İran

İran

Son dakika iran haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan iran ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını iran haber sayfamızda bulabilirsiniz.

İran

haberleri sayfasında son dakika yaşanan iran gelişmeleri de dahil olmak üzere 24.225 iran haberi bulunmuştur. Tüm iran haberleri aşağıda listelenmiştir.
ABD Kongresi'nde utanç veren görüntüler! İsrail Başbakanı Netanyahu dakikalarca alkışlandı
ABD Kongresi'nde utanç veren görüntüler! İsrail Başbakanı Netanyahu dakikalarca alkışlandıİsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, Washington DC'de ABD Kongresinde konuştu. Konuşması öncesi Kongre'de ayakta alkışlanan Netanyahu'nun, ABD Kongresinde yapacağı konuşma öncesinde çok sayıda Filistin destekçisi tarafından protesto edildi. Göstericiler, Başbakan Netanyahu ve savaş karşıtı pankart ve dövizler taşıdı.
24.07.2024Dünya
MİT'ten nokta operasyon! Terörist Ömer Fırat etkisiz hale getirildi
MİT'ten nokta operasyon! Terörist Ömer Fırat etkisiz hale getirildiMİT, terör örgütü PKK/KCK'nın sözde Süleymaniye sorumlusu Ömer Fırat ile beraberindeki iki teröristi Irak'ın kuzeyindeki Süleymaniye'de etkisiz hale getirdi
24.07.2024Gündem
Gazze'de katliam yapan İsrail Yemen'e saldırdı
Gazze'de katliam yapan İsrail Yemen'e saldırdıGazze'de 7 Ekim'den beri katliamlarına devam eden İsrail'i dün Husiler İHA ve balistik füzeyle vurdu. Saldırı sonrası yerel medya İran'ın vekil güçlerinin 5 bin İHA'lık devasa bir saldırı için geri sayıma geçtiğini bildirdi. Yemen'e peş peşe saldırılar gerçekleşti. Yemen saldırıdan İsrail'i sorumlu tuttu.
20.07.2024Dünya
Yurt dışı çıkış harcı neden var, yurt dışı çıkış harcı nedir? Diğer ülkelerde yurtdışı çıkış harcı var mı?
Yurt dışı çıkış harcı neden var, yurt dışı çıkış harcı nedir? Diğer ülkelerde yurtdışı çıkış harcı var mı?Yurt dışına çıkış harcına zam geldi. Yurtdışına çıkış harcı 500 TL oldu. Yurt dışı çıkış harcı yeniden değerleme oranında her yıl zamlanacak. Peki, Yurt dışı çıkış harcı neden var, yurt dışı çıkış harcı nedir? Diğer ülkelerde yurt dışı çıkış harcı var mı?
16.07.2024Gündem
Bakan Fidan'dan 'Suriye ile normalleşme' açıklaması
Bakan Fidan'dan 'Suriye ile normalleşme' açıklamasıDışişleri Bakanı Hakan Fidan, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan ile düzenlediği ortak basın toplantısında Suriye'de normalleşme sürecine ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu ve "Suriye ilgili olarak Cumhurbaşkanımız liderlik vizyonunu kullanarak en üst düzeyden bir barış çağrısında bulunmuştur. Bu son derece kıymetli bir çağrıdır. Umarım bunun değerini anlarlar. Bizim beklentimiz bunun dikkate alınmasıdır." dedi.
14.07.2024Gündem
Sağanak yağış nedeniyle heyelan hafif ticari aracı Tortum Çayı'na sürükledi; 3 kişi kurtuldu, anne öldü, çocuğu kayboldu
Sağanak yağış nedeniyle heyelan hafif ticari aracı Tortum Çayı'na sürükledi; 3 kişi kurtuldu, anne öldü, çocuğu kaybolduErzurum'un Tortum ilçesinde sağanak nedeniyle meydana gelen heyelana kapılan ve içerisinde 1'i çocuk 5 İran vatandaşının bulunduğu hafif ticari araç, Tortum Çayı'na sürüklendi. Araçtaki 3 kişi kendi imkanlarıyla kurtulurken, suda kaybolan annenin 6 kilometre mesafede cansız bedenine ulaşıldı, çocuğu için ise arama çalışmaları sürdürülüyor.
