Hadis

Hadis

Son dakika hadis haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan hadis ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını hadis haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Hadis

haberleri sayfasında son dakika yaşanan hadis gelişmeleri de dahil olmak üzere 783 hadis haberi bulunmuştur. Tüm hadis haberleri aşağıda listelenmiştir.
Arefe günü oruç tutulur mu, oruç ne zaman bitiyor 2024? Orucun son günü ne zaman, ramazan ayı orucunun bitmesine kaç gün kaldı?
Arefe günü oruç tutulur mu, oruç ne zaman bitiyor 2024? Orucun son günü ne zaman, ramazan ayı orucunun bitmesine kaç gün kaldı? Orucun son günü ne zaman, arefe günü oruç tutulur mu? Bayramın bir gün öncesi olan Arefe günü oruç tutulup tutulmadığı merak ediliyor. Arefe günü Ramazan ayının son gününe denk geliyor ve Ramazan’ın içine dahil olduğu için Arefe günü oruç tutulur mu, sorusuna yanıt aranıyor.
6.04.2024 Yaşam
Ramazan'ın son gününde bu vakite dikkat! Hiçbir dua geri çevrilmiyor
Ramazan'ın son gününde bu vakite dikkat! Hiçbir dua geri çevrilmiyor Ramazan ayının son gününde ikindi ve akşam ezanı arasında yapılacak o dua geri çevrilmiyor. İşte Arefe gününde okunacak o dua...
6.04.2024 Gündem
Arefe gününden bir gün önceki güne ne denir? Terviye günü ne zaman 2024, arefe günü öncesine ne isim verilir?
Arefe gününden bir gün önceki güne ne denir? Terviye günü ne zaman 2024, arefe günü öncesine ne isim verilir? Ramazan Bayramı sabırsızlıkla beklenirken, arefe gününden bir önceki günün adı da sorgulanmaya başlandı. Sabah namazı kılındıktan sonra hacıların topluca Mekke’den Mina’ya doğru hareket ettikleri gün olarak da bilinen arefeden önceki güne ne denir, sorusunun yanıtı merak ediliyor.
5.04.2024 Yaşam
İkindi ile akşam arası neden uyunmaz? İkindi vaktinde (kerahat vakti) uyumak neden iyi değildir?
İkindi ile akşam arası neden uyunmaz? İkindi vaktinde (kerahat vakti) uyumak neden iyi değildir? İslam alimlerine göre ikindi ve akşam vakitleri arasında uyumak mekruh sayılmıştır. Peki, Kerahat vakti neden uyunmaz?
15.03.2024 Dini Bilgiler
Migren hastası oruç tutabilir mi? Oruç tutarken migren atağı gelirse ne yapılmalı? Nihat Hatipoğlu cevapladı
Migren hastası oruç tutabilir mi? Oruç tutarken migren atağı gelirse ne yapılmalı? Nihat Hatipoğlu cevapladı İslam alimi Nihat Hatipoğlu köşesinde bu kez günlük telaşın içinde kaybolup giden insanları, bu insanların hayatlarını sadece dünyevi hazlar ve geçici tatminler üzerine kurduklarına değindi. Ahirette bekleyen sonsuz güzellikler ve nimetlerin varlığından bahseden Hatipoğlu oruca yönelik gelen sorulara da köşesinden yanıt verdi.
14.03.2024 Ramazan
Ramazan hilali görünce fetih suresi okumak! Ramazan hilali görünce okunacak dua hangisi? İşte ramazan hilali duası
Ramazan hilali görünce fetih suresi okumak! Ramazan hilali görünce okunacak dua hangisi? İşte ramazan hilali duası Allah Resulü (sav)’in büyük zaferinden biri olan Hudeybiye anlaşmasının müjdelendiği bu ilk ayet nedeni ile sure bu ismi alır. Fetih suresi 29 ayetten oluşmuştur. Kuran-ı Kerim’de yer alma sırasına göre 48, nüzul olma sırasına göre ise 109. Sırada yer almaktadır. Peki, Ramazan hilali görünce okunacak dua hangisi? Ramazan hilali görünce fetih suresi okumak ile ramazan hilali duası
9.03.2024 Gündem
Ramazan ayının güzelliği Kanal D’de yaşanıyor
Ramazan ayının güzelliği Kanal D’de yaşanıyor “M.Fatih Çıtlak İle Sahur Vakti” ve “Arda’nın Ramazan Mutfağı”, Ramazan ayı boyunca ekrana gelecek.
