Safra Kesesi

Safra Kesesi

Son dakika safra kesesi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan safra kesesi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını safra kesesi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Safra Kesesi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan safra kesesi gelişmeleri de dahil olmak üzere 321 safra kesesi haberi bulunmuştur. Tüm safra kesesi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Emar neden gece çekilir? Sebebine şaşıracaksınız, gece saatlerinin kritik önemi var!
Emar neden gece çekilir? Sebebine şaşıracaksınız, gece saatlerinin kritik önemi var! Manyetik rezonans görüntüleme (MR), vücut içindeki yapıların detaylı bir şekilde incelenmesini sağlayan bir tarama yöntemidir. Bu yöntem, radyo dalgaları ve manyetik alandan faydalanarak gerçekleştirilir. Uzman doktorlar, birçok hastalığın teşhisinde ve tedavi süreçlerinin takibinde MR taramalarından yararlanır. Peki, birçok hastalığın teşhisinde kullanılan EMAR’ın neden gece çekildiğini biliyor musunuz? İşte nedeni…
4.04.2024 Yaşam
Peridot Taşı Özellikleri Nelerdir? Peridot Taşının En Bilinen Faydaları...
Peridot Taşı Özellikleri Nelerdir? Peridot Taşının En Bilinen Faydaları... Peridot taşı; ‘Zeberced’ ve ‘İletişim taşı’ olarak da bilinir. En eski mücevherler arasında yer alan Peridot taşı, Mısır uygarlığı ile yakından bağlantılı olan bir taştır. İlk örneklerine ise Kızıldeniz'de bulunan Topazios Adası’nda rastlanır. 
7.02.2024 Yaşam
Kan Taşı Özellikleri Nelerdir? Kan Taşının En Bilinen Faydaları...
Kan Taşı Özellikleri Nelerdir? Kan Taşının En Bilinen Faydaları... Kan taşı koyu yeşil renkli olur ve üzerinde de kırmızı lekeler bulunur. Zihni, ruhu ve bedeni koruduğuna inanılan kan taşı kehanet taşı ismiyle de bilinmektedir.
31.01.2024 Yaşam
Safir Taşı Özellikleri Nelerdir? Safir Taşının En Bilinen Faydaları...
Safir Taşı Özellikleri Nelerdir? Safir Taşının En Bilinen Faydaları... Safir taşı korindon grubunda yer alır ve birçok farklı renkte olabilir. En sık rastlanan safir renkleri arasında kahverengi, beyaz, yeşil, pembe, gri, turuncu ve sarı vardır.
30.01.2024 Yaşam
Uzmanından uyarı: Obezite karaciğer yağlanmasına davetiye çıkarabilir
Uzmanından uyarı: Obezite karaciğer yağlanmasına davetiye çıkarabilir Obezitenin tüm dünyada belirgin şekilde artarak önemli bir sağlık sorunu haline geldiğini belirten Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Gül Bora Makal, "Obez bireylerde sıklıkla karaciğerde yağlanma ve eşlik eden safra kesesi taşları görülür. Bazen bu durum karaciğer fonksiyon testlerinde bozulmaya kadar gidebilir" dedi.
22.01.2024 Sağlık
Kanser cerrahisinde hedef, tekrarlama riskini yüzde 10’un altında tutmaktır
Kanser cerrahisinde hedef, tekrarlama riskini yüzde 10’un altında tutmaktır Kansere yakalanma oranının, günümüz dünyasında halen artışta olduğunu söyleyen Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Babek Tabandeh, “Öncelikli hedef, her zaman hastalığı tam olarak iyileştirmek olsa da kanser cerrahisinde başarının tanımı, genellikle hastalığın bölgesel tekrarlama riskini yüzde 10’un altında tutmak ve hastanın beklenen hayat süresini 5 yıla yaklaştırmaktır” dedi.
11.01.2024 Sağlık
Mide Ağrısı Nasıl Geçer? Mide Ağrısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Mide Ağrısı Nasıl Geçer? Mide Ağrısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Mide ağrısı karaciğer, üst bağırsak, safra kesesi ya da pankreas ile bağlantılı bir hastalık nedeni ile ortaya çıkabilir. Sindirim güçlüğü, bağırsak problemleri ve gaz da mide ağrısına neden olabilir.
