Kabe

Kabe

Son dakika Kabe haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Kabe ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Kabe haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kabe

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kabe gelişmeleri de dahil olmak üzere 659 kabe haberi bulunmuştur. Tüm kabe haberleri aşağıda listelenmiştir.
Migren hastası oruç tutabilir mi? Oruç tutarken migren atağı gelirse ne yapılmalı? Nihat Hatipoğlu cevapladı
Migren hastası oruç tutabilir mi? Oruç tutarken migren atağı gelirse ne yapılmalı? Nihat Hatipoğlu cevapladı İslam alimi Nihat Hatipoğlu köşesinde bu kez günlük telaşın içinde kaybolup giden insanları, bu insanların hayatlarını sadece dünyevi hazlar ve geçici tatminler üzerine kurduklarına değindi. Ahirette bekleyen sonsuz güzellikler ve nimetlerin varlığından bahseden Hatipoğlu oruca yönelik gelen sorulara da köşesinden yanıt verdi.
14.03.2024 Ramazan
Mehdi İle İlgili Hadisler! Peygamberimizin Mehdi İle İlgili Hadisi Şerifleri...
Mehdi İle İlgili Hadisler! Peygamberimizin Mehdi İle İlgili Hadisi Şerifleri... İslam alemi genellikle mehdiyi beklemektedir. Mehdi ile ilgili söylenen pek çok hadis bulunmaktadır. Mehdi ile ilgili hadislerde genel özellikler anlatılır. Mehdi'nin yeryüzüne huzur ve barış getireceğine inanılır. 
2.02.2024 Dini Bilgiler
Kalp Kırmak İle İlgili Hadisler! Peygamberimizin Kalp Kırmak İle İlgili Hadisi Şerifleri...
Kalp Kırmak İle İlgili Hadisler! Peygamberimizin Kalp Kırmak İle İlgili Hadisi Şerifleri... İslam dini Yüksek hoşgörüye sahip ve insan ruhunu en iyi şekilde anlayan, analiz eden maneviyatı yüksek bir din olarak kabul edilmektedir. İslam'a göre İnsanların Allah'a olan ibadetlerini önemli olmasının yanı sıra insanların kalp kırmaması gerektiğini ve birbirlerine hoşgörü ile yaklaşmanın da bir ibadet olduğunu emretmektedir.
2.02.2024 Dini Bilgiler
Seçil Erzan olayında yeni mesajlar ortaya çıktı: Yeni kurbanlar, pardon yeni müşteriler buldunuz mu?
Seçil Erzan olayında yeni mesajlar ortaya çıktı: Yeni kurbanlar, pardon yeni müşteriler buldunuz mu? Seçil Erzan davasında yeni detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor. Aralarında ünlü futbolcuların ve iş insanlarının da olduğu 21 kişiyi milyonlarca dolar dolandırdığı iddiasıyla tutuklu yargılanan banka müdürü Seçil Erzan’ın kırık olan telefonunun bilirkişi incelemesi tamamlandı. İncelenen telefonda Seçil Erzan’ın 74 farklı kişiyle 181 bin 538 adet mesajlaşması bilirkişi raporuna yansıdı. Raporda, bir dönem Galatasaray’da tercümanlık yapan Musa Mert Çetin ve eski sevgilisi olduğu iddia edilen Avukat Candaş Gürol ile konuşmaları tespit edildi. Erzan’ın Mert Çetin’e Muslera’yı ikna etmesi için mesajlar attığı, Çetin’in de Muslera ve Podolski’yi ikna etmek için konuştuğunu söylediği mesajlar yer aldı.
3.01.2024 Gündem
Zekat İle İlgili Hadisler! Peygamberimizin Zekat İle İlgili Hadisi Şerifleri...
Zekat İle İlgili Hadisler! Peygamberimizin Zekat İle İlgili Hadisi Şerifleri... Zekat ismin beş şartından biridir ve bu nedenle her Müslüman tarafından bilinmesi gerekir. Dinen zenginlik ölçüsü olarak görülen mallara sahip olanların belli kişilere vermesi gereken miktar zekattır.