8.03.2024 Magazin
Ramazan'ın ilk günü hangi sure okunur? Kuran-ı Kerim'in hangi suresi Ramazan ayının ilk günü okunur?
Ramazan'ın ilk günü hangi sure okunur? Kuran-ı Kerim'in hangi suresi Ramazan ayının ilk günü okunur? Ramazan ayına kısa bir süre kaldı. Milyonlarca müslüman heyecanla oruç ibadetini yerine getirmeye hazırlanıyor. Ancak bu mübarek ayın geldiği gün okunacak bazı dua ve sureler yer alıyor. Kuran-ı Kerim'deki bazı sureler her durum ve mekanda okunmayabiliyor. Ancak bir sure var ki Ramazan'ın ilk gün ve gecesi okuması faziletlidir. Allah'ın kişiyi himayesine alacağı müjdesini veren Fetih Suresi de bunlardan birisidir. İşte 11 Mart 2024 Pazartesi Ramazan'ın ilk günü okunacak dua...
7.03.2024 Gündem
Emine Erdoğan: Ekilmemiş tek bir toprağımız kalmasın
Emine Erdoğan: Ekilmemiş tek bir toprağımız kalmasın Emine Erdoğan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen "Tarımda Kadın Emeği Zirvesi"ne katıldı.
6.03.2024 Gündem
Duhan Suresi 4. ayet meali! Berat gecesi 'Duhan Suresi' okumanın faziletleri
Duhan Suresi 4. ayet meali! Berat gecesi 'Duhan Suresi' okumanın faziletleri Berat Kandili bugün idrak ediliyor. Berat Kandili idrak edilirken Duhan suresi merak konusu oldu. Mekke döneminde inen ve 59 ayetten oluşan Duhan suresi, adını onuncu ayette geçen duhan kelimesinden almıştır. Peki, Berat Kandili Duhan suresinde geçiyor mu? İşte Berat gecesi Duhan suresi okumanın fazileti ve Duhan suresi meali
24.02.2024 Gündem
Evlilik İle İlgili Hadisler! Peygamberimizin Evlilik İle İlgili Hadisi Şerifleri...
Evlilik İle İlgili Hadisler! Peygamberimizin Evlilik İle İlgili Hadisi Şerifleri... İslamiyet evlilik kurumunun kutsallığı ile ilgili Allah'ın sözleri olarak bilenen kutsal kitap Kuran-ı Kerimde yer alan ayetlerde belirtilmiştir. İnsan ilişkilerini düzenlemek ve hayırlı kadın erkek ilişkilerin ne şekilde olması gerektiğine Hz Peygamberimiz de hadisleriyle vurgu yapmıştır. Buna göre hem ayet hem de hadisler doğrultusunda evliliğin önemine vurgu yapılmış evlilik kurumunun nasıl işleyeceği ve özellikleri belirtilmiştir.
8.02.2024 Dini Bilgiler
2024 fitre bedeli belli oldu! Diyanet duyurdu
2024 fitre bedeli belli oldu! Diyanet duyurdu Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, 2024 yılı fitre bedelinin 130 TL olarak belirlendiğini duyurdu.
8.02.2024 Gündem
Anne İle İlgili Hadisler! Peygamberimizin Anne İle İlgili Hadisi Şerifleri...
