Miras

Miras

Son dakika miras haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan miras ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını miras haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Miras

haberleri sayfasında son dakika yaşanan miras gelişmeleri de dahil olmak üzere 3.392 miras haberi bulunmuştur. Tüm miras haberleri aşağıda listelenmiştir.
Türkiye'de sadece Gaziantep'te yapılıyor! Osmanlı saraylarının ihtişamını yansıtıyor
Türkiye'de sadece Gaziantep'te yapılıyor! Osmanlı saraylarının ihtişamını yansıtıyorGaziantep'in geleneksel kutnu kumaşı, yüzyıllardır süregelen bir ustalıkla, el tezgahlarında ipek ve pamuğun buluştuğu bir sanat eseri. Geleneksel atölyelerin loş ışığında, hünerli ellerin dokunuşuyla hayat bulan bu kumaş, Osmanlı saraylarının ihtişamını yansıtan özel bir miras.
21.07.2024Gaziantep
Efes’in 5 katı büyüklüğünde; Anavarza Antik Kenti
Efes’in 5 katı büyüklüğünde; Anavarza Antik KentiAnavarza Antik Kenti Kozan ilçe merkezinin 28 km güneyinde Dilekkaya Köyü’nde yer almaktadır...
20.07.2024Adana
21 Temmuz oğlak dolunayı | Dolunay saat kaçta (temmuz)? Oğlak dolunayı etkileri neler ve ne zaman bitiyor?
21 Temmuz oğlak dolunayı | Dolunay saat kaçta (temmuz)? Oğlak dolunayı etkileri neler ve ne zaman bitiyor?Dolunay astrolojide önemli ipuçları veriyor. Bu ay da gökyüzünde bir dolunay parıl parlayacak. Peki, Dolunay saat kaçta (temmuz)? Oğlak dolunayı etkileri neler ve ne zaman bitiyor? İşte 21 Temmuz oğlak dolunayı…
20.07.2024Astroloji
Milliyet Arkeoloji dergisinin son durağı Teos Antik Kenti
Milliyet Arkeoloji dergisinin son durağı Teos Antik KentiMilliyet Arkeoloji dergisi, 21 Temmuz Pazar günü yayımlanacak 39. sayısında Teos Antik Kenti’ni mercek altına alıyor. Dergide ayrıca 13 yıl süren restorasyonun ardından bir müzeyle birlikte ziyarete açılan Çinili Hamam, Antik Dönem olimpiyatları ve stadyumların evrimi de inceleniyor.
20.07.2024Yaşam
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kabine sonrası enflasyon açıklaması: Fiyat balonu sönüyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kabine sonrası enflasyon açıklaması: Fiyat balonu sönüyorCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Kabine toplantısı Beştepe'de yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantı sonrası gündeme dair açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Geçen aydan itibaren enflasyonun ateşi düşmeye başladı. Amacımız kalıcı refahı sağlamak. Sene sonunda enflasyonu hedeflediğimiz seviyelere indireceğiz. Fahiş fiyat ve fırsatçılıkla mücadelede kararlı adımlar atıyoruz." ifadelerini kullandı. Dış politikaya ilişkin de mesajlar veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Müttefiklerimiz tarafından ülkemize adeta bin bir nazla verilen silahlar, bakıyorsunuz, bölücü terör örgütünün sığınaklarından çıkıyor. Suyu yokuşa sürme çabaları görüyoruz. İttifak anlayışı ile bağdaşmadığı ortadadır." ifadelerini kullandı.
16.07.2024Gündem
Siyasilerden 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü mesajları
Siyasilerden 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü mesajları15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla siyasiler peş peşe mesaj yayınladı.