14.12.2023 Dini Bilgiler
Hac kuraları ne zaman çekilecek? 2024 hac kuraları ne zaman açıklanacak? Diyanet Hac kura tarihi ve Hac kura sonuçları sorgulama
Hac kuraları ne zaman çekilecek? 2024 hac kuraları ne zaman açıklanacak? Diyanet Hac kura tarihi ve Hac kura sonuçları sorgulama Hac kuraları için geri sayım başladı. Ön kayıt süreci, 15 Ekim tarihinde sona erdi ve şimdi birçok hacı adayı kura tarihi için beklemeye başladı. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş hac kuralarına yönelik detayları paylaştı. Peki, Hac kuraları ne zaman çekilecek? 2024 hac kuraları ne zaman açıklanacak? Diyanet Hac kura tarihi ve Hac kura sonuçları sorgulama
19.10.2023 Gündem
Hz. Muhammed ne zaman doğdu? Hz. Muhammed doğum günü 2023: Peygamberimizin doğum günü olan kandil nedir, hangisidir? Peygamberimizin doğum günü ne zaman 2023?
Hz. Muhammed ne zaman doğdu? Hz. Muhammed doğum günü 2023: Peygamberimizin doğum günü olan kandil nedir, hangisidir? Peygamberimizin doğum günü ne zaman 2023? Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V)'in doğumu ve doğduğunda gerçekleşen mucizevi hadiseler günün anlam ve önemine istinaden aranıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı kaynaklarına göre Hz. Muhammed (s.a.v.) ne zaman doğdu? Hz. Muhammed doğum tarihi nedir, doğum günü ne zaman? Peygamberimizin doğum günü oruç tutulur mu? Sorularının cevabını derledik. İşte Hz. Muhammed doğum günü 2023…
26.09.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan fırsatçılara net mesaj: Cezalar daha caydırıcı olacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan fırsatçılara net mesaj: Cezalar daha caydırıcı olacak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen Kabine toplantısı sona erdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Fiyatları şişirenleri engellemek amacıyla kimlik doğrulaması ve para cezası müeddiyesi getirdik. Galericilere 221 milyon lira idari para cezası kesildi. Stokçuluk yapan perakendecilere kesilen ceza 188,5 milyon lirayı geçti. İdari para cezaları ve men cezalarının caydırıcı hale gelmesi açıktır." dedi
5.09.2023 Gündem
Emine Erdoğan Doha’da İslam Eserleri Müzesi’ni ziyaret etti
Emine Erdoğan Doha’da İslam Eserleri Müzesi’ni ziyaret etti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Körfez Turu’nda eşlik eden Emine Erdoğan Katar’ın başkenti Doha’da İslam Eserleri Müzesi’ni ziyaret etti.
18.07.2023 Gündem
Kırmızı bültenle aranıyordu! Yakup Doğan Türkiye'ye getirildi
Kırmızı bültenle aranıyordu! Yakup Doğan Türkiye'ye getirildi Şili'de geçtiğimiz yıl Eylül ayında öldürülen Sırp suç örgütü lideri Juvan Vukotic’e silahlı saldırıda motosikleti kullandığı belirlenen ve hakkında kırmızı bülten bulunan Yakup Doğan, Gürcistan’da yakalanarak Türkiye'ye getirildi.
13.07.2023 Gündem
Şimdi Kabe'nin online görüntüsüne bakıp iç geçiriyorlar! 70 kişiyi dolandırdılar
Şimdi Kabe'nin online görüntüsüne bakıp iç geçiriyorlar! 70 kişiyi dolandırdılar Bursa’da Kurban Bayramı öncesi hac hayali kuran 70 kişiyi kutsal topraklara götürme vaadiyle kandıran bir kişi, "paralarınızı iade edeceğim" deyip senet verince herkes şikayetinden vazgeçti. Ancak hac mağdurları bayram geçip senetlerin vaadesi gelince paraları tahsil edemedi. Bunun üzerine hac mağdurları soluğu turizm firması sahibinin evinde aldı. Dolandırılan mağdurlar şimdi online olarak Kabe-i Muazzama'nın görüntüsünü izleyip iç geçiriyorlar.
13.07.2023 Gündem
Zilhicce ayı ilk 10 gün namazı nasıl kılınır, kaç rekattır? Zilhicce namazı ne zaman kılınır, 4 rekat mı, Zilhicce ayı namazından sonra okunacak dua!