Anne İle İlgili Hadisler! Peygamberimizin Anne İle İlgili Hadisi Şerifleri... Anneler çok önemlilerdir ve İslam dininde de önemlerini anlatan birçok hadisi şerif vardır. Cennet, annelerin ayakları altındadır ve onlara iyi davranmak oldukça önemlidir.
7.02.2024 Dini Bilgiler
Temizlik İle İlgili Hadisler! Peygamberimizin Temizlik İle İlgili Hadisi Şerifleri...
Temizlik İle İlgili Hadisler! Peygamberimizin Temizlik İle İlgili Hadisi Şerifleri... Müslümanların uyması gereken kuralların başında temiz olmaları gerekmektedir. İman sahibi kişilerin temiz ve düzenli olması gerektiği öğütlenmiştir. Temizlik ile ilgili de pek çok hadis bulunmaktadır. Peygamberimiz tarafından söylenen hadis-i şerifler ise Müslümanlar için her zaman yol gösterici olmuştur. 
7.02.2024 Dini Bilgiler
Edep İle İlgili Hadisler! Peygamberimizin Edep İle İlgili Hadisi Şerifleri...
Edep İle İlgili Hadisler! Peygamberimizin Edep İle İlgili Hadisi Şerifleri... Hadisler, İslam dininin öğretilerini ve nasıl yaşanması gerektiğini en iyi şekilde anlatmaktadır. Edep ile ilgili de pek çok hadis bulunur. Bu hadislerde ise edep ve ahlak kurallarından bahsedilir. Hadislerde genellikle edepli olmanın mutluluk getireceği anlatılmaktadır. 
7.02.2024 Dini Bilgiler
Affetmek İle İlgili Hadisler! Peygamberimizin Affetmek İle İlgili Hadisi Şerifleri...
Affetmek İle İlgili Hadisler! Peygamberimizin Affetmek İle İlgili Hadisi Şerifleri... Peygamberimizin affetmek ile ilgili pek çok hadisi bulunmaktadır. Bu hadisler genellikle affetmenin önemini vurgulamaktadır. Affetmek ile ilgili hadisler, barışmanın ve affediciliğin ne kadar önemli olduğuna değinir. 
6.02.2024 Dini Bilgiler
Güzel Ahlak İle İlgili Hadisler! Peygamberimizin Güzel Ahlak İle İlgili Hadisi Şerifleri...
Güzel Ahlak İle İlgili Hadisler! Peygamberimizin Güzel Ahlak İle İlgili Hadisi Şerifleri... Güzel ahlaklı olmak en önemli meziyetlerin başında gelmektedir. İslam dininde ise güzel ahlakla ilgili pek çok hadis söylenmiştir. Peygamberimizin güzel ahlakla ilgili söylediği her hadis Müslümanlar için önemli bir yol gösterici olmuştur. 
6.02.2024 Dini Bilgiler
Kibir İle İlgili Hadisler! Peygamberimizin Kibir İle İlgili Hadisi Şerifleri...
Kibir İle İlgili Hadisler! Peygamberimizin Kibir İle İlgili Hadisi Şerifleri... İslam dininde kibir ile ilgili pek çok hadis bulunmaktadır. Özellikle insanların kibir yapmamaları gerektiği hadislerde ayrıntılı olarak anlatılmıştır. 
6.02.2024 Dini Bilgiler
Kul Hakkı İle İlgili Hadisler! Peygamberimizin Kul Hakkı İle İlgili Hadisi Şerifleri...
Kul Hakkı İle İlgili Hadisler! Peygamberimizin Kul Hakkı İle İlgili Hadisi Şerifleri... Kul hakkı İslam dininde çok önemli bir yere sahiptir. Kul hakkı yemek de en büyük günahlar arasında sayılır. Kul hakkı insanlar arasındaki hakları ifade etmektedir. İnsanların birbirlerine karşı saygılı olmaları ve nezaketli davranmaları da bu kapsamda çok önemlidir. 
3.02.2024 Dini Bilgiler
Evlat Sevgisi İle İlgili Hadisler! Peygamberimizin Evlat Sevgisi İle İlgili Hadisi Şerifleri...
