İran

İran

Son dakika iran haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan iran ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını iran haber sayfamızda bulabilirsiniz.

İran

haberleri sayfasında son dakika yaşanan iran gelişmeleri de dahil olmak üzere 24.232 iran haberi bulunmuştur. Tüm iran haberleri aşağıda listelenmiştir.
MSB'den İncirlik ve Kürecik açıklaması: Söz konusu değildir
MSB'den İncirlik ve Kürecik açıklaması: Söz konusu değildir Milli Savunma Bakanlığı, İran-İsrail gerilimi ile ilgili ilk andan itibaren tüm tedbirlerin alındığını belirterek, itidalli davranarak geniş bölgesel çatışmaların kapılarını aralayacak adımlardan kaçınmanın önemine vurgu yaptı. Adana'daki 10. Tanker Üs Komutanlığı (İncirlik Üssü), Ana Jet Üs Komutanlığı'na dönüştürüldü. Milli Savunma Bakanlığı (MSB), kararın Hava Kuvvetleri'nin ihtiyacı doğrultusunda alındığını duyurdu.
18.04.2024 Gündem
AB'den Türkiye'ye sıcak mesaj! 3 ülke baskı yaptı: Ankara'ya somut bir şeyler sunulmalı
AB'den Türkiye'ye sıcak mesaj! 3 ülke baskı yaptı: Ankara'ya somut bir şeyler sunulmalı Avrupa Birliği ilişkilerdeki uzun duraklamanın ardından Türkiye'ye sıcak bir mesaj gönderirken, Avrupa medyası da Türkiye'nin 'kilit bir aktör' olduğunu yazdı. Euractiv'in ulaştığı AB'li kaynaklar ise Brüksel'de devam eden görüşmeler sırasında Almanya, İtalya ve İspanya'nın Türkiye'ye "somut" bir şeyler sunulması için baskı yaptığını yazdı.
18.04.2024 Dünya
Ömer Çelik'ten İsrail açıklaması: Bölgesel savaş istiyorlar
Ömer Çelik'ten İsrail açıklaması: Bölgesel savaş istiyorlar AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti MKYK Toplantısına ilişkin açıklamalarda bulundu. İsrail ve İran arasındaki gerilime değinen Çelik, "Biz bu gelişmelerin Filistin'deki asıl meseleyi unutturmaması gerektiğini ifade ediyoruz. Acil olarak ateşkes sağlanmalı ve iki devletli çözüm uygulanmalıdır." ifadelerini kullandı. Ekonomi programı hakkında konuşan Çelik, "Cumhurbaşkanımızın ekonomi programına desteği tamdır" şeklinde konuştu.
17.04.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözleri dünyada yankı buldu! Dikkat çeken analiz: Dengeleyici bir rol oynuyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözleri dünyada yankı buldu! Dikkat çeken analiz: Dengeleyici bir rol oynuyor Dünya olası İsrail-İran savaşı için adeta alarma geçmiş durumda. Bölgedeki tansiyonun düşürülmesi için girişimler son sürat devam ederken Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar geldi. Erdoğan'ın bölgedeki son durum ile ilgili yaptığı değerlendirmeler dünya basınında geniş yankı bulurken Yunan basınından dikkat çeken bir analiz geldi.
17.04.2024 Gündem
İran- İsrail gerilimi altın fiyatlarını etkileyecek mi? Uzmanlar altın yatırımcılarını uyardı! Yeni zirveler görmek mümkün
İran- İsrail gerilimi altın fiyatlarını etkileyecek mi? Uzmanlar altın yatırımcılarını uyardı! Yeni zirveler görmek mümkün İran’ın İsrail’e yaptığı misilleme jeopolitik anlamda belirsizliklerin artmasına neden olurken piyasaların nasıl bir fiyatlama içerisine gireceği merak konusu haline geldi. Finans Uzmanı Doç. Dr. Hakan Yıldırım, altında yeni zirvelerin oluşabileceğini belirtti.
17.04.2024 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: SİHA teknolojisinde farklı bir ligdeyiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: SİHA teknolojisinde farklı bir ligdeyiz Yerel seçimlerin ardından yapılan ilk Kabine toplantısı sona erdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "KIZILELMA ve ANKA 3 ile artık farklı lige yükseliyoruz. Türkiye'nin gurur kaynağı olan savunma şirketlerinin ahlaksızca hedef alınmasının gerisinde işte bu eşsiz başarı hikayesi vardır. 5.kol elemanları yerli ve milli firmalarımıza saldırarak iplerini ellerinde tutanlara karşı diyet borçlarını ödemeye çalışıyor." dedi.
16.04.2024 Gündem
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplandı
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplandı Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı.
16.04.2024 Gündem
Kabine Toplantısı ne zaman Nisan 2024? 16 Nisan Kabine Toplantısı saat kaçta? Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı gündemi