Zilhicce ayı ilk 10 gün namazı nasıl kılınır, kaç rekattır? Zilhicce namazı ne zaman kılınır, 4 rekat mı, Zilhicce ayı namazından sonra okunacak dua! Müslümanların kutsal toprak Mekke’ye gidip hac ibadetini yerine getirdikleri Zilhicce ayı geldi. Hicri takvime göre yılın son ayı olan Zilhicce ayında hacılar Kabe'yi ziyaret etmek için Mekke'de toplanır ve ibadetlerini yerine getirir. Peki, Zilhicce ayı ilk 10 gün namazı nasıl kılınır, kaç rekattır, 4 rekat mı?
19.06.2023 Gündem
Bakan Soylu: Bütün Türkiye'ye teşekkür ediyoruz
Bakan Soylu: Bütün Türkiye'ye teşekkür ediyoruz AK Parti İl Başkanlığı önünde konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Bütün Türkiye'ye teşekkür ediyoruz. Biz sadece Türkiye'ye Cumhurbaşkanı seçmedik. Biz dünyaya lider seçtik. Yarın yeni bir gün başlıyor. Yarın yeni bir umut başlıyor. Yarın yepyeni bir kardeşlik var. Yarın yeni bir huzur başlıyor. Yepyeni bir zenginlik başlıyor. Ve yarın herkes için, bütün insanlık için Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dan bütün dünyaya yeni sözler, yeni huzur ve yeni kardeşlik başlıyor” dedi.
29.05.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 14 Mayıs mesajı: Yabancı dergiler dışında kimse karalar bağlamayacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 14 Mayıs mesajı: Yabancı dergiler dışında kimse karalar bağlamayacak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Erzurum mitinginde açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "14 Mayıs günü sandıktan bir kez daha zaferle çıkacağız. Kandil'deki terör baronları dışında kimse kaybetmeyecek. Baronların uzantısı olan HDP'yi artık Erzurum'da siliyor muyuz? Pensilvanya'daki hain dışında kimse üzülmeyecek. Milleti tehdit eden yabancı dergiler dışında kimse karalar bağlamayacak." dedi
5.05.2023 Gündem
Al'a Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! Al'a Suresi okumanın yararları ve faziletleri
Al'a Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! Al'a Suresi okumanın yararları ve faziletleri Ala suresi, Mekke döneminde inmiştir. 19 âyettir. Sûre, adını birinci âyette yer alan ve AllahTeâlâ’yı niteleyen “el-A’lâ” kelimesinden almıştır. A’lâ, en yüce demektir. Sûrede Allah, vahiy ve Kur’an, peygamber ve tebliğ görevi, tebliğ karşısında insanların takındıkları farklı tavırlar ve bunun ebedî hayattaki sonuçları ele alınmıştır. Peki, Al'a Suresi okumanın yararları ve faziletleri neler? İşte Al'a Suresi okumanın yararları ve faziletleri
4.05.2023 Sureler
Fil Suresi okumanın yararları ve faziletleri
Fil Suresi okumanın yararları ve faziletleri Ramazan ayı Müslümanlar için oruç tutulan ve çeşitli ibadetlerin de sürekli yerine getirildiği on bir ayın sultanı olarak geçmektedir. Doğal olarak da Müslümanlar Ramazan ayında birçok duayı okuyarak ayı kendileri için daha da güzel hale getirmektedir. Fil suresi de okunan bu dualar arasında yerini almaktadır.
9.05.2023 Sureler
Kureyş Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! Kureyş Suresi okumanın yararları ve faziletleri ne?
Kureyş Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! Kureyş Suresi okumanın yararları ve faziletleri ne? Kureyş Suresi Mekke döneminde inmiştir. 4 âyettir. Kureyş, Hz. Peygamberin mensup olduğu kabilenin adıdır. Peki, Kureyş Suresi okumanın yararları ve faziletleri ne? Kureyş suresinin Türkçe meali nedir? İşte Kureyş Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri!
4.05.2023 Sureler
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Çitçilerimize 10 yeni müjde veriyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Çitçilerimize 10 yeni müjde veriyoruz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep Nurdağı'nda yapımı tamamlanan köy evlerinin anahtar teslim töreninde konuştu. Erdoğan, "Bütün 11 vilayeti Cumhur ittifakı olarak defaatle dolandık. İnşaatını 45 günde tamamladığımız 45 köy evimizin anahtarların teslim ediyoruz. Çitçilerimize 10 yeni müjde veriyoruz." dedi.