13.07.2024Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan NATO zirvesi sonrası Suriye mesajı: Farkında ve hazırlıklıyız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan NATO zirvesi sonrası Suriye mesajı: Farkında ve hazırlıklıyızCumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'de düzenlenen NATO’nun 75. kuruluş yıl dönümü törenleri dönüşü uçakta gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. ABD'de ile yapılan F-16 savaş uçağı anlaşmasına ilişkin soruyu yanıtlayan Erdoğan, "Bizim burada önceliğimiz F-16 talebimizin karşılanması. Parasal ilişkileri pek gündeme almak istemiyoruz. Çünkü biz F-35 üzerinden zaten ödememizi yaptık. Son görüşmede ABD Başkanı Biden “3-4 hafta içerisinde F-16 sorununu çözeceğim” dedi." ifadelerini kullandı. Suriye ile ilişkiler ve Esed ile görüşme konusunda da açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Dışişleri Bakanım şu anda muhataplarıyla görüşmek suretiyle işin bütün yol haritasını belirleyecekler. Şu ana kadar bu süreç olumlu istikamette gelişti. Suriye’de inşa edilecek hakkaniyetli bir barış, en çok bize fayda sağlayacak. Temenni ediyorum ki yakın bir zamanda somut adımları da atarız." diye konuştu. Terörle mücadeleye ilişkin de mesajlar veren Erdoğan, "Irak ziyaretimizden sonra Irak yönetiminde ilk defa PKK ile mücadele konusunda sahada çok somut adımlar atıldığını gördük. Erbil yönetiminin iş birliği memnuniyet verici. Irak’ta Süleymaniye yönetimi ile Erbil yönetimi arasındaki gerilim de devam ediyor. Süleymaniye yönetimi PKK ile aralarına mesafe koymadıkça bizim Süleymaniye'ye karşı tavrımızda bir değişiklik olmayacak. Hava sahasına yönelik ambargo devam edecek." dedi
12.07.2024Gündem
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır CNN Türk'te açıkladı: Uydu üretiminde ilk 11'deyiz
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır CNN Türk'te açıkladı: Uydu üretiminde ilk 11'deyizSanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, CNN Türk'te Özel Haberler Şefi Fulya Öztürk, Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Özay Şendir ve Hürriyet Gazetesi Yazarı Abdulkadir Selvi'nin sorularını yanıtladı.
12.07.2024Ekonomi
NATO Sonuç Bildirgesi yayımlandı! 2026 zirvesi Türkiye'de olacak
NATO Sonuç Bildirgesi yayımlandı! 2026 zirvesi Türkiye'de olacakNATO Sonuç Bildirgesi'nde, 2025'te Hollanda'da gerçekleşecek zirvenin ardından bir sonraki zirvenin Türkiye'de yapılacağı duyuruldu.
10.07.2024Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi’ne katıldı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi’ne katıldıCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD'nin başkenti Washington'da düzenlenen NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi’ne katıldı. Erdoğan, burada aile fotoğrafı çektirdi.
10.07.2024Gündem
Bakan Kacır duyurdu: Türkiye'ye önemli kazanımlar getirdi
Bakan Kacır duyurdu: Türkiye'ye önemli kazanımlar getirdiSanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır "Aslında uydu teknolojilerinde A takımına girdik diyebiliriz. İlk 11'deyiz. Çünkü bunu başarabilen dünyada sadece 11 ülke var artık. İşte böyle bir başarı için TÜBİTAK, ASELSAN, TUSAŞ, C-Tech ve Türksat ekipleri gerçekten uzun yıllar süren muazzam bir gayret ortaya koydular" dedi.
10.07.2024Adana
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ceza Merih'in şahsına değil, Türk milletine dönük verilmiştir
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ceza Merih'in şahsına değil, Türk milletine dönük verilmiştirCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, UEFA'nın EURO 2024'ün son 16 turunda oynanan Avusturya maçındaki bozkurt hareketi nedeniyle milli futbolcu Merih Demiral'e verdiği cezayla ilgili, "Bu ceza, Merih’in şahsına değildir. Aslında Türkiye'nin millet olarak yapısına dönük verilmiş olan bir cezadır" sözleriyle tepki gösterdi.
7.07.2024Gündem
İran'da cumhurbaşkanlığı seçimini Pezeşkiyan kazandı
İran'da cumhurbaşkanlığı seçimini Pezeşkiyan kazandıİran'da reformist Tebriz Milletvekili ve eski Sağlık Bakanı Mesud Pezeşkiyan, 14'üncü dönem cumhurbaşkanı seçiminin ikinci turunda oyların yüzde 53,7'sini alarak ülkenin 9'uncu Cumhurbaşkanı oldu.
