Tarihi Keşif

Tarihi Keşif

Son dakika tarihi keşif haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan tarihi keşif ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını tarihi keşif haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Tarihi Keşif

haberleri sayfasında son dakika yaşanan tarihi keşif gelişmeleri de dahil olmak üzere 346 tarihi keşif haberi bulunmuştur. Tüm tarihi keşif haberleri aşağıda listelenmiştir.
Ölümcül hastalık yeniden hortladı! Her mevsimde yaşıyor, en çok bu illerde görülüyor
Ölümcül hastalık yeniden hortladı! Her mevsimde yaşıyor, en çok bu illerde görülüyor Yılın her zamanında yaşayabiliyor, en fazla görülen iller açıklandı. Havaların ısınmasıyla kabus geri döndü, vakalar yeniden hortladı. Uzmanlar, virüsünü en çok taşıyan türün ‘Hyalomma arginatum’ olduğunu duyurdu.
1.06.2023 Yaşam
İstanbul'un göbeğinde tarihi keşif! Saraçhane Arkeoloji Parkı'nda 1700 yıllık "Pan heykeli" bulundu
İstanbul'un göbeğinde tarihi keşif! Saraçhane Arkeoloji Parkı'nda 1700 yıllık "Pan heykeli" bulundu İBB Saraçhane ana binasının karşısındaki Saraçhane Arkeoloji Parkı'nda yapılan kazılarda Pan heykeli parçası bulundu. Roma Dönemine ait olduğu düşünülen ve 1700 yıllık olduğu değerlendirilen heykel, Arkeoloji Müzeler Müdürlüğü deposuna kaldırıldı.
1.06.2023 Gündem
Tarihi keşif! İnanılmaz mumya bulundu, gizem ortaya çıktı
Tarihi keşif! İnanılmaz mumya bulundu, gizem ortaya çıktı Bir inanılmaz keşif daha. Gizem ortaya çıktı. Mısır’ın antik Sakkara bölgesinde yapılan arkeoloji çalışmaları sırasında 2 mumyalama atölyesi ve 2 lahit keşfedildi. İşte haberin detayları...
30.05.2023 Dünya
Alanya Kalesi'nde büyük keşif sert dalgalarla ortaya çıktı
Alanya Kalesi'nde büyük keşif sert dalgalarla ortaya çıktı Helenistik dönemde inşa edilen ve 1221'de kenti fetheden Selçukluların yeniden inşa ettiği Alanya Kalesi'nde, Kızılkule önündeki sahilde, bu yıl sert geçen kış ve oluşturduğu dalgalar ilginç bir keşfe yol açtı. Kazı Başkanı Prof. Dr. Osman Eravşar, "Bu sene şiddetli bir kış geçirdik ve dalgalar şanslı bir veriyi ortaya çıkardı. Kızılkule'nin önünde yosunlar ve kumulların altında olan Roma dönemine ait bir tersane, gemi çekek yerinin varlığı ortaya çıkartıldı" dedi.
17.10.2022 Yaşam
Klazomenai Antik Kenti'nde 2 bin 500 yıllık lavabo bulundu! Fantastik mitolojik yaratıklar ve araba yarışları...
Klazomenai Antik Kenti'nde 2 bin 500 yıllık lavabo bulundu! Fantastik mitolojik yaratıklar ve araba yarışları... İzmir'in Urla ilçesindeki Klazomenai Antik Kenti'nde bu yılki kazılarda, 2 bin 500 yıllık perirrhanterion (lavabo) bulundu. Kazı Başkanı Prof. Dr. Yaşar Ersoy, "Bu yılki kazılarda, fantastik mitolojik yaratıklarla ve araba yarışlarıyla bezeli lavabo ayağı ve tabanı bulundu. M.Ö. 6'ncı yüzyıla ait bu eser, bugünden yaklaşık 2 bin 500 yıl öncesine ait. Bu şekilde figürlerle bezeli, kabartmalı ve boyalı örneğini şimdiye kadar bilmiyoruz" dedi.
27.09.2022 Yaşam
Parion Antik Kenti'nde tarihi keşif! Ölülerin ağzında ya da ellerinin kenarında bulundu...
