İslamiyet

İslamiyet

Son dakika islamiyet haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan islamiyet ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını islamiyet haber sayfamızda bulabilirsiniz.

İslamiyet

haberleri sayfasında son dakika yaşanan islamiyet gelişmeleri de dahil olmak üzere 803 islamiyet haberi bulunmuştur. Tüm islamiyet haberleri aşağıda listelenmiştir.
İhsan Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek? İhsan Etmek Ne Demek?
İhsan Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek? İhsan Etmek Ne Demek? Günlük dil içerisinde yer alan sözcükleri duydukça insanların merakı artar. Bu kelimeler içerisinde ihsan sözcüğünü duymakta mümkündür. Genellikle isim olarak bilinen bu sözcük sahip olduğu anlamla da dikkat çeker. Ayrıca bu sözcüğün tek bir anlamı olmadığını bilmekte önemlidir. Çünkü sözcüğün birden çok anlamını görmek mümkündür. İhsan sözcüğü için iyilik etme ve bağışlama anlamları sıkça ifade edilir. 
22.04.2024 Gündem
Fıkıh Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek? Fıkıh İlmi Konuları Nelerdir?
Fıkıh Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek? Fıkıh İlmi Konuları Nelerdir? Hem dini açıdan hem de günlük yaşam içerisindeki anlamı ile fıkıh kelimesi kullanılır. Bu bağlamda bir şeyi gerektirdiği şekilde, iyice anlamak, öğrenmek ve bilmek fıkıh olarak ifade edilmektedir. Bu karşılık kelime anlamı ile birlikte günlük hayatta kullanılan cevap olarak ön plana çıkar. Aynı zamanda İslam hukukunda yer alan din ve toplum kurallarının bütünü olarak da ifade edilmektedir. Taşımış olduğu bu anlamları eşliğinde günlük hayatta tek başına ya da cümle içerisinde amaca uygun kullanılır. Diğer yandan eski bir öğrenme biçimi olarak da ifade edilen fıkıh, günümüzde hala kullanılan ve geçerli olan sözcükler içerisinde yer almaktadır.
22.04.2024 Gündem
Adana'nın mitolojik hikayeleri birçok yaşatılmaya devam ediyor
Adana'nın mitolojik hikayeleri birçok yaşatılmaya devam ediyor Adana, sahip olduğu coğrafi konum ve kültürel yapısıyla birçok halka ev sahipliği yapan bir şehir olarak karşımıza çıkıyor. Oldukça zengin bir kültürel altyapıya sahip olan Adana'da birçok efsane ve mitolojik hikaye geçmişten günümüze aktarılmaya devam ediliyor.
24.03.2024 Adana
Hollywood yıldızı Will Smith: Kuran-ı Kerim'de o söze bayıldım! Çok net...
Hollywood yıldızı Will Smith: Kuran-ı Kerim'de o söze bayıldım! Çok net... ABD'li yıldız oyuncu Will Smith, İslamiyet ile ilgili yaptığı açıklamayla gündem oldu. 55 yaşındaki Hollywood yıldızı, Ramazan'da Kuran-ı Kerim'i baştan sonra okuduğunu açıkladı.
20.03.2024 Magazin
Tarihi Olayın Özellikleri Nelerdir? Tarihi Bir Olay Tekrarlanabilir Mi?
Tarihi Olayın Özellikleri Nelerdir? Tarihi Bir Olay Tekrarlanabilir Mi? Tarihi olayın geçmişte gerçekleşmiş olması ve başlangıcı ile bitişinin bilinmesi gerekir. Tarihi olayın yeri ve zamanı bellidir ve geçmiş dönemden yaşanmıştır. 
15.02.2024 Yaşam
Evlilik İle İlgili Hadisler! Peygamberimizin Evlilik İle İlgili Hadisi Şerifleri...
Evlilik İle İlgili Hadisler! Peygamberimizin Evlilik İle İlgili Hadisi Şerifleri... İslamiyet evlilik kurumunun kutsallığı ile ilgili Allah'ın sözleri olarak bilenen kutsal kitap Kuran-ı Kerimde yer alan ayetlerde belirtilmiştir. İnsan ilişkilerini düzenlemek ve hayırlı kadın erkek ilişkilerin ne şekilde olması gerektiğine Hz Peygamberimiz de hadisleriyle vurgu yapmıştır. Buna göre hem ayet hem de hadisler doğrultusunda evliliğin önemine vurgu yapılmış evlilik kurumunun nasıl işleyeceği ve özellikleri belirtilmiştir.
