Sarı Alarm

Sarı Alarm

Son dakika sarı alarm haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan sarı alarm ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını sarı alarm haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Sarı Alarm

haberleri sayfasında son dakika yaşanan sarı alarm gelişmeleri de dahil olmak üzere 290 sarı alarm haberi bulunmuştur. Tüm sarı alarm haberleri aşağıda listelenmiştir.
Toz taşınımı Tekirdağ'dan yurda giriş yaptı! 44 ilde sarı alarm verildi, Meteoroloji’den sağanak uyarısı yaptı
Toz taşınımı Tekirdağ'dan yurda giriş yaptı! 44 ilde sarı alarm verildi, Meteoroloji’den sağanak uyarısı yaptı Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; ülke genelinde kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun batısı, Edirne, Kırklareli, Çanakkale, Kocaeli, Sakarya, Bursa, Bilecik, Bolu, Düzce, Karabük, Zonguldak ve Bartın çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. İç Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu ile Batı Karadeniz’in iç kesimlerinde yer yer toz taşınımı bekleniyor.
25.04.2024 Hava Durumu
Meteoroloji'den fırtına ve toz aşımı uyarısı! 17 şehir için sarı alarm
Meteoroloji'den fırtına ve toz aşımı uyarısı! 17 şehir için sarı alarm Meteoroloji'den fırtına, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış uyarısı geldi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'den yeni hava raporu yayımlandı. Yayımlanan raporda 17 il için sarı alarm verildi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan 'sarı' kodlu uyarıda, iç ve batı kesimlerde fırtına bekleniyor. Vatandaşlarının yaşanacak bu olumsuz hava şartıyla ilgili tedbir alması gerektiğinin altı çizldi.
24.04.2024 Gündem
Meteoroloji haritayı güncelledi! Günlerce sürecek, çok kuvvetli sıcakla birlikte yağış geliyor
Meteoroloji haritayı güncelledi! Günlerce sürecek, çok kuvvetli sıcakla birlikte yağış geliyor Meteoroloji Genel Müdürlüğü yarın 17 kent için sarı alarm verdi. Sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlar yurdun birçok yerinde etkisini gösterirken sıcaklıklarla ilgili de bir uyarı geldi. Verilen bilgilere göre hafta boyunca en yüksek sıcaklık 38 derecelere kadar yükselecek. Bu hafta dahil önümüzdeki hafta için de alarm verildi. İşte tüm yurdu bekleyen hava durumu detayları…
23.04.2024 Hava Durumu
Kuvvetli yağış ve gök gürültülü sağanak! Meteoroloji ve AKOM saat vererek 45 şehri uyardı
Kuvvetli yağış ve gök gürültülü sağanak! Meteoroloji ve AKOM saat vererek 45 şehri uyardı Sağanak yağışlar yurdun birçok bölgesinde etkisini gösterecek. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından İstanbul dahil 45 kent için sarı alarm verildi. Bu gece saatlerinden itibaren başlayacak olan sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış için AKOM'dan da bir uyarı geldi. İşte sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve kuvvetli rüzgar için uyarı yapılan iller…
19.04.2024 Gündem
Sağanak, fırtına ve soğuk hava dalgası geliyor! Meteoroloji İstanbul dahil 16 şehir için uyarılarda bulundu
Sağanak, fırtına ve soğuk hava dalgası geliyor! Meteoroloji İstanbul dahil 16 şehir için uyarılarda bulundu Soğuk ve sağanak havalar geliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün radar verilerine göre 16 kent için sarı alarm verildi. İstanbul dahil birçok kentte saatler sonra soğuk ve sağanak hava etkisini gösterecek. İşte tüm yurdu bekleyen hava durumu detayları…
18.04.2024 Gündem
Marmara'da önce fırtına sonra kar: 21 kentte sarı alarm verildi! Meteoroloji'den sağanak uyarısı var: Hafta sonu hava nasıl olacak?
Marmara'da önce fırtına sonra kar: 21 kentte sarı alarm verildi! Meteoroloji'den sağanak uyarısı var: Hafta sonu hava nasıl olacak? Meteoroloji; Marmara'da 7 kent için fırtına, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da 14 kent için çığ uyarısında bulunarak "sarı" alarm verdi. Peki 10 Şubat 2024'te Türkiye genelinde hava durumu nasıl olacak? bugün Ege'nin kıyı kesiminde, Akdeniz'in doğusunda, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde sağanak yağış bekleniyor. Tunceli, Malatya, Elazığ ve Bingöl çevrelerinin yağmur ve sağanak yağış görülecek. İstanbul'da ise hava sıcaklığı 17 derece olacak. İşte, il il 10 Şubat hava durumu değerlendirmeleri.
