Resmi Gazete

Resmi Gazete

Son dakika resmi gazete haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan resmi gazete ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını resmi gazete haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Resmi Gazete

haberleri sayfasında son dakika yaşanan resmi gazete gelişmeleri de dahil olmak üzere 12.761 resmi gazete haberi bulunmuştur. Tüm resmi gazete haberleri aşağıda listelenmiştir.
Hangi araçlara ÖTV indirimi geldi? Otomobillerde ÖTV indirimi Resmi Gazete'de!
Hangi araçlara ÖTV indirimi geldi? Otomobillerde ÖTV indirimi Resmi Gazete'de!26 Temmuz 2024 itibarıyla Resmi Gazete'de yayımlanan yeni düzenleme ile otomobillerde Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) indirimi resmen yürürlüğe girdi. Bu düzenleme, özellikle hibrit araç sahiplerini yakından ilgilendiriyor. İşte ÖTV indiriminin detayları.
26.07.2024Ekonomi
ÖTV indirimi müjdesi! Araç fiyatlarına yansıyacak, resmen devreye girdi
ÖTV indirimi müjdesi! Araç fiyatlarına yansıyacak, resmen devreye girdiAraç alacakları yakından ilgilendiriyor. Otomobile ÖTV indirimi geldi. Fiyatlara doğrudan yansıyacak. Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren düzenlemeyle Özel Tüketim Vergisi indirimi yüzde 30 ile yüzde 70 arasında değişecek. İşte haberin detayları...
26.07.2024Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı! Atama ve görevden alma kararları Resmi Gazete'de
Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı! Atama ve görevden alma kararları Resmi Gazete'deBazı bakanlık ve kamu kurumlarına ilişkin atama ve görevden alma kararları Resmi Gazete'de yayımlandı.
25.07.2024Gündem
Atama kararları Resmi Gazete’de! Birçok üniversitenin rektörü değişti
Atama kararları Resmi Gazete’de! Birçok üniversitenin rektörü değiştiCumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan Resmi Gazete’de birçok kuruma yeni isimler atandı. Buna göre; Sudan Cumhuriyeti Büyükelçiliğine Fatih Yıldız, Anadolu Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Fuat Erdal, Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Bayram Yıldız, Hacettepe Üniversitesi Rektölüğüne Prof. Dr. Mehmet Cahit Güran atandı. Ayrıca Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı İl Müdürlüklerinde de atamalar yapıldı.
25.07.2024Gündem
İç güvenlik fakültesi başvuru şartları neler, komiser yardımcısı alımı başvurusu nasıl yapılır? Polis Akademisi komiser alımı
İç güvenlik fakültesi başvuru şartları neler, komiser yardımcısı alımı başvurusu nasıl yapılır? Polis Akademisi komiser alımıPolis Akademisi Başkanlığına bağlı Polis Meslek Yüksekokullarına yapılacak alım için başvuru süreci, 23 Temmuz'da başladı ve 29 Temmuz'da sona erecek. Başvurular, adayların http://www.pa.edu.tr adresinden e-devlet şifresi ile gerçekleştirebilecekleri belirtiliyor. Ayrıca, İç Güvenlik Fakültesi için de 40 kadın ve 160 erkek olmak üzere toplamda 200 öğrenci alımı yapılacak. Bu alıma ilişkin başvuru süreci ve detayları yine http://www.pa.edu.tr adresinden takip edilebilir.
23.07.2024Gündem
Ayasofya Kebir Cami-i Şerifi 4 yılda 25 milyon kişi ziyaret etti
Ayasofya Kebir Cami-i Şerifi 4 yılda 25 milyon kişi ziyaret ettiYerli ve yabancı turistler için çekim alanı olan Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi, ibadete açılmasının üzerinden geçen 4 yılda yaklaşık 25 milyon ziyaretçiyi ağırladı. İstanbul Müftü Yardımcısı Ahmet Aktürkoğlu, 'Herkesin ilgisini çeken önemli tarihi mekanlardan bir tanesi. Ayasofya Camisi sezona göre, günlük ortalama 50 bin civarında ziyaret sayısına ulaşılıyor.' dedi.
