Oruç Tutmak

Oruç Tutmak

Son dakika oruç tutmak haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan oruç tutmak ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını oruç tutmak haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Oruç Tutmak

haberleri sayfasında son dakika yaşanan oruç tutmak gelişmeleri de dahil olmak üzere 533 oruç tutmak haberi bulunmuştur. Tüm oruç tutmak haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bayramın 3. günü oruç tutulabilir mi? Bayramda oruç tutmak günah mı?
Bayramın 3. günü oruç tutulabilir mi? Bayramda oruç tutmak günah mı? Mübarek Ramazan ayı bitti. Bugün Ramazan Bayramı'nın 3. günü kutlanıyor. Vatandaşlar bayramda oruç tutulur mu sorusuna cevap arıyor. Peki bayramın üçüncü günü oruç tutulur mu? Bayramda oruç tutmak günah mı?
12.04.2024 Gündem
Hızır Aleyhisselam'ın Arefe günü duası: Bismillah maşaallah la kuvvete illa billah... Arefe günü okunacak dualar, ibadetler hangileri?
Hızır Aleyhisselam'ın Arefe günü duası: Bismillah maşaallah la kuvvete illa billah... Arefe günü okunacak dualar, ibadetler hangileri? 2024 Ramazan bitiyor. 9 Nisan arefe günüyle birlikte on bir ayın sultanı Ramazan ayını uğurluyoruz. Müslümanlar arefe gününde neler yapılması gerektiği konusunda internette araştırmalarına devam ediyor. Bugün yani 9 Nisan Salı günü arefe günü olarak idrak ediliyor. Arefe gününde Hızır Aleyhisselam'ın duası da dillerden düşmüyor. Arefe günü okunacak dua ve zikirler arasında Bismillah maşaallah la kuvvete illa billah ile başlayan dua en çok okunanlar arasında yer alıyor. İşte Hızır'ın arefe günü duası...
9.04.2024 Gündem
Arefe günü oruç tutulur mu, oruç ne zaman bitiyor 2024? Orucun son günü ne zaman, ramazan ayı orucunun bitmesine kaç gün kaldı?
Arefe günü oruç tutulur mu, oruç ne zaman bitiyor 2024? Orucun son günü ne zaman, ramazan ayı orucunun bitmesine kaç gün kaldı? Orucun son günü ne zaman, arefe günü oruç tutulur mu? Bayramın bir gün öncesi olan Arefe günü oruç tutulup tutulmadığı merak ediliyor. Arefe günü Ramazan ayının son gününe denk geliyor ve Ramazan’ın içine dahil olduğu için Arefe günü oruç tutulur mu, sorusuna yanıt aranıyor.
6.04.2024 Yaşam
Arefe gününden bir gün önceki güne ne denir? Terviye günü ne zaman 2024, arefe günü öncesine ne isim verilir?
Arefe gününden bir gün önceki güne ne denir? Terviye günü ne zaman 2024, arefe günü öncesine ne isim verilir? Ramazan Bayramı sabırsızlıkla beklenirken, arefe gününden bir önceki günün adı da sorgulanmaya başlandı. Sabah namazı kılındıktan sonra hacıların topluca Mekke’den Mina’ya doğru hareket ettikleri gün olarak da bilinen arefeden önceki güne ne denir, sorusunun yanıtı merak ediliyor.
5.04.2024 Yaşam
Arefe günü oruç tutulur mu? Arefe günü oruç tutmanın sevabı var mı, sadece arefe günü oruç tutulur mu?
Arefe günü oruç tutulur mu? Arefe günü oruç tutmanın sevabı var mı, sadece arefe günü oruç tutulur mu? Ramazan Bayramı'nın müjdecisi Arefe günü bayramdan bir önceki gün olması nedeniyle o gün oruç tutup tutmayacağı merak ediliyor. Ramazan ayı boyunca oruç tutanlar ya da oruç tutmayıp sadece arefe günü oruç tutmak isteyenler "Arefe günü oruç tutulur mu? Arefe günü oruç tutmak farz mı, sevabı nedir? Sorularının yanıtını araştırıyor.
