Gazete Vatan Logo

Gazze'den son dakika haberleri... Rehinelerden Netanyahu'ya tepki! İsrail'den çok sert İran açıklaması

Hamas-İsrail çatışmaları devam ederken kritik Gazze'den son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. İsrail'in BM elçisinin sözleri tansiyonu zirveye çıkardı. İran'ı hedef alan elçi 'Ayetullah rejimi Nazi rejimidir' dedi. Hamas tarafından kaçırılan İsrail askeri gece operasyonu ile kurtarıldı. Gazze'yi hedef almayı sürdüren İsrail'in savaşın başından beri 18 bin ton bomba attığı, bunun İkinci Dünya Savaşı'nda Hiroşima'ya atılan bombanın bir buçuk katı gücünde olduğu belirtildi. Gazze Şeridi’nde rehin tutulan 3 İsrailli kadının, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’ya gönderdiği mesajları içeren bir video yayınladı. Hamas ise kara operasyonuna girişen İsrail'e ait bir Merkava tankının vurulduğu anları yayınladı.

Gazze'den son dakika haberleri... Rehinelerden Netanyahu'ya tepki! İsrail'den çok sert İran açıklaması

7 Ekim'de Filistin topraklarında başlayan çatışmalar İsrail'in Gazze'de sivil katliamına dönüştü. İsrail güçleri işgal altındaki Batı Şeria'da üst düzey Hamas liderinin evini hedef alırken Hamas tarafından kaçırılan İsrail askeri gece operasyonu ile kurtarıldı. Gazze'yi hedef almayı sürdüren İsrail'in savaşın başından beri 18 bin ton bomba attığı belirtildi.

İSRAİL HAMAS LİDERİNİN EVİNİ VURDU

İsrail güçleri işgal altındaki Batı Şeria'da üst düzey Hamas liderinin evini hedef aldı. konuşan kaynaklar, Al Jazeera'ya konuşan kaynaklar İsrail güçlerinin, Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Salih El Aruri'nin ailesinin evinin vurulduğunu açıkladı.

GAZZE'DE 26 GAZETECİ ÖLDÜRÜLDÜ

Gazetecileri Koruma Komitesi, İsrail-Hamas savaşında şu ana kadar 31 gazetecinin öldürüldüğünü açıkladı. 7 Ekim'den bu yana Gazze'de 26 gazeteci, İsrail'de dört gazeteci öldürüldü.

İSRAİL YARDIM KAMYONU SAYISINI AÇIKLADI

İsrail, pazartesi günü Gazze'ye 39 kamyon yardımın girdiğini ve savaşın başlangıcından bu yana toplam yardım miktarının 171'e çıktığını söyledi.

Haberin Devamı

SERBEST BIRAKILAN REHİNE ABD'YE DÖNDÜ

Serbest bırakılan Hamas rehinesi Natalie Raanan Chicago'daki evine döndü. İsrail'in Chicago Başkonsolosu, Judith ile birlikte Hamas'ın serbest bıraktığı Amerikalı kadın Natalie Raanan'ın şehirdeki evine döndüğünü söyledi

GAZZE'YE 18 BİN TON BOMBA ATILDI

İsrail ordusunun 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne 18 bin ton bomba attığı, bunun İkinci Dünya Savaşı'nda Hiroşima'ya atılan bombanın bir buçuk katı gücünde olduğu belirtildi.

NETANYAHU’YA TEPKİ: HEPİMİZİ İSRAİL ORDUSUYLA ÖLDÜRMEK Mİ İSTİYORSUN?

İsrailli esirler, Netanyahu’nun “esir takası yapmamakla” kendilerini öldürdüğünü belirterek, öfkelerini dile getirdi. İsrailli kadın, Netanyahu’ya hitaben şunları şöyledi:

“Senin politik, askeri ve güvenlik alanındaki rezaletini taşıyoruz. Çünkü sen 7 Ekim’de işleri berbat ettin. Çünkü orada ordu yoktu, bizi kimse korumadı. Netanyahu, bizi öldürüyorsun, hepimizi İsrail ordusuyla öldürmek mi istiyorsun, herkesi katlettiğin yetmedi mi, İsrail vatandaşlarının öldürülmesi senin için yeterli değil mi?” Netanyahu’dan esir takası yapmasını isteyen İsrailli kadın, “Bizi şimdi serbest bırak. Filistin vatandaşlarını ve tutsaklarını hemen bırak. Şimdi” dedi. İsrail makamları ise, bu sözlerin Hamas tarafından rehinelere zorla söyletildiğini belirtti. Ancak geçtiğimiz günlerde serbest bırakılan bir kadın rehine de, İsrail hükümetine eleştiriler yöneltmişti.

Haberin Devamı

İSRAİL'İN BM ELÇİSİNDEN ÇOK SERT İRAN AÇIKLAMASI

İsrail'in BM Büyükelçisi Gilad Erdan ve heyeti, BM Güvenlik Konseyi toplantısında 'Bir Daha Asla' mesajını taşıyan sarı Davut Yıldızı taktı. Erdan, 'Auschwitz'de Yahudi bebekler yakıldığında dünya sessizdi ve bugün Be'eri'de ve güneydeki kasabalarda Yahudi bebekler Nazi Hamas tarafından yakıldı ve dünya yeniden sessizliğe büründü' dedi.

İran'ı Nazi rejimine benzeten Büyükelçi 'Ancak Hamas'ın lideri İsmail Haniye Adolf Hitler değil. Führer değil. Dünyayı yönetmek isteyen bu ölüm tarikatının lideri değil. Bu rolü İran'ın dini lideri oynuyor. kana susamış Ayetullah Hamaney. Hitler'in Üçüncü Reich'ı kıtalara yayılan bin yıllık bir imparatorluk yaratmak istiyordu, tıpkı Hamaney'in bölgeyi ve ötesini kapsayan radikal Şii hegemonyasını tasavvur ettiği gibi. Ayetullah rejimi zamanımızın Nazi rejimidir ve ordusu Hamas'ı da içermektedir. Filistin İslami Cihadı, Hizbullah, Husiler, Devrim Muhafızları ve diğer cihatçılar 'Sieg Heil!' diye bağırmak yerine bu radikal Nazi İslamcılar şöyle bağırıyorlar: "İsrail'e ölüm! Amerika'ya ölüm! İngiltere'ye ölüm!' ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

İSRAİL TANKI YASİN ROKETİYLE VURULDU

İsrail'in geçen hafta Gazze'de kara operasyonuna girişmesiyle 41 kilometre uzunluğundaki şeritte Hamas ve ordu birlikleri arasında çatışmalar başladı.Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları, İsrail'e ait bir Merkava tankının vurulduğu anları sosyal medyadan paylaştı. Videonun Gazze'nin kuzeybatısında kaydedildiği ve Yasin 105 roketi kullanıldığı belirtiliyor.İzzeddin El Kassam Tugayları, ayrıca kendi üretimi Yasin roketleriyle İsrail'e ait diğer askeri araçları da hedef aldığını duyurdu.

Haberin Devamı

İSRAİL: HİZBULLAH HEDEFLERİNİ VURDUK

İsrail, hava kuvvetlerinin 'Hizbullah'ın altyapısını' vurduğunu açıkladı. İsrail ve Hizbullah güçleri haftalardır sınır bölgesinde düşük yoğunluklu bir çatışmanın içerisinde.

 

İSRAİLLİ REHİN ASKER KURTARILDI

IDF, 7 Ekim'de rehin alınan kadın askeri kurtardı. İsrail Savunma Kuvvetleri ve Shin Bet güvenlik servisi, bir gece operasyonuyla İsrail askeri Er Ori Megidish'i Gazze'den kurtardı. Ordu, Gazze'de Hamas tarafından 239 rehinenin tutulduğunun doğrulandığını söyledi.