Ramazan

Ramazan

Son dakika ramazan haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan ramazan ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını ramazan haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Ramazan

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ramazan gelişmeleri de dahil olmak üzere 18.440 ramazan haberi bulunmuştur. Tüm ramazan haberleri aşağıda listelenmiştir.
Tilavet secdesi nerelerde geçer? Kuranda kaç tanedir? Tilavet secdesi nasıl yapılır, ne okunur, selam verilir mi ? Tilavet secdesi olan ayetler…
Tilavet secdesi nerelerde geçer? Kuranda kaç tanedir? Tilavet secdesi nasıl yapılır, ne okunur, selam verilir mi ? Tilavet secdesi olan ayetler…Ramazan ayını namazlarla, dualarla eda etmek için Kuran-ı Kerimi hatim edecekler tilavet secdesi konusunda araştırmalarını yoğunlaştırdı. Tilavet secdesi nerelerde geçer? Tilavet secdesi ne zaman yapılır? Tilavet secdesi nasıl yapılır? Kuranda tilavet secdesi kaç tanedir? Sorularının cevap araştırılıyor. İşte tilavet secdesi hakkında merak edilenler…
26.07.2024Ramazan
Gaziantep Zeugma Mozaik Müzesi'ne yılın ilk 7 ayında ziyaretçi akını oldu! İşte rakamlar
Gaziantep Zeugma Mozaik Müzesi'ne yılın ilk 7 ayında ziyaretçi akını oldu! İşte rakamlarDünyanın en büyük mozaik müzelerinden biri olan Zeugma Mozaik Müzesi, yılın ilk 7 ayında 242 bin ziyaretçi ağırladı.
24.07.2024Gaziantep
Yüzlerce yıllık görkemli yapı: Adana Ulu Cami
Yüzlerce yıllık görkemli yapı: Adana Ulu CamiUlu Camii büyüklüğü ve tarihî açısından Adana'nın önemli eserleri arasında gösterilmektedir...
20.07.2024Adana
MIXX Awards Europe’da Türkiye’ye 12 ödül
MIXX Awards Europe’da Türkiye’ye 12 ödülEn başarılı dijital reklamların ödüllendirildiği MIXX Awards Europe 2024’te Türkiye üçü altın toplamda 12 ödülün sahibi oldu.
19.07.2024Yaşam
6 ilde Kuyu-9 Operasyonu: 2 suç örgütü üyesi 47 şüpheli yakalandı
6 ilde Kuyu-9 Operasyonu: 2 suç örgütü üyesi 47 şüpheli yakalandıİçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul merkezli 6 ilde düzenlenen Kuyu-9 Operasyonları'nda elebaşılığını Abdullah Çapkan ve Ramazan Taş’ın yaptığı birbirleriyle husumetli 2 ayrı organize suç örgütü üyesi 47 şüphelinin yakalandığını açıkladı.
19.07.2024Gündem
Adana'nın Özel Tatlıları: Damaklarda İz Bırakan Lezzetler
Adana'nın Özel Tatlıları: Damaklarda İz Bırakan Lezzetler Adana, zengin yemek kültürü ile bilinen bir şehir olup, tatlılarıyla da adından söz ettirir...
19.07.2024Adana
Adana İçecekleri: Ferahlatıcı ve Geleneksel Lezzetler
Adana İçecekleri: Ferahlatıcı ve Geleneksel LezzetlerAdana, sadece yemekleriyle değil, aynı zamanda ferahlatıcı ve özgün içecekleriyle de ünlüdür...
19.07.2024Adana
TFF'de başkanlık seçimi! Mehmet Büyükekşi ile İbrahim Hacıosmanoğlu yarışıyor
TFF'de başkanlık seçimi! Mehmet Büyükekşi ile İbrahim Hacıosmanoğlu yarışıyorMehmet Büyükekşi ile İbrahim Hacıosmanoğlu, 2027'ye kadar görev yapmak için yarışa girdi. Ankara’da saat 11.00’de başlayan kongrede önce Büyükekşi yönetiminin 1 Haziran 2023-31 Mayıs 2024 arasındaki hesap ve faaliyetleri ibraya sunulacak, ardından 2024-2025 bütçesi oylanacak. Sonrasında ise TFF Başkanlığı için seçime geçilecek.
18.07.2024Süper Lig
Diyarbakırlı Ramazan Hoca'nın katiline müebbet hapis istemi
Diyarbakırlı Ramazan Hoca'nın katiline müebbet hapis istemiDiyarbakırlı Ramazan Hoca diye tanınan Ramazan Pişkin’in katil zanlısı Erkan Baykut, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.
17.07.2024Gündem
Muharrem ayının 10. günü ne zaman 2024? Aşure günü orucu kaç gün tutulur, tek tutulur mu?
