Coğrafi İşaret

Coğrafi İşaret

Son dakika coğrafi işaret haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan coğrafi işaret ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını coğrafi işaret haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Coğrafi İşaret

haberleri sayfasında son dakika yaşanan coğrafi işaret gelişmeleri de dahil olmak üzere 613 coğrafi işaret haberi bulunmuştur. Tüm coğrafi işaret haberleri aşağıda listelenmiştir.
Sadece Adana'da üretiliyor! Akciğer hastalıkları dahil her derde deva oluyor
Sadece Adana'da üretiliyor! Akciğer hastalıkları dahil her derde deva oluyor Adana’da sadece Göller Bölgesinde üretilen lezzeti ve aroması ile coğrafi işaret başvurusu yapılan “Mezla Balı" Avrupa’da düzenlenen Uluslararası Londan Bal yarışmasında derece ile lezzetini taçlandırmak istiyor.
11.04.2024 Adana
Sadece Adana'da üretiliyor! Akciğer hastalıkları dahil her derde deva oluyor
Sadece Adana'da üretiliyor! Akciğer hastalıkları dahil her derde deva oluyor Adana’da sadece Göller Bölgesinde üretilen lezzeti ve aroması ile coğrafi işaret başvurusu yapılan “Mezla Balı" Avrupa’da düzenlenen Uluslararası Londan Bal yarışmasında derece ile lezzetini taçlandırmak istiyor.
4.04.2024 Adana
Adana karpuzu Mayıs ayında sofralarda olacak! Kilo fiyatı açıklandı
Adana karpuzu Mayıs ayında sofralarda olacak! Kilo fiyatı açıklandı Türkiye’nin en erkenci tescilli karpuzunun yetiştiği Adana’da fideler toprakla buluştu. Mayıs ayında hasadına başlanması planlanan karpuzun kilogram fiyatının tarlada en az 5 lira olması bekleniyor.
9.02.2024 Adana
7 saniyede pişiyor, porsiyonu 120 liradan satılıyor
7 saniyede pişiyor, porsiyonu 120 liradan satılıyor Burdur’un Gölhisar ilçesinde, yaklaşık yarım asrı aşkın süredir pişirilen yaprak kavurma 1 yıl önce coğrafi işaret alarak tescillendi. Dana eti kullanılan ve kızgın sac üzerinde sadece 7 saniyede pişirilen kavurmadan yemek için ülkenin dört bir yanından gelenlerin sayısı artarken ilçede sadece 2 kavurma ustası kaldı.
4.02.2024 Gündem
Kozan Belediyesi Adanalılara 20 ton ücretsiz portakal dağıttı
Kozan Belediyesi Adanalılara 20 ton ücretsiz portakal dağıttı Kozan Belediyesi Adana’nın Seyhan ilçesinde 20 ton portakalı ücretsiz dağıttı.
29.01.2024 Adana
Safranbolu safranı coğrafi işaret aldı
Safranbolu safranı coğrafi işaret aldı Avrupa Komisyonu Tarım ve Kırsal Kalkınma Genel Müdürlüğü Coğrafi İşaretlerden Sorumlu Direktör Diego Canga Fano, Safranbolu safranının coğrafi işaret almasına onay verdiklerini açıkladı. Fano, “Temsillerini tebrik ediyorum” dedi.
17.01.2024 Gündem
Azaplı köyünden çıktı, şimdi coğrafi işaretli oldu
Azaplı köyünden çıktı, şimdi coğrafi işaretli oldu Erzurum’un Horasan ilçesine bağlı Azaplı köyünden çıkarak coğrafi işaret alan Hink Yemeği, tadanlara farklı bir lezzet sunuyor.
31.12.2023 Gündem
Şambali tatlısı nerenin? Şambali tatlısı nereye ait, hangi yörenin? Şambali tatlısının hikayesi…
Şambali tatlısı nerenin? Şambali tatlısı nereye ait, hangi yörenin? Şambali tatlısının hikayesi… Şambali tatlısı, Türk mutfağına ait geleneksel bir tatlıdır. Genellikle irmik, şeker, su, süt ve limon suyu gibi temel malzemeler kullanılarak yapılır. Şambali, özellikle Orta Anadolu Bölgesi'nde yaygın olarak tüketilir, ancak Türkiye genelinde farklı yörelerde de yapılır. Şambali, kıtır bir dış tabakaya sahip olup, şerbetin içine iyice çekilerek yumuşak ve şekerli bir iç yapıya sahiptir.
