Kuşadası

Kuşadası

Son dakika Kuşadası haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Kuşadası ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Kuşadası haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kuşadası

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kuşadası gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.021 kuşadası haberi bulunmuştur. Tüm kuşadası haberleri aşağıda listelenmiştir.
Kuşadası’nda kruvaziyer hareketliliği esnafı mutlu etti
Kuşadası’nda kruvaziyer hareketliliği esnafı mutlu etti Aydın’ın Kuşadası ilçesinde, kruvaziyer turizminde yaşanan hareketlilik esnafın yüzünü güldürdü. Geçtiğimiz yıl 531 gemi seferiyle 785 bin yolcu ağırlayan kente, 2024’te 625 seferle denizden 1 milyonun üzerinde turistin gelmesi bekleniyor.
21.04.2024 Ekonomi
Adalar'da çifte bayram! Binlerce Türk çıkartma yaptı
Adalar'da çifte bayram! Binlerce Türk çıkartma yaptı Yunan adalarına kapıda vize uygulaması sonucunda binlerce Türk, Adaya çıkartma yaptı. Turizmciler adalara giden Türk turistlerin memnun olduğunu ve yoğunluğun sezonda da devam etmesini beklediklerini ifade ettiler.
16.04.2024 Gündem
Kapıda vize uygulamasıyla tatilci adalara akın etti!
Kapıda vize uygulamasıyla tatilci adalara akın etti! Türkiye'den Yunan adalarına kapıda vize uygulaması nisan ayı itibarıyla başladı.Ramazan Bayramı ile 9 günlük tatil sürecini Yunan adalarında geçirmek isteyen vatandaşlar tarafından kapıda vize uygulaması ilgiyle karşılandı. Midilli Adası’na gitmek isteyenler de Ayvalık’ta uzun kuyruklar oluşturdu. İDO İzmir de Seferihisar ve Kuşadası’ndan Samos’a sefer başlattı.
9.04.2024 Gündem
9 günlük bayram tatilinde yurt dışının gözdesi Yunan adaları
9 günlük bayram tatilinde yurt dışının gözdesi Yunan adaları Antalya Kent Konseyi Turizm Çalışma Grubu Başkanı Recep Yavuz, 9 günlük bayram tatilinde yurt dışında en popüler destinasyonun, kapıdan vize uygulamasına 1 Nisan itibarıyla başlanacak Yunan adaları olduğunu söyledi. Yavuz, bayramda kapıda vize alınabilecek 10 Yunan adasından 7'si için feribot seferleri ve adalardaki polis birimlerinin hazırlıklarını tamamladığını açıkladı.
28.03.2024 Gündem
Bayramın yeni gözdesi: Vizesiz Yunan adaları! 1 Nisan'da başlıyor
Bayramın yeni gözdesi: Vizesiz Yunan adaları! 1 Nisan'da başlıyor Antalya Kent Konseyi Turizm Çalışma Grubu Başkanı Recep Yavuz, 9 günlük bayram tatilinde yurt dışında en popüler destinasyonun, kapıdan vize uygulamasına 1 Nisan itibarıyla başlanacak Yunan adaları olduğunu söyledi. Yavuz, bayramda kapıda vize alınabilecek 10 Yunan adasından 7'si için feribot seferleri ve adalardaki polis birimlerinin hazırlıklarını tamamladığını açıkladı.
28.03.2024 Gündem
Kapıda vizeye sayılı günler kala vapur seferleri başladı
Kapıda vizeye sayılı günler kala vapur seferleri başladı Türkiye'den 10 Yunan adasında kapıdan 7 günlük vize uygulamasının başlamasına sayılı günler kala İzmir'den tarifeli ve chareter seferleri hazırlıkları devam ediyor.
21.03.2024 Ekonomi
Kruvaziyer turizminde yıllar sonra ilk! Yolcu sayısı 20 bini geçti!
Kruvaziyer turizminde yıllar sonra ilk! Yolcu sayısı 20 bini geçti! Kruvaziyer turizminde 'cazibe merkezi' olarak gösterilen ve bu yıl 2 milyon turist hedefinin aşılması beklenen Türkiye'ye, ocak ayında 18 gemiyle 19 bin 986 yolcu geldi. 2011 Ocak ayında 20 bin 712 turistin geldiği Türkiye'de, 13 yıl aradan sonra ilk defa ocak ayı yolcu sayısı 20 bin civarına ulaştı.
1.03.2024 Ekonomi
Meksikalı eşi 2 çocuğunu alıkoydu, Türk babanın 'evlat' mücadelesi başladı: Onlar benim hayatım, onlar olmadan yaşayamam
Meksikalı eşi 2 çocuğunu alıkoydu, Türk babanın 'evlat' mücadelesi başladı: Onlar benim hayatım, onlar olmadan yaşayamam Aydın'ın Kuşadası ilçesinde yaşayan Alper Sancaktar (44), eşi Yeni Antonia Rodriguez Gallegos'un (38), 11 ve 5 yaşlarındaki çocuklarıyla tatile gittiği memleketi Meksika'dan dönmediğini belirterek, çocukları alıkoyduğu iddiasıyla yargıya başvurdu. Sancaktar, "Çocuklarımı çok özledim. Evlatlarım olmadan yaşayamam" dedi. Sancaktar'ın avukatı Hasan Emrehan Çetin ise "Çocuklar anneleri tarafından kanuna aykırı bir şekilde Meksika'ya tatil amaçlı götürüldükten sonra alıkonulmuşlar. Kuşadası Cumhuriyet Başsavcılığı'na şikayetimizi yaptık" dedi.
22.02.2024 Gündem
Bakan Uraloğlu: 2023 yılında boğazlarımızdan 83 bin 892 gemi geçti
Bakan Uraloğlu: 2023 yılında boğazlarımızdan 83 bin 892 gemi geçti Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "2023 yılında İstanbul Boğazı'ndan 39 bin, Çanakkale Boğazı'ndan ise 44 bin 892 olmak üzere boğazlarımızdan toplamda 83 bin 892 gemi geçti. Bu sayıyla, 2022 yılına göre yüzde 8,2 oranında artış olduğunu görüyoruz" dedi.
16.02.2024 Gündem
Yunan adalarına seferler başlıyor! İDO ücretleri belli oldu
Yunan adalarına seferler başlıyor! İDO ücretleri belli oldu Kapıda vize uygulamasıyla birlikte Yunan adalarına yönelik olarak İDO seferlerini açıkladı. 6 Nisan 2024 tarihinde seferlerin başlaması bekleniyor.
8.02.2024 Ekonomi
İsim Fiil Nedir, Nasıl Bulunur? İsim Fiil Örnekleri Nelerdir?
İsim Fiil Nedir, Nasıl Bulunur? İsim Fiil Örnekleri Nelerdir? Türkçe dilinde kelimeler farklı ekler getirerek farklı anlamlar ve ifadeler ortaya çıkmaktadır. Bu bahsedilen ek getirilen kelimelerin başında sıfat, fiil ve isim gelmektedir. Bu sıfat, fiil ve isimlere getirilen eklerden dolayı fiilimsi ortaya çıkmaktadır. Fiilimsilerin tek başlarına bir anlamı yoktur. Fakat cümle de kullanıldığı zaman anlamı olan kelimelerdir.
30.01.2024 Gündem
Ege'de deprem! İzmir, Aydın, Kuşadası, Manisa'da hissedildi! 27 Ocak Ege depremi büyüklüğü kaç oldu?
Ege'de deprem! İzmir, Aydın, Kuşadası, Manisa'da hissedildi! 27 Ocak Ege depremi büyüklüğü kaç oldu? 27 Ocak sabah saatlerinde yaşanan deprem paniğe neden oldu. İzmir, Aydın, Manisa, Kuşadası'nda hissedilen deprem AFAD verilerine göre saat 08:19'da meydana geldi. Peki son dakika İzmir depremi kaç büyüklüğünde oldu? Deprem merkez üssü neresi? İşte son deprem hakkında bilgiler
27.01.2024 Gündem
İzmir'de 5.1 büyüklüğünde deprem! AFAD açıkladı, çevre illerde de hissedildi
İzmir'de 5.1 büyüklüğünde deprem! AFAD açıkladı, çevre illerde de hissedildi Ege Denizi’nde, merkez üssü Kuşadası Körfezi olan Richter ölçeğine göre 5.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. İzmir’in yanı sıra Manisa'da da hissedilen deprem, kısa süreli paniğe neden oldu. Valisi Süleyman Elban herhangi bir olumsuzluğun olmadığını sosyal medya hesabından duyurdu.
27.01.2024 Gündem
İbrahim Tatlıses ve kızı Dilan Çıtak arasında soğuk rüzgarlar esiyor! İbo'dan şaşırtan hamle!
İbrahim Tatlıses ve kızı Dilan Çıtak arasında soğuk rüzgarlar esiyor! İbo'dan şaşırtan hamle! İbrahim Tatlıses (71) ile şarkıcı kızı Dilan Çıtak'ın (34) arası "Kuşadası'nda ev" krizi yüzünden açılmıştı. Buzları eriten ikiliden Dilan Çıtak, sosyal medyada "Babacığım" mesajıyla paylaşım da yapmıştı. Ünlü türkücü ile kızı arasında yeniden soğuk rüzgarlar esiyor.
26.12.2023 Magazin
Denizde fırtınaya yakalanan 30 göçmeni balıkçılar kurtardı
Denizde fırtınaya yakalanan 30 göçmeni balıkçılar kurtardı Aydın'dan Yunanistan'a gitmek isteyen ancak denizde sağanak ile fırtınaya yakalanan lastik bottaki 30 kaçak göçmen, Türk balıkçılar tarafından kurtarıldı. Tekneye alınan kaçak göçmenler, Sahil Güvenlik ekiplerine teslim edildi.
21.12.2023 Gündem
Bakan Uraloğlu duyurdu: Kruvaziyer yolcu sayısı hedefini aştık
Bakan Uraloğlu duyurdu: Kruvaziyer yolcu sayısı hedefini aştık Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Limanlarımıza uğrayan kruvaziyer gemi sayısı geçen yılın aynı dönemine göre göre yüzde 19,4 artışla 1167 adet, kruvaziyer gemisi ile gelen yolcu sayısı da geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 51,6 artışla 1 milyon 517 bin 933 oldu. 2023 yılı hedefi olan 1,5 milyon kruvaziyer yolcu sayısı, kasım ayı itibarıyla aşıldı" dedi.
12.12.2023 Gündem
Bu bitkiyi koparmanın cezası 245 bin TL! Jandarma kontrol ediyor
Bu bitkiyi koparmanın cezası 245 bin TL! Jandarma kontrol ediyor Aydın İl Jandarma Komutanlığı Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Tim Komutanlığınca Dilek Yarımadası Milli Parklar içerisinde koparılması ve zarar verilmesi durumunda 245 bin 315 lira idari para cezası olan Kıyı Sarımsağı'na yönelik kontroller gerçekleştirildi.