25.03.2024 Gündem
Oruç tutmak, öfke kontrolü için güzel bir araçtır!
Oruç tutmak, öfke kontrolü için güzel bir araçtır! Oruç tutmanın bireylerde bazı duyguları pekiştirebileceğinin altını çizen Uzman Psikolog Fatmanur Taşkın, “Oruç tutmak bazı ihtiyaçlara geçici olarak veda etmeyi gerektirir, bu da sabır duygusunu geliştirebilir. Oruç tutan kişi kendini kontrol etme, yaptığı ve yapacağı tüm işlerde kendisini hesaba çekme, problemlere karşı sabretme alışkanlığını kazanır. Bu nedenle oruç, öfke kontrolü için de güzel bir araçtır” dedi.
20.03.2024 Sağlık
Ramazan bayramı arefesi oruç tutulur mu? Arefe günü akşamı teravih namazı kılınır mı, arefe günü oruç tutmak farz mıdır?
Ramazan bayramı arefesi oruç tutulur mu? Arefe günü akşamı teravih namazı kılınır mı, arefe günü oruç tutmak farz mıdır? Arefe günü oruç tutmanın dinî hükümleri ve Diyanet İşleri Başkanlığı'nın görüşleri hakkında merak edenlerin sayısı oldukça fazla. Özellikle bayram öncesi, arefe gününde oruç tutmanın uygun olup olmadığını araştıranlar için Diyanet'in açıklamaları önem taşıyor. Peki, arefe gününde oruç tutulabilir mi? İşte, bu konuda Diyanet'in açıklamalarıyla ilgili detaylar
15.03.2024 Ramazan
Kolonya koklamak orucu bozar mı? Kolonya sürmek orucu bozar mı?
Kolonya koklamak orucu bozar mı? Kolonya sürmek orucu bozar mı? Ramazan ayında, oruç ibadetini yerine getiren Müslümanlar arasında en çok araştırılan konulardan biri, orucu bozan etkenler arasında kolonya sürmenin yer alıp almadığı oldu. Kolonya gibi parfüm ve deodorant koklamanın da oruca etkisi sorgulanıyor. Müslümanlar, oruçlarını doğru bir şekilde tutmak ve ibadetlerini eksiksiz yerine getirmek adına bilgi sahibi olmak istemektedirler. Peki, Kolonya orucu bozar mı? Kolonya koklamak, sürmek orucu bozar mı?
14.03.2024 Ramazan
Sahurda uyuya kalmak günah mı? Sahura kalkmadan oruç tutulur mu, sahura kalkmadan oruç tutmak günah mıdır?
Sahurda uyuya kalmak günah mı? Sahura kalkmadan oruç tutulur mu, sahura kalkmadan oruç tutmak günah mıdır? Sahura kalkmadan niyetlenmeden oruç tutulur mu, sahura kalkmamak günah mı? Ramazan ayıyla birlikte sahur ve iftar ile ilgili sorular bu senenin de gündemindeydi. Sahurun oruca dayanma gücü verdiğini, maddî-manevî bereketlere vesile olacağı bildirilmiştir. Peki, sahurda uyuya kalmak günah mı?
13.03.2024 Dini Bilgiler
Ramazan'da yemek yerken dikkat! Acil servislerde sık sık rastlanıyor
Ramazan'da yemek yerken dikkat! Acil servislerde sık sık rastlanıyor Ramazan'da ani ve hızlı yemek yemenin tehlikesine dikkat çeken Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Bilal Boztosun, en önemli sıkıntının tansiyon yükselmesi olduğunu söyledi.Boztosun, "Ramazan'da oruç tutmak isteyen kalp hastaları mutlaka doktorlarına danışmalı"dedi.
11.03.2024 Gündem
Yarım gün oruç saat kaça kadar? Tekne orucu ne zaman başlar, ne zaman biter?
Yarım gün oruç saat kaça kadar? Tekne orucu ne zaman başlar, ne zaman biter? Ramazan ayında büyüklerini taklit eden, oruç tutmak için can atan çocuklar için tekne orucu vardır. Buna yarım gün oruç da denir. Sahur heyecanın ve iftar bereketini yaşamak isteyen çocuklar, büyükler gibi oruç tutmak isteyince geleneğimizde böyle bir sonuç ortaya çıkmıştır. Ancak tam irade sahibi olmadıkları için de onlara yarım gün oruç (tekne orucu) tavsiye edilmiştir. Peki yarım gün oruç saat kaça kadar?
11.03.2024 Gündem
Uzmanından Ramazanda ilaç kullanımını ihmal etmeyin uyarısı geldi
Uzmanından Ramazanda ilaç kullanımını ihmal etmeyin uyarısı geldi Hasta ve aşırı yaşlıların Ramazan ayında ilaçlarını aksatmamaları gerektiğini söyleyen Prof. Dr. Turgay Çelik, hasta ve yaşlı kişilerin Ramazanda ilaç kullanmamasının hastalıkların alevlenmesine veya yeni hastalıkların tetiklenmesine, tedavinin durmasına, hastalıkların tekrar başlamasına yol açabileceğini ifade etti.
11.03.2024 Sağlık
Sefer orucu için kaç kilometre mesafe olmalı? Seferi orucu nedir, kaç gün tutulur? Yolculukta oruç bozulabilir mi?
Sefer orucu için kaç kilometre mesafe olmalı? Seferi orucu nedir, kaç gün tutulur? Yolculukta oruç bozulabilir mi? Seferi orucu Ramazan'da oruç tutacakların merak konusu oldu. Seyahatte oruç ibadetini aksatmak istemeyenler de seferi orucu nasıl tutulur sorusuna yanıt aramaya başladı. Diyanet seferi iken oruç tutmak ve orucun bozulması ile ilgili açıklamalarda bulundu.
11.03.2024 Gündem
Ramazana 15 gün kala oruç tutulur mu? Ramazanı karşılamak için oruç tutulur mu?
Ramazana 15 gün kala oruç tutulur mu? Ramazanı karşılamak için oruç tutulur mu? Ramazan ayı Müslümanlar tarafından sabırsızlıkla bekleniyor. On bir ayın sultanı Ramazan ayı bu sene 11 Mart günü başlayacak. Ramazan ayı, hayır ayı, yoksullara ve düşkünlere yardım ayı ve bütün anlarıyla Kur’an ayıdır. Peki, Ramazana 15 gün kala oruç tutulur mu? Ramazanı karşılamak için oruç tutulur mu?
27.02.2024 Gündem
Şevval orucu ne zaman bitiyor, bayramdan sonra tutulan 6 günlük oruç ne zaman tutulur?
Şevval orucu ne zaman bitiyor, bayramdan sonra tutulan 6 günlük oruç ne zaman tutulur? Bayramdan sonra kaç gün oruç tutulur, bayramdan sonra tutulan 6 günlük oruç ne zaman başlıyor? Ramazan ayının sona ermesiyle birlikte Şevval orucuna yönelik araştırmalar hızlandı. Müslümanlar için önemli aylardan biri olan Şevval ayında oruç tutmak isteyenler arama motorlarına yöneldi. Peki, şevval orucu (6 gün orucu) ne zaman tutulur? Bayramdan sonra tutulan 6 günlük oruç ne zaman başlıyor?
13.04.2024 Yaşam
7 Şubat oruç tutulur mu, miraç kandilinden sonraki gün oruç tutulur mu? Miraç kandili orucu kaç gün tutulur, tek gün tutulur mu?
7 Şubat oruç tutulur mu, miraç kandilinden sonraki gün oruç tutulur mu? Miraç kandili orucu kaç gün tutulur, tek gün tutulur mu? Miraç Kandili bugün idrak ediliyor. "İsra ve Miraç mucizesi" ismiyle anılan ve Kur'an-ı Kerim'de İsra ve Necm surelerinde bahsedilen Miraç Kandili ibadetlerle geçirilirken, oruç tutan vatandaşlar miraç kandilinin bir sonraki günü oruç tutulup tutulmayacağını sorguluyor. Peygamber Efendimizin gökler ötesine yaptığı yolcuğu anlatan Miraç Kandilinin ertesi günü olan 7 Şubat’ta oruç tutulur mu, diye araştırıyor. Peki, Miraç kandilinden bir gün sonra oruç tutulur mu, 7 Şubat oruç tutulur mu? Miraç kandilinden sonra kaç gün oruç tutulur?
7.02.2024 Gündem
Regaip Kandili iftar saati 2024 | Regaip Kandili orucu saat kaçta, ne zaman açılır? Regaip Kandili orucu imsak vakti 2024
Regaip Kandili iftar saati 2024 | Regaip Kandili orucu saat kaçta, ne zaman açılır? Regaip Kandili orucu imsak vakti 2024 Regaip Kandili orucu niyeti saat kaçta, ne zaman yapılır, Regaip Kandili oruç niyeti nasıl getirilir? Soruları günün en çok sorgulanan soru başlıklarından oldu. Regaip Kandili bugün idrak ediliyor. Müslümanlar Regaip Kandilinde oruç tutmak isteyen vatandaşlar üç ayların karşılanacağı Regaip Kandili oruç niyeti nasıl getirilir, sorusuna yanıt ararken Regaip Kandili orucu niyeti unutulursa ne olur, Regaip Kandili orucu niyeti nasıl yapılır? Regaip Kandili orucu ne zaman açılır? Sorularına da yanıt arıyor. İşte Regaip Kandili orucu imsak vakti 2024...
11.01.2024 Gündem
1 Ocak oruç tutulur mu? Yılın ilk günü oruç tutmak: Oruç tutulması yasak olan günler hangileridir?
1 Ocak oruç tutulur mu? Yılın ilk günü oruç tutmak: Oruç tutulması yasak olan günler hangileridir? Oruç tutma zamanı tan yerinin ağarması (fecr-i sadık) ile başlar, güneşin batmasına kadar devam eder. Oruca başlamaya imsak, orucu açmaya ise iftar denir. Yılın ilk günü olan 1 Ocak’ta oruç tutmak isteyen vatandaşlar 1 Ocak oruç tutulur mu? Sorusuna yanıt aranıyor.
31.12.2023 Gündem
Aşure Günü 2023 tarihi | Ne zaman başlar ve biter, aşure günü hangi gün? Aşure gününde oruç tutulur mu?
Aşure Günü 2023 tarihi | Ne zaman başlar ve biter, aşure günü hangi gün? Aşure gününde oruç tutulur mu? Aşure günü ne zaman, ayın kaçında başlıyor ve bitiyor? Aşure günü tarihi, 2023 Muharrem ayının başlamasıyla sorgulanıyor. Her yıl Muharrem ayının 10. günü idrak edilen aşure günü tarih az bir süre kaldı. Bolluk ve bereketin simgesi aşureler için hazırlıklar başladı. Peki, Aşure günü ne zaman başlar ve biter 2023? Aşure günü oruç tutulur mu, aşure günü 2023 hangi gün, ayın kaçında?