23.07.2024Gündem
KKTC'den dünyaya mesaj! 50. yılda 50 gemi ile gövde gösterisi
KKTC'den dünyaya mesaj! 50. yılda 50 gemi ile gövde gösterisiKıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yıl dönümü kutlama törenleri dolayısıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, KKTC'ye gidecek. KKTC'deki kutlama törenlerine MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel de katılacak. Törenlerde Türkiye 50 gemiyle geçit töreni yapacak. Türk Yıldızları Akrobasi Timi de törenlerde uçuş yapacak.
20.07.2024Gündem
Hakkı Susmaz kimdir, nereli? İşte biyografisi
Hakkı Susmaz kimdir, nereli? İşte biyografisiBazı bakanlık ve kamu kurumlarına ilişkin atama ve görevden alma kararları Resmi Gazete'de yayımlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan kararlara göre, Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığına Hakkı Susmaz atandı. Peki, Hakkı Susmaz kimdir?
19.07.2024Gündem
Bakırköy Kaymakamı Abdullah Köklü Tokat Valisi oldu! Abdullah Köklü kimdir, nereli, kaç yaşında? Veli Abdullah Köklü’nin biyografisi
Bakırköy Kaymakamı Abdullah Köklü Tokat Valisi oldu! Abdullah Köklü kimdir, nereli, kaç yaşında? Veli Abdullah Köklü’nin biyografisiİstanbul Eski Bakırköy Kaymakamı Abdullah Köklü'nün hayatı ve biyografisi merak konusu oldu. Tokat Valiliğine İstanbul Bakırköy Kaymakamı Abdullah Köklü atandı. İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun olan Abdullah Köklü, hakkın aramalar yoğunlaştı. Peki, Abdullah Köklü kimdir, nereli, kaç yaşında?
18.07.2024Gündem
Atama Kararları Resmi Gazete'de! Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı
Atama Kararları Resmi Gazete'de! Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladıCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yapılan atamalar Resmi Gazete'de yayımlandı.
17.07.2024Gündem
Emekli maaş farkları Temmuz ayının kaçında yatacak? SSK, Bağkur zamlı emekli maaş farkı ödemesi ne zaman?
Emekli maaş farkları Temmuz ayının kaçında yatacak? SSK, Bağkur zamlı emekli maaş farkı ödemesi ne zaman?SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaş artışının yüzde 24,73'e yükseltilmişti. Bu karar ile birlikte zamlı emekli maaş farklarının ne zaman yatırılacağı merak ediliyor. Ek zam farkının resmi Gazete'de yayımlandıktan sonra ödenmesi bekleniyor. Peki, emekli maaş farkları ne zaman yatacak? İşte, SSK ve Bağ-Kur emekli maaşı ödeme tarihleri
15.07.2024Ekonomi
15 Temmuz otobüsler bedava mı, Marmaray, metro, ücretsiz mi? Otobüs seferleri bugün çalışıyor mu, İstanbul’da, Ankara’da, İzmir’de, Bursa’da 15 Temmuz'da otobüsler ücretsiz mi?
15 Temmuz otobüsler bedava mı, Marmaray, metro, ücretsiz mi? Otobüs seferleri bugün çalışıyor mu, İstanbul’da, Ankara’da, İzmir’de, Bursa’da 15 Temmuz'da otobüsler ücretsiz mi?15 Temmuz’da otobüsler ücretsiz mi, Marmaray, metro bedava mı? 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü resmi tatil takviminde yer aldığından, vatandaşlar 15 Temmuz toplu taşıma ücretsiz mi, 15 Temmuz otobüsler, Marmaray, metro bedava mı? Sorularına yanıt arıyor.