22.04.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan muhalefete sert tepki: Bunların savunma sanayi gibi bir derdi yok
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan muhalefete sert tepki: Bunların savunma sanayi gibi bir derdi yok Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Denizli'de halka hitap etti. Erdoğan, "ABD'den Avrupa'ya ülkemize diz çöktürmek için bekleyen emperyalistlerin hepsi Bay Bay Kemal'in yanında saf tuttu." ifadelerini kullandı. Kılıçdaroğlu'nun Bayraktar sözlerine tepki gösteren Erdoğan, "Gelince İHA'ları SİHA'ları satacakmış. Ya sen kimsin? Neyi satıyorsun? Kendine gel. Bunların savunma sanayi gibi bir derdi yok" ifadelerini kullandı.
19.04.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Emperyalist düzene dur dedik
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Emperyalist düzene dur dedik Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afyonkarahisar'da düzenlenen mitingde açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "BM'de dünya beşten büyüktür diyerek küresel sisteme itiraz ettik. Sömürge düzenine biz dur dedik. Hayatımız emperyalizme mücadeleyle geçti" dedi.
18.04.2023 Gündem
Kadir Gecesi'nde affedilmeyecek 4 kişi! Kadir Gecesi'nin anlamı ve önemi
Kadir Gecesi'nde affedilmeyecek 4 kişi! Kadir Gecesi'nin anlamı ve önemi Kadir Gecesi'nde affedilmeyecek 4 kişi araştırılmaya devam ediyor. 17 Nisan 2023 Pazartesi günü idrak edilecek mübarek Kadir Gecesi'nin anlamı ve önemi ayet ve hadislerde belirtilmektedir. İslam alimleri bin aydan daha hayırlı olan bu önemli gecede kimlerin affedilmeyeceği konusunda görüş bildirmişlerdir. Peki Kadir Gecesi'nde affedilmeyecek 4 kişi kimdir?
16.04.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul'u birilerinin ihtiraslarına kurban edemeyiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul'u birilerinin ihtiraslarına kurban edemeyiz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kayaşehir Metro İstasyonu'nda, Başakşehir-Çam ve Sakura Şehir Hastanesi ile Kayaşehir metro hattı açılış törenine katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan "Her fırsatta altını çizerek ifade ediyorum; Biz İstanbul'a ve İstanbullulara aşığız. Böylesine derin muhabbetle bağlı bulunduğumuz İstanbul'u kimse kusura bakmasın birilerinin ihtiraslarına kurban edemeyiz. Fatih'in emaneti olan bu güzel şehri günbegün karanlığa sürüklenmesine seyirci kalamayız. Evimiz, yuvamız İstanbul'a karşı sorumluluklarımızın gereğini yerine getirmekten kimse bizi alıkoyamaz" dedi.
8.04.2023 Gündem
Türkiye'de 3 tane bulunuyor! Birisi o ilimizde
Türkiye'de 3 tane bulunuyor! Birisi o ilimizde Tokat'ta bulunan Kabe-i Mescid cami Türkiye'de Kabe ölçülerine sahip 3 camiden bir tanesi olabilme özelliğini taşıyor.
8.04.2023 Yaşam
Al-İ İmran Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! Al-İ İmran Suresi okumanın yararları ve faziletleri
Al-İ İmran Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! Al-İ İmran Suresi okumanın yararları ve faziletleri Kuran-ı Kerim kitabımızın 3. Suresi olan Al-i İmran Suresi 200 ayetten oluşan bir suredir. Al-i İmran ismi, diğer surelerden ayırt edilmesi için verilmiştir. Surenin nüzul zamanı dört bölümden oluşmaktadır. Birinci yani 1 ile 32’inci ayetler arasındaki bölüm birinci bölümdür. 33 ile 63’üncü ayetleri arası ise ikinci bölümdür. Üçüncü bölüm 64’üncü ile 120’inci ayetlerdir. Dördüncü bölüm 121’inci bölüm ile 200’üncü ayetlerdir.
12.03.2023 Dini Bilgiler
Zemzem suyu neden ayakta içilir? Zemzem çoğaltılır mı, neden ayakta içilir?
Zemzem suyu neden ayakta içilir? Zemzem çoğaltılır mı, neden ayakta içilir? Zemzem suyu neden ayakta içilir sorusunun yanıtı merak ediliyor. Müslümanların büyük değer verdiği su olan zemzemin ayakta içilip içilmediği araştırılıyor. Kabe yakınlarındaki kuyudan çıkan Zemzem çoğaltılır mı?
10.03.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Kabe ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kabe haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.