28.11.2023 Gündem
Kilo fiyatı eti geçti! İşletmeciler de vatandaş da şaşkın
Kilo fiyatı eti geçti! İşletmeciler de vatandaş da şaşkın Diyarbakır’da günlük yaklaşık 4 ton tüketilen ve coğrafi işaret tescil belgesi aldıktan sonra tüketiminin arttığı kuzu ciğerinin kilosu 420 TL’ye yükseldi. Fiyatı, kilosu 390 TL olan eti geçen ciğerin 1 porsiyonu ise restoranlarda 200 TL'ye satılmaya başlandı. Diyarbakır Lokantacılar, Kebapçılar ve Tatlıcılar Odası (DİLTO) Başkanı Haşim Elkaan, “Anlamadığımız bir konu, bugün ciğer fiyatları eti geçti. Bu kim, nasıl ve hangi eller tarafından bu şekle getirildi, çözümünü bulamadık" dedi.
28.11.2023 Gündem
30 yıl önce hobi olarak başlayıp coğrafi işaret belgesi aldı! Yıllık getirisi 100 milyon lira oldu
30 yıl önce hobi olarak başlayıp coğrafi işaret belgesi aldı! Yıllık getirisi 100 milyon lira oldu 30 yıl önce hobi olarak başlayan üretim büyük bir gelir kaynağına dönüştü. Türkiye’nin ‘coğrafi işaret belgeli’ ilk kivisi olan Ordu kivisinde hasat devam ediyor. Bu yıl, geçen yıllara göre ciddi oranda rekolte kaybı olan kivide 5 bin tonun üzerinde hasat beklenirken, Ordu iline de 100 milyon TL ekonomik katkı sağlaması hedefleniyor.
13.11.2023 Ekonomi
Pastırma için Kayseri-Kastamonu didişirken Sivas coğrafi işaret tescili ile savaşa son noktayı koydu
Pastırma için Kayseri-Kastamonu didişirken Sivas coğrafi işaret tescili ile savaşa son noktayı koydu Sivas, coğrafi işaret tescili ile pastırma savaşına son noktayı koydu. Bazı iller arasında pastırmanın kendi bölgelerinde daha iyi yapıldığı tartışmaları yaşanırken, Sivas pastırma için 2022 yılında coğrafi işaret tescili aldı.
26.10.2023 Yaşam
Gümüşhane’nin coğrafi işaretli ürünü siron dünyaya açılıyor
Gümüşhane’nin coğrafi işaretli ürünü siron dünyaya açılıyor Gümüşhane’nin coğrafi işaretli ürünlerinden birisi olan ve hemen her evde imece usulüyle un, tuz ve su kullanılarak yapılan coğrafi işaretli Gümüşhane Sironu, genç girişimci Ali Doğan tarafından ihraç edilmeye başlandı.
18.10.2023 Yaşam
Bu balın kilosu 2 bin 500 liradan satılıyor
Bu balın kilosu 2 bin 500 liradan satılıyor Batman’da 3 bin rakımlı Mereto Dağı'nın eteklerinde tamamen doğal şekilde üretilen Sason balı yurt dışından ve yurt içinden 2 bin 500 liraya kadar alıcı buluyor.
10.10.2023 Yaşam
Van’ın eşsiz lezzeti ‘Gevaş fasulyesi’ tescillendi
Van’ın eşsiz lezzeti ‘Gevaş fasulyesi’ tescillendi Van’ın Gevaş ilçesinde her yıl yüzlerce ton üretilen ve damak tadına hitap eden ‘Gevaş fasulyesi’ coğrafi işaret tescili aldı.
20.09.2023 Yaşam
Urfa efsanesi isota İzmir'den rakip çıktı: Aslanlar biberi
Urfa efsanesi isota İzmir'den rakip çıktı: Aslanlar biberi İzmir Torbalı'nın bereketli topraklarında yetişen Aslanlar biberinde hasar dönemi başladı. Geçen yıl coğrafi işaret belgesi alan Aslanlar biberinin Urfa'nın isotundan daha acı olduğunu söyleyen Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun, “Aslanlar biberinin acı olma özelliğiyle Urfa'nın isotuyla yarışıyor. Bu konuda da Urfalı kardeşlerimize, hemşehrilerimize meydan okuyoruz. Buyurun gelin. Aslanlar biberi mi acı, Urfa'nın biberi mi acı?” dedi.
6.07.2023 Yaşam
Yağışlı havalar bal üretimini de vurdu! ‘Arılar strese giriyor'
Yağışlı havalar bal üretimini de vurdu! ‘Arılar strese giriyor' Sivas’ta Haziran ayında etkisini gösteren yağmurlar bal üreticilerini olumsuz etkiledi. Kent genelinde etkisini gösteren yağmurlar bal arılarını strese girmesine neden oldu.
1.07.2023 Ekonomi
Erzurum’un vazgeçilmez lezzeti: Lavaş ekmeği
Erzurum’un vazgeçilmez lezzeti: Lavaş ekmeği Erzurum’da coğrafi işaret tescili almak için sıra bekleyen 32 üründen birisi olan lavaş (Acem ekmeği) son yıllarda tüketim alanlarının artmasıyla daha da yaygınlaşmaya başladı. Lavaşçılar artan talepleri karşılamakta zorlanıyor.