7.01.2024 Sağlık
Labradorit Taşı Özellikleri Nelerdir? Labradorit Taşının En Bilinen Faydaları...
Labradorit Taşı Özellikleri Nelerdir? Labradorit Taşının En Bilinen Faydaları... Labradorit taşı adını Kanada'daki Labrador sahillerinden almıştır. Güzelliği ve parlaklığı ile göz kamaştıran bu taş magmatik kayaçların içinde meydana gelmiştir.
3.01.2024 Gündem
Safra Kesesi Temizleme Kürü Tarifi İle Zayıflama Önerileri...safra Kesesi Temizleme Kürü Nasıl Yapılır, Nasıl Kullanılır?
Safra Kesesi Temizleme Kürü Tarifi İle Zayıflama Önerileri...safra Kesesi Temizleme Kürü Nasıl Yapılır, Nasıl Kullanılır? Safra kesesi temizleme kürü ile daha sağlıklı vücut sistemi oluşturmak mümkündür. Tüketilen her bir yiyecek içerisinde besin değerleri ve vitaminleri bulunmaktadır. Kilo vermek isteyen fakat bir türlü istediği kiloya ulaşamayan kişiler için safra kesesinde çeşitli sorunlar fark edilmektedir.
20.12.2023 Sağlık
Öyle Bir Geçer Zaman Ki'nin Necati'si Sercan Badur'a Amerika'da acil operasyona alındı
Öyle Bir Geçer Zaman Ki'nin Necati'si Sercan Badur'a Amerika'da acil operasyona alındı Bir süredir Amerika'da yaşayan 'Öyle Bir Geçer Zaman Ki'nin Necati'si oyuncu Sercan Badur, safra kesesi ameliyatı oldu.
4.10.2023 Magazin
Mide küçültme ameliyatı hayatını kabusa çevirdi! Ölümden döndü
Mide küçültme ameliyatı hayatını kabusa çevirdi! Ölümden döndü Yalova’da, fazla kiloları için özel bir hastanede mide küçültme ameliyatı olan Umutcan Ateş (24), iddiaya göre doktor hatasıyla safra kesesi ve dalağını aldırmak zorunda kaldı. Doktor hakkında Yalova Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunan Ateş, "2 gün daha geç kalsaydım, ölme ihtimalim olduğu bana söylendi. 4 ayda 138 kilodan 80 kiloya düştüm. 58 kilo verdim. Askere gitmek için ameliyat oldum. Doktor hastası yüzünden, maalesef dalağım alındığı için askerlikten muaf tutuldum. Artık askere gidemeyeceğim" dedi.
17.09.2023 Yaşam
Sağlıklı sanılan gıdalar kanser yapıyor! Dünya Sağlık Örgütü'nden şaşırtan araştırma
Sağlıklı sanılan gıdalar kanser yapıyor! Dünya Sağlık Örgütü'nden şaşırtan araştırma Dünya Sağlık Örgütü, diyet sınıfına giren birçok ürünün kansere neden olan aspartam içerdiğini açıkladı. Aspartamlı ürünler arasında az yağlı yoğurt ve sakız gibi günlük hayatta sıklıkla tükettiğimiz ürünler de var.
15.07.2023 Sağlık
Kan şekerini dengeliyor, kan dolaşımını düzenliyor! Uykusuzluğa iyi geliyor, tam bir antioksidan deposu
Kan şekerini dengeliyor, kan dolaşımını düzenliyor! Uykusuzluğa iyi geliyor, tam bir antioksidan deposu Uykusuzluk çekenlerin ilacı, tam bir antioksidan deposu. A ve C vitamini, folik asit, potasyum, kalsiyum, demir, çinko, lif, tanen ve flavonoidler açısından çok zengin. Yatmadan 20 dakika önce içilmesi tavsiye ediliyor, günde en fazla 2 fincan tüketin uyarısı yapılıyor. Rahatlatıcı ve yatıştırıcı etkisiyle aşırı strese iyi geliyor. Mide bulantısına iyi geliyor, yağı cildin yenilenmesine, yaraların hızla iyileşmesine yardımcı oluyor. Adet sancılarının ve krampların giderilmesini sağlıyor, kan şekerini dengeliyor, kan dolaşımının düzenliyor. Karaciğer ve safra kesesi sorunlarına iyi geliyor. İşte depresyona karşı da etkili olan besinin saymakla bitmeyen faydaları...
