İski

İski

Son dakika iski haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan iski ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını iski haber sayfamızda bulabilirsiniz.

İski

haberleri sayfasında son dakika yaşanan iski gelişmeleri de dahil olmak üzere 653 iski haberi bulunmuştur. Tüm iski haberleri aşağıda listelenmiştir.
Aziz Yeniay saldırı anını ilk kez CNN Türk'te anlattı: Bana 'sizi vuracaklar' dediler
Aziz Yeniay saldırı anını ilk kez CNN Türk'te anlattı: Bana 'sizi vuracaklar' dediler AK Parti Küçükçekmece Adayı Aziz Yeniay seçim çalışmasına silahlı saldırıda yaşananları CNN Türk'te anlattı. Yeniay saldırıdan bir önce yanına gelen biri tarafından 'Lütfen dikkat edin, sizi vuracaklar' diye uyarıldığını açıkladı.
15.02.2024 Gündem
Barajlarda doluluk oranı yüzde 60'a dayandı; Çatlayan topraklar suya kavuştu
Barajlarda doluluk oranı yüzde 60'a dayandı; Çatlayan topraklar suya kavuştu İstanbul'da yağışlı sistemlerin birbiri ardında gelmesiyle barajlardaki doluluk oranlarındaki artış hızla sürüyor. İSKİ verilerine göre bugün ölçülen doluluk oranı yüzde 58.91 olarak ölçüldü. Geçtiğimiz Ekim ayında doluluk oranı yüzde 3.86'ya kadar düşerek adeta kuruyan Büyükçekmece Baraj gölü havzası yağışlardan payını aldı. Baraj gölündeki doluluk oranı yüzde 51.08'e yükselirken çöle dönen alanlar yeniden suyla doldu.
17.01.2024 Gündem
Sancaktepe ve Sultanbeyli'de tedirgin eden koku
Sancaktepe ve Sultanbeyli'de tedirgin eden koku Sancaktepe ve Sultanbeyli'de 3 mahallede oturanlar özellikle dün gece yoğun koku ve genizlerinde yanma nedeniyle şikayette bulundu.
28.12.2023 Gündem
İstanbul'un barajlarında doluluk oranları arttı
İstanbul'un barajlarında doluluk oranları arttı İstanbul'da etkili olan yağışların ardından barajlardaki doluluk oranları arttı. İSKİ verilerine göre İstanbul'un barajlarındaki toplam doluluk oranı 4 Aralık'ta yüzde 34,02 iken 17 Aralık'ta yüzde 47,45 oldu. Alibeyköy Barajı yüzde 59,17, Büyükçekmece Barajı yüzde 35,82, Sazlıdere Barajı yüzde 28,37, Istrancalar Barajı yüzde 100, Kazandere Barajı yüzde 37,79 ve Pabuçdere Barajı ise yüzde 24,52 olarak ölçüldü.
17.12.2023 Gündem
İstanbul’da suya yüzde 15 zam yapıldı!
İstanbul’da suya yüzde 15 zam yapıldı! İBB Meclisi'nde, Kasım ayı İSKİ Genel Kurulu'nda, İSKİ'nin yüzde 48'lik zam teklifi revize edilerek yüzde 15 olarak kabul edildi.
22.11.2023 Gündem
İstanbul'da su fiyatlarına yüzde 48 zam talebi
İstanbul'da su fiyatlarına yüzde 48 zam talebi İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi'nin su fiyatlarına yönelik yüzde 48 zam talebi, yarın yapılacak olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kasım Ayı 4'üncü oturumunda oylamaya sunulacak.
21.11.2023 Ekonomi
Son 20 yılın en düşük seviyesi: Barajlar alarm veriyor
Son 20 yılın en düşük seviyesi: Barajlar alarm veriyor İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) verilerine göre, 20 Ekim’de yüzde 21.12 olan barajlardaki doluluk oranı, yüzde 18’e kadar geriledi.
3.11.2023 Yaşam
Suya zam mı geldi, İSKİ suya zam yaptı mı? İstanbul’da suya ne kadar zam geldi?
Suya zam mı geldi, İSKİ suya zam yaptı mı? İstanbul’da suya ne kadar zam geldi? Suya zam mı geldi, İSKİ suya zam yaptı mı? İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi’nin İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) Olağan Kurulu bugün İBB’nin Saraçhane’deki başkanlık binasında yapıldı. Toplantıda İstanbul'da su fiyatlarına yüzde 25 oranında zam kararı alındı.
13.09.2023 Ekonomi
Küçükçekmece'de İmamoğlu'na İSKİ tepkisi
Küçükçekmece'de İmamoğlu'na İSKİ tepkisi  İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu selin etkilediği Küçükçekmece'de incelemelerde bulundu. Kırlangıç Sokak sakini bir kadın, İSKİ'nin gelmediğini belirterek İmamoğlu'na şikayette bulundu.