Muharrem ayının 10. günü ne zaman 2024? Aşure günü orucu kaç gün tutulur, tek tutulur mu?Muharrem ayı 7 Temmuz’da başladı. Muharrem ayının gelmesiyle Aşure Günü ile ilgili detaylar da sorgulanmaya başlandı. Peki, bu yıl aşure ayı ne zaman, muharrem ayının 10. Günü ayın kaçında?
15.07.2024Gündem
16 Temmuz oruç tutulur mu, muharrem ayı orucu kaç gün tutulur?
16 Temmuz oruç tutulur mu, muharrem ayı orucu kaç gün tutulur?Aşure gününde oruç tutulup tutulmadığı merak ediliyor. Muharrem ayının başlamasıyla birlikte aşure günü ve oruçla ilgili aramalar da hız kazandı. Muharrem ayı 7 Temmuz itibariyle başladı, bu yıl Aşure günü 16 Temmuz Salı günü idrak edilecek. Peki, 16 Temmuz oruç tutulur mu?
15.07.2024Gündem
Aşure Günü ne zaman 2024, Muharrem ayının kaçında?
Aşure Günü ne zaman 2024, Muharrem ayının kaçında?Muharrem ayı Hicri takvime göre yılın ilk ayı olan aşure günü ay içinde idrak edilecek. Paylaşmanın ve bereketin simgesi olan Aşure Günü için aramalar yoğunlaşırken Muharrem ayı 10. gün ne zaman, hangi güne denk geliyor? Sorularına da yanıt aranmaya başlandı. Peki, 2024 Aşure Günü ne zaman, hangi gün idrak edilecek?
13.07.2024Gündem
Aşure günü orucu ne zaman tutulur, aşure günü oruç tutulur mu? Aşure günü kaç gün oruç tutulur?
Aşure günü orucu ne zaman tutulur, aşure günü oruç tutulur mu? Aşure günü kaç gün oruç tutulur?Aşure günü bu yıl 16 Temmuz’a idrak ediliyor. Aşure gününe sayılı gün kala aşure günü oruç tutulup tutulmayacağı, tutulacaksa ne zaman tutulacağına yönelik aramalar arttı. Peki, aşure günü oruç tutulur mu, aşure günü orucu ne zaman tutulur? Aşure günü kaç gün oruç tutulur?
12.07.2024Gündem
Adana Kozan'da motosiklet ile otomobil çarpıştı: 7 yaralı
Adana Kozan'da motosiklet ile otomobil çarpıştı: 7 yaralıAdana’nın Kozan ilçesinde otomobil ile motosikletin çarpıştığı kazada motosiklette bulunan 4 kişi ve otomobildeki 3 kişi yaralandı.
10.07.2024Adana
TÜRES'ten restoranlara dikkat çeken indirim çağrısı
TÜRES'ten restoranlara dikkat çeken indirim çağrısıTüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği (TÜRES) Genel Başkanı Ramazan Bingöl, "Bütün menülerde veya menülerin bir kısmında yüzde 10 indirim yapılması konusunda TÜRES üyelerine ve sektöre çağrıda bulunuyoruz." ifadesini kullandı.
8.07.2024Ekonomi
Kezzaplı taciz skandalında dava görülmeye başlandı! 'Yüzünü tanınmayacak hale getireceğim' dediği ortaya çıktı
Kezzaplı taciz skandalında dava görülmeye başlandı! 'Yüzünü tanınmayacak hale getireceğim' dediği ortaya çıktıÇanakkale’de masaj salonunda Buket Arıyel’e (24) kezzapla saldıran tutuklu sanık Ramazan Akarsu’nun (41), ilk duruşması görüldü. Tutuklu sanık Ramazan Akarsu’nun kezzapla saldırıyı gerçekleştirmeden önce müşteki Buket Arıyel’e, ‘Senin yüzünü tanınmayacak hale getireceğim’ demiş. Ramazan Akarsu duruşmada, 'Tartışmadan sonra odadan çıkarken orada çalışan 2 kadın üzerime doğru gelince panik yaptım.Paniklediğim için böyle bir olay gerçekleşti.' şeklinde konuştu.
4.07.2024Gündem
Kar maskeli hırsız bankadan çıkan fıstık tüccarının parasını gasp etti!
Kar maskeli hırsız bankadan çıkan fıstık tüccarının parasını gasp etti!Gaziantep’te fıstık tüccarı İbrahim Tiken, bankadan çıkıp 3 milyon TL parayla aracına bindiği sırada yanına yaklaşan kar maskeli şüphelinin saldırısına uğradı. Tiken’e bir el ateş edip, paranın 1 milyon TL’sini gasbeden şüpheli kaçtı. Olaydan yara almadan kurtulan İbrahim Tiken’in şikayeti üzerine polis, şüphelinin yakalanması için çalışma başlattı.
