Şii

Şii

Son dakika şii haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan şii ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını şii haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Şii

haberleri sayfasında son dakika yaşanan şii gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.580 şii haberi bulunmuştur. Tüm şii haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bakan Fidan CNN Türk'te açıkladı: Düşmanımı beslersen, buna sessiz kalamam
Bakan Fidan CNN Türk'te açıkladı: Düşmanımı beslersen, buna sessiz kalamam Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, CNN Türk'te Gece Görüşü programında Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Fırat'ın sorularını cevapladı. Bakan Fidan, Irak'ın terör örgütünün Süleymaniye'de lojistik olarak desteklenmesine tepki göstererek, "Süleymaniye'deki arkadaşlarımızın yol yakınken hatalarından geri dönmesi, Türkiye ile dostluklarını tarihte olduğu gibi bugün de perçinlemeleri ve ortak geleceğe beraber hareket etmemiz gerekli. Ben bunu yapacağım ve bunu yaparken de sana hile kurmuyorum, tuzak kurmuyorum, yüzüne söylüyorum. Bundan vazgeç çünkü bu senin lehine değil, hiç kimsenin lehine değil" ifadelerini kullandı.
18.03.2024 Gündem
İran dünyaya duyurdu: İsrail'in en büyük havalimanı vuruldu
İran dünyaya duyurdu: İsrail'in en büyük havalimanı vuruldu Irak'taki İslami Direniş, İsrail'in Tel Aviv yakınlarındaki en büyük havalimanı Ben Gurion'u vurduğunu açıkladı. İran destekli grubun açıklaması sonrası İran devlet televizyonu saldırı haberini doğruladı. İslami Direniş sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada saldırıda kullanılan drone'un görüntülerine de yer verdi.
12.03.2024 Gündem
Vehhabi ne demek, Vehhabilik nedir? Ramazan Hoca Vehhabi mi, ehli sünnet nedir?
Vehhabi ne demek, Vehhabilik nedir? Ramazan Hoca Vehhabi mi, ehli sünnet nedir? Vehhabi ve Vehhabilik terimleri zaman zaman gündeme geliyor. 18. yüz yılda Osmanlı topraklarında ortaya çıkan ve tasavvuf akımına karşı reddiye çıkışlarıyla gündeme gelen Vehhabilik, Arap yarım adasında ortaya çıktı. Peki, Vehhabi ne demek, Vehhabilik nedir? Ramazan Hoca Vehhabi mi, ehli sünnet nedir?
1.02.2024 Gündem
Pakistan'dan misilleme saldırısı! Savaş uçakları İran'ı vurdu
Pakistan'dan misilleme saldırısı! Savaş uçakları İran'ı vurdu Pakistan Dışişleri Bakanlığı, İran'ın Sistan-Belucistan bölgesindeki "terör hedeflerine" saldırı gerçekleştirildiği duyurdu. İran tarafı ise saldırıda 3 kadın, 4 çocuk olmak üzere 9 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Geçtiğimiz gün İran, Pakistan’da saldırı düzenlemiş, 2 çocuk hayatını kaybetmiş, 3 çocuk da yaralanmıştı.
18.01.2024 Dünya
TBMM’de terörle mücadele oturumu! Bakan Fidan'dan net mesaj: Asla izin vermeyeceğiz
TBMM’de terörle mücadele oturumu! Bakan Fidan'dan net mesaj: Asla izin vermeyeceğiz TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş başkanlığında Meclis Genel Kurulu’nda terörle mücadeleye ilişkin bilgilendirme oturumu düzenleniyor. Kurtulmuş, "Türkiye sorunlarını çözmeye muktedir devlettir. Terör belasını da yok edip tarihin çöplüğüne atacaktır" dedi. Kürsüde söz alan Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, "Terör örgütüne ağır darbe indirdik" dedi. Güler'in ardından konuşan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ise " ABD, Suriye'de DEAŞ ile mücadele bahanesi ile PKK terör örgütüne destek vermektedir." ifadelerini kullandı.