6.09.2023 Gündem
Prof. Dr. Orhan Şen: İstanbul'da su kesintisine gidilebilir
Prof. Dr. Orhan Şen: İstanbul'da su kesintisine gidilebilir İstanbul'da İSKİ bahçe ve peyzaj sulama aboneliklerini durdurdu. Çünkü barajlarda su çekilmeye devam ediyor. Peki, susuzluk kapıda mı? Barajlarda son durum ne? İşte detaylar...
2.09.2023 Yaşam
Prof. Dr. Orhan Şen duyurdu: Barajlardaki doluluk son 10 yılın en düşük seviyesinde
Prof. Dr. Orhan Şen duyurdu: Barajlardaki doluluk son 10 yılın en düşük seviyesinde Tüm yurtta etkili olan rekor sıcaklıklar kuraklık tehlikesini de beraberinde getirdi. İstanbul'daki barajlarda doluluk oranı yüzde 30'un altına düştü. Prof. Dr. Orhan Şen, içme suyu barajlarında doluluk oranının son 10 yılın en düşük seviyesine geldiğini açıkladı.
30.08.2023 Gündem
Nevşehir'de korkunç kaza! Otomobil ile cip çarpıştı: 4 ölü, 2 yaralı
Nevşehir'de korkunç kaza! Otomobil ile cip çarpıştı: 4 ölü, 2 yaralı Nevşehir'de otomobil ile cipin çarpıştığı kazada 4 kişi yaşamını yitirdi, 2 kişi ağır yaralandı.
28.08.2023 Gündem
İstanbul'daki barajlarda tehlike çanları! İSKİ'den aboneliklere geçici durdurma
İstanbul'daki barajlarda tehlike çanları! İSKİ'den aboneliklere geçici durdurma İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ), su tüketimi tasarruf tedbirleri kapsamında yeni bir uygulamaya geçti. İSKİ su tasarrufu tedbirleri kapsamında, İstanbul'daki bahçe ve peyzaj sulama aboneliklerini geçici olarak durdurma kararı aldı.
28.08.2023 Gündem
Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür: İstanbul'da 7'si çok tehlikeli
Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür: İstanbul'da 7'si çok tehlikeli Jeolog ve deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, “Depremde İstanbul’da 14 barajın, 7'si çok tehlikeli. Yani bu depremi çıkartır veya çıkartmaz. Ayrıca İstanbul'da en az 100 milyon ton atık çıkar. Bunları şimdiden, uluslararası yöntemlere göre nasıl bertaraf edeceğiz? Nasıl bunları ortadan kaldıracağız? Nasıl geri dönüşüme tabii tutacağınızın planlanması lazım.” dedi.
17.08.2023 Gündem
Büyükşehirlerin suyu kritik seviyelere geldi! 'Kanun çıkmalı'
Büyükşehirlerin suyu kritik seviyelere geldi! 'Kanun çıkmalı' Dünyanın olduğu kadar Türkiye’nin de en önemli sorunu su sıkıntısı ve kuraklık. İstanbul ve diğer kentleri besleyen barajlardaki su seviyeleri endişe verici boyutta. İstanbul’un 68, Ankara’nın 225, İzmir’in ise 400 günlük suyu kaldı. Uzmanlar önlem çağrısı yaptı.
14.08.2023 Yaşam
İstanbul’da tasarruf dönemi başlıyor! İSKİ ücretsiz dağıtacak
İstanbul’da tasarruf dönemi başlıyor! İSKİ ücretsiz dağıtacak İSKİ, kentte yaşanan kuraklığa karşı tüketimi yüksek abonelerden başlayarak musluklara su aparatı takılacağını duyurdu.
5.08.2023 Gündem
İstanbul'da su kullanımda tüm zamanların rekoru kırıldı
İstanbul'da su kullanımda tüm zamanların rekoru kırıldı İSKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa, İstanbul'da dün tüm zamanların en yüksek su tüketiminin yapıldığını açıkladı.
15.07.2023 Yaşam
Haşere yuvasına dönen dere mahalleliyi isyan ettirdi
Haşere yuvasına dönen dere mahalleliyi isyan ettirdi İBB tarafından çevre düzenlemesi yarım bırakılan dere mahalleyi isyan ettirdi. Binaların arasından akan dere atık sularında birleşmesiyle birlikte kötü kokuya neden oluyor. Çevresinde oluşan yabani otlar ve dere içerisine atılan çöpler nedeniyle haşere yuvasına dönen dere mahalle sakinlerini isyan ettirdi. Mahalle sakinleri yetkililerden yardım istedi.
10.07.2023 Gündem
İstanbul'un suyunu sağlayan baraj kurudu! 10 tesisin toplam doluluk oranı açıklandı