8.02.2024 Dini Bilgiler
Anne İle İlgili Hadisler! Peygamberimizin Anne İle İlgili Hadisi Şerifleri...
Anne İle İlgili Hadisler! Peygamberimizin Anne İle İlgili Hadisi Şerifleri... Anneler çok önemlilerdir ve İslam dininde de önemlerini anlatan birçok hadisi şerif vardır. Cennet, annelerin ayakları altındadır ve onlara iyi davranmak oldukça önemlidir.
7.02.2024 Dini Bilgiler
Ölüm İle İlgili Hadisler! Peygamberimizin Ölüm İle İlgili Hadisi Şerifleri...
Ölüm İle İlgili Hadisler! Peygamberimizin Ölüm İle İlgili Hadisi Şerifleri... Ölüm, İslam dinine göre her canlının tadacağı zorunlu bir durumdur. İslamiyet'e göre ölüm bir son değil sonsuzluğun bir başlangıcıdır.
6.02.2024 Dini Bilgiler
Türk Destanları Nelerdir? Türk Destanlarının İsimleri Ve Özellikleri Nelerdir?
Türk Destanları Nelerdir? Türk Destanlarının İsimleri Ve Özellikleri Nelerdir? Savaş, göç, kıtlık ve felaket gibi toplumsal hayatı derinden etkileyen olayların anlatıldığı nesir türündeki eserlere destan denir. Bazı destanlarda şiirlere de yer verilir. Epope ve dasitan adıyla da bilinen destanlar doğal ve yapay olarak ikiye ayrılır. Doğal destanlarda gerçekten yaşanan olaylar anlatılır. Yapay destanlar ise masal, öykü ve roman gibi kurgusaldır. 
4.02.2024 Gündem
Anne İle İlgili Hadisler! Peygamberimizin Anne İle İlgili Hadisi Şerifleri...
Anne İle İlgili Hadisler! Peygamberimizin Anne İle İlgili Hadisi Şerifleri... Anneler çok önemlilerdir ve İslam dininde de önemlerini anlatan birçok hadisi şerif vardır. Cennet, annelerin ayakları altındadır ve onlara iyi davranmak oldukça önemlidir.
1.02.2024 Dini Bilgiler
Oguş Ne Demek, Özellikleri Nelerdir? Tarihte Ve Türklerde Oguş Hangi Anlamlarda Kullanılır?
Oguş Ne Demek, Özellikleri Nelerdir? Tarihte Ve Türklerde Oguş Hangi Anlamlarda Kullanılır? İslamiyet öncesi Türk Devletlerinde birçok farklı kelime bulunmaktadır. Bu kelimeler özellikle simgeledikleri yapı doğrultusunda önemli bir yere sahiptir. Özellikle söz konusu aile ve boy olduğu zaman daha da önemli hale geliyor. Bu kelimelerden biri olan oguş sözcüğü ise oymak şeklinde ifade edilmektedir. Bu doğrultuda farklı Türk devletlerinde sınıflandırma yapılır. Örneğin urug finali anlamına gelir, boy kabile, budun millet ve il ise devlet şeklinde sınıflandırılır. Bundan sonra ise gelen oguş kelimesi oymak şeklinde öne çıkar.
1.02.2024 Gündem
Meddah Nedir, Kime Denir? Meddah Oyunu Özellikleri Nelerdir?
Meddah Nedir, Kime Denir? Meddah Oyunu Özellikleri Nelerdir? Meddah, tek başına oynanan tiyatro demektir. Meddahlar hikaye anlatıcısıdır ve tek başlarına halka hikaye anlatırlar. 
31.01.2024 Gündem
Hâtemü'n Nebiyyîn Nedir, Türkçesi Ne Demek? Hâtemü'n Nebiyyîn Ne Anlama Gelir?
Hâtemü'n Nebiyyîn Nedir, Türkçesi Ne Demek? Hâtemü'n Nebiyyîn Ne Anlama Gelir? Hâtemü'n Nebiyyîn kavramı, Adem peygamberden itibaren gelen tüm peygamberlerin sonuncusu olan Hz. Muhammed (Sav) 'in, artık gelen son peygamber olduğunu vurgulayan Arapça bir kavramdır. 
29.01.2024 Gündem
Doğal Destan Ne Demek? Dünyada Doğal Destan Örnekleri Ve Özellikleri Nelerdir?