16.01.2024 Gündem
Kasım Süleymani kimdir? İran Kasım Süleymani ne zaman öldü, Süleymani’yi kim öldürdü?
Kasım Süleymani kimdir? İran Kasım Süleymani ne zaman öldü, Süleymani’yi kim öldürdü? İran'da Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin dördüncü ölüm yıl dönümünde, mezarı yakınında düzenlenen tören sırasında art arda iki patlamanın meydana geldiği bildirildi. Patlamada ölü sayısı artarken vatandaşlar Kasım Süleymani’nin kim olduğunu sorguluyor.  Peki, Kasım Süleymani kimdir, ne zaman öldü, Kasım Süleymani’yi kim öldürdü, Süleymani’nin mezarı nerede?
3.01.2024 Gündem
Husiler kim? Kızıldeniz gemi saldırısını yapan Husiler nedir? Husi lideri kimdir, Husi hareketi nedir?
Husiler kim? Kızıldeniz gemi saldırısını yapan Husiler nedir? Husi lideri kimdir, Husi hareketi nedir? Yemen’deki Husilerin İsrail’e giden gemilere başlattığı saldırıların ardından ABD liderliğindeki 10 ülke Kızıldeniz’deki ticaret yolunu korunması için ‘Refah Muhafızları’ adıyla yeni bir görev gücü oluşturdu. İttifakın ardından Husilerden meydan okuyan bir açıklama geldi. Gelişmelerin ardından Husiler merak edilip, kim olduklarına dair araştırmalar yapıldı. Peki, Hususiler kim, Şii mi, Kızıldeniz saldırısını yapan Husiler nedir? Husi lideri kimdir? Husi ne demek?
20.12.2023 Gündem
Gazze'den son dakika haberleri... Rehinelerden Netanyahu'ya tepki! İsrail'den çok sert İran açıklaması
Gazze'den son dakika haberleri... Rehinelerden Netanyahu'ya tepki! İsrail'den çok sert İran açıklaması Hamas-İsrail çatışmaları devam ederken kritik Gazze'den son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. İsrail'in BM elçisinin sözleri tansiyonu zirveye çıkardı. İran'ı hedef alan elçi 'Ayetullah rejimi Nazi rejimidir' dedi. Hamas tarafından kaçırılan İsrail askeri gece operasyonu ile kurtarıldı. Gazze'yi hedef almayı sürdüren İsrail'in savaşın başından beri 18 bin ton bomba attığı, bunun İkinci Dünya Savaşı'nda Hiroşima'ya atılan bombanın bir buçuk katı gücünde olduğu belirtildi. Gazze Şeridi’nde rehin tutulan 3 İsrailli kadının, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’ya gönderdiği mesajları içeren bir video yayınladı. Hamas ise kara operasyonuna girişen İsrail'e ait bir Merkava tankının vurulduğu anları yayınladı.
31.10.2023 Dünya
İsrail-Hamas savaşında son dakika! İsrail Başbakanı Netanyahu: Daha yeni başladık, Ortadoğu'yu değiştireceğiz
İsrail-Hamas savaşında son dakika! İsrail Başbakanı Netanyahu: Daha yeni başladık, Ortadoğu'yu değiştireceğiz İsrail tarihinin en kanlı günlerini yaşıyor. Dünya günlerdir İsrail ve Gazze'den gelen haberleri konuşuyor. Hamas'ın operasyonunun ardından İsrail savaş ilan etti. Bölgedeki ölü sayısı her geçen dakika artarken İsrail basını saldırının boyutunu gözler önüne seren bir manşet ile okurlarının karşısına çıktı. Haaretz 'Holokost'tan bu yana en ölümcül saldırı' manşetini attı. İsrail Gazze şeridinin ablukaya alınacağını duyurdu. Hamas'ın askeri kolu Kassam Tugayları yeni silahını görücüye çıkarırken İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda ölenlerin sayısı 560'a yükseldi. Çatışmalar 3. gününde de devam ederken İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu yaptığı açıklamada 'Ortadoğu'yu değiştireceğiz. Hamas'ın başına gelecekler korkutucu olacak' ifadelerini kullandı.