Parion Antik Kenti'nde tarihi keşif! Ölülerin ağzında ya da ellerinin kenarında bulundu... Çanakkale'nin Biga ilçesine bağlı Kemer köyünde, 2 bin 700 yıllık geçmişe sahip Roma İmparatorluğu'nun liman kenti Parion'daki kazı çalışmaları sırasında, 2 bin yıllık anne ve çocuğuna ait mezar bulundu. Kazı Başkanı, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Vedat Keleş, "Bunlardan bir tanesi, yetişkin bireye ait kadın mezarı, diğeri ise 9-11 aylık bir çocuk mezarıydı. Bu iki mezarın anne ve çocuğuna ait mezar olduğunu tespit ettik" dedi.
26.09.2022 Yaşam
Tarihi keşif! NASA duyurdu, Dünya dışında ilk kez karbondioksit bulundu
Tarihi keşif! NASA duyurdu, Dünya dışında ilk kez karbondioksit bulundu James Webb Uzay Teleskobu'ndan (JWST) erken ve heyecan verici bir sonuç bugün açıklandı. Bir ötegezegenin atmosferinde ilk kesin karbondioksit tespit edildi.
26.08.2022 Dünya
Asırlık keşifte çalışmalar başladı!
Asırlık keşifte çalışmalar başladı! Yozgat’ın Sorgun ilçesine bağlı Şahmuratlı köyü yakınlarında yer alan, tarihi M.Ö. 600’lü yıllara dayanan ve ‘Kerkenes Harabeleri’ olarak bilinen Pteria Antik Kenti’nde kazı çalışmaları başladı.
12.06.2022 Bilim ve Teknoloji
Tarihi keşif! Böylesi ilk kez bulundu! Her şeyi değiştirecek
Tarihi keşif! Böylesi ilk kez bulundu! Her şeyi değiştirecek Denizli'de araştırmacı Ümit Şıracı, Bekilli ilçesinde 2 ayrı noktada M.Ö. 3'üncü yüzyıla ait olduğu değerlendirilen kaya resimleri buldu. Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan ile birlikte bölgede inceleme yapan PAÜ Sanat Tarihi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Beyazıt, "Kaya resimleri, tespitlerimizden net olarak söyleyebiliyoruz ki; 1071'den önce de buradaydık. Bunlar yüzeylere yazılmış birer mektuptur" dedi.
3.06.2022 Yaşam
Heyecanlandıran tarihi keşif! 1800 yıl sonra o ilimizde bulundu
Heyecanlandıran tarihi keşif! 1800 yıl sonra o ilimizde bulundu Aydın'ın Nazilli ilçesinde, Mastaura Antik Kenti'nde 2 yıldır yürütülen kazı çalışmalarında, 1800 yıl öncesine ait olduğu değerlendirilen kanalizasyon sistemi ortaya çıkarıldı.
21.04.2022 Yaşam
Mars'taki tarihi keşifi NASA resmen açıkladı! 'Mor kayaçlar' hikayenin önemli bir parçası olabilir...
Mars'taki tarihi keşifi NASA resmen açıkladı! 'Mor kayaçlar' hikayenin önemli bir parçası olabilir... Mars'taki tarihi keşif dünyaya duyurudldu. National Geographic'in aktardığına göre, Mars'ta kayaçların üzerindeki mor izler, Perseverance'ın incelediği hemen hemen her yerde göze çarpıyor. Doktora öğrencisi Garczynski, "Mor tabakaların varlığı hikayenin önemli bir parçası olabilir" dedi.
24.01.2022 Bilim ve Teknoloji
Büyük keşif! Her yerden tarihi eser fışkırdı
Büyük keşif! Her yerden tarihi eser fışkırdı Ordu’da 6. Mithridates dönemine ait olan ve daha önce 2 bin 100 yıllık Ana Tanrıça Kibele Heykeli ile yaklaşık 3 bin parça tarihi eser bulunan Kurul Kalesi'ndeki kazılarda, yeni giriş kapısı, depolama alanları ile 14 küpe ulaşıldı. Ordu Kültür ve Turizm Müdürü Uğur Toparlak, "Önümüzdeki yıllarda inanıyorum ki, çok önemli eserler ortaya çıkacak. Yaklaşık 3 bine yakın eser elde ettik" dedi.