4.07.2024Gaziantep
Sanayide ara eleman sorunu büyüyor: Mavi yaka beyaz yakadan daha fazla para kazanıyor
Sanayide ara eleman sorunu büyüyor: Mavi yaka beyaz yakadan daha fazla para kazanıyorİzmir'de, 61 ilin ihracatını geçen Torbalı ilçesindeki fabrikalarda, 10 bin meslek lisesi mezunu yetişmiş ara eleman aranıyor; ancak bulunamıyor. Tercih dönemi öncesi gençlere, "meslek liselerini tercih edin, ara elaman değil, aranan eleman olun" çağrısı gelirken, büyüyen ara eleman sorunuyla ilgili Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun, "Fabrikalar, sanayi tesisleri hepsi üç vardiya çalışmak istiyor. Yeni makineler, yeni yatırımlar yapmak istiyor; fakat bu makineleri çalıştıracak, yeni vardiyada çalışacak eleman bulamadıkları için tam kapasiteyle çalışamıyorlar" dedi.
3.07.2024Ekonomi
Resmi Gazete'de yayımlandı! 140 ilçenin kaymakamı değişti
Resmi Gazete'de yayımlandı! 140 ilçenin kaymakamı değiştiResmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Türkiye genelinde 140 ilçenin kaymakamı değiştirildi.
1.07.2024Gündem
Arabanlı minik tekvandocular Türkiye şampiyonasında Gaziantep’i temsil edecek
Arabanlı minik tekvandocular Türkiye şampiyonasında Gaziantep’i temsil edecekGaziantep’in Araban İlçesinde Minik tekvandocular 9-14 Temmuz tarihleri arasında Sivas'ta yapılacak olan Türkiye Şampiyonasında Gaziantep’i temsil edecek.
1.07.2024Gaziantep
Hizmet sektöründe bahşiş ödenmesine ilişkin yasal düzenleme geliyor
Hizmet sektöründe bahşiş ödenmesine ilişkin yasal düzenleme geliyorTüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği (TÜRES) Genel Başkanı Ramazan Bingöl, Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından takip ve talep edilen ve sektör çalışanlarının da faydasına olan kredi kartları ile bahşiş ödenmesine ilişkin yasal düzenleme çalışmasını desteklediklerini bildirdi.
29.06.2024Ekonomi
Gaziantep'te 58 yaşındaki adam düşme sonucu hayatını kaybetti, aile ihmal iddiasında bulundu
Gaziantep'te 58 yaşındaki adam düşme sonucu hayatını kaybetti, aile ihmal iddiasında bulunduGaziantep'te yaşayan 58 yaşındaki Ramazan Avcı, banyoda düştükten sonra kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Avcı'nın cenazesini adli tıpta teslim alan kardeşi ise kaldırıldığı hastanede 15 saat boyunca müdahale edilmediğini iddia ederek ölümün ihmal sonucu olduğunu söyledi.
27.06.2024Gaziantep
"Diplomalı nalbant" kendi geliştirdiği sistemle paraya para demiyor! 4 dakikalık işi 45 saniyeye indirdi
"Diplomalı nalbant" kendi geliştirdiği sistemle paraya para demiyor! 4 dakikalık işi 45 saniyeye indirdiBilecik'te 15 yıldır nalbantlık yapan Ramazan Sarı, küçük atölyesinde kendi tasarımı olan makinelerle ürettiği nalları yurdun dört bir yanına gönderiyor.
26.06.2024Ekonomi
Gaziantep'te feci kaza! Kamyonet ile çarpışan otomobilin sürücüsü öldü, 3 yaralı
Gaziantep'te feci kaza! Kamyonet ile çarpışan otomobilin sürücüsü öldü, 3 yaralıGaziantep'in Nurdağı ilçesinde kamyonet ile çarpışan otomobilin sürücüsü Ramazan Karaduman (49) yaşamını yitirdi, 3 kişi yaralandı.
26.06.2024Gaziantep
Gadir Hum bayramı ne zaman 2024, Gadir-i Hum bayramının anlamı nedir? Gadir Hum Bayramı'nda ne yapılmaz, Gadir Hum Kuran’da geçiyor mu?
Gadir Hum bayramı ne zaman 2024, Gadir-i Hum bayramının anlamı nedir? Gadir Hum Bayramı'nda ne yapılmaz, Gadir Hum Kuran’da geçiyor mu?Gadir-i Hum Bayramı'na dair yapılan araştırmalar hız kazandı. Bayramın sabahında, vatandaşlar türbeleri ziyaret ederek dua etti ve buhur yaktı. Ali el-Mûrtezâ’nın, Muhammed peygamber tarafından "Velâyet" makamına atandığına, yani halefi olarak ilan edildiğine inanılan bu özel günde, kurbanlar kesilir ve türbelere ziyaretler gerçekleştirilir. Peki, Gadir Hum bayramı ne zaman 2024, Gadir-i Hum bayramının anlamı nedir? Gadir Hum Bayramı'nda ne yapılmaz, Gadir Hum Kuran’da geçiyor mu?
22.06.2024Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Ramazan ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ramazan haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.