. Başta Togg olmak üzere Tesla ve Mercedes-Benz tüketicilerin karşısına farklı satış modelleriyle çıkacak. Bayilerin ise gelecekte teslimat, satış sonrası hizmetler, dijital servislerin satışı, mobilite hizmetleri gibi servislerden yüksek gelirler elde etmesi bekleniyor.
5.12.2022 Ekonomi
Bakan Varank: Togg'un 115 tedarikçisinden 86'sı yerli
Bakan Varank: Togg'un 115 tedarikçisinden 86'sı yerli Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Togg'un 115 tedarikçisinden 86'sı yerlidir. Fikri mülkiyet hakları yüzde 100 bize ait olduğu için bu yerlilik oranlarını çok daha yukarılara taşıyabilmek yine bizim elimizde" dedi.
23.11.2022 Ekonomi
Bakan Karaismailoğlu: Antalya Havalimanı'nda devletten bir kuruş çıkmadan 765 milyon 252 bin 109 euro yatırımı başlattık
Bakan Karaismailoğlu: Antalya Havalimanı'nda devletten bir kuruş çıkmadan 765 milyon 252 bin 109 euro yatırımı başlattık Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “Yap-işlet-devret modeli ile ihale edilen Antalya Havalimanı'nda devletten bir kuruş çıkmadan yapılacak olan 765 milyon 252 bin 109 euro yatırımı başlattık. 25 yıl işletme süresi karşılığı olarak KDV dahil toplam 8 milyar 555 milyon euro kira alacağız. Kira bedelinin yüzde 25’i, 2 milyar 138 milyon 750 bin euro Mart 2022 tarihinde devletimizin kasasına girmiştir” dedi.
21.11.2022 Ekonomi
Tüm lise öğrencilerini kapsıyor! MEB 81 ile gönderdi, tarih belli oldu
Tüm lise öğrencilerini kapsıyor! MEB 81 ile gönderdi, tarih belli oldu Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 81 ile uygulama kılavuzu gönderdi. Bu ay sonu itibarıyla pilot olarak 7 il seçildi. Gelecek eğitim-öğretim yılından itibaren ise tüm illerdeki okullarda uygulanmaya başlanacak. 'Liselerde Bilim Uygulamaları Programı' hayata geçiriliyor. İşte detaylar...
18.11.2022 Eğitim

Benzer Haber Etiketleri

Elektrikli Araçlar ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki elektrikli araçlar haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.