Samsunspor'da Marius Mouandilmadji sonrası kriz! Yüksel Yıldırım: Bela olabilirdi
SAMSUNSPOR HABERLERİ... Samsunspor'da son dakika gelişmeleri yaşanıyor. Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım, Marius Mouandilmadji’nin Olympiakos’a transfer sürecinin perde arkasını anlattı. Yıldırım, 'Gitmeseydi başımıza bela olabilirdi' diyerek gündem olacak itirafta bulundu.

Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım, Hedef Halk Gazetesi Spor Müdürü Davut Aktaş’a yaptığı özel açıklamada, Marius Mouandilmadji’nin Olympiakos’a transferi hakkında konuştu. Transferin resmileştiğini belirten Yıldırım, anlaşmanın mali detaylarını da açıkladı.

Marius’un transferinin tamamlandığını belirten Yıldırım, 7 milyon Euro garanti bonservis ve 2 milyon Euro bonus konusunda anlaşma sağlandığını söyledi.
Yıldırım, “Evet, doğrudur, kontrata imzayı attık ve transfer gerçekleşti. Onlar da işlemleri yaptı, biz de yaptık. Oyuncu bizden düştü. 7 milyon Euro garanti para, 4 taksit. Ayrıca 2 milyon Euro da bonusları var” dedi.
Bonusların yarısının daha kolay gerçekleşebilecek şartlara bağlı olduğunu belirten Yıldırım, diğer kısmın ise oyuncunun performansına göre şekilleneceğini ifade etti.

Marius’un Samsunspor’a bedelsiz olarak transfer edildiğini hatırlatan Yıldırım, oyuncunun kulübe önemli katkı sağladığını söyledi. Yıldırım, “Biz bedavaya aldık, 3 sene oynattık. Gerekli katkıyı verdi. Etinden, sütünden, her şeyinden faydalandık. O da mutlu oldu, biz de mutlu olduk” ifadelerini kullandı.
Marius’un transferi istemesinin arkasında maaş beklentisinin de bulunduğunu belirten Yıldırım, oyuncunun ücretinde artış talep ettiğini açıkladı.
Yıldırım, “Sonunda gitmeyi çok istiyordu. Gitmeseydi başımıza bela olabilirdi, ama tatlı bela. Maaşına zam istiyordu” dedi.
Oyuncunun maaşını artırmaları halinde takım içerisindeki ücret dengesinin de değişebileceğini belirten Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kalırsa, ona zam yapsak bütün herkes peşinden gelecek, herkese zam yapman gerekiyor. Yapmazsan oyuncunun kafası gidiyor, verim alamıyorsun. Onun için biz doğruyu yaptık.”