9.10.2023 Dünya
Suriye Bayrağı Anlamı Nedir? Suriye Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor?
Suriye Bayrağı Anlamı Nedir? Suriye Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor? Suriye, Akdeniz'in doğusundadır ve resmi ismi Suriye Arap Cumhuriyetidir. Orta doğu ülkesi olan Suriye'nin kuzey doğusunda Türkiye yer alır. 
15.09.2023 Eğitim
Aşure Günü 2023 tarihi | Ne zaman başlar ve biter, aşure günü hangi gün? Aşure gününde oruç tutulur mu?
Aşure Günü 2023 tarihi | Ne zaman başlar ve biter, aşure günü hangi gün? Aşure gününde oruç tutulur mu? Aşure günü ne zaman, ayın kaçında başlıyor ve bitiyor? Aşure günü tarihi, 2023 Muharrem ayının başlamasıyla sorgulanıyor. Her yıl Muharrem ayının 10. günü idrak edilen aşure günü tarih az bir süre kaldı. Bolluk ve bereketin simgesi aşureler için hazırlıklar başladı. Peki, Aşure günü ne zaman başlar ve biter 2023? Aşure günü oruç tutulur mu, aşure günü 2023 hangi gün, ayın kaçında?
26.07.2023 Gündem
Gadir-i Hum ne demek? Gadir Hum olayı nedir, Gadir Hum ne zaman 2023? Gadir Hum bayramı 2023
Gadir-i Hum ne demek? Gadir Hum olayı nedir, Gadir Hum ne zaman 2023? Gadir Hum bayramı 2023 Gadir Hum Bayramı nedir, Gadir-i Hum Bayramı ne zaman 2023? Gadir Hum Bayramı’nın kimler tarafından kutlandığı, anlam ve önemi vatandaşlar tarafından sorgulanıyor. Şii inancında yеr alan Gadir-i Hum Bayramı, Şii Müslümanlar tarafından Kurban Bayramı vе Ramazan Bayramı’na ilâvеtеn Hicrî takvimе görе Zilhiccе Ayı’nın On Sеkizinci günü üçüncü bir bayram olarak kutlanmaktadır. Peki, Gadir-i Hum Bayramı ne zaman 2023? Gadir Hum Bayramını kimler kutlar? Gadir-i Hum Bayramının anmalı ve önemi…
5.07.2023 Gündem
Ümmü Gülsüm Bint Ali Kimdir? Hz. Ömer'in Eşi Ümmü Gülsüm'ün Hayat Hikayesi...
Ümmü Gülsüm Bint Ali Kimdir? Hz. Ömer'in Eşi Ümmü Gülsüm'ün Hayat Hikayesi... Hz. Ömer Hz. Muhammed'in vefatından sonra İslam dininin başına geçmesinden dolayı önemli peygamberler arasındadır. Halife olan bu peygamber Hz. Muhammed'in sahabesidir. Hz. Ömer'in doğum tarihi olarak 585 yılı verilmektedir. Mekke'de dünyaya gelen Hz. Ömer Hz. Muhammed'ten 12 ya da 13 yaş küçüktür. Literatürdeki bilgilerden bu yaş farkı anlaşılmaktadır. Ümmü Gülsüm bint Ali ise işte bu önemli peygamberin eşi olarak anılmaktadır. 
1.12.2022 Dini Bilgiler
Bugün kandil mi, 6 Ekim ne kandili, Mevlid Kandili ne zaman 2022? Diyanet Kandil günleri takvimi 2022
Bugün kandil mi, 6 Ekim ne kandili, Mevlid Kandili ne zaman 2022? Diyanet Kandil günleri takvimi 2022 Mevlid Kandili ne zaman 2022, bugün kandil mi, 6 Ekim ne kandili? Sorularına yanıt arayan vatandaşlar arama motorlarına yöneldi. Mevlid-i Nebi haftası etkinlikleri devam ederken Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Hicri Takvim’e göre belirlediği kandil günleri de merak ediliyor. Mevlid Kandili Rebiülevvel ayı içerisinde idrak ediliyor. İşte Diyanet Kandil günleri takvimi 2022…
6.10.2022 Gündem
Cuma günü kandil mi, 7 Ekim Cuma günü ne kandili? Diyanet takvimine göre Mevlid Kandili 2022 ne zaman?