15.07.2024Gündem
Ehliyet sınavında neler değişti, direksiyon sınavı süresi kaç dakika oldu?
Ehliyet sınavında neler değişti, direksiyon sınavı süresi kaç dakika oldu?Direksiyon sınavı düzenlemesi Resmî Gazete'de yayımlandı. Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik'le beraber teorik ve uygulamalı sınavlarda birçok değişiklik geliyor. Yeni yönetmeliğe göre sınav yeri sabah yapılan kurayla belli olacak. Peki direksiyon sınavları nasıl olacak, direksiyon sınavında süre kaç dakika?
10.07.2024Gündem
Yeni Kocaeli Valisi İlhami Aktaş kimdir, kaç yaşında, aslen nereli?
Yeni Kocaeli Valisi İlhami Aktaş kimdir, kaç yaşında, aslen nereli?Resmi Gazete 10 Temmuz sayısında atama kararları açıklandı. 5 ilde vali değişti. O iller arasında Kocaeli de var. Daha önce Çanakkale'de görev alan yeni Kocaeli Valisi İlhami Aktaş'ın hayatı ve özgeçmişi gündemdeki yerini aldı. Peki; İlhami Aktaş kimdir, kaç yaşında, nereli?
10.07.2024Gündem
Murat Zorluoğlu kimdir? Yeni Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu kaç yaşında, nereli
Murat Zorluoğlu kimdir? Yeni Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu kaç yaşında, nereliCumhurbaşkanı Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararına göre Diyarbakır, Malatya ve Elazığ dahil olmak üzere 5 ilin valileri değişti. Bunlardan en çok merak edilen isim Diyarbakır Valiliği'ne getirilen Murat Zorluoğlu oldu. Peki Murat Zorluoğlu kimdir, kaç yaşında, nereli?
10.07.2024Gündem
Resmi Gazete'de yayımlandı! 5 ile yeni vali
Resmi Gazete'de yayımlandı! 5 ile yeni valiResmi Gazete'de yayımlanan kararla birlikte birçok ile vali atamaları yapıldı. Buna göre Diyarbakır Valiliğine, Vali-Mülkiye Başmüfettişi Murat Zorluoğlu, Vali-Mülkiye Başmüfettişliğine, Malatya Valisi Ersin Yazıcı, Malatya Valiliğine Seddar Yavuz, Kocaeli Valiliğine İlhami Aktaş, Çanakkale Valiliğine Ömer Toraman, Elazığ Valiliğine Numan Hatipoğlu atandı.
9.07.2024Gündem
Resmi Gazete'de yayımlandı! Ehliyet sınavlarında süre ve bazı kurallar değişti
Resmi Gazete'de yayımlandı! Ehliyet sınavlarında süre ve bazı kurallar değiştiSürücü belgesi sınavlarına başkasının yerine girenler veya girmeye teşebbüs edenler ile kendi yerine başkasını sınava sokan veya buna teşebbüs edenlerin sınavlardan men süresi 2 yıldan 5 yıla çıkarıldı.
9.07.2024Gündem
15 Temmuz otobüsler ücretsiz mi 2024? Metro, metrobüs, Marmaray 15 Temmuz Pazartesi günü bedava mı?
15 Temmuz otobüsler ücretsiz mi 2024? Metro, metrobüs, Marmaray 15 Temmuz Pazartesi günü bedava mı?15 Temmuz Pazartesi günü toplu taşıma ücretsiz mi? 15 Temmuz hain darbe girişiminin üzerinden 8 yıl geçti. FETÖ terör örgütünün darbe girişiminde 251 vatandaş şehit oldu. 15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi Günü 2016'dan bu yana her yıl kutlanıyor. Peki, 15 Temmuz metro, metrobüs, otobüs, vapur, Marmaray bedava mı? 15 Temmuz otobüsler ücretsiz mi?