10.02.2024 Gündem
Hava yorumculuğu kavgası! Kerem Ökten iddiasına Mikdat Kadıoğlu'ndan açıklama
Hava yorumculuğu kavgası! Kerem Ökten iddiasına Mikdat Kadıoğlu'ndan açıklama İnternet üzerinden hava yorumculuğu popüler olunca kavga çıktı. Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, ‘işletmeci’ hava tahmincisi Kerem Ökten hakkında suç duyurusunda bulunacağını açıklayarak, “Abartılı tahmin ve uyarıları zarar veriyor” dedi. Ökten’den ise “Meteorolog olduğumu iddia etmedim” yanıtı geldi.
9.01.2024 Gündem
Meteoroloji son dakika açıkladı! Yağış dalgası geliyor, İstanbul'da alarm verildi, işte il il hava durumu...
Meteoroloji son dakika açıkladı! Yağış dalgası geliyor, İstanbul'da alarm verildi, işte il il hava durumu... Meteoroloji son dakika açıkladı Yeni yağış dalgası geliyor, sıcaklıklar düşecek. Batı bölgeleri bugünden itibaren yağışlı havanın etkisine girecek. Batıdaki yerel sağanaklarla birlikte sıcaklıklar 4-5 derece azalacak. İstanbul için sarı alarm verildi. Peki diğer bölgelerde hava durumu nasıl olacak? İşte İstanbul, Ankara, İzmir ve diğer illerde beklenen hava durumu…
27.09.2023 Yaşam
Meteoroloji'den 27 il için son dakika uyarısı! Yağmur dalgası fena vuracak, işte il il hava durumu raporu
Meteoroloji'den 27 il için son dakika uyarısı! Yağmur dalgası fena vuracak, işte il il hava durumu raporu Meteoroloji son dakika il il açıkladı. 'Son zamanların en yoğunu olacak' uyarısı geldi. Sel, fırtına ve hortum tehlikesine karşı dikkatli olunması gerektiği belirtildi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü son hava durumu raporunu yayımladı. Meteoroloji, 27 il için de "sarı" alarm verdi. Ayrıca Ankara için Meteoroloji ve AFAD art arda uyarılarda bulundu. AFAD tarafından yapılan açıklamada, "Vatandaşlarımızın ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar, kısa süreli fırtına ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmasını; taşkın riskine karşı dere yataklarından uzak durulması gerektiğini önemle hatırlatıyoruz” ifadelerine yer verildi.
4.06.2023 Gündem
11 kent için 'sarı' alarm! Hakkari'de okullar tatil edildi
11 kent için 'sarı' alarm! Hakkari'de okullar tatil edildi Hakkari'de sağanak nedeniyle kent genelinde ilk, ortaokul ve liselerde eğitim-öğretime 1 gün ara verilirken 11 kent için 'sarı kodlu' uyarı yayınlandı.
13.04.2023 Yaşam
İstanbul'da kar alarmı! THY son dakika duyurdu: Seferler iptal edildi
İstanbul'da kar alarmı! THY son dakika duyurdu: Seferler iptal edildi İstanbul'da kar alarmı verildi. Yarından itibaren etkili olması beklenen kar yağışının okulları tatil edebileceği beklentisi de şimdiden başladı. Bugün kar yağışının etkili olacağı 10 ilde 'sarı' alarm verilirken THY, çok sayıda seferini iptal etti.
4.02.2023 Gündem
Meteoroloji kar yağışı uyarısı! İstanbul’a kar ne zaman yağacak? Yılbaşında kar yağacak mı 2023?
Meteoroloji kar yağışı uyarısı! İstanbul’a kar ne zaman yağacak? Yılbaşında kar yağacak mı 2023? Ülke genelinde mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıkları kademeli olarak azalacak. Trakya kesiminin çok bulutlu ve gece saatlerinde sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin edilirken, Orta ve Batı Karadeniz, Ege’nin kuzeyi ile Marmara Bölgesi’nin tamamında yağış görülecek. İstanbul dahil 10 kent için sarı alarm verildi. Peki, İstanbul’a kar ne zaman yağacak? Yılbaşında kar yağacak mı 2023? Meteoroloji kar yağışı uyarısı…
19.12.2022 Yaşam
Kar fena vuracak! Kar için tarih verildi, İstanbul dahil birçok il için alarm verildi
Kar fena vuracak! Kar için tarih verildi, İstanbul dahil birçok il için alarm verildi Kar yağışıyla ilgili son dakika açıklaması geldi. Kar yağışı için tarih verildi. Kar yağışı ile ilgili uzman isimler peşe peşe tahminlerde bulundu. Öte yandan Meteoroloji'den hava durumuyla ilgili kritik duyuru yapıldı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden Marmara Bölgesi için kar yağışı uyarısı verildi. Soğuk havayla birlikte bölgenin doğusunun yüksek kesimlerinde yer yer karla karışık yağmur ve kar yağışlarının görülecek. Pazartesi günü itibarıyla Türkiye balkanlardan gelen soğuk hava dalgasıyla karışılacak. Hava sıcaklıkları düşecek. Türkiye genelinde yer yer yağış ve kar yağışı gerçekleşecek. İstanbul dahil 10 kent için sarı alarm verildi. Salı günü itibarıyla bazı bölgelerde hava sıcaklıkları sıfırın altına düşecek. Türkiye genelinde kar yağışı ne zaman başlayacak? İstanbul'a kar yağacak mı? sorularına uzman isimler cevap vererek kar yağışı o tarih işaret edildi. İşte hava durumuyla ilgili son dakika tüm detaylar...
19.12.2022 Gündem
Ukrayna'dan intikam saldırısı! Melitopol vuruldu
Ukrayna'dan intikam saldırısı! Melitopol vuruldu Ukrayna’nın güney bölgeleri, Rusya’nın insansız hava araçları (İHA) ile Odesa’yı hedef alması ve ardından Kiev yönetiminin de Melitopol’e yönelik saldırısıyla birlikte yeniden çatışmaların adresi oldu.
11.12.2022 Dünya
Şili’de yanardağ patlaması! Sarı alarm verildi
Şili’de yanardağ patlaması! Sarı alarm verildi  Şili’nin kuzeydoğusunda bulunan Lascar yanardağında patlama meydana geldi. Yetkililer, dumanın 6 kilometre yüksekliğe ulaştığını ifade ederek sarı alarm verildiğini duyurdu.
11.12.2022 Dünya
İstanbul'da trafik durma noktasında! Yüzde 90'ı geçti
İstanbul'da trafik durma noktasında! Yüzde 90'ı geçti Meteoroloji Genel Müdürlüğü İstanbul için sağanak yağış uyarısında bulunmuştu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi verilerine göre trafik yüzde 90'ı geçti. Ana yollarda kilometrelerce trafik uzunluğu oluştu.
17.11.2022 Gündem
Meteoroloji son dakika uyardı! Alarm verildi, kuvvetli fırtına geliyor
Meteoroloji son dakika uyardı! Alarm verildi, kuvvetli fırtına geliyor Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden bir son dakika uyarısı geldi. Çok kuvvetli olacak. Sarı alarm verildi. La Nina kışı için tarih veren CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, bu hafta için de birçok kent ve bölgelerde kar ve sağanak uyarısında bulundu. Şen, Marmara ve İstanbul yarın ile hafta sonuna dikkat çekti. Öte yandan Meteoroloji 7 kent için alarm verdi. İşte ayrıntılar…
16.11.2022 Gündem
İstanbul için flaş yağmur uyarısı! Turuncu alarm verildi
İstanbul için flaş yağmur uyarısı! Turuncu alarm verildi Meteoroloji'nin uyarılarının ardından İstanbul ve Ankara dahil çok sayıda kentte sağanak yağış etkili oldu. AKOM ve Ankara Valiliği kuvvetli yağışlar nedeniyle peş peşe uyarılarda bulunurken, Meteoroloji'den 9 kent için sarı alarm verildi. AFAD'ın son dakika açıklamasına göre yarın için İstanbul'un Anadolu Yakası, Kocaeli, Zonguldak, Düzce ve Sakarya'ya turuncu kodlu uyarı geldi. CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, canlı yayında en yoğun yağışı alacak ilçeleri sıraladı.
10.08.2022 Gündem
İstanbul’u şiddetli yağmur vurdu! Yollar göle döndü, uyarılar art arda geldi
İstanbul’u şiddetli yağmur vurdu! Yollar göle döndü, uyarılar art arda geldi Meteoroloji'nin son hava durumu raporuna göre bugün İstanbul ve Ankara dahil çok sayıda kentte sağanak yağış etkili olacak. AKOM ve Ankara Valiliği kuvvetli yağışlar nedeniyle peş peşe uyarılarda bulunurken, Meteoroloji'den 7 kent için sarı alarm verildi. İstanbul'da beklenen yağış etkisini göstermeye başladı. Esenyurt-Beylikdüzü çevresinde etkili olan sağanak yağış kanalizasyon ve su tahliye kanallarının patlamasına neden oldu. Silivri'de sağanak yağış nedeniyle kısa sürede bazı cadde ve yollar göle döndü. Yağış nedeniyle D-100 kara yolunda da trafik yoğunluğu oluştu. İşte detaylar...
10.08.2022 Gündem
Meteoroloji'den son dakika uyarısı! Şemsiyesiz dışarı çıkmayın: 34 ile kuvvetli geliyor
Meteoroloji'den son dakika uyarısı! Şemsiyesiz dışarı çıkmayın: 34 ile kuvvetli geliyor Son dakika gelişmesi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü resmen duyurdu. Birçok ilde sağanak yağmur bekleniyor. İller tek tek açıklandı, kuvvetli yağış ve kuvvetli rüzgar geliyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı... İstanbul, Ankara ve İzmir için dikkat çeken uyarı geldi, sarı alarm verildi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Ege Bölgesi, Batı Akdeniz’in iç kesimleri ile Eskişehir çevrelerinde gök gürültülü sağanak yağışların görüleceğini duyurdu. Meteoroloji'nin yayınladığı haritaya göre, tam 34 ilde sağanak yağmur bekleniyor. İşte haberin tüm detayları...
9.08.2022 Gündem
Yağış ve rüzgar kuvvetli vuracak! Meteoroloji illeri tek tek açıkladı! Sarı kodlu uyarı geldi, İstanbul için dikkat çeken uyarı...
Yağış ve rüzgar kuvvetli vuracak! Meteoroloji illeri tek tek açıkladı! Sarı kodlu uyarı geldi, İstanbul için dikkat çeken uyarı... Meteoroloji’den son dakika hava durumu açıklaması! İller tek tek açıklandı, kuvvetli yağış ve kuvvetli rüzgar geliyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı... İstanbul, Ankara ve İzmir için dikkat çeken uyarı geldi, sarı alarm verildi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Ege Bölgesi, Batı Akdeniz’in iç kesimleri ile Eskişehir çevrelerinde gök gürültülü sağanak yağışların görüleceğini duyurdu. Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen de İstanbul için “3 gün yağmur var” deyip uyarıda bulundu. İşte 9 Ağustos salı günü hava durumu raporu...
9.08.2022 Gündem
Akdeniz'de mikroplastik tehlikesi! 'Çevre için büyük bir tehdit'
Akdeniz'de mikroplastik tehlikesi! 'Çevre için büyük bir tehdit' Mersin Üniversitesi (MEÜ) Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Deniz Ayas, yaz sezonu öncesinde Doğu Akdeniz sahillerinde yoğun mikroplastik kirliliğin yaşandığını söyledi. Açık suları, deniz tabanı ve kıyılarını kirleten atıkların yüzde 95'inin plastik olduğunu belirten Prof. Dr. Ayas, kirliliğin deniz canlıları ve çevre için büyük bir tehdit oluşturduğunu kaydetti.
5.05.2022 Gündem
Yoğun kar yağışı yeniden başladı! Yağışlar devam edecek, Meteoroloji son dakika duyurdu, çok sayıda il için sarı alarm verildi
Yoğun kar yağışı yeniden başladı! Yağışlar devam edecek, Meteoroloji son dakika duyurdu, çok sayıda il için sarı alarm verildi Mayıs ayında kar yağışı etkili oluyor. Herkes baharın gelmesini beklerken birçok kentte hava sıcaklıkları mevsim normallerinin altında seyrediyor. 5 Mayıs'ta çok sayıda ilde kar yağışı etkili oluyor. Meteoroloji tarafından 13 şehir için sarı alarm verildi. İller tek tek açıklandı. Vatandaşlar yoğun yağışa karşı uyarıldı. MGM tarafından haritalı olarak yayınlanan raporda sarı kod ile vatandaşlar dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıldı. Yoğun yağış ve kuvvetli rüzgar dışında kar yağışının etkili olduğu Gümüşhane'de soğuk havanın bir süre daha etkisini sürdüreceği bildirildi. Sivas, Tokat ve Ardahan'da da yoğun kar yağışı etkili oluyor. Peki havalar ne zaman ısınacak? İşte merak edilen o sorunun yanıtı...
5.05.2022 Gündem
Edirne'de 'sarı alarm' verildi! Herkes tedirgin, 5 kat arttı...
Edirne'de 'sarı alarm' verildi! Herkes tedirgin, 5 kat arttı... Edirne'nin Uzunköprü ilçesinde 'sarı alarm' verilen Ergene Nehri'nden sonra Meriç ve Tuncada da su seviyesi arttı. Şubat başında saniyede 9 metreküple akan Tunca'nın debisi, eriyen karlar ve son yağışlar ile 5 kat artarak 42 metreküp/saniyeye ulaştı.
9.02.2022 Yaşam
Taşan Ergene Nehri için 'sarı alarm', ekili alanlar sular altında
Taşan Ergene Nehri için 'sarı alarm', ekili alanlar sular altında Ergene Nehri, sağanak ve karların erimesi ile debisi 200 metreküpe çıkınca, Edirne'nin Uzunköprü kesiminde taştı. Nehir için 'sarı alarm' verilirken, ekili tarım alanları ise suyla doldu.
7.02.2022 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Sarı Alarm ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki sarı alarm haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.