Gazete Vatan Logo

Safir Taşı Özellikleri Nelerdir? Safir Taşının En Bilinen Faydaları...

Safir taşı korindon grubunda yer alır ve birçok farklı renkte olabilir. En sık rastlanan safir renkleri arasında kahverengi, beyaz, yeşil, pembe, gri, turuncu ve sarı vardır.

Safir Taşı Özellikleri Nelerdir? Safir Taşının En Bilinen Faydaları...

Safir taşı dünyadaki en değerli taşların başındadır ve gökyakut olarak da bilinir. Isıya dayanıklı olan safir sert bir yapıya sahiptir ve çoğu zaman mavi rengi ile göz kamaştırır. Birçok renkte safir taşı olsa da en kıymetli olanı mavi renkte ve berrak özellikte olanıdır.

Korindon grubunda yer alan safir taşı daha çok gri, pembe, kahverengi ve beyaz renkleri ile ön plandadır. Taşın geçmişi Milattan önceye kadar gider ve uzun asırlar boyunca şifa, simya ve astroloji için kullanılmıştır.

Aynı zamanda kraliyet ailelerinde de mücevher olarak kullanılmış ve en çok Mısır, Yunan ve Antik Roma döneminde kıymet görmüştür. Safir taşının en yoğun bulunduğu bölgeler Avustralya, Brezilya, Tayland, Afganistan, Sri Lanka ve Hindistan'dır.

Safir Taşının En Bilinen Faydaları...

Tiroid problemlerinin iyileşmesine yardımcı olur ve böbrekleri temizler.

Kalbi kuvvetlendirir ve salgı bezlerini harekete geçirerek hormon dengesini sağar.

Bağışıklık sistemini güçlendirir ve göz hastalıklarının da tedavi edilmesini sağlar.

Haberin Devamı

Yeni hücre ve kan üretimini desteklediği için cinsel sağlığı da korur.

Safir taşının uyku verici etkisi vardır ve topraklama yaptığından vücutta birikmiş olan fazla elektrik yükünü de alır.

Ödeme karşı etkili olan safir taşı sindirim sistemini düzenler ve mide, dala, safra kesesi ile karaciğer üzerinde de olumlu etkileri vardır.

İnançları güçlendirir, sakinleştirir ve nazara karşı koruyucudur.

Kişiyi güzel ahlaka, iyiliğe ve doğruluğa yönlendirir.

Safir Taşının Temizliği Nasıl Yapılır?

Safir taşının sertlik derecesi yüksek olduğu için suyla temizlemek en kolay ve tercih edilen temizleme yöntemidir. Fakat yıkarken hiçbir temizleme malzemesi kullanılmaması gerekir. Yıkama işleminden sonra yumuşak bir bez ile kurulayarak safir taşını kullanmaya devam edebilirsiniz.

Alternatif olarak safir taşını tütsü dumanıyla ya da toprağa gömerek de temizleyebilirsiniz. Safir taşının üzerindeki birikmiş olan negatif ve kötü enerjiyi himalaya tuz taşını yanına koyarak da almak mümkündür.

Safir Taşı Hangi Burç İle Uyumludur?

Haberin Devamı

Safir taşı en çok ikizler burcu ile uyum sağlar ve bu burcun insanları mükemmeliyetçi olmaları ile bilinirler. Karakter özelliklerine en uyumlu olan ve en iyi gelen doğal taş safir taşıdır. Safir taşı ayrıca boğaz çakrası, göz çakrası ve kalp çakrası ile de uyumlu bir doğal taştır.