20.06.2023 Yaşam
Hartlap Bıçağı tezgahlardaki yerini aldı: 50 lira ile 500 lira arasında değişiyor
Hartlap Bıçağı tezgahlardaki yerini aldı: 50 lira ile 500 lira arasında değişiyor Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi Kahramanmaraş'ın coğrafi işaret tescilli ürünlerden Hartlap Bıçağı, ustaların maharetli ellerinde hazırlandıktan sonra tezgahlardaki yerini aldı.
14.06.2023 Yaşam
Bakan Varank mutfak’ta! Yeni şefler bu mutfaktan çıkacak
Bakan Varank mutfak’ta! Yeni şefler bu mutfaktan çıkacak Aday tanıtım toplantısında "Artık en sevdiğim pide, Cantık’tır" diyen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Bursa’nın ünlü lezzetini üretiminin her aşamasında test etti. Önlüğü takarak cantık hamurunu açan Bakan Varank, kürekle cantıkları fırına gönderdi. Daha sonra da pişen cantık pidelerini ünlü şef Ömür Akkor’a ikram etti.
4.05.2023 Gündem
1833 yılında beri Adana'nın simgesi! Adana şalvarına tescil belgesi başvurusu
1833 yılında beri Adana'nın simgesi! Adana şalvarına tescil belgesi başvurusu Adana'nın yöresel kıyafeti olmasına rağmen son yıllarda çok fazla tercih edilmeyen şalvar için Yüreğir Ziraat Odası, Coğrafi İşaret Tescil Belgesi almak adına başvuru yaptı. Şalvar üretimi yapan esnaf ve vatandaşlar, kültürün yok olmaması için başvuruyu olumlu bulduklarını aktardı.
17.01.2023 Yaşam
İndirim ve sabit fiyat müjdesi! Marketlerden sonra diğer sektörlerde harekete geçiyor
İndirim ve sabit fiyat müjdesi! Marketlerden sonra diğer sektörlerde harekete geçiyor Marketlerde başlayan fiyat sabitleme sonrası peş peşe indirim müjdesi geldi. Zincir marketlerden sonra fiyat sabitleme yayılıyor. Özellikle stok fazlasının bulunduğu sektörlerde stokları eritme yarışı yaşanıyor. İşte fiyatta sabitleme ve hatta indirimlerin peş peşe geleceği o sektörler...
11.01.2023 Ekonomi
Yargı'nın başrol oyuncuları Pınar Deniz ve Kaan Urgancıoğlu Ihlara Vadisi'nde!
Yargı'nın başrol oyuncuları Pınar Deniz ve Kaan Urgancıoğlu Ihlara Vadisi'nde! Kanal D'de yayınlanan 'Yargı' dizisinin yeni bölümlerinin bir kısmı, Aksaray'daki Ihlara Vadisi'nde çekilmeye başlandı. Dizinin başrol oyuncuları Pınar Deniz ve Kaan Urgancıoğlu, vadiyi ziyarete gelenlerin ilgi odağı oldu.
9.12.2022 Magazin
'Meyveli dondurma' yerine 'çeşnili dondurma' geldi
'Meyveli dondurma' yerine 'çeşnili dondurma' geldi TARIM ve Orman Bakanlığınca hazırlanarak Resmi Gazete'de yayımlanan 'Türk Gıda Kodeksi Dondurma Tebliği'ne, dondurmada meyve harici diğer çeşni maddeleri kullanımına da izin verildiğinden, 'meyveli dondurma' tanımı yerine 'çeşnili dondurma' tanımı eklendi. 
26.10.2022 Yaşam
Zeytinyağı fiyatları ile ilgili son dakika gelişmesi! İkiye katlandı
Zeytinyağı fiyatları ile ilgili son dakika gelişmesi! İkiye katlandı Türkiye'nin zeytin ve zeytinyağı deposu olarak bilinen Mersin'in Mut ilçesinde hasadı başlayan zeytinin fiyatı düşerken, zeytinyağının fiyatı ise ikiye katlandı. Zeytinin kilosu 6 liradan 4 liraya, iri zeytinin kilosu 14 liradan 13 liraya düştü, 45 ile 60 TL arasında satılan zeytinyağının kilosu ise 100 TL'ye çıktı.
30.09.2022 Ekonomi
Hisarcıklıoğlu: Mart ayında TOGG arabasını hep beraber göreceğiz
Hisarcıklıoğlu: Mart ayında TOGG arabasını hep beraber göreceğiz Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "TOGG fabrikamızı 29 Ekim'de Gemlik'te açılışını yapıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun. Allah nasip ederse de mart ayında inşallah Afyonkarahisar'da TOGG arabasını hep beraber göreceğiz” dedi. 
26.09.2022 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Coğrafi İşaret ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki coğrafi işaret haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.