İstanbul Barajları

İstanbul Barajları

Son dakika İstanbul barajları haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan İstanbul barajları ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını İstanbul barajları haber sayfamızda bulabilirsiniz.

İstanbul Barajları

haberleri sayfasında son dakika yaşanan istanbul barajları gelişmeleri de dahil olmak üzere 168 istanbul barajları haberi bulunmuştur. Tüm istanbul barajları haberleri aşağıda listelenmiştir.
İSKİ'den korkutan baraj raporu! Kavuran sıcaklar sonrası 17 Temmuz İstanbul baraj doluluk oranları
İSKİ'den korkutan baraj raporu! Kavuran sıcaklar sonrası 17 Temmuz İstanbul baraj doluluk oranlarıİstanbul baraj doluluk oranları gündeme geldi. Kavurucu sıcaklar sonrası İSKİ, 10 barajdaki son durumu paylaştı. Anlık baraj durumları da netleşti. İşte 17 Temmuz Çarşamba İSKİ güncel verileri ve İstanbul barajlarında son durum...
17.07.2024Gündem
İstanbul Barajlarında doluluk oranı yüzde 70.05'e ulaştıİstanbul Barajlarında doluluk oranı yüzde 70.05'e ulaştı
İstanbul Barajlarında doluluk oranı yüzde 70.05'e ulaştıİstanbul Barajlarında doluluk oranı yüzde 70.05'e ulaştı İstanbul barajlarındaki doluluk oranı artmaya devam ediyor. İSKİ verilerine göre ortalama baraj doluluk oranı yüzde 70’i geçti.
31.01.2024Gündem
Barajlarda doluluk oranı yüzde 60'a dayandı; Çatlayan topraklar suya kavuştu
Barajlarda doluluk oranı yüzde 60'a dayandı; Çatlayan topraklar suya kavuştuİstanbul'da yağışlı sistemlerin birbiri ardında gelmesiyle barajlardaki doluluk oranlarındaki artış hızla sürüyor. İSKİ verilerine göre bugün ölçülen doluluk oranı yüzde 58.91 olarak ölçüldü. Geçtiğimiz Ekim ayında doluluk oranı yüzde 3.86'ya kadar düşerek adeta kuruyan Büyükçekmece Baraj gölü havzası yağışlardan payını aldı. Baraj gölündeki doluluk oranı yüzde 51.08'e yükselirken çöle dönen alanlar yeniden suyla doldu.
17.01.2024Gündem
Aşırı sıcak ve yağışsız günlerden sonra İstanbul barajları alarm veriyor! Prof. Dr. Orhan: Avrupa yakası çok kötü durumda
Aşırı sıcak ve yağışsız günlerden sonra İstanbul barajları alarm veriyor! Prof. Dr. Orhan: Avrupa yakası çok kötü durumdaRekor sıcaklıkların yaşandığı yaz aylarının yağışsız ve kurak geçmesi İstanbul'daki barajlardaki doluluk oranı yüzde 25'in altına düştü. Bugün itibariyle barajların doluluk oranı yüzde 24.69 olarak ölçüldü. Kuraklıktan en fazla etkilenen barajlardan biride Büyükçekmece barajı oldu. CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen özellikle Avrupa yakasında barajların alarm verdiğini vurgularken sonbahar ve kış aylarında beklenen yağış miktarını açıkladı. Şen ayrıca su tasarrufu konusunda önemli bir çağrıda bulundu.
20.09.2023Gündem
Büyük Marmara depremi kapıda! 7'nin üzerinde deprem bekleniyor, alarm verildi! Bu detay ilk kez ortaya çıktı, ilçeler sıralandı! Büyükçekmece, Alibeyköy ve...
Büyük Marmara depremi kapıda! 7'nin üzerinde deprem bekleniyor, alarm verildi! Bu detay ilk kez ortaya çıktı, ilçeler sıralandı! Büyükçekmece, Alibeyköy ve...Büyük Marmara depremi ile ilgili son dakika açıklaması! Alarm verildi. Uzmanlar yakın bir gelecekte Marmara denizinin içerisinde 7'nin üzerine bir deprem olmasını bekliyor. Depreme karşı hazırlıklar yapılıyor, binalar sağlamlaştırılıyor. Beklenen büyük Marmara depremi nedeniyle İstanbullular oldukça tedirgin. Evlerin riskinin yanı sıra barajlara da özellikle dikkat çekildi. Fay hatları barajların çok yakınında olduğu ya da direk kenarından geçtiği için olası bir deprem durumunda kentte yaşayanlar için oldukça zor bir dönem ortaya çıkabilir. Peki İstanbul barajları büyük depreme hazır mı? Hangi barajlarda zeminde sıvılaşma tehlikesi var? Uzmanlar tek tek açıkladı...
9.07.2022Gündem
İstanbul'un barajlarında deprem alarmı!
İstanbul'un barajlarında deprem alarmı!Marmara’da beklenen deprem nedeniyle kentsel dönüşüme hız verildi. Binalar sağlamlaştırılıyor. Fakat uzmanlar, depremde barajların zarar görmesinin İstanbul için büyük yıkımlar yaratabileceğine dikkat çekiyor. Kaynak: CNN
9.07.2022Vatan TV
Kar yağışı sonrası İstanbul barajlar doluluk oranı ne oldu? İşte İstanbul’da barajlarda son durum!
Kar yağışı sonrası İstanbul barajlar doluluk oranı ne oldu? İşte İstanbul’da barajlarda son durum!İstanbul’da geçtiğimiz hafta Perşembe gününden itibaren etkili olan yoğun kar yağışı sonