Hamas

Hamas

Son dakika hamas haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan hamas ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını hamas haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Hamas

haberleri sayfasında son dakika yaşanan hamas gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.631 hamas haberi bulunmuştur. Tüm hamas haberleri aşağıda listelenmiştir.
ABD Kongresi'nde utanç veren görüntüler! İsrail Başbakanı Netanyahu dakikalarca alkışlandı
ABD Kongresi'nde utanç veren görüntüler! İsrail Başbakanı Netanyahu dakikalarca alkışlandıİsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, Washington DC'de ABD Kongresinde konuştu. Konuşması öncesi Kongre'de ayakta alkışlanan Netanyahu'nun, ABD Kongresinde yapacağı konuşma öncesinde çok sayıda Filistin destekçisi tarafından protesto edildi. Göstericiler, Başbakan Netanyahu ve savaş karşıtı pankart ve dövizler taşıdı.
24.07.2024Dünya
AK Parti Sözcüsü Çelik'ten Sokak köpekleri düzenlemesi açıklaması: Bunu bir katliam gibi göstermek haksızlıktır
AK Parti Sözcüsü Çelik'ten Sokak köpekleri düzenlemesi açıklaması: Bunu bir katliam gibi göstermek haksızlıktırAK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, TBMM'de görüşmeleri süren sahipsiz hayvanlara ilişkin yasa teklifiyle ilgili "Bir 'katliam yasası' gibi sunulması büyük bir haksızlıktır ve meseleyi çözümsüzlüğe doğru itmektir. Herhangi bir şekilde sokaklarda çocuklarımızın, yaşlı insanlarımızın bu saldırılara uğramasını hiçbir şekilde kabul edemeyiz" dedi.
23.07.2024Gündem
Yunan bakandan televizyonda skandal cümleler:  F-35'lerle bir gece ansızın Ankara'ya gelebiliriz
Yunan bakandan televizyonda skandal cümleler: F-35'lerle bir gece ansızın Ankara'ya gelebilirizYunan basını Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kıbrıs'tan yaptığı açıklamalarla hop oturup hop kalkarken, bir televizyona çıkan sağlık bakanı skandal cümleler kurdu.
22.07.2024Gündem
Bakan Fidan'dan 'Suriye ile normalleşme' açıklaması
Bakan Fidan'dan 'Suriye ile normalleşme' açıklamasıDışişleri Bakanı Hakan Fidan, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan ile düzenlediği ortak basın toplantısında Suriye'de normalleşme sürecine ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu ve "Suriye ilgili olarak Cumhurbaşkanımız liderlik vizyonunu kullanarak en üst düzeyden bir barış çağrısında bulunmuştur. Bu son derece kıymetli bir çağrıdır. Umarım bunun değerini anlarlar. Bizim beklentimiz bunun dikkate alınmasıdır." dedi.
14.07.2024Gündem
Dışişleri Bakanlığı'ndan, İsrail'in 'güvenli bölge' saldırısına tepki
Dışişleri Bakanlığı'ndan, İsrail'in 'güvenli bölge' saldırısına tepkiDışişleri Bakanlığı, İsrail'in Han Yunus'ta güvenli bölge ilan edilen El Mevasi'de barınan sivilleri hedef alan saldırısına tepki gösterdi.
13.07.2024Gündem
Türkiye'den İsrail'e destek veren ülkelere çağrı
Türkiye'den İsrail'e destek veren ülkelere çağrıDışişleri Bakanlığı'nca yapılan açıklamada, "İsrail’e destek veren ülkelerin, bu barbarlığa artık dur demesi gerekmektedir" denildi.
13.07.2024Gündem
Dünya medyasından çarpıcı zirve analizi: NATO'ya meydan okudu
Dünya medyasından çarpıcı zirve analizi: NATO'ya meydan okuduABD'nin başkenti Washington'da 3 gündür devam eden NATO’nun 75’inci yıl zirvesinde ana gündem maddeleri Hamas – İsrail ve Ukrayna – Rusya arasında devam eden savaşlar oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın zirvede yaptığı açıklamalar ise dünya basınında büyük yankı buldu.
12.07.2024Dünya
İsrail'den Hannibal Protokolü! Ordu, 7 Ekim'de Be'eri yerleşim birimindeki davranışlarında ciddi kusurlu
İsrail'den Hannibal Protokolü! Ordu, 7 Ekim'de Be'eri yerleşim birimindeki davranışlarında ciddi kusurluİsrail ordusu tarafından yapılan bir soruşturmada, Hamas'ın 7 Ekim 2023'teki saldırısı sırasında ordunun Gazze Şeridi sınırında yer alan Be'eri Yahudi yerleşim birimindeki davranışında "ciddi kusurlar" olduğu ortaya çıktı.
10.07.2024Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ceza Merih'in şahsına değil, Türk milletine dönük verilmiştir
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ceza Merih'in şahsına değil, Türk milletine dönük verilmiştirCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, UEFA'nın EURO 2024'ün son 16 turunda oynanan Avusturya maçındaki bozkurt hareketi nedeniyle milli futbolcu Merih Demiral'e verdiği cezayla ilgili, "Bu ceza, Merih’in şahsına değildir. Aslında Türkiye'nin millet olarak yapısına dönük verilmiş olan bir cezadır" sözleriyle tepki gösterdi.
7.07.2024Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enflasyonda düşüş daha yeni başladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enflasyonda düşüş daha yeni başladıCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kazakistan ziyareti dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kayseri ve Suriye'deki provokasyonlar hakkında konuşan Erdoğan, "Biz bu oyunları da, nasıl bozacağımızı da çok iyi biliriz. Alçakça bir hadise üzerinden kaos planlayanlara da, istismarlara da müsaade etmeyiz." dedi. Suriye ile normalleşme sürecine ilişkin konuşan Erdoğan, "Putin ile Beşar Esed’e bir davetimiz olabilir. Sayın Putin Türkiye’ye bir ziyaret gerçekleştirebilirse, bu yeni bir sürecin başlangıcı olabilir." ifadelerini kullandı. Ekonomi ile ilgili adımların olumlu sonuçlar verdiğini belirten Erdoğan, "Programımız çalışıyor. Enflasyonda düşüş daha yeni başladı. Hızlanarak devam edecek." mesajını verdi. Ayrıca Erdoğan, UEFA'nın Merih Demiral için başlattığı soruşturmaya yönelik gerekli adımların atıldığını ve cumartesi günü Hollanda maçına gitme kararı aldığını açıkladı.
5.07.2024Gündem
İsrail'den dünyaya akılalmaz tehdit! "Bize karşı birleşirlerse, bütün Orta Doğu'yu yok ederiz"
İsrail'den dünyaya akılalmaz tehdit! "Bize karşı birleşirlerse, bütün Orta Doğu'yu yok ederiz"Jerusalem Post gazetesine konuşan İsrail Havacılık ve Uzay Sanayii İşçileri Konseyi Başkanı Yair Katz 'kıyamet günü' silahlarının hazır olduğunu ifade etti ve dört ülkeyi vurmaya hazır olduklarını söyledi. Katz, ayrıca Orta Doğu ülkelerinin kendilerine karşı birleşmesi durumunda bütün bölgeyi yok etmekle tehdit etti.
30.06.2024Gündem
Lübnan her an patlayabilir! Birçok ülke uyardı: Uçak varken terk edin
Lübnan her an patlayabilir! Birçok ülke uyardı: Uçak varken terk edinİsrailli yöneticilerin muhtemelen bir savaşta Lübnan’ı ‘taş devrine’ çevirecekleri açıklamalarının gölgesinde Batı dünyası Lübnan alarmı verdi. Kanada’nın ardından Almanya ve Hollanda da olası bir İsrail-Hizbullah savaşı ihtimaline dair vatandaşlarına ‘Lübnan’ı terk edin’ çağrıları yapmaya başladı.
28.06.2024Dünya
3. Dünya Savaşı Hakan Fidan açıklaması! Üçüncü Dünya Savaşı çıkar mı, Güney Kore, ABD ve Japonya ile 3. Dünya Savaşı çıkacak mı?
3. Dünya Savaşı Hakan Fidan açıklaması! Üçüncü Dünya Savaşı çıkar mı, Güney Kore, ABD ve Japonya ile 3. Dünya Savaşı çıkacak mı?Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İsrail'in Gazze'deki katliamları ve Rusya-Ukrayna savaşının 3. Dünya Savaşı'na yol açabileceğini söyledi. "Dünya bu senaryoyu ciddiye almalı, böyle bir risk var" dedi. Bakan Fidan, Netanyahu hükümetinin, Hamas'ı bahane ederek Filistin işgalini meşrulaştırmak istediğini de söyledi. İsrail, İran, Lübnan, ABD, Rusya, Çin ve Kuzey Kore arasında karşılıklı tehditler “3. Dünya Savaşı mı çıkıyor?” sorusunun sorulmasına yol açtı. Peki, 3. Dünya Savaşı çıkar mı?
27.06.2024Dünya
Bakan Fidan: YPG konusunda 2,5 ülkeyle sorunluyuz
Bakan Fidan: YPG konusunda 2,5 ülkeyle sorunluyuzDışişleri Bakanı Hakan Fidan, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Fidan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le görüşmesinin detaylarını açıkladı. Avrupa ve ABD'deki seçimlere dikkat çekti. İşte detaylar...
24.06.2024Gündem
AK Parti'den son dakika vergi reformu ve yurt dışı çıkış harcı açıklaması
AK Parti'den son dakika vergi reformu ve yurt dışı çıkış harcı açıklamasıAK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, vergi reform paketiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Çelik, çok konuşulan yurt dışı çıkış harçlarına ilişkin soruya da yanıt verdi.
24.06.2024Ekonomi
İsrail savaş kabinesi feshedildi ne demek? Savaş kabinesi nedir, ne işe yarar, İsrail savaş kabinesi neden feshedildi?
İsrail savaş kabinesi feshedildi ne demek? Savaş kabinesi nedir, ne işe yarar, İsrail savaş kabinesi neden feshedildi?İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Hamas’ın 7 Ekim’deki saldırısı sonrası kurulan altı üyeli savaş kabinesini feshettiğini açıkladı. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ise, üç önemli üyesinden biri olan Benny Gantz'ın istifasından günler sonra savaş kabinesini dağıttı. Peki, İsrail savaş kabinesi feshedildi ne demek? Savaş kabinesi nedir, ne işe yarar, İsrail savaş kabinesi neden feshedildi?
19.06.2024Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kana susamış İsrail durdurulamıyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kana susamış İsrail durdurulamıyorCumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, Kurban Bayramı dolayısıyla AK Parti Teşkilatları ile bayramlaştı. Erdoğan, "Tam 76 yıldır işgal, zulüm ve sistematik katliama maruz kalan Filistin halkı, bir bayramı daha yine buruk geçiriyor; barışa hasret bir şekilde geçiriyor" dedi.
17.06.2024Gündem
İsrail askerinin kolunda skandal harita! Türkiye dahil birçok ülkeyi kapsıyor
İsrail askerinin kolunda skandal harita! Türkiye dahil birçok ülkeyi kapsıyorBir İsrail askerinin kolunda vadedilmiş toprakları simgelen bir harita dünya basınında ses getirdi, haritada Türkiye dahil 7 ülke bulunuyor.
17.06.2024Gündem
ABD Ankara Büyükelçisi Flake'ten CNN Türk'e özel açıklama: Kongre F-16 satışını onayladı
ABD Ankara Büyükelçisi Flake'ten CNN Türk'e özel açıklama: Kongre F-16 satışını onayladıCNN Türk ekranlarında Hakan Çelik'in sorularını yanıtlayan ABD Ankara Büyükelçisi Jeff Flake Türkiye ile stratejik ortaklığıın her zamankinden daha güçlü olduğunu vurguladı. F-16 anlaşmasını büyük bir adım olarak değerlendiren Flake, Suriye'deki sözde seçim girişimini desteklemediklerini duyurdu. Büyükelçi ayrıca Dedeağaç'taki yığınağın hedefinin Türkiye olmadığını vurguladı.
12.06.2024Dünya
Ortalığı karıştıran iddia: Üst düzey Hizbullah komutanı öldürüldü
Ortalığı karıştıran iddia: Üst düzey Hizbullah komutanı öldürüldüİsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları 250 gündür devam ediyor. Hamas, ABD Başkanı Joe Biden tarafından açıklanan Gazze Şeridi'ndeki ateşkes önerisine ilişkin cevabını Mısır ve Katar'a iletti. ABD medyası ise Yahya Sinwar'ın yakın zamanda Hamas'a bir mesaj gönderdiğini ve ateşkese karşı olduğunu öne sürdü. Ateşkes için çalışmalar devam ederken İsrail Lübnan sınırındaki tansiyon da giderek yükseliyor. IDF'nin güney Lübnan'daki Jouya köyüne düzenlediği saldırıda üst düzey Hizbullah komutanının öldürüldüğü açıklandı.
12.06.2024Dünya
Dışişleri Bakanlığı: BMGK kararını memnuniyetle karşılıyoruz
Dışişleri Bakanlığı: BMGK kararını memnuniyetle karşılıyoruzDışişleri Bakanlığı Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi'nin Gazze’de ateşkes ilan edilmesini öngören teklifi kabul etmesini memnuniyetle karşıladı. Bakanlıktan yapılan açıklamada " 2735 sayılı kararı, Gazze’deki katliamın sona ermesi bakımından önemli bir adım olarak değerlendiriyoruz." ifadesi yer aldı.
11.06.2024Gündem
BMGK'da bir ilk! Ateşkes tasarısı onaylandı
BMGK'da bir ilk! Ateşkes tasarısı onaylandıBirleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi, ABD’nin sunduğu Gazze Şeridi'nde kalıcı ateşkes ve rehinelerin serbest bırakılması için Hamas’a çağrıda bulunan karar tasarısını 14 lehte ve 1 çekimser oyla kabul etti.
10.06.2024Dünya
Katliamdan kurtulanlar yaşadıkları kabusu anlattı! İsrail askerleri Filistinli kılığına girip kampa girmiş...
Katliamdan kurtulanlar yaşadıkları kabusu anlattı! İsrail askerleri Filistinli kılığına girip kampa girmiş...İsrail'in Nuseyrat Mülteci Kampı ve çevresine dün düzenlediği ve en az 210 kişinin ölümüne neden olan saldırıdan sağ kurtulanlar İsrail askerlerinin bölgeye Filistinli kılığında girdiğini anlattı.
9.06.2024Gündem
İsrail Gazze'de katliama devam ediyor. Vurulan mülteci kampında 200 kişi hayatını kaybetti
İsrail Gazze'de katliama devam ediyor. Vurulan mülteci kampında 200 kişi hayatını kaybetti7 Ekim tarihinde Gazze'de başlayan İsrail katliamı devam ediyor. Filistin topraklarında savaşı sona erdirecek 3 aşamalı ateşkes teklifi masada beklerken Orta Doğu'da tansiyon yükselmeye devam ediyor. İsrail, Hizbullah’ın topraklarına yolladığı drone’a müdahale edemezken IDF Refah’daki saldırılarını artırmaya devam ediyor. İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin ortasındaki Nusayrat Mülteci Kampı ile çeşitli bölgelere düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı 200'ü geçti.
8.06.2024Dünya
MHP lideri Bahçeli: Bir yanağımıza tokat atana diğerini dönemeyiz
MHP lideri Bahçeli: Bir yanağımıza tokat atana diğerini dönemeyizMHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM grup toplantısında açıklamalarda bulundu. CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in Pınarbaşı'ndaki seçim sonucuna ilişkin sözlerine tepki gösteren Bahçeli, "MHP'nin herhangi bir mensubunu terörle ilişkilendirmek yumuşama pozu veren biz zatın edepsiz beyanıdır. Bir yanağımıza tokat atana diğerini dönemeyiz, Ya aynısı ile karşılık veririz ya da o eli kırar atarız" dedi.
4.06.2024Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Hamas ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki hamas haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.