Diyarbakır'da bunu yemeden sofraya oturmuyorlar! Gurbetçiler bavul bavul taşıyor: Yağışlar başladı, son ürünler toplanıyor
28.10.2026 - 13:46Güncellenme Tarihi:
Diyarbakır’ın Çermik ilçesine özgü yetiştirilen coğrafi işaret tescilli Çermik biberinde sonbahar yağışlarının başlamasıyla birlikte sezonun son hasat mesaisi başladı. Kendine has tadı ve aromasıyla genellikle çiğ olarak tüketilen tescilli lezzet, zincir marketlerin yanı sıra e-ticaret siteleri üzerinden tüm Türkiye’ye ve gurbetçiler aracılığıyla yurt dışına ulaştırılıyor.
1

Diyarbakır’ın Çermik ilçesine özgü yetiştirilen coğrafi tescilli Çermik biberinde son hasat dönemi başladı.
2

Tadı ve aroması ile tercih edilen Çermik biberinde yağışların başlamasıyla birlikte son ürün hasatları yapılmaya başlandı.
3

Genellikle yemeklerin yanında pişirilmeden çiğ olarak tüketilen Çermik biberi, çevre ilçe ve illerde yaşayan vatandaşlar tarafından tercih ediliyor.
4

Zincir marketlerinde manav reyonlarını süsleyen biber, aynı zamanda internette alışveriş sitelerinde de satılıyor.
5

Yurt dışında yaşayan gurbetçi Çermikliler de memleketlerine geldiklerinde, eş dost akrabalarına dönüş yolunda biberleri hediye olarak götürüyor.