Kabine Toplantısı ne zaman Nisan 2024? 16 Nisan Kabine Toplantısı saat kaçta? Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı gündemi Kabine toplantısı bugün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında gerçekleştirilecek toplantının en sıcak başlığı ise İran-İsrail gerilimi. Türkiye, Orta Doğu'da yaşanan gelişmeleri yakından takip ediyor. Kabinede yılın ilk öğretmen atamasına ilişkin kadro tahsisine ve takvime dair çalışmaların da gündeme gelmesi bekleniyor. Peki, ? 16 Nisan Kabine Toplantısı saat kaçta? Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı gündemi
16.04.2024 Gündem
Kabine Toplantısı bugün mü, saat kaçta? Kabine Toplantısı öğretmen atama takvimi açıklandı mı, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplandı mı, ne zaman yapılacak?
Kabine Toplantısı bugün mü, saat kaçta? Kabine Toplantısı öğretmen atama takvimi açıklandı mı, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplandı mı, ne zaman yapılacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki Kabine Toplantısı toplanıyor. Toplantının ana gündem maddesini İran ile İsrail arasında yaşanan gerginlik ve enflasyon oluştururken, öğretmen atamalarına ilişkin de bir karar alması bekleniyor. Peki, Kabine Toplantısı bugün mü, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı saat kaçta, ne zaman?
16.04.2024 Gündem
İsrail'in İran planı ortaya çıktı! İlk önce orayı vuracaklar, Devrim Muhafızları videoyla duyurdu
İsrail'in İran planı ortaya çıktı! İlk önce orayı vuracaklar, Devrim Muhafızları videoyla duyurdu İsrail ablukasındaki Gazze'den son dakika haberleri gelmeye devam ediyor... Dünya ise İsrail'in İran'a yanıt verip vermeyeceğine kilitlenmiş durumda. BM, nükleer sahalara yapılacak saldırılardan endişe duyduğunu duyurdu. ABD basını ise İsrail'in İran planı yazdı. ABD'li yetkililer ile görüşen NBC, Tel Aviv'in İran'ı nasıl hedef alacağını dünyaya duyurdu. Öte yandan İran'ın başkenti Tahran'da gece saatlerindeki askeri hareketlilik dikkat çekerken, Devrim Muhafızları'nın yayınladığı video ses getirdi. İşte detaylar...
16.04.2024 Dünya
Borsa ve altını uçuracak gelişme kapıda! Uzman isimden kritik uyarı yapıldı
Borsa ve altını uçuracak gelişme kapıda! Uzman isimden kritik uyarı yapıldı Borsa ve altın fiyatlarıyla ilgili son dakika açıklaması geldi. Hafta sonu İran’ın İsrail’e yönelik düzenlediği saldırılar piyasaları germişti ancak Ortadoğu’daki gerilimin son bulduğuna yönelik beklentilerin güçlenmesiyle piyasalar da haftaya pozitif seyirle başladı. Yaşanan gerilimin piyasalara etkisi sınırlı kaldı. Bu kapsamda borsadaki kâr satışları olağan. Ancak İsrail karşılık verir ve yeni bir saldırı başlarsa daha farklı yansımaları olacaktır.
16.04.2024 Ekonomi
Kripto para piyasası tepetaklak! Sert düşüşün ardından EFT onayı ile toparlanma başladı
Kripto para piyasası tepetaklak! Sert düşüşün ardından EFT onayı ile toparlanma başladı Hafta sonu gerçekleşen sert düşüş sonrası yatırımcıları tedirgin eden kripto paralarda toparlanma eğilimi görülüyor. İran’ın hafta sonu İsrail’e misilleme amaçlı saldırısının daha geniş bir bölgesel çatışma korkusunu artırması ve yatırımcılarının risk iştahını düşürmesiyle varlık fiyatlarındaki oynaklık arttı.
16.04.2024 Ekonomi
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün toplanıyor
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün toplanıyor Kabine, bugün Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında Ortadoğu’daki gerilim, terörle mücadele operasyonları, ekonomi ve yerel seçim sonuçları gibi önemli gündem başlıklarıyla toplanacak.
16.04.2024 Gündem
İran'dan flaş açıklama: İsrail'e saniyeler içinde karşılık veririz
İran'dan flaş açıklama: İsrail'e saniyeler içinde karşılık veririz İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Ali Bakıri, İsrail'in İran'a yönelik muhtemel bir saldırısı durumunda İran'ın karşılık vermek için 12 gün beklemeyeceğini söyleyerek, "İsrail'e saniyeler içinde karşılık veririz" dedi.
15.04.2024 Dünya
Hakan Ural, hakkındaki eleştirilere canlı yayında cevap verdi
Hakan Ural, hakkındaki eleştirilere canlı yayında cevap verdi Kanal D’de hafta içi her sabah yayınlanan “Neler Oluyor Hayatta” programında, ünlü sunucu Hakan Ural hakkında son günlerde sosyal medyada gündeme getirilen konulara ilişkin açıklama yapıldı.