İstanbul'un suyunu sağlayan baraj kurudu! 10 tesisin toplam doluluk oranı açıklandı Trakya'da İstanbul'un suyunu karşılayan 3 barajdaki doluluk oranı kuraklık nedeniyle büyük ölçüde düştü. Kuruyan Kazandere Barajı'nın yüzeyi otlarla kaplanıp, yeşil renge büründü. Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Çorlu Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Lokman Hakan Tecer, barajdaki su seviyelerinin düşmesinin temel sebebinin ne olduğunun artık bilindiğini belirterek, "İklim değişikliği, küresel ısınma, yağışların azalması, mevsimlerin kayması, bunlar hep bu bölgeyi etkileyen global ölçekte de kendini hissettiren iklim değişikliğinin sonuçları oluyor. Bu iklim değişikliği ile yaşamaya ve adaptasyon geliştirmeye mecburuz" dedi.
2.07.2023 Gündem
Silivri'de kanalizasyon suyu denize aktı! İSKİ'den açıklama
Silivri'de kanalizasyon suyu denize aktı! İSKİ'den açıklama Silivri'de tıkandığı öne sürülen kanalizasyonun suyu denize akıyor. Denizde koku şikayeti artınca Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na bağlı ekipler sudan numune alarak inceleme başlattı. İSKİ'den yapılan yazılı açıklamada ise, "Sahilde bulunan atıksu bacalarımızın üzerinin kumla örtülmesiyle hatlar dolmuş; sonuçta meydana gelen bu durum an itibarıyla ekipler tarafından düzeltilmektedir" denildi.
28.06.2023 Yaşam
Beyoğlu'nda su borusu patladı
Beyoğlu'nda su borusu patladı Beyoğlu'nda İSKİ'ye ait su borusu patladı. Yaklaşık 5 saat akan su nedeniyle yol su içinde kaldı.
20.06.2023 Gündem
Sular ne zaman gelecek? İstanbul su kesintisi 19 Haziran 2023: Esenyurt, Başakşehir, Arnavutköy’de sular saat kaça kadar kesik olacak?
Sular ne zaman gelecek? İstanbul su kesintisi 19 Haziran 2023: Esenyurt, Başakşehir, Arnavutköy’de sular saat kaça kadar kesik olacak? İSKİ tarafından yayımlanan arıza-kesinti listesine göre 19 Haziran İstanbul'un 6 ilçesinde su kesintisi yaşanacak. Esenyurt, Başakşehir, Arnavutköy, Çatalca, Avcılar, Büyükçekmece’de suların ne zaman, saat kaçta geleceği merak ediliyor. Peki, Esenyurt, Başakşehir, Arnavutköy’de sular ne zaman gelecek, İstanbul’da sular saat kaçta gelecek? 19 Haziran 2023 İSKİ su kesintisi…
19.06.2023 Gündem
İstanbul'un 6 ilçesinde 24 saatlik su kesintisi
İstanbul'un 6 ilçesinde 24 saatlik su kesintisi İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ), İstanbul'daki 6 ilçeye 24 saat süreyle su verilemeyeceğini duyurdu.
17.06.2023 Yaşam
Su borcu yapılandırma 2023 nasıl yapılır, son gün ne zaman? İSKİ su borcu yapılandırma başvuru detayları!
Su borcu yapılandırma 2023 nasıl yapılır, son gün ne zaman? İSKİ su borcu yapılandırma başvuru detayları! Su borcu yapılandırma için son gün ne zaman, İSKİ su borcu yapılandırma başvurusu nasıl yapılır? İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ), 31 Aralık 2022 tarihinden önceki su ve atık su borçlarının yapılandırılabileceğini duyurdu. Su borcu yapılandırması duyurusunun ardından başvuruda bulunmak isteyen vatandaşlar, detayları sorgulamaya başlarken, İSKİ su borcu yapılandırma 2023 nasıl ve ne zaman yapılır?
22.05.2023 Ekonomi
Eyüpsultan'da su borusu patladı: 2 tramvay mahsur kaldı
Eyüpsultan'da su borusu patladı: 2 tramvay mahsur kaldı Eyüpsultan'da yapılan çalışma sırasında İSKİ'nin isale hattının patlatılması sonucu yolları su bastı, tramvaylar mahsur kaldı. T5 Cibali- Alibeyköy Cep Otogarı Tramvay Hattındaki seferler ise Cibali-Devlet Hastanesi ve Cep Otogarı - Alibeyköy Merkez istasyonları arasında yapıldı.
28.04.2023 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

İski ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki iski haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.