21.10.2021 Kültür Sanat
Yangın sonrası 2 bin yıllık şapel ortaya çıktı
Yangın sonrası 2 bin yıllık şapel ortaya çıktı Trabzon’un tarihi miraslarından Boztepe yamacındaki Kızlar Manastırı’nın alt kısmında, 2 yıl önce çıkan yangın sonrası, çatısı ve bazı duvarları çökünce atıl kalan evde, Doğal ve Tarihi Değerleri Koruma Derneği'nce 2 bin yıllık şapel bulundu. 2019'da tescillenip korumaya alınan ve manastırla bağlantısı olduğu değerlendirilen şapelin, gün yüzüne çıkarılması bekleniyor. Dernek Başkanı Doç. Dr. Coşkun Erüz, “Trabzon’un altında bir Trabzon daha yatıyor. Tarihi kentin izleri toprağın altında” dedi.
3.10.2021 Kültür Sanat
Tarihi kazıda çarpıcı keşif! Hepsini yemişler...
Tarihi kazıda çarpıcı keşif! Hepsini yemişler... Van’da Urartu Kralı 2. Rusa tarafından 2 bin 700 yıl önce inşa edilen ve Urartu medeniyetinin son görkemli kalesi olarak bilinen Ayanis Kalesi'nde yürütülen kazı çalışmalarında Urartuların çöplüğünde bulunan hayvan kemikleri incelemeye alındı. Kazı başkanı yardımcısı Uzman Arkeolog Vedat Sezer, "Şu anda elde ettiğimiz sonuçlar çok çarpıcı. Urartuların çok yoğun bir şekilde koyun ve keçi hatta buradaki göçmen kuşları bile tükettiklerini gördük. Bu konudaki araştırmalarımız devam ediyor" dedi.
21.09.2021 Gündem
İSKİ kazısında tarihi keşif
İSKİ kazısında tarihi keşif Fatih Unkapanı'nda her gün binlerce aracın geçtiği yolda İSKİ'nin yaptığı kazı çalışmaları sırasında 5'inci yüzyıla ait Bizans dönemi kalıntıları bulundu. İstanbul Arkeoloji Müzeleri arkeologları tarafından yapılan incelemelerde kalıntıların 6 metre yüksekliğinde ve 2 metre kalınlığında Haliç Surları uzantıları olduğu belirlendi. İstanbul Arkeoloji Müzeleri Müdürü Rahmi Asal, "İncelemeler yaparken duvarın çok iyi korunduğunu fark ettik. Kalıntı için en son yaptığımız kurul toplantısında gereken bütün rölöve ve restorasyon çalışmalarının yapılması için karar aldık" dedi. Kalıntıların bulunduğu bölge havadan görüntülendi.
11.09.2021 Bilim ve Teknoloji
İSKİ kazısında tarihi keşif
İSKİ kazısında tarihi keşif Fatih Unkapanı'nda her gün binlerce aracın geçtiği yolda İSKİ'nin yaptığı kazı çalışmaları sırasında 5'inci yüzyıla ait Bizans dönemi kalıntıları bulundu. İstanbul Arkeoloji Müzeleri arkeologları tarafından yapılan incelemelerde kalıntıların 6 metre yüksekliğinde ve 2 metre kalınlığında Haliç Surları uzantıları olduğu belirlendi. İstanbul Arkeoloji Müzeleri Müdürü Rahmi Asal, "İncelemeler yaparken duvarın çok iyi korunduğunu fark ettik. Kalıntı için en son yaptığımız kurul toplantısında gereken bütün rölöve ve restorasyon çalışmalarının yapılması için karar aldık" dedi. Kalıntıların bulunduğu bölge havadan görüntülendi.
11.09.2021 Yaşam
Apartman bahçesinde ortaya çıktı! Yılın keşfi! Tam 8 bin yıllık...
Apartman bahçesinde ortaya çıktı! Yılın keşfi! Tam 8 bin yıllık... Apartman bahçesindeki kazıda, 8 bin 500 yıllık yerleşim yeri keşfedildi. Birçok kalıntının rastlandığı kazıda, yılın en önemli buluntusuna ulaşıldı.