Cuma günü kandil mi, 7 Ekim Cuma günü ne kandili? Diyanet takvimine göre Mevlid Kandili 2022 ne zaman? Mevlid Kandili ne zaman, cuma günü kandil mi? Hz. Muhammed’in doğum günü nedeniyle İslam aleminde önemli olan Mevlid Kandili’nin ne zaman olacağı merak ediliyor. Rebiülevvel ayının 12. gecesine denk gelen kandil, Hz. Muhammed'in doğumu olara kutlanıyor. Peki, Cuma günü kandil mi, 7 Ekim Cuma günü ne kandili?
3.10.2022 Gündem
En yakın kandil ne zaman? 2022 Mevlit Kandili ne zaman idrak edilecek? Mevlit Kandili önemi ve yapılması gereken ibadetler!
En yakın kandil ne zaman? 2022 Mevlit Kandili ne zaman idrak edilecek? Mevlit Kandili önemi ve yapılması gereken ibadetler! Kandil günleri Müslümanlarca mübarek sayılıp kutlanan ve ibadetler geçirilen özel gecelerdir. Diyanet İşleri Başkanlığı da 2022 kandil günlerinin de içinde olduğu dini günler takvimini her yıl yayımlıyor. 2022 yılı içinde Regaip, Miraç ve Berat kandilleri idrak edildi. Hz. Peygamber’in doğumu münasebetiyle kutlanana Mevlid kandili de ekim ayında idrak edilecek. Peki, En yakın kandil ne zaman? Mevlit Kandili ne zaman idrak edilecek? Mevlit Kandili neden kutlanır? Mevlit kandilinde neler yapılır? İşte detaylar…
5.10.2022 Gündem
Irak Cumhurbaşkanı Salih’ten erken seçim için ulusal uzlaşı şartı
Irak Cumhurbaşkanı Salih’ten erken seçim için ulusal uzlaşı şartı Irak Cumhurbaşkanı Berhem Salih, ulusal uzlaşı sağlandığı takdirde erken seçimin yapılmasının ülkedeki siyasi krize bir çözüm olacağına inandığın belirtti. Irak’ta Sadr Grubu lideri Mukteda Sadr'ın destekçilerine Yeşil Bölge’den çekilmesi yönündeki çağrının ardından Koordinasyon Grubu destekçileri de bölgeden çekildi.
30.08.2022 Dünya
Irak'ta ne oluyor, neden sokağa çıkma yasağı var? Sadr kimdir, Sadr yanlıları ne istiyor?
Irak'ta ne oluyor, neden sokağa çıkma yasağı var? Sadr kimdir, Sadr yanlıları ne istiyor? Irak'ta Sadr Grubu Şii lideri Mukteda Sadr'ın siyaseti bırakma kararını açıklaması ardından Irak'ta gerilim tırmandı. Sadr'ın destekçileri korunaklı Yeşil Bölge'deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın önünde toplanarak, sarayı basarken, görüntülerde sarayın bahçesinde bulunan havuza girdikleri görüldü. Söz konusu gelişmenin ardından “Irak'ta ne oluyor, neden sokağa çıkma yasağı var?” sorularına yanıt aranırken Sadr kimdir, Sadr yanlıları ne istiyor, Sadr yanlıları kim, Sadr ne demek, Sadr hareketi ne demek? gibi soruların da yanıtı araştırılmaya başlandı.
30.08.2022 Dünya
Mukteda Sadr kimdir, Sadr hareketi nedir? Irak’ta ne oluyor, Sadr ne demek?
