Gazete Vatan Logo

Peridot Taşı Özellikleri Nelerdir? Peridot Taşının En Bilinen Faydaları...

Peridot taşı; ‘Zeberced’ ve ‘İletişim taşı’ olarak da bilinir. En eski mücevherler arasında yer alan Peridot taşı, Mısır uygarlığı ile yakından bağlantılı olan bir taştır. İlk örneklerine ise Kızıldeniz'de bulunan Topazios Adası’nda rastlanır. 

Peridot Taşı Özellikleri Nelerdir? Peridot Taşının En Bilinen Faydaları...

Antik çağlarda genellikle kötü ruhları insanlardan uzak tutan bir doğal taş olduğu düşünülüyordu. Dekorasyon ve takı için kullanılır. Günümüzde aura için daha çok koruyucu bir taş olduğuna inanılır. Daha çok ruhani bakımdan olumlu etkileri olduğu düşünülen mistik bir taş olarak bilinir. Görünüm itibari ile Zümrüt taşına benzese bile karıştırılmaması gerekir.

Peridot, Brezilya, ABD, Mısır, Rusya, İrlanda, Sri Lanka ve Kanarya Adaları’nda da çıkarılır. Diğer doğal taşlara ve nadir görülen taşlara göre biraz pahalı olan bir taştır. Bu taşın fiyatı ise, rengi, taşın kalitesi gibi kriterlere göre değişir.

Peridot taşı psikolojik bakımdan kişiyi olumlu bir şekilde etkileyerek kıskançlık, kin, pişmanlık ve öfkeyi yok eder. Aynı zamanda saldırganlığı önemli ölçüde azaltır ama aynı zamanda hakkını arama becerisini ve özgüvenini de geliştirir.

Büyümeyi sağlayan, gerekli değişimleri gerçekleştirmeye, peridot de yardımcı olur. Kendinize karşı bağışlayıcı olmayı gösterir. Psikolojik bakımdan kullanan kişiye iyiliği ve netliği teşvik eder. Ruhsal gerçeğe erişmesi ile uyum sağlar ve hayatın döngülerini düzenlemeye yardımcı olur.

Haberin Devamı

Peridot Taşının En Bilinen Faydaları

Peridot, tembelliği ortadan kaldırır, zihni berraklaştırır ve dikkatinizi bilinçli ya da bilinçsiz bir şekilde ihmal ettiğiniz şeylere çevirir. Sınavlar için de oldukça kullanışlı olan bir taştır. Peridot’un iyileştirici etkisi de bulunur. Aynı zamanda dokuları canlandırır ve can verir. Kalp, akciğer, timüs, dalak, safra kesesi, bağırsak yolları ve ülser gibi rahatsızlıklara da yardımcı olur.

Aynı zamanda gözleri güçlendirir. Karın üzerine yerleştirildiği zaman kasılmaları güçlendirerek acıyı önemli ölçüde azaltarak doğuma yardımcı olduğu düşünülür. Peridot taşının faydalarından en üst düzeyde yararlanabilmek için boğazın üzerine takmak gerekir. Uygun bir şekilde ve özellikle tene temas edecek bir şekilde kolye ile birlikte de kullanabilirsiniz.

Peridot Taşı Faydaları 

Peridot pek çok faydası bulunan, temizleyici ve güçlü bir doğal taş olarak bilinir. Peridot taşının başlıca faydaları şunlardır;

Haberin Devamı

Tüm toksinlerin atılmasını sağlar ve nötralize eder. Aynı zamanda zihni ve bedeni arındırır.

Vücudu bütün eski yüklerden arındırır.

Karın ve kalp çakralarını açar. Aynı zamanda harekete geçirir ve temizler.

Takıntıların giderilmesini ve suçluluk duygularını sağlar.

İyilik, netlik, motivasyon, bağışlama ve büyüme taşı olarak da bilinen Peridot, bütün bunlar için kullanılması sıkça önerilen bir taştır.