Gazete Vatan Logo

Kan Taşı Özellikleri Nelerdir? Kan Taşının En Bilinen Faydaları...

Kan taşı koyu yeşil renkli olur ve üzerinde de kırmızı lekeler bulunur. Zihni, ruhu ve bedeni koruduğuna inanılan kan taşı kehanet taşı ismiyle de bilinmektedir.

Kan Taşı Özellikleri Nelerdir? Kan Taşının En Bilinen Faydaları...

Diğer adıyla helyotrop olarak da bilinen kan karşı koyu yeşil rengindedir ve üzerinde de kırmızı lekeler olur. Kalsedon ya da jasper olarak ortaya çıkan bir kuvars karışımıdır. Kırmızı lekelere sahip olduğu için bu kan lekelerine benzer ve adını da buradan alır.

Eski dönemlerde özellikle de mistik özelliği ile bilinen kan taşının iklimi kontrol ettiğine dair inanışlar bulunurdu. Bu nedenle eski çağlarda kan taşına kehanet taşı ismi de verilir.

Sertlik derecesi 6,5 olarak da bilinen kan taş dayanıklı bir taş olduğundan çizilme ve kırılma ihtimali pek yoktur. Görünümü ile hematit, karnelyan ve jasper taşları ile benzeyen kan taşı en çok Çin, Rusya, Çek ve Avustralya'da çıkarılmaktadır.

Kan Taşının En Bilinen Faydaları...

Kanı temizler ve kan akışının dengeler.

Vücudu yeniler ve dalak, safra kesesi için yararlıdır.

Kanamanın durmasına yardım eder ve pıhtılaşma sorunlarını da ortadan kaldırır.

Vücuttaki elektriği toplar ve negatif enerjiyi alarak pozitif enerji sağlar.

Göz rahatsızlıklarına iyi gelir ve vücudu toksinlerden arındırır.

Haberin Devamı

Kan taşı düzenli şekilde kullanılırsa grip ve nezle gibi hastalıklara yakalanma riski ortadan kalkar.

Döküntü ve isilik gibi cilt sorunları olan kişilerde iyileştirici etkiler gösterir.

Hamile kadınlarda kullanılması önerilir çünkü bebek için faydalıdır. Kan taşının doğumu kolaylaştırdığına dair inanışlar da mevcuttur.

Kan Taşının Ruhsal Faydaları...

Kan taşı kişiyi cesaretlendirir ve hem iyi düşünmesine hem de doğru karar vermesine yardım eder. Zihni canlandırır ve kabus görmeyi de engeller. Uyumayı kolaylaştırdığı için kötü rüya görenlere ya da uyku sorunu yaşayanlara kan taşını kullanmaları önerilir.

Stresi azaltır ve mantıklı olmayı kolay bir hale getirir. Pozitif enerji vermesi nedeniyle genellikle yoğun çalışan ya da stresli yerde çalışan kişilere önerilir. Özgüveni artırdığına inanılan kan taşının bu özelliklerinden faydalanmak için gerçek taş olması da gerekir.

Kan Taşı Fiyatları

Doğal taşların hangi bölgede çıkarıldıklarına, rengine ve şekillerine göre fiyatlarda değişiklikler olur. Dokusu ya da kimyasal özellikleri, ne kadar yaygın olduğu da fiyatların belirlenmesinde önemsenir. Doğal taşların hepsi kıymetli olsa da kan taşı çok yüksek tutarlarda satılmaz. Hem kolay bulunabilir olması hem de farklı formlarda satışa sunulması her bütçeye hitap etmesini sağlar.

Haberin Devamı