Gazete Vatan Logo

Hz. Ebubekir kimdir? Hz Ebubekir'in hayatı ve sözleri

Hz. Ebubekir 573 yılında Mekke'de doğmuştur. Hz. Muhammed'e (S.A.V) ilk iman edenler arasında bulunmuş ve sahabesi olmuştur. Peki, Hz. Ebubekir kimdir? Hz Ebû Bekir nasıl vefat etti? Hz Ebû Bekir'in halifeliği döneminde gerçekleşen olaylar nelerdir?İşte Hz Ebubekir'in hayatı ve sözleri…

Hz. Ebubekir kimdir? Hz Ebubekir'in hayatı ve sözleri

Ebû Bekir’in çocukluğu, gençliği ve müslüman olmadan önceki hayatı hakkında kaynaklarda fazla bilgi bulunmamaktadır.

HZ. EBUBEKİR KİMDİR?

Hz. Ebubekir 573 senesinde Mekke'de dünyaya gelmiştir. Asıl adı Ebu Bekir Abdullah Bin Ebi Kuhafe olan Hz. Ebubekir aynı zamanda peygamber efendimizin sahabesidir. Hz. Ebubekir de Hz. Muhammed (S.A.V) gibi hayatı boyunca putlara tapmamış ve her zaman güzel ahlaklı biri olmuştur. Hz. Muhammed (S.A.V) peygamber olduktan sonra ona ilk iman edenler arasında Hz. Ebubekir de vardır.

Peygamberimizin en sevgili dostu olan Hz. Ebubekir 634 yılında vefat etmiştir ve kabri de Mescid-i Nebevi Medine'de yer alır. Yaşamı boyunca her zaman peygamber efendimizin yanında olan Hz. Ebubekir onu her zaman korumuş ve İslamiyet'i yaymasına yardım etmiştir. Oldukça cömert ve güzel ahlaklı biridir.

HZ. EBUBEKİR'İN HAYATI VE SÖZLERİ

Hz. Ebubekir peygamber efendimize ilk iman eden ve ilk inanan Müslümanlar arasındadır. En iyi dostları arasında bulunan Hz. Ebubekir yaşamı boyunca onun yanında olmuş ve İslam davasında da her zaman kendisine yardım etmiştir. Güzel ahlaklı bir Müslüman olan Hz. Ebubekir her zaman güzel ameller işlemiştir. Konuşma kabiliyeti yüksek olduğu için peygamber efendimiz sahabesine sohbetlerinde her zaman yer verirdi. Ayetlerde de bildirildiği gibi peygamber efendimizi en iyi anlayan kişiler arasında Hz. Ebubekir vardır.

Haberin Devamı

Yaşamı boyunca peygamber efendimiz Hz. Ebubekir'i hiçbir zaman yanından ayırmamıştır. Hz. Muhammed'in (S.A.V) bildirmiş olduğu üzere cennete ilk girecek olan kişi de Hz. Ebubekir'dir. Hz. Ebubekir'in sözleri arasında 'huzur bulmak isteyenler ezanı dinlesinler ve namazla yaşasınlar' sözü vardır. Ayrıca Hz. Ebubekir 'doğruluk emanetse yalancılık da hıyanettir' demiştir.

HZ. EBUBEKİR'İN HALİFELİK DÖNEMİ

Peygamber efendimiz vefat ettikten sonra halife olarak Hz. Ebubekir seçilmiştir. Emanetine sahip çıkmak için birçok iş yapmış ve İslam topraklarını da genişletmiştir. Hz. Ebubekir döneminde Kafkasya, Horasan ve Trablusgarp İslam devletinin topraklarına dahil edilmiştir. İslam devletinin hukuki ve siyasi temelleri de Hz. Ebubekir döneminde atılmıştır. Hz. Ebubekir'in halifelik dönemi toplam 2 yıl sürmüştür. Döneminde yalancı peygamberler ortaya çıkmış ve onları ordusu sayesinde bastırmayı başarmıştır. Ayrıca Kur'an-ı Kerim kaybolmasın diye Hz. Ebubekir döneminde kitap haline getirilmiştir.

Haberin Devamı

HZ. EBUBEKİR NASIL VE NE ZAMAN ÖLMÜŞTÜR?

Hz. Ebubekir, Hz. Muhammed'in (S.A.V) ölümünden sonra halife olmuş ve İslamiyet ile ilgili birçok ilerleme göstermiştir. Hz. Ebubekir ilk iman edenlerden olduğundan yaşamı boyunca İslamiyet'in yayılması için çalışmış ve hep Hz. Muhammed'in (S.A.V) yanında yer almıştır. İslam ordusu ile Doğu Romalıların Yarmuk'ta yaptığı savaş devam ederken hayatını kaybetmiştir. Bu savaş Yermük savaşı olarak bilinir ve Halid bin Velid komutasında gerçekleştirilmiştir. Hz. Ebubekir 634 yılında hayata gözlerini yummuştur. Hz. Ebubekir vefat ettiğinde 61 yaşında olarak bilinir.