6.07.2024Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enflasyonda düşüş daha yeni başladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enflasyonda düşüş daha yeni başladıCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kazakistan ziyareti dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kayseri ve Suriye'deki provokasyonlar hakkında konuşan Erdoğan, "Biz bu oyunları da, nasıl bozacağımızı da çok iyi biliriz. Alçakça bir hadise üzerinden kaos planlayanlara da, istismarlara da müsaade etmeyiz." dedi. Suriye ile normalleşme sürecine ilişkin konuşan Erdoğan, "Putin ile Beşar Esed’e bir davetimiz olabilir. Sayın Putin Türkiye’ye bir ziyaret gerçekleştirebilirse, bu yeni bir sürecin başlangıcı olabilir." ifadelerini kullandı. Ekonomi ile ilgili adımların olumlu sonuçlar verdiğini belirten Erdoğan, "Programımız çalışıyor. Enflasyonda düşüş daha yeni başladı. Hızlanarak devam edecek." mesajını verdi. Ayrıca Erdoğan, UEFA'nın Merih Demiral için başlattığı soruşturmaya yönelik gerekli adımların atıldığını ve cumartesi günü Hollanda maçına gitme kararı aldığını açıkladı.
5.07.2024Gündem
Demirören Medya TV Grup Başkanı Murat Yancı Erdoğan-Putin zirvesinin perde arkasını anlattı
Demirören Medya TV Grup Başkanı Murat Yancı Erdoğan-Putin zirvesinin perde arkasını anlattıDünyanın gözü Cumhurbaşkanı Erdoğan-Putin görüşmesindeydi. Peki çok merak edilen kritik zirvede neler konuşuldu? Demirören Medya TV Grup Başkanı Murat Yancı, Astana'daki görüşmenin perde arkasını anlattı.
3.07.2024Gündem
GAİB Haziran ayı ihracat rakamlarını açıkladı
GAİB Haziran ayı ihracat rakamlarını açıkladıGüneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Haziran ayına ilişkin ihracat verilerini kamuoyu ile paylaştı. Yapılan basın açıklamasına göre, bölgenin Haziran ihracatı 768 milyon dolar olarak gerçekleşirken, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 12,5 oranında bir azalma yaşandı.
3.07.2024Gaziantep
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kayseri ve Suriye'de yaşanan provokasyonlara sert tepki: Bayrağa uzanan eli kızarız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kayseri ve Suriye'de yaşanan provokasyonlara sert tepki: Bayrağa uzanan eli kızarızCumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Sona eren Kabine toplantısının ardından Erdoğan, açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamada Kayseri ve Suriye'deki provokasyonlara sert tepki göstererek, "Bayrağımıza uzanan mülevves elleri kırmasını bildiğimiz gibi, ülkemize sığınan mazlumlara uzanan elleri de kırmasını biliriz" ifadelerini kullandı.
2.07.2024Gündem
İsrail'den dünyaya akılalmaz tehdit! "Bize karşı birleşirlerse, bütün Orta Doğu'yu yok ederiz"
İsrail'den dünyaya akılalmaz tehdit! "Bize karşı birleşirlerse, bütün Orta Doğu'yu yok ederiz"Jerusalem Post gazetesine konuşan İsrail Havacılık ve Uzay Sanayii İşçileri Konseyi Başkanı Yair Katz 'kıyamet günü' silahlarının hazır olduğunu ifade etti ve dört ülkeyi vurmaya hazır olduklarını söyledi. Katz, ayrıca Orta Doğu ülkelerinin kendilerine karşı birleşmesi durumunda bütün bölgeyi yok etmekle tehdit etti.
30.06.2024Gündem
İran'da seçimler ikinci tura kaldı! Türk aday Pezeşkiyan fark attı
İran'da seçimler ikinci tura kaldı! Türk aday Pezeşkiyan fark attıİran'daki cumhurbaşkanı seçiminde adaylardan hiçbiri yüzde 50'yi geçemeyince en çok oy alan reformist Pezeşkiyan ile muhafazakar Said Celili, ikinci tura kaldı.
29.06.2024Dünya
Mesut Pezeşkiyan kimdir, Türk mü, nereli? İşte Mesut Pezeşkiyan’ın biyografisi
Mesut Pezeşkiyan kimdir, Türk mü, nereli? İşte Mesut Pezeşkiyan’ın biyografisiİran'da helikopter kazasında ölen İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’nin yerine gelecek yeni cumhurbaşkanının belirlemek için sandık başına gidiyor. İran'da muhafazakar adayların dışında tek reformist aday olan Mesut Pezeşkiyan ön plana çıkıyor. Peki, Mesut Pezeşkiyan kimdir, Türk mü, nereli?