15.04.2024 Magazin
Hakan Ural, hakkındaki eleştirilere canlı yayında cevap verdi
Hakan Ural, hakkındaki eleştirilere canlı yayında cevap verdi Kanal D’de hafta içi her sabah yayınlanan “Neler Oluyor Hayatta” programında, ünlü sunucu Hakan Ural hakkında son günlerde sosyal medyada gündeme getirilen konulara ilişkin açıklama yapıldı.
15.04.2024 Vatan TV
İran İsrail arasında yaşanan gerilimin altına etkisi nasıl olacak? Ekonomistlerden çarpıcı açıklama
İran İsrail arasında yaşanan gerilimin altına etkisi nasıl olacak? Ekonomistlerden çarpıcı açıklama İran’ın İsrail’e yönelik saldırıları sonrası devam eden gerginliğin piyasalara etkisini Ekonomist Prof. Dr. Volkan Öngel yorumladı. “İran'ın İsrail'e yönelik saldırıları, küresel borsalarda satış dalgasını tetiklerken altın ve petrol fiyatlarında da önemli dalgalanmalara sebep oldu” şeklinde konuşan Öngel, “Yıl sonu altının ons fiyatı 2 bin 700 dolar seviyelerini görebilir” ifadelerini kullandı.
15.04.2024 Ekonomi
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi yarın toplanacak
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi yarın toplanacak Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, yaklaşık 1,5 aylık aranın ardından yoğun bir gündemle Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde toplanacak.
15.04.2024 Gündem
Bir avucu altın kadar! 4 gram safran ile 1 gram altının fiyatı aynı
Bir avucu altın kadar! 4 gram safran ile 1 gram altının fiyatı aynı Dünyanın en değerli baharatlarından olan ve değeri nedeniyle gram ile satılan safranın kilogram fiyatı 600 bin liraya ulaştı. Bir avuç içerisine sığan 4 gram safran ile 1 gram altının fiyatı, aynı seviyeye geldi.
15.04.2024 Gündem
Altın ve dolar yatırımı olanlar dikkat! Yeni tarih açıklandı: Kısa süreli alım fırsatı verecek
Altın ve dolar yatırımı olanlar dikkat! Yeni tarih açıklandı: Kısa süreli alım fırsatı verecek Altın, dolar ve borsaya yatırım yapanları çok yakından ilgilendiriyor. Özellikle altın yatırımcısı için dikkat çeken tarih açıklandı. Altın, döviz, borsa ve kripto para piyasalarını oldukça hareketli bir hafta bekliyor. Cumartesi günü İran’ın İsrail’e yönelik İHA ve füzelerle saldırı başlatmasıyla birlikte Orta Doğu’da tansiyon yükseldi. Peki savaş piyasaları nasıl etkileyecek? İşte merak edilen tüm detaylar...
15.04.2024 Ekonomi
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD'li mevkidaşı Blinken ile görüştü
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD'li mevkidaşı Blinken ile görüştü Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, bölgedeki krize ilişkin ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile görüştü.
14.04.2024 Gündem
ABD'den Türkiye’ye arabuluculuk talebi
ABD'den Türkiye’ye arabuluculuk talebi ABD'li mevkidaşı William Burns, MİT Başkanı İbrahim Kalın'ı bayramda arayarak, İran'ın İsrail'e yönelik saldırı iddiaları ilgili arabulucu olmasını istedi.
14.04.2024 Gündem
Dışişleri Bakanlığı'ndan İsrail-İran açıklaması: Gerekli girişimler yapılmıştır
Dışişleri Bakanlığı'ndan İsrail-İran açıklaması: Gerekli girişimler yapılmıştır İran'ın İsrail'e yönelik İHA ve füze saldırısının ardından Dışişleri Bakanlığı'ndan yazılı açıklama yapıldı.
14.04.2024 Gündem
Türkiye'den İran ve İsrail açıklaması: Tırmanmaya son verilmeli
Türkiye'den İran ve İsrail açıklaması: Tırmanmaya son verilmeli Dışişleri Bakanlığı: "İran'ın bu (İsrail'e) yaptığı misilleme ve takip eden gelişmeler, olayların hızlı biçimde bölgesel bir savaşa dönüşebileceğini bir kez daha göstermiştir. Bölgemizin istikrarına kalıcı biçimde zarar verecek, küresel düzeyde daha büyük çatışmalara neden olacak bir sürecin tetiklenmemesi için çabalarımızı sürdüreceğiz."
14.04.2024 Gündem
Dışişleri Bakanı Fidan İranlı mevkidaşı Abdullahiyan ile görüştü
Dışişleri Bakanı Fidan İranlı mevkidaşı Abdullahiyan ile görüştü Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, bugün İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.
14.04.2024 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

İran ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki iran haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.