9.07.2024Gündem
TÜİK Başkanı Erhan Çetinkaya kimdir? TÜİK başkanı kaç yaşında, nereli?
TÜİK Başkanı Erhan Çetinkaya kimdir? TÜİK başkanı kaç yaşında, nereli?Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) yeni başkanı olarak atanan Dr. Erhan Çetinkaya, göreve başlamasıyla birlikte hakkında yapılan araştırmalar devam ediyor. Peki, Dr. Erhan Çetinkaya kimdir, kaç yaşında, nereli?
9.07.2024Ekonomi
İzinsiz drone uçurmaya büyük ceza geliyor! Yeni düzenlemeler Resmi Gazete'de!
İzinsiz drone uçurmaya büyük ceza geliyor! Yeni düzenlemeler Resmi Gazete'de!Ulaştırma alanında düzenlemeleri içeren kanun Resmi Gazete'de yayınlandı. Yeni düzenlemelere göre uçuş izni almadan, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü veya mülki idare amirlerince belirlenen alanlar dışında insansız hava aracı (İHA) uçuran ve genel kolluk kuvvetleri tarafından tespit edilen kişiler hakkında mahallin en büyük mülki idare amiri tarafından 60 bin lira idari para cezası uygulanacak. Bunun yanında yolcular, havalimanlarında teknik cihazlarla yapılan kontrollerin sonuçlandırılamaması durumunda kendisinin ve eşyasının elle aranmasını kabul etmediği takdirde havaalanı ve hava aracına kabul edilmeyecek.
9.07.2024Gündem
15 Temmuz'da toplu taşıma ücretsiz olacak
15 Temmuz'da toplu taşıma ücretsiz olacakResmi Gazete'de yayımlanan karara göre, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde toplu taşıma ücretsiz olacak.
9.07.2024Gündem
Çin menşeli otomobil ithalatında flaş gelişme! Yatırım teşvik belgesiyle muafiyet hakkı
Çin menşeli otomobil ithalatında flaş gelişme! Yatırım teşvik belgesiyle muafiyet hakkıYatırım teşvik belgesi kapsamında gümrük muafiyetinden yararlanarak gerçekleştirilen Çin menşeli otomobil ithalatında, ek mali yükümlülük uygulanmayacak.
5.07.2024Ekonomi
Türkiye kripto paraya ilişkin yasayla birlikte artık güvenli bir limana dönüştü
Türkiye kripto paraya ilişkin yasayla birlikte artık güvenli bir limana dönüştüResmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren kripto varlıklara yönelik düzenlemeleri kapsayan "Sermaye Piyasası Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun"la Türkiye, yatırımcılar için artık güvenli bir liman haline geldi.
4.07.2024Ekonomi
Memur olmak isteyene müjde! Kamuya 36 bin 831 personel alımı yapılacak! İşte 27 kurumun işçi ve memur alımı ilanı...
Memur olmak isteyene müjde! Kamuya 36 bin 831 personel alımı yapılacak! İşte 27 kurumun işçi ve memur alımı ilanı...Memur olmak isteyene büyük fırsat. Merak edilen personel alımı ilanları Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre kamuya 36.831 personel alımı yapılacak. 27 kamu kurumu tarafından yapılacak işçi ve memur alımı için başvuru şartları neler? Hangi pozisyonlarda alım olacak? İşte detaylar...
3.07.2024Ekonomi
SPK, kripto varlıklara ilişkin sürecin detaylarını duyurdu
SPK, kripto varlıklara ilişkin sürecin detaylarını duyurduSermaye Piyasası Kurulu, kripto varlıklara yönelik düzenlemeleri kapsayan Sermaye Piyasası Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'un yürürlüğe girmesinin ardından kripto varlıklara ilişkin sürecin detaylarını açıkladı.
2.07.2024Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Resmi Gazete ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki resmi gazete haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.