28.06.2024Gündem
İran'ın yeni Cumhurbaşkanı kim oldu? İran'da Cumhurbaşkanlığı seçimleri: Mesud Pezeşkiyan mı, Muhammed Bakır Kalibaf, Said Celili mi Mustafa Purmuhammedi mi cumhurbaşkanı oldu?
İran'ın yeni Cumhurbaşkanı kim oldu? İran'da Cumhurbaşkanlığı seçimleri: Mesud Pezeşkiyan mı, Muhammed Bakır Kalibaf, Said Celili mi Mustafa Purmuhammedi mi cumhurbaşkanı oldu?İran'da İbrahim Reisi'nin helikopter kazasında hayatını kaybetmesinin ardından bir yıl öne alınan cumhurbaşkanlığı seçimi bugün yapılıyor. Seçimlere 4 isim giriyor. Seçime günler kala anketlerde öne geçen isim bir Türk. Sonuçlar anketlerdeki gibi çıkarsa İran'da ilk kez bir Türk cumhurbaşkanlığı koltuğa geçecek. Peki,
28.06.2024Gündem
İran yeni cumhurbaşkanını seçiyor! Gözler Türk doktorda
İran yeni cumhurbaşkanını seçiyor! Gözler Türk doktordaİran'daki son anketlerde önde görünen doktor Mesud Pezeşkiyan, "Türklüğümle gurur duyuyorum" diyor. Açık sözlülüğüyle tanınan Türk siyasetçi ipi göğüslemesi halinde İran'ın ilk Türk cumhurbaşkanı olacak.
28.06.2024Gündem
İran'da Cumhurbaşkanlığı seçimi heyecanı! Adayların vaatlerini sundu
İran'da Cumhurbaşkanlığı seçimi heyecanı! Adayların vaatlerini sunduİran'da 14. Dönem Cumhurbaşkanlığı Seçimleri için oy verme işlemi bu sabah başladı. Seçimlerde reformist aday Mesud Pezeşkiyan, muhafazakar adaylar Meclis Başkanı Muhammed Bakır Kalibaf, eski Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Genel Sekreteri Said Celili ve eski İçişleri Bakanı Mustafa Purmuhammedi yarışıyor. Yaklaşık 88 milyon nüfusa sahip ülkede, 62 milyon seçmen, 59 binden fazla merkezde kurulan sandıklarda oy kullanabilecek.
28.06.2024Dünya
Lübnan her an patlayabilir! Birçok ülke uyardı: Uçak varken terk edin
Lübnan her an patlayabilir! Birçok ülke uyardı: Uçak varken terk edinİsrailli yöneticilerin muhtemelen bir savaşta Lübnan’ı ‘taş devrine’ çevirecekleri açıklamalarının gölgesinde Batı dünyası Lübnan alarmı verdi. Kanada’nın ardından Almanya ve Hollanda da olası bir İsrail-Hizbullah savaşı ihtimaline dair vatandaşlarına ‘Lübnan’ı terk edin’ çağrıları yapmaya başladı.
28.06.2024Dünya
3. Dünya Savaşı Hakan Fidan açıklaması! Üçüncü Dünya Savaşı çıkar mı, Güney Kore, ABD ve Japonya ile 3. Dünya Savaşı çıkacak mı?
3. Dünya Savaşı Hakan Fidan açıklaması! Üçüncü Dünya Savaşı çıkar mı, Güney Kore, ABD ve Japonya ile 3. Dünya Savaşı çıkacak mı?Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İsrail'in Gazze'deki katliamları ve Rusya-Ukrayna savaşının 3. Dünya Savaşı'na yol açabileceğini söyledi. "Dünya bu senaryoyu ciddiye almalı, böyle bir risk var" dedi. Bakan Fidan, Netanyahu hükümetinin, Hamas'ı bahane ederek Filistin işgalini meşrulaştırmak istediğini de söyledi. İsrail, İran, Lübnan, ABD, Rusya, Çin ve Kuzey Kore arasında karşılıklı tehditler “3. Dünya Savaşı mı çıkıyor?” sorusunun sorulmasına yol açtı. Peki, 3. Dünya Savaşı çıkar mı?
27.06.2024Dünya

Benzer Haber Etiketleri

İran ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki iran haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.