Doğal Destan Ne Demek? Dünyada Doğal Destan Örnekleri Ve Özellikleri Nelerdir? Destanlar, doğal destan ve yapay destan olmak üzere iki farklı şekilde incelenebilmektedir. Doğal destanlar, yazarı belli olmayan yani anonim eserler olarak ifade edilebilmektedir. Aynı zamanda doğal destanların ilkel dönemlerde yazılmış olan destanlar olarak da ifade edilmesinin mümkün olduğu söylenebilmektedir. Doğal destanların çoğunun İslamiyet öncesi dönemde ortaya çıkan eserler olduğu bilinmektedir. 
27.01.2024 Gündem
Dede Korkut Hikayeleri Nelerdir? Dede Korkut Hikayelerinin Özellikleri Nelerdir?
Dede Korkut Hikayeleri Nelerdir? Dede Korkut Hikayelerinin Özellikleri Nelerdir? Sözlü Türk edebiyatının ilk ve en önemli eserlerinden biri olan Dede Korkut Hikayeleri, on iki hikayeden oluşmaktadır. Hikayeler, mistik bir kişiliğe sahip olan yarı efsanevi bir bilge tarafından anlatılır. Bu bilgenin adı Dede Korkut olduğu için, hikayeler kitaplaştırılırken hikayelere onun adı verilmiştir.
24.01.2024 Eğitim
Ba's Nedir? İslam'da Ba's Ne Anlama Gelir?
Ba's Nedir? İslam'da Ba's Ne Anlama Gelir? Türkçe diline Arapçadan geçiş yapan Ba's kelimesi çok fazla anlama gelmektedir. Aynı zamanda ilk anlamı da diriltmek ya da uyandırmaktır. Bunun yanında Ba's peygamber olarak göndermek ve de uyarmak anlamına da gelmektedir. İslam dininde çok önemli bir yere sahip olan Ba's ahiret inanç merkezinde yer almaktadır.
22.01.2024 Eğitim
İstanbul'da Gazze ve şehitler için büyük yürüyüş!
İstanbul'da Gazze ve şehitler için büyük yürüyüş! Milli İrade Platformu'nun 308 üye kuruluşu, vatandaşlar, sivil toplum kuruluşları, yeni yılın ilk gününde 'Şehitlerimize Rahmet, Filistin'e Destek, İsrail'e Lanet' yürüyüşü için Galata Köprüsü'nde buluştu. Binlerce kişi sabah namazının ardından köprüye akın etti. Programda konuşan İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan, "Biz Türkiye'nin terörle mücadelesinde verdiği şehitlerin de, Filistin'de düşen şehitlerin de, öldürülen çocukların da katillerinin aynı odaklar olduğunu biliyoruz. Bizler Amerika'nın arkasında durduğu Siyonist düzene karşı birliğimizi sağlayacağımıza söz veriyoruz. Boykota devam edeceğimize söz veriyoruz. Bu iş ateşkesle bitmeyecek" dedi.
1.01.2024 Gündem
Atatürk'ün hayali 100 yaşında! "‘En sağlam, en tutarlı önder odur’"
Atatürk'ün hayali 100 yaşında! "‘En sağlam, en tutarlı önder odur’" Prof. Dr. İlber Ortaylı, 'Bugün etrafımızdaki coğrafyalar kaynıyor. Bunlar içinde Türkiye en iyi durumdaysa ve barışını kısmen de olsa sağlayabiliyorsa bu büyük bir başarıdır' dedi. Ortaylı Atatürk’ün Cumhuriyet fikriyle ne zaman tanıştığını anlattı.
29.10.2023 Gündem
Suudi Arabistan Bayrağı Anlamı Nedir? Suudi Arabistan Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor?
Suudi Arabistan Bayrağı Anlamı Nedir? Suudi Arabistan Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor? Suudi Arabistan Asya kıtasında bulunan bir ülkedir. Suudi Arabistan Birleşik Arap Emirlikleri, Irak, Ürdün, Yemen ve Umman ile komşudur. 
15.09.2023 Eğitim
Hudeybiye Antlaşması Özeti Ve Önemi... Hudeybiye Antlaşması Tarihi Ve Maddeleri...
Hudeybiye Antlaşması Özeti Ve Önemi... Hudeybiye Antlaşması Tarihi Ve Maddeleri... Hudeybiye antlaşması aynı zamanda Hudeybiye barışı olarak da bilinmektedir. Bu antlaşma 628 yılında Mart ayında Medineli Müslümanlar ile Mekkeli putperestler arasında yapılan bir barış antlaşmasıdır. Yapılan bu antlaşma ile beraber Mekkeliler İslam devletini hukuken tanımıştır. O yüzden Müslümanların bir zaferi olması ile beraber, dönem açısından tarihin en önemli antlaşmaları içerisinde gelir.