26.07.2023 Gündem
(Hicri yılbaşı duası 2023) Hicri Yılbaşında hangi dualar okunur, Hicri Yılbaşı duası ne zaman okunur, ? Arapça ve Türkçe Muharrem ayı (Hicri Yılbaşı) duası…
(Hicri yılbaşı duası 2023) Hicri Yılbaşında hangi dualar okunur, Hicri Yılbaşı duası ne zaman okunur, ? Arapça ve Türkçe Muharrem ayı (Hicri Yılbaşı) duası… 2023 Hicri Yılbaşı duası, Muharrem ayının gelmesiyle araştırılmaya başlandı. Muharrem ayının ilk gecesi okunacak dua Türkçe, Arapça okunuşlarıyla sorgulanıyor. Kurban Bayramı'nın ardından gelen Hicri yılbaşı bugün idrak edilmeye başlandı. Bu günde yapılacak ibadetler, okunacak dualar ise merak ediliyor. Peki, Hicri yılbaşı duası ne zaman okunur, Hicri Yılbaşında hangi dualar okunur? İşte Arapça ve Türkçe Muharrem ayı (Hicri Yılbaşı) duası…
19.07.2023 Gündem
(Arefe günü oruç niyeti) Arefe günü oruç niyeti nasıl edilir, arefe orucu niyeti ne zaman ve nasıl getirilir? Arefe günü oruç tutmak ve Kurban Bayramı Arefe Günü oruç niyeti…
(Arefe günü oruç niyeti) Arefe günü oruç niyeti nasıl edilir, arefe orucu niyeti ne zaman ve nasıl getirilir? Arefe günü oruç tutmak ve Kurban Bayramı Arefe Günü oruç niyeti… Arefe orucu nasıl niyet edilir, arefe günü oruç tutmak için nasıl niyet getirilir? Kurban Bayramı arefesinde oruç tutmak için edilecek niyet oruç tutacak vatandaşlar tarafından sorgulanıyor. Arefe günü oruç tutmanın önemi ve fazileti Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından açıklandı. Kurban Bayramı’nda da uyulacak belli fıkhî kurallar vardır, oruç niyeti de bunlardan biridir. Peki, arefe günü oruç niyeti nasıl edilir? Arefe günü orucu niyeti ne zaman ve nasıl getirilir?
27.06.2023 Gündem
Kurban Bayramı arefe günü oruç tutulur mu? Kim arefe günü oruç tutarsa 2 yıllık oruç sevabı alır hadisi: Arefe günü oruç tutmanın sevabı nedir?
Kurban Bayramı arefe günü oruç tutulur mu? Kim arefe günü oruç tutarsa 2 yıllık oruç sevabı alır hadisi: Arefe günü oruç tutmanın sevabı nedir? Arefe günü oruç tutulur mu, arife günü oruç tutarsa 2 yıllık oruç sevabı alır mı? Kurban Bayramı karşılanmayı beklerken, bayramdan 1 gün önce olan arefe günü oruç tutulup tutulmayacağı sorgulanıyor. Peki, Arefe günü oruç tutarsa 2 yıllık oruç sevabı alır mı? Kim arefe günü oruç tutarsa 2 yıllık oruç sevabı alır hadisi nedir? İşte arefe günü oruç tutmanın sevabı…
16.06.2023 Gündem
Bakara suresi oruç ile ilgili ayetler nelerdir? Bakara Suresi okumanın yararları ve faziletleri - Bakara Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve meali
Bakara suresi oruç ile ilgili ayetler nelerdir? Bakara Suresi okumanın yararları ve faziletleri - Bakara Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve meali Kuran-ı Kerimde yer alan oruç ayetleri farklı farklı sureler içinde geçer. Oruç ayetlerinden bazıları da Bakara Suresinde bulunur. Kuran-ı Kerimde yer alan en uzun sure olan Bakara Suresinin bazı ayetlerini okumak çok faziletlidir. Bakara Suresi okumanın yararları ve faziletleri ile Bakara Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve meali…
4.05.2023 Sureler
Nasr Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri
Nasr Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri Ramazan ayı Müslüman halk için bereketli ay olarak geçmektedir. Bu bereketi Müslümanlar bol bol ibadet ederek gerçekleştirmektedir. Bu ibadetleri namaz kılmak oruç tutmak ve dua etmek oluşturmaktadır.
3.05.2023 Sureler
Ramazan Bayramının 2. günü oruç tutulur mu, bayramın 2. günü Şevval orucu tutulur mu? Şevval orucu ne zaman?
Ramazan Bayramının 2. günü oruç tutulur mu, bayramın 2. günü Şevval orucu tutulur mu? Şevval orucu ne zaman? İslam alemi için on bir ayın sultanı Ramazan-ı Şerif’i ardında bıraktı, bayram namazı ile Ramazan bayramına başladı. Ramazan ayında tutamayacakları oruçları kaza edecekler veya bayrama kavuşmak için oruç tutmak isteyenler, Şevval orucu ne zaman, bayramın 2. günü Şevval orucu tutulur mu? Sorularına yanıt aranıyor. Peki, Ramazan Bayramının 2. günü oruç tutulur mu?
22.04.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Oruç Tutmak ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki oruç tutmak haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.