Gazete Vatan Logo

Mide Ağrısı Nasıl Geçer? Mide Ağrısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?

Mide ağrısı karaciğer, üst bağırsak, safra kesesi ya da pankreas ile bağlantılı bir hastalık nedeni ile ortaya çıkabilir. Sindirim güçlüğü, bağırsak problemleri ve gaz da mide ağrısına neden olabilir.

Mide Ağrısı Nasıl Geçer? Mide Ağrısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?

Mide Ağrısı Nasıl Geçer?

Mide ağrısının kesin olarak geçmesi için altta yatan nedenin ortadan kaldırılması gerekmektedir. Gaz ya da viral durumlardan kaynaklı mide ağrısı için genelde tedaviye ihtiyaç olmaz. Akut ağrılar için ise antibiyotik tedavisi tercih edilir.

Mide ağrısının kısa süre içinde geçmesi için bazı bitkisel yöntemler de mevcuttur. Muz yemek, bol bol su içmek, papatya ya da rezene çayı tüketmek mide ağrısının geçmesini sağlar. Çok uzun sürmeyecek şekilde karın bölgesine sıcak su torbası koymak da mide ağrısının hafiflemesini sağlar.

Mide Ağrısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?

Mide ağrısı hemen hemen herkesin başına gelmiş bir ağrıdır ve bu nedenle de evde nasıl geçirilebileceği merak edilir. Eğer altında farklı bir sağlık sorunu olmadan ortaya çıkan bir mide ağrısı varsa bunu evde tedavi etmek mümkündür. Sıcak su torbasını karın bölgesine tutarak, papatya ya da adaçayı içerek veya bol su tüketerek ağrının geçmesini sağlayabilirsiniz. 

Mide Ağrısı Neden Olur?

Mide ağrısı pankreas, safra keseri ve üst bağırsak dolaylarında yer almaktadır. Bu nedenle bu organlarda ortaya çıkabilecek herhangi bir sağlık sorunu mide ağrısına neden olabilir. Mide ağrısının birden farklı sağlık sorunundan kaynaklanması mümkündür.

Haberin Devamı

En sık karşılaşılan mide ağrısı nedenleri arasında gaz, gastrit, sindirim güçlüğü, kas spazmları, enfeksiyon, safra taşı, apandisit ve karaciğer pankreas rahatsızlıkları vardır. Mide ağrısı bazen anlık sindirim sorunlarından kaynaklandığında kendi kendine geçer fakat bazı durumlarda uzun sürebilir. Uzun sürmesi halinde mutlaka bir uzman doktora başvurmak gerekir. 

Belirtileri Nelerdir?

Mide ağrısı genelde karnın üst bölümünde kaburgaların alt kısmında hissedilmektedir. Mide ağrısına bulantı, şişkinlik ya da kramp gibi belirtiler de eşlik ediyor olabilir. Mide ağrısı bazı kişilerde aç kalındığında daha şiddetli olurken bazı insanlarda da yemekten sonra daha şiddetli bir hal alır. Ağrının şekli ve süresi ağrıya neden olan rahatsızlığa göre değişiklik gösterebilir.

Haberin Devamı