15.07.2024Gündem
Düzce'de "Kızlar okumaz" denildi, başörtüsü yasağıyla savaştı: Azmini ipeğe işledi
Düzce'de "Kızlar okumaz" denildi, başörtüsü yasağıyla savaştı: Azmini ipeğe işlediDüzce'de yaşayan Meral Çarıkçı Kaba (52), bir yanda babasının "Kızlar okutulmaz" engeli, diğer yanda "başörtüsü yasağı" sebebiyle eğitimine ara vermek zorunda kalsa da Somut Olmayan Kültürel Miras Taşıyıcısı Belgesi ile el nakışının usta isimlerinden biri oldu. Makinelerin bile yapmakta zorlandığı ipek kumaşlara nakış işleyen zanaatkâr, sanatını genç nesillere aktarma çabasında.
14.07.2024Gündem
3 metrekarelik dükkandan robotlara meydan okuyor! Kadınlar 400 liradan kapış kapış alıyor
3 metrekarelik dükkandan robotlara meydan okuyor! Kadınlar 400 liradan kapış kapış alıyorGeçmişte evlerin vazgeçilmez temizlik aracı olan çalı süpürgelerine rağbet, teknolojinin gelişmesi, çok farklı akıllı robotlar çıkmasına rağmen bitmiyor. Bursa'daki son süpürgecilerden olan Yüksel Başak, ailesinden miras kalan süpürgecilik mesleğini devam ettirip teknolojiye de meydan okuyor.
14.07.2024Gündem
İstanbul Havalimanı'nda "direnişin" sergisi ziyarete açıldı
İstanbul Havalimanı'nda "direnişin" sergisi ziyarete açıldıFETÖ'nün hain darbe girişimi karşısında Türk halkının iradesini gösteren fotoğraflardan oluşan "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Sergisi" İstanbul Havalimanı'nda açıldı.
12.07.2024Gündem
Osmanlı'nın vazgeçilmez lezzeti şimdi çayın yanında şifa dağıtıyor! Çayı da var yağı da: Her gün 1 fincanı kolestrolü dengeliyor
Osmanlı'nın vazgeçilmez lezzeti şimdi çayın yanında şifa dağıtıyor! Çayı da var yağı da: Her gün 1 fincanı kolestrolü dengeliyorYüzyıllar öncesinden Türk mutfağına miras kalan bergamot, şifa dolu içeriğiyle şimdilerde çayın yanında aroma vermek için tüketiliyor. Bergamot nasıl kullanılmalı?
1.07.2024Yaşam
ABD'nin en yaşlı erkeğiydi, uzun yaşamın 3 sırrını verdi
ABD'nin en yaşlı erkeğiydi, uzun yaşamın 3 sırrını verdiSadece ABD'nin değil dünyanın en yaşlı insanlarından biri olan Morrie Markoff, 110 yaşına kadar hem fiziksel hem de zihinsel sağlığını korumayı başardı. Geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Markoff'un sağlık sırlarını 83 yaşındaki kızı anlattı.
30.06.2024Gündem
Küçük Esnaf filmi nerede çekildi, ne zaman? Küçük Esnaf konusu ve oyuncu kadrosu
Küçük Esnaf filmi nerede çekildi, ne zaman? Küçük Esnaf konusu ve oyuncu kadrosuKüçük Esnaf filmi televizyon izleyicisiyle buluşuyor. Filmi ilk kez izleyecek olanlar filmin kadrosu ve konusunu araştırırken, nerede çekildiğine dair de aramalarını yoğunlaştırdı. Peki, Küçük Esnaf filmi nerede çekildi, oyuncu kadrosunda kimler var, konusu nedir?
25.06.2024Magazin
Efes Antik Kenti'ne Kurban Bayramı'nda ziyaretçi yoğunluğu
Efes Antik Kenti'ne Kurban Bayramı'nda ziyaretçi yoğunluğuİzmir'in Selçuk ilçesindeki Efes Antik Kenti, Kurban Bayramı'nda 129 bin 987 kişiyi ağırladı.
