Gazete Vatan Logo

Hz. Musa'nın mezarı nerede? Hz. Musa'nın kabri hangi ülkede yer alıyor?

Hristiyanlık, İslamiyet ve Baha'ilik gibi dinlerde oldukça önemli bir yere sahip olan Hz. Musa; yahudi dini bakımından oldukça önemli bir yere sahiptir. Yahudi dini için en büyük peygamber olarak bilinir. Hz. Musa, Hz. Yakup'un on iki oğlu içerisinde yer almakta ve Levi'nin soyundan gelmektedir. Hz. Musa'nın kardeşinin adı Harun olup, annesinin adı da İmran'dır. Rivayetlere göre Hz. Musa Allah ile konuşmaktadır. Bu yüzden de "Kelimullah" sıfatı ile anılmaktadır. Dört kutsal kitap arasında yer alan Tevrat, Hz. Musa'ya indirilmiştir. Hz. Musa'nın mezarının nerede olduğuna dair pek çok araştırma yapılıyor. Peki, Hz. Musa'nın mezarı nerede? Hz. Musa'nın kabri hangi ülkede yer alıyor? İşte merak edilen bilgiler…

Hz. Musa'nın mezarı nerede? Hz. Musa'nın kabri hangi ülkede yer alıyor?

Hz. Musa'ya, kutsal dört kitap içerisinde yer alan Tevrat indirilmiştir. Bununla beraber Mısır'da yer alan halkın İsrailoğulları’na türlü eziyetler yapması ile Mısır'a gönderilmiştir. Hz. Musa'nın yaşamı ve firavunlarla olan mücadelesi Kuran-ı Kerim bünyesinde oldukça geniş bir şekilde anlatılır. 

HZ. MUSA'NIN MEZARI NEREDE?

Hz. Musa'nın kabrinin tam anlamıyla nerede olduğu konusunda net bir bilgi bulunmamak ile beraber İslam'ın tarihi kaynakları içerisinde; Kudüs ile Eriha arasında bir bölgede bulunduğu ve yer aldığı belirtilir. Hz. Musa'nın kabri olduğuna inanılan yer kısaca Kudüs ile Eriha arasında bulunuyor. 

Kudüs; her köşesinde peygamberlerin izini barındırır. Bununla beraber Kudüs, kutsal topraklara sahip olduğu için her sene dünyanın her yerinden milyonlarca yabancı turiste ev sahipliği yapıyor. Ayrıca, Eyyübi hükümdarı olarak bilinen Selahaddin Eyyübi'nin 1187 yılında Kudüs'ü feth etmesiyle beraber kabrin şu an bulunduğu yeri rüyasında görmesiyle, bu bölgeye külliye ile beraber türbe inşa ettirdiği rivayet edilir. 

Haberin Devamı

HZ. MUSA'NIN KABRİ HANGİ ÜLKEDE YER ALIYOR?

Hz. Musa'nın kabrinin nerede yer aldığı ile ilgili pek çok kişi araştırma yapıyor. Hz. Musa'nın kabrinin nerede olduğu ile ilgili net bir bilgi olmasa bile bazı bilgilerin bulunduğu söylenebilir. Tarihi kaynaklar içerisinde İsrailoğulları’nın, Sina Çölü bünyesinde 40 yıl boyunca dolaştıktan sonra Hz. Musa'nın onları yanına alıp, Lut Gölü'nün güney tarafına getirdiği ve Hz. Musa'nın emri ile Şeria Nehrinin doğusunda yer alan bir bölgeye yerleştikleri söylenir.

Bunun yanı sıra tarihi kaynaklar içerisinde, Hz. Musa'nın Eriha şehriyle beraber Kudüs arasında bulunan bir dağ bölgesinde vefat ettiği rivayet ediliyor. Hz. Musa peygamberin mezarının Doğu Kudüs bölgesinde yer aldığı ve pek çok değişik dinlerden, çok farklı ve çok sayıda insan tarafından ziyaret edildiği biliniyor. Hz. Musa peygamberin kabrinin bulunduğu külliyenin onarım ve bakım işleri ise Filistin vakfı ile yürütülmektedir. Kısaca Hz. Musa peygamberin mezarının nerede olduğu ile ilgili olarak kesin bir bilgi yoktur. Hz. Musa peygamberin mezarının bulunduğu bölge bilinen bilgilere göre yukarıdaki gibi belirtilmiş olup pek çok insan tarafından her sene ziyaret edilir. 

Haberin Devamı