Mukteda Sadr kimdir, Sadr hareketi nedir? Irak’ta ne oluyor, Sadr ne demek? Irak’ta Sadr Grubu lideri Mukteda Sadr’ın siyaseti bırakma kararının üzerinden birkaç saat geçmeden, Sadr Grubu destekçileri Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nı bastı. Başkent Bağdat’ta sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Söz konusu gelişmenin ardından Mukteda Sadr kimdir, Sadr hareketi nedir? Irak’ta ne oluyor, Sadr ne demek?
30.08.2022 Dünya
Irak'ta durumlar giderek kötüleşiyor! Sokağa çıkma yasağı geldi
Irak'ta durumlar giderek kötüleşiyor! Sokağa çıkma yasağı geldi Irak’ta Sadr Grubu lideri Mukteda Sadr’ın siyaseti bırakma kararının ardından patlak veren protestolar sonrası gözler bölgede. Başkent Bağdat’taki Yeşil Bölge’de bulunan Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nı basan Sadr destekçileri ise güvenlik güçleri tarafından saraydan çıkarıldı.
29.08.2022 Dünya
Hz. Fatıma Kimdir? Hz. Fatıma Hayatı Ve Ölümü...
Hz. Fatıma Kimdir? Hz. Fatıma Hayatı Ve Ölümü... İslam kaynaklarında en sık araştırılan isimlerden birisi de Hz. Fatıma olmaktadır. Yaşayış biçimi ve örnek bir kişi olması sebebiyle Hz. Fatıma sıklıkla araştırılan isimlerden birisidir.
24.08.2022 Dini Bilgiler
Irak’ta siyasi taraflar “erken seçim” konusunda anlaştı
Irak’ta siyasi taraflar “erken seçim” konusunda anlaştı Irak’ta yaşanan siyasi krizi aşmak için Başbakan Mustafa el-Kazımi başkanlığında toplanan siyasi parti liderleri erken seçime gidilmesi konusunda anlaştı.
17.08.2022 Dünya
Mukteda Sadr’dan destekçilerine 20 Ağustos’ta protesto çağrısı
Mukteda Sadr’dan destekçilerine 20 Ağustos’ta protesto çağrısı Irak’ta destekçileri yaklaşık 3 haftadır başkent Bağdat’taki korunaklı Yeşil Bölge’de yer alan Irak meclisini işgal eden Sadr Grubu lideri Mukteda Sadr, destekçilerine 20 Ağustos’ta “eşsiz ve kalabalık” protesto çağrısında bulundu.
14.08.2022 Dünya
Bıçaklı saldırıya uğrayan İngiliz yazar Salman Rüşdi’nin sağlık durumuyla ilgili açıklama
Bıçaklı saldırıya uğrayan İngiliz yazar Salman Rüşdi’nin sağlık durumuyla ilgili açıklama Hint asıllı İngiliz yazar Salman Rüşdi’nin Menajeri Andrew Wylie, yazarın New York’taki bir etkinlik sırasında uğradığı bıçaklı saldırının ardından bağlandığı solunum cihazından ayrıldığını ve sağlık durumunun iyiye gittiğini bildirdi.
14.08.2022 Dünya
Şeytan Ayetleri kitabının dünyaca ünlü yazarı Salman Rüşdi bıçaklandı! Polis saldırganın kimliğini açıkladı...
Şeytan Ayetleri kitabının dünyaca ünlü yazarı Salman Rüşdi bıçaklandı! Polis saldırganın kimliğini açıkladı... Şeytan Ayetleri kitabının dünyaca ünlü yazarı Salman Rüşdi, New York’ta bir edebiyat festivalinde konuşma yaptığı sırada sahneye fırlayan bir saldırgan tarafından bıçaklandı. Dünyanın gözleri önünde gerçekleşen korkunç saldırının ardından apar topar hastaneye götürülen Rüşdi’nin son durumunu menajeri anlattı. New York polisi de bıçaklı saldırganının kimliğini açıkladı.
13.08.2022 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Şii ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki şii haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.