3.07.2021 Gündem
Türkiye için muhteşem haber! Eşi benzeri yok, ilk kez açıklandı...
Türkiye için muhteşem haber! Eşi benzeri yok, ilk kez açıklandı... Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Göbeklitepe yakınında 11 yeni tepenin daha keşfedildiğini bildirdi. Bakan Ersoy, Göbeklitepe çevresindeki 100 kilometrelik bir hat üzerinde 11 tane daha nokta tepenin olduğunu belirterek "Buradan detayını ilk kez vermiş olacağız ve artık 12 tepe diyeceğiz. 12 tepe ile ilgili büyük bir çalışma var, tamamlanmak üzere, eylül ayında tanıtımını yapacağız. Dünyada çok popüler bir yer haline gelecek, hatta Güneydoğu'nun Piramitleri diyebiliriz buna. Lansman yapıldıktan sonra çok fazla ses getirecek, Türkiye'nin eşi benzeri olmayan bir hazinesi olarak düşünüyoruz" diye konuştu.
27.06.2021 Gündem
Tarihi keşiften sıcak görüntü! Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi vermişti!
Tarihi keşiften sıcak görüntü! Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi vermişti! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın haftasonu duyurduğu yeni doğal gaz müjdesi tüm Türkiye'yi sevindirmişti. Türkiye Petrolleri ise Tuna-1 kuyusundan tarihi görüntüleri paylaştı.
20.10.2020 Gündem
Bakan Dönmez'den tarihi keşif hakkında flaş açıklama
Bakan Dönmez'den tarihi keşif hakkında flaş açıklama Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Karadeniz'deki doğal gaz keşfine ilişkin, "Şu anda yaklaşık 3 bin 500-4 bin metrelerdeyiz. 500-1000 metre arasında bir işimiz daha var, üçüncü katmandayız. Dualarınızı bizden eksik etmeyin." dedi.
12.09.2020 Ekonomi
İşte Karadeniz'deki tarihi doğalgaz keşfinin ilk görüntüsü! Böyle test edildi
İşte Karadeniz'deki tarihi doğalgaz keşfinin ilk görüntüsü! Böyle test edildi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından geçtiğimiz hafta müjdesi verilen Karadeniz'deki doğalgaz keşfinin ardından dünyada gözler Türkiye'ye döndü. Konuyla ilgili sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, keşfedilen gazdan alınan numunelere yapılan testleri ilk kez paylaştı.
27.08.2020 Ekonomi
Tarihi keşif! İlk kez böylesi bulundu!
Tarihi keşif! İlk kez böylesi bulundu! Bilecik'te bir apartmanın bahçesindeki Batı Anadolu'daki ilk yerleşim yerlerinden biri olduğu ortaya çıkan kazı alanında 8 bin 500 yıllık olduğu değerlendirilen insan iskeleti bulundu.
25.08.2020 Yaşam
Doğalgaz faturalarına çifte indirim gelecek!
Doğalgaz faturalarına çifte indirim gelecek! Uzmanlar yorumladı! Tarihi keşif sonrası doğal gaz faturalarına çifte indirim gelecek Türkiye, tarihinin en büyük doğal gaz keşfini Karadeniz'de gerçekleştirdi. Fatih sondaj gemisi Tuna-1 olarak bilinen Sakarya Gaz Sahası'nda 320 milyar metreküp doğal gaz rezervi buldu. Tarihi keşifte tespit edilen gazın 2023 yılına kadar denizden çıkarılıp piyasaya sürüleceği belirtildi. Heyecanlandıran gelişme sonrası bulunan gazın faturalara yansıması da merak konusu oldu. Oran olarak şimdiden bir şey demenin güç olacağını belirten enerji uzmanları çıkarılacak gazın faturalara yansımasının 2023 ve sonrası olduğunu ancak onun öncesinde Türkiye'nin mevcut gaz sözleşmelerinde elinin güçlendiğini ve bir fiyat indiriminin gündeme gelebileceğini belirtiyor. Son olarak Bulgaristan Rusya'dan aldığı doğal gaz için oturduğu masadan yüzde 40 indirimle kalkmıştı.
24.08.2020 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Tarihi Keşif ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki tarihi keşif haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.