Gazete Vatan Logo

Parfüm orucu bozar mı? Parfüm sıkmak, koklamak orucu bozar mı, oruç parfüm sıkınca oruç bozulur mu, kaza gerektirir mi?

Parfüm sıkmak orucu bozar mı, parfüm kokusu orucu bozar mı? Ramazan ayı, gece imsak saatinde yapılan sahur ve bugün tutulan oruç ile başladı. Ramazan ayı boyunca oruç tutmak, ibadet etmek, sadaka vermek ve manevi bir temizlik yapmak İslam dininde önemli bir yere sahiptir. Dolayısıyla parfüm sıkmanın orucu bozup bozmadığı araştırılmaya başlandı.

Parfüm orucu bozar mı? Parfüm sıkmak, koklamak orucu bozar mı, oruç parfüm sıkınca oruç bozulur mu, kaza gerektirir mi?

Parfüm, vücutta güzel koku yaymak veya hoş bir koku hissi yaratmak için kullanılır. Oruç tutan kişilerin, parfüm kullanmaları konusu ise Ramazan ayıyla birlikte gündeme geldi. İslam alimlerinden bazıları oruçlu iken koku almanın, dışarıdan gelen kokuların veya yiyecek kokularının orucu bozabileceği konusunda farklı görüşler ileri sürmüşlerdir. Peki, Parfüm orucu bozar mı? Parfüm sıkmak, koklamak orucu bozar mı, oruç parfüm sıkınca oruç bozulur mu, kaza gerektirir mi?

Parfüm orucu bozar mı?

Oruçlu iken parfüm sıkmak orucu bozmaz, ancak oruçlu kişinin koklamaması veya yutmaması gerekmektedir. Oruç, gıda ve içecek almayı yasaklar, ancak koklama veya dışarıdan gelen koku alma yasak değildir.

İslam alimlerinin çoğu parfüm kullanmanın orucu bozmayacağı konusunda hemfikirdir. Oruç tutan kişilerin vücut bakımı için kullanacakları parfüm veya diğer ürünlerin içeriğinde alkol gibi içerikler olmamasına dikkat etmeleri de önemlidir.