6.11.2023 Gündem
Kuşadası açıklarında akıntıyla sürüklenen Türk balıkçı teknelerine Yunan askerleri saldırdı
Kuşadası açıklarında akıntıyla sürüklenen Türk balıkçı teknelerine Yunan askerleri saldırdı Yunan askeri akıntıya kapılıp zorda kalan Türk balıkçı teknelerini demir çubukla taciz etti. Aydın'ın Kuşadası açıklarında avlanırken akıntıyla sürüklenen 2 Türk balıkçı teknesine, Yunan Sahil Güvenlik ekibi demir çubukla saldırıp, tazyikli su sıktı. Ardından Türk kara sularına giren Yunan botu, Türk Sahil Güvenlik ekiplerince bölgeden çıkartıldı. Yaşanan o anlar cep telefonuyla görüntülendi.
30.10.2023 Gündem
Depremde 7 üyesini kaybeden Antakya Medeniyetler Korosu, yeniden seyirci ile buluşuyor
Depremde 7 üyesini kaybeden Antakya Medeniyetler Korosu, yeniden seyirci ile buluşuyor Yaşanan deprem felaketinde 7 üyesini kaybeden Antakya Medeniyetler Korosu konserlerine, 4 Eylül’de gerçekleştirilen İstanbul Beylikdüzü’ndeki konserin ardından 5 Eylül’de İstanbul Kuruçeşme, 8 Eylül’de Kuşadası ve 10 Eylül’de ise İzmir programıyla devam ediyor.
5.09.2023 Magazin
Kuşadası Körfezi'nde 4.4 büyüklüğünde deprem!
Kuşadası Körfezi'nde 4.4 büyüklüğünde deprem! AFAD'ın verilerine göre saat 08.26'da Kuşadası açıklarında 4,4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.
4.09.2023 Gündem
İl olma potansiyeli olan ilçeler açıkladı! İşte potansiyeli yüksek 67 ilçe!
İl olma potansiyeli olan ilçeler açıkladı! İşte potansiyeli yüksek 67 ilçe! Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Okan Hançer, konuma dayalı verilerle üretilmiş harita üzerinden kent merkezine en az 30 kilometre uzaklıkta, nüfus yoğunluğu 100 binin üzerinde 67 ilçenin il olma potansiyelinin yüksek olduğunu açıkladı.
29.08.2023 Yaşam
Kuşadası'nda  3.9 büyüklüğünde deprem!
Kuşadası'nda 3.9 büyüklüğünde deprem! Ege Denizi'nde Kuşadası Körfezi'nde 3.9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.
21.08.2023 Gündem
09 Plaka Neresi? 9 Hangi Şehrin Plakası? 9 Hangi İlin Plaka Kodu?
09 Plaka Neresi? 9 Hangi Şehrin Plakası? 9 Hangi İlin Plaka Kodu? Türkiye'deki şehirler için verilen plakalar iki numara üzerinden ifade edilmektedir. Yani iki rakamlıdır ve 01 üzerinden başlar. Bu doğrultuda ise 09 plakası Aydın şehrine aittir. Özellikle ilçeleri bakımından yaz turizm için önemli bir yere sahip olan Aydın, aynı zamanda baş harfi üzerinden 09 plakası ile ifade edilir. Diğer bir deyişle Aydın merkezli olarak çıkış yapan araçların arka ve ön plakalarında 09 numarası görünür. Plakaların başında yer alan bu numara ile birlikte, araçlar denetimli biçimde trafiğe çıkma hakkını elde eder.
20.08.2023 Yaşam
'Havlunu da al' hareketi Türkiye'ye de sıçradı!
'Havlunu da al' hareketi Türkiye'ye de sıçradı! Sahil ve plajların özel işletmelerde olması nedeniyle giriş ücreti alınması vatandaşı kızdırdı. 'Havlu hareketi' yapmaya başlayan tatilciler yürüyüş düzenlemeye başladı.
16.08.2023 Gündem
Ege Denizi'nde 3.9 büyüklüğünde deprem
Ege Denizi'nde 3.9 büyüklüğünde deprem AFAD'dan yapılan açıklamaya göre Ege Denizi, Kuşadası Körfezi'nde saat 07.25 itibarıyla 3.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
12.08.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Kuşadası ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kuşadası haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.