24.06.2024Gündem
Askerlere örnek alınması için okutturulmuş: Atatürk'ü duygulandıran o destan çoğaltılarak cephelere gönderilmiş
Askerlere örnek alınması için okutturulmuş: Atatürk'ü duygulandıran o destan çoğaltılarak cephelere gönderilmişÇanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Atatürk ve Çanakkale Savaşlarını Araştırma Merkezi (AÇASAM) Müdür Yardımcısı Dr. İsmail Sabah, doktora tezinde, Çanakkale Savaşları'nda Anzak askerlerinin baskınında şehit olan Sinop Boyabatlı Ömeroğlu Mustafa'nın üzerinden çıkan kendi el yazısıyla yazdığı, vatan sevgisini içeren dizelerin yer aldığı destan, 19'uncu Tümen Komutanı Mustafa Kemal tarafından çoğaltılarak, tüm cephelerde okutulduğunu belirledi.
21.06.2024Gündem
MHP lideri Bahçeli: Yumuşama mesajına saklanan iftira kampanyasında hedef belli
MHP lideri Bahçeli: Yumuşama mesajına saklanan iftira kampanyasında hedef belliMHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 'Yumuşama mesajına saklanan iftira kampanyasında hedef belli.' dedi.
15.06.2024Gündem
Ölen biri adına kurban kesilir mi (Diyanet)? Kurban kimler adına kesilir, dinimizde kabir kurbanı var mı?
Ölen biri adına kurban kesilir mi (Diyanet)? Kurban kimler adına kesilir, dinimizde kabir kurbanı var mı?Kurban Bayramına sayılı günler kaldı. Kurban kesimi ile ilgili Diyanet İşleri Başkanlığı'nın fetvaları vatandaşlar tarafından araştırılmaya başlandı. Ölen kişiler için kurban kesmenin caiz olup olmadığı, ölen kimse adına kurban kesiminin dini hükmünün ne olduğu konusu da merak edilen konu başlıklarından biri oldu. Peki, ölen biri adına kurban kesilir mi, kurban kimler adına kesilir?
12.06.2024Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hakkari kararı kimseyi rahatsız etmesin
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hakkari kararı kimseyi rahatsız etmesinCumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde “Anadolu Medya Ödülleri Töreni”nde konuştu. Hakkari Belediye Başkanı'nın görevden alınmasıyla ilgili olarak Erdoğan, "Terörle sivil siyaset yan yana durmaz. Terörle demokrasi bir arada bulunmaz. Sırtını elinde kaleşnikof olana, molotof olana, bomba olana dayanarak meşru siyaset yapılmaz. Biz de bugüne kadar meşru siyasete söz söylemedik. Yargının Hakkari ile ilgili verdiği karar kimseyi rahatsız etmesin. Yargı kanunu değil hukuku konuşturmuş ve kararını da buna göre vermiştir. " dedi.
5.06.2024Gündem
Kredi kartıyla kurban kesilir mi, kurbanlık kredi kartı ile alınır mı? Taksitle kurban almak caiz mi?
Kredi kartıyla kurban kesilir mi, kurbanlık kredi kartı ile alınır mı? Taksitle kurban almak caiz mi?Kurban Bayramı öncesi kurban alımı için hazırlıklar başladı. Kurban alımında kredi kartı/ taksitle ödeme yapılıp yapılmayacağı ise konu kapsamında araştırılan başlıklardan biri oldu. Peki, kredi kartıyla veya taksitle kurban alınır mı, kurban satışında ödeme nakit mi olmalı?
5.06.2024Gündem
İstanbul'da heyecanlandıran keşif: Rumeli Hisarı'nda 125 metrelik tünel bulundu
İstanbul'da heyecanlandıran keşif: Rumeli Hisarı'nda 125 metrelik tünel bulunduİBB Miras ekiplerinin 2021 yılından bu yana restorasyonuna devam ettiği Rumeli Hisarı’nda, hisarın sahil kısmından başlayan ve dikine şekilde devam eden yer altı geçidi bulundu. İlk 125 metresine ulaşılan tünelin İstanbul’un fetih günü bulunduğunu söyleyen İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, "Oldukça önemli bir buluntu çünkü orta çağ yapısı olarak kabul edilmesi gereken bir yapı. Çünkü biliyorsunuz İstanbul'un fethiyle bir sene sonra orta çağ kapanacaktı" dedi.