Evlat Sevgisi İle İlgili Hadisler! Peygamberimizin Evlat Sevgisi İle İlgili Hadisi Şerifleri... Her Müslüman evine ve ailesine çok düşkün olmalı. Özellikle evlat sevgisi de oldukça önemlidir. Anne ve babaların evlatlarına duydukları sevgi oldukça yüksektir. Evlat sevgisi ile ilgili söylenmiş pek çok hadis bulunmaktadır. Peygamberimizin evlat sevgisi ile ilgili hadisleri Müslümanlar için yol göstericidir. 
3.02.2024 Dini Bilgiler
Nazar İle İlgili Hadisler! Peygamberimizin Nazar İle İlgili Hadisi Şerifleri...
Nazar İle İlgili Hadisler! Peygamberimizin Nazar İle İlgili Hadisi Şerifleri... Toplum arasında nazar pek çok kişi tarafından bilinmektedir. Bazı insanların dikkatli bakışlarıyla iyi giden olayları olumsuz bir hale getirmeleri de nazar değmesi ile yorumlanır. İslam dininde de nazardan bahsedilmiştir. Nazar ile ilgili de pek çok hadis bulunur. 
3.02.2024 Dini Bilgiler
Evlat İle İlgili Hadisler! Peygamberimizin Evlat İle İlgili Hadisi Şerifleri...
Evlat İle İlgili Hadisler! Peygamberimizin Evlat İle İlgili Hadisi Şerifleri... Müslümanlıkta evlat çok önemlidir. Evlatlarla ilgili pek çok hadis-i şerif bulunur. Bu hadis-i şeriflerde evladın korunup kollanması gerektiği ifade edilir. Evlatların hayırlıları ve hayırlı evlat olmak için yapılması gerekenler de bu hadislerde anlatılır. 
3.02.2024 Dini Bilgiler
İlim İle İlgili Hadisler! Peygamberimizin İlim İle İlgili Hadisi Şerifleri...
İlim İle İlgili Hadisler! Peygamberimizin İlim İle İlgili Hadisi Şerifleri... İslam dininde ilim en dikkat çeken konulardan bir tanesidir. İlim konusunda söylenen pek çok hadis bulunur. Peygamberimiz de ilim ile ilgili pek çok hadis söylemiştir. İlim hakkında; "Allah, ilmiyle kullarının kalplerini aydınlatır ve onları karanlıklardan çıkarır." (Müslim) de en bilinen hadislerden bir tanesi olarak kendini gösterir. İlim dünyaya yön verdiği gibi dinler için de çok önemli bir yere sahiptir. 
2.02.2024 Dini Bilgiler
Fitne İle İlgili Hadisler! Peygamberimizin Fitne İle İlgili Hadisi Şerifleri...
Fitne İle İlgili Hadisler! Peygamberimizin Fitne İle İlgili Hadisi Şerifleri... İslam dininde fitne ile ilgili pek çok hadis bulunmaktadır. Bu hadislerin içeriği genellikle insanları fitneden uzak tutmakla ilgilidir. Müslümanlar konuyla ilgili hadisleri göz önünde bulundurarak fitneden uzak dururlar. 
2.02.2024 Dini Bilgiler
Mehdi İle İlgili Hadisler! Peygamberimizin Mehdi İle İlgili Hadisi Şerifleri...
Mehdi İle İlgili Hadisler! Peygamberimizin Mehdi İle İlgili Hadisi Şerifleri... İslam alemi genellikle mehdiyi beklemektedir. Mehdi ile ilgili söylenen pek çok hadis bulunmaktadır. Mehdi ile ilgili hadislerde genel özellikler anlatılır. Mehdi'nin yeryüzüne huzur ve barış getireceğine inanılır. 
2.02.2024 Dini Bilgiler

Benzer Haber Etiketleri

Hadis ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki hadis haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.