10.07.2023 Sağlık
Kırlangıç Otu Nedir? Kırlangıç Otu Faydaları Nelerdir?
Kırlangıç Otu Nedir? Kırlangıç Otu Faydaları Nelerdir? Kırlangıçotu, bahçede, atık zeminde ve çitlerde kolayca büyüyen çok yaygın bir bitkidir. Bir ot olarak kabul edilir, ancak küçük, sarı çiçekler ve böcekler için nektar sağlayan bitkilerdendir.
9.07.2023 Sağlık
Şahtere Otu Nedir? Şahtere Otu Faydaları Nelerdir?
Şahtere Otu Nedir? Şahtere Otu Faydaları Nelerdir? Toprak dumanı adı ile de bilinen şahtere otu haşhaş ailesine özgü yıllık otsu çiçekli bir bitkidir. Şahtere otunun bağırsak sorunlarından kalp sorunlarına kadar geniş bir alanda tıbbi anlamda faydaları bulunmaktadır.
30.06.2023 Sağlık
Yoğurt Otu Nedir? Yoğurt Otu Faydaları Nelerdir?
Yoğurt Otu Nedir? Yoğurt Otu Faydaları Nelerdir? Yoğurt otu bilimsel adı ile galium aparine olarak da bilinen bir bitkidir. Halk arasındaki isimleri içinde çoban süzgeci ve yapışkan otu isimleri vardır.
17.06.2023 Sağlık
Kanser sürecinde hayat kurtarıyor! Karaciğer metastazı uyarısı
Kanser sürecinde hayat kurtarıyor! Karaciğer metastazı uyarısı Günümüzde tüm insanlığın en korktuğu hastalıkların başında gelen kanser vakalarında artış sürüyor. DSÖ verilerine göre 2040 yılına kadar 28 milyon yeni vaka görüleceğinin tahmin edildiğini açıklayan Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Ali Kağan Gökakın, hastalığın vücudun farklı bölgelerine olan etkilerinden olan karaciğer metastazı konusunda uyardı. Erken teşhisin hastalıkla mücadelede en etkin silah olduğunu söyleyen Prof. Dr. Gökakın, “Kanser kaynaklı ölümlerin yüzde 30 ila yüzde 50’sinin erken teşhis ve etkili tedaviyle önlenebileceğini ise unutmamak gerekiyor” şeklinde konuştu.
14.06.2023 Sağlık
Damla hemşirenin VHL sendromunu yenmesi için 116 bin euro gerekli
Damla hemşirenin VHL sendromunu yenmesi için 116 bin euro gerekli  Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görevli hemşire Damla Badur’a (28), 60 binde 1 görülen, vücudun birçok yerinde kist ve tümör yapan VHL sendromu teşhisi koyulurken, sağlığına kavuşması için gereken 116 bin euro değerindeki ilacın yurt dışından alınması için valilik onaylı kampanya başlatıldı. Badur, paranın toplanması için çağrı yaparak, “Herkesin desteğine ihtiyacım var, bu ilacı karşılayacak durumum yok” dedi. 
3.03.2023 Yaşam
Boris Johnson'ın atasının mumyası ortaya çıktı! Bilim dünyası şokta, hiç görülmedi
Boris Johnson'ın atasının mumyası ortaya çıktı! Bilim dünyası şokta, hiç görülmedi İngiltere'nin eski başbakanı Boris Johnson'un 18. yüzyılda yaşayan büyük annesinin mumyası üzerinde yapılan çalışmalar bilim insanlarını şaşırttı. Anna Catharina Bischoff adlı kadının cinsel yolla bulaşan bir hastalık olan frengi yerine, bilim dünyasında daha önce hiç görülmeyen bakteriyel bir enfeksiyon nedeniyle ölmüş olabileceği belirtildi.