8.09.2023 Eğitim
Cezayir Bayrağı Anlamı Nedir? Cezayir Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor?
Cezayir Bayrağı Anlamı Nedir? Cezayir Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor? Cezayir, Afrika'nın kuzey bölümünde yer alan bir ülkedir. Ülkenin sınır komşuları arasında Mali, Fas, Nijer, Libya ve Tunus yer almaktadır.
4.09.2023 Eğitim
15 Temmuz sela ne zaman okunacak 2023, 15 Temmuz gecesi sela kaçta okunacak? Bu akşam sela okunacak mı?
15 Temmuz sela ne zaman okunacak 2023, 15 Temmuz gecesi sela kaçta okunacak? Bu akşam sela okunacak mı? 15 Temmuz sela saat kaçta okunuyor, 15 Temmuz gece sela ne zaman okunacak? 15 Temmuz sela saati için araştırmalar hızlandı. Bugün sela okunacak mı? sorusunun yanıtı da araştırılan konulardan biri oldu. Diyanet İşleri Başkanlığının 15 Temmuz etkinlikleri çerçevesinde Türkiye genelindeki tüm cami ve Kur'an kurslarında hatm-i şerifler okunarak, duaları 15 Temmuz'da icra edilecek.
15.07.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na tepki: Bir daha hiçbir güç CHP'yi o sandığın dibinden çıkaramayacaktır
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na tepki: Bir daha hiçbir güç CHP'yi o sandığın dibinden çıkaramayacaktır Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atatürk Kültür Merkezi'nde "40 Yıl, 40 Eser" etkinliği kapsamında Bir Şiir Bir Hayat / Sakarya Türküsü Dijital Sergisi’nin açılışında açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Necip Fazıl Cumhuriyet tarihimizin en sancılı dönemlerine şahitlik etti. Fertlerin yaşadığı bütün ıstırapları bizzat görmüştür. Kültürel hegemonyaya teslim olmak yerine kalemi ve kelamıyla direnmeyi seçti." ifadelerini kullandı. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na da yüklenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kimse bu milletin evlatlarını aşağılama cesaretini gösteremeyecek. Aman yarabbi ne diyor. 'Kırsal kesimden aldığı oylarla Cumhurbaşkanlığı kazandı.' Partinizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal "Köylü Milletin efendisidir" demedi mi? 14 Mayıs'ta milletimiz başında CHP zihniyetini istemediğini çok net biçimde ortaya koymuştur. 28 Mayıs'ta da yarım kalan işi tamamlayarak CHP ideolojisi sandığa gömmüştür. Bir daha hiçbir güç CHP'yi o sandığın dibinden çıkaramayacaktır. Ne CHP genel başkanının koltuğunu korumak için attığı iftiralar bunu değiştirebilir ne seçim yenilgisini perdelemek için söylediği yalanlar bunu perdeleyebilir." dedi.
11.06.2023 Gündem
Çevirgel duası nasıl okunur? Çevirgel duasının Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri... Ramazan ayında Çevirgel duası yararları ve faziletleri...
Çevirgel duası nasıl okunur? Çevirgel duasının Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri... Ramazan ayında Çevirgel duası yararları ve faziletleri... Çevirgel duası sıklıkla başvurulan dualardan biridir. Duanın amacı terk eden kadın ya da erkeği geriye döndürmektir. Özellikle Ramazan ayında bu duayı okuyanların duasının karşılık bulma ve ettiği duanın yerine gelme olasılığı daha yüksektir. Çevirgel Duası nedir? Çevirgel duası nasıl yapılır? Çevirgel duası okunuşu?
11.05.2023 Ramazan
Çorapla uyumak günah mı Diyanet? Çorapla uyumak zararlı mı?
Çorapla uyumak günah mı Diyanet? Çorapla uyumak zararlı mı? Çorapla uyumak günah mı sorusunun yanıtı merak ediliyor. İslam dininin temizliğe verdiği önem mühimdir. Birçok kişi de bu hükmü özellikle kış aylarında yatılan çorapla birlikte uygulamaya çalışır. Gün içinde giyilen çorapla yatmak günah mı ya da zararlı mı sorusu da bu doğtultuda aranır. İslam dini hayatı kolaylaştırır. Bu yüzden her duruma yönelik bir çözüm sunar.
9.05.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

İslamiyet ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki islamiyet haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.