31.05.2024Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 29 Mayıs mesajı! 'Türkiye Yüzyılı hedefine ulaşma yolunda ilham vermektedir'
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 29 Mayıs mesajı! 'Türkiye Yüzyılı hedefine ulaşma yolunda ilham vermektedir'İletişim Başkanlığı, sosyal medya hesabından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 29 Mayıs İstanbul'un Fethi'nin 571'inci yıl dönümü mesajını paylaştı.
29.05.2024Gündem
Aspendos'ta 2 yeni keşif! Bakan Ersoy duyurdu
Aspendos'ta 2 yeni keşif! Bakan Ersoy duyurduKültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Aspendos Antik Kenti'nde Roma İmparatorluk Dönemi'ne ait iki heykel keşfedildiğini duyurdu.
27.05.2024Gündem
OYAK’ın nema oranı altını, dövizi, borsayı geçti: Yüzde 77,1 Zor yılda hedeflere ulaştı, üyelerinin birikimlerini korudu
OYAK’ın nema oranı altını, dövizi, borsayı geçti: Yüzde 77,1 Zor yılda hedeflere ulaştı, üyelerinin birikimlerini koruduÜyelerinin birikimlerini verimlilik, sürdürülebilirlik ve sorumlu yatırım ilkeleri doğrultusunda yöneten OYAK, açıkladığı yüzde 77,1 nema oranı ile sürdürülebilir getiri sağladı. OYAK Genel Müdürü Süleyman Savaş Erdem, 470 binden fazla üyesine sağladığı değeri geliştirme ve güçlendirme sorumluluğuyla çalışan OYAK’ın, 2023’ün istisnai piyasa koşullarında planlanan ve bütçelenen tüm stratejik, operasyonel ve ticari hedeflere ulaştığını kaydetti.
26.05.2024Ekonomi
81 yaşındaki üniversite öğrencisinin azmi gençlere taş çıkarıyor
81 yaşındaki üniversite öğrencisinin azmi gençlere taş çıkarıyorEskişehir’de Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Kültürel Miras ve Turizm Bölümü’nde öğrenim gören 81 yaşındaki emekli öğretmen Ayşe Yıldız, “Ben okuyorum deyince, hafif bir gülümseme oluyor. ‘Yani ne gerek var? Niye yapıyorsunuz’ diyorlar. Hâlbuki onun zevkini tatsalar herkes okur” dedi.
26.05.2024Gündem
Cüneyt Arkın'ın miras davasında keşif kararı! İlk evliliğinden kızı Filiz Cüreklibatır maç kaçırdıkları iddiasıyla dava açmıştı
Cüneyt Arkın'ın miras davasında keşif kararı! İlk evliliğinden kızı Filiz Cüreklibatır maç kaçırdıkları iddiasıyla dava açmıştıCüneyt Arkın Psikiyatrist Dr. Güler Mocan ile 10 yıl süren evliliğinden olan kızı Filiz Cüreklibatır Cüneyt Arkın'ın ölümünden sonra mirastan mal kaçırdıkları ve pay alamadığı iddiasıyla Arkın'ın ikinci eşi Betül Cüreklibatır ve iki erkek kardeşine dava açmıştı. Davada tanıklar ocak ayında dinlenmişti. Duruşmada tanık olarak dinlenen oyuncu Nuri Alço, o dönemlerde Yeşilçam aktörlerinin yüksek bir gelir elde etmediğini anlatarak "Kayınpederi olmasaydı Cüneyt Arkın'ın geçinmesi mümkün değildi" ifadelerini kullanmışı. Miras davasından keşif kararı çıktı.
25.05.2024Magazin
Mehmet Muharrem Kasapoğlu'ndan 19 Mayıs mesajı
Mehmet Muharrem Kasapoğlu'ndan 19 Mayıs mesajıÖnceki dönem Gençlik ve Spor Bakanı, Ak Parti İzmir milletvekili Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.
19.05.2024Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Miras ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki miras haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.