28.02.2023 Dünya
Safiye Soyman ameliyat oldu! Sağlık durumunu açıkladı
Safiye Soyman ameliyat oldu! Sağlık durumunu açıkladı Safra kesesini aldırmak için ameliyat olan Safiye Soyman'ı, hayat arkadaşı Faik Öztürk yalnız bırakmadı. Soyman, operasyon sonrası yayınladığı videoda sağlık durumu hakkında takipçilerine bilgi verdi.
23.01.2023 Magazin
Safra kesesi taşı nasıl tedavi edilir?
Safra kesesi taşı nasıl tedavi edilir? Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Cenk Ersavaş, safra kesesi taşı hastalığını ve tedavi yöntemlerini sizler için anlatıyor.
17.08.2022 Sağlık
Kolesterol ve hipertansiyon ile savaşıyor, göz sağlığı için şifa! Potasyum ve A, B, C, D, E vitaminleri...
Kolesterol ve hipertansiyon ile savaşıyor, göz sağlığı için şifa! Potasyum ve A, B, C, D, E vitaminleri... İçerdiği E vitamini ile kanser oluşumunu engelliyor, cildi canlandırıp, güzelleştiriyor. Karaciğer fonksiyonlarının korunmasında, sindirim sistemi üzerinde oldukça etkili oluyor, safra kesesi ve karaciğer enzimlerini düzenlenmesi üzerinde çok etkili. Potasyum ve posa içeriği ile kolesterole, hipertansiyona karşı savaşıyor, doğal A vitamini kaynağı olduğu için göz sağlığını, görme gücünü artırıyor. İşte kemik bozuklukları ve osteoporoza karşı da etkili olan bu besinin saymakla bitmeyen faydaları...
23.07.2022 Sağlık
Safra kesesinden 1284 taş çıktı
Safra kesesinden 1284 taş çıktı Bursa’da Ayşe Durmaz’ın (76) karın ağrısı şikayetiyle gittiği hastanede yapılan ameliyatla safra kesesinden 1284 adet taş çıkarıldı.
14.06.2022 Yaşam
Tansiyonu ve kolesterolü zıplatıyor, insülin direnci ile tip 2 diyabeti tetikliyor! En fazla Türkiye’de görülüyor, uykusuzluk, yorgunluk, umutsuzluk ve intihar...
Tansiyonu ve kolesterolü zıplatıyor, insülin direnci ile tip 2 diyabeti tetikliyor! En fazla Türkiye’de görülüyor, uykusuzluk, yorgunluk, umutsuzluk ve intihar... Açlık hissi veriyor, sürekli sinirli olmaya ve uyku haline neden oluyor, insülin direncini bozuyor, tip 2 diyabeti tetikliyor. Aşırı uyku hali ve halsizlik şikayetleri artıyor, tansiyonu zıplatıyor. Kalp damar hastalıklarına ve kalp krizine yol açabilen uyku apnesine neden oluyor, total kolesterol ve kötü huylu kolesterol LDL düzeyleri yükseliyor, iyi huylu kolesterol HDL düzeyi ise düşüyor. Kanser riskini yüzde 10 oranında arttırıyor, safra kesesi taşı görülme sıklığını yükseltiyor. Karaciğerde yağlanmaya neden oluyor, reflüyü tetikliyor. Deride kalınlaşma, kabarma, tüylenme, çatlaklar, lenfödem, selülit, ter bezleri iltihabı ve sedef gibi cilt hastalıklarının daha sık görülmesine neden oluyor. Bu kişilerde depresif ruh hali, uyku bozuklukları, yorgunluk, değersizlik hissi, umutsuzluk ve intihar düşüncesi daha yaygın görülüyor. İşte çağımızın en büyük sorunlarından birinin insan sağlığında yol açtığı hasarlar...
27.05.2022 Sağlık
Safra kesesinden 1250 taş çıktı, doktor ismini yazdı
Safra kesesinden 1250 taş çıktı, doktor ismini yazdı Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde ameliyat edilen Nermin A.’nın (47) safra kesesinden 1250 tane taş çıkarıldı. İlk defa bu kadar çok taşa denk geldiğini belirten Dr. İlhan Taşdöven, taşlarla kendi ismini yazdı.
17.05.2022 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Safra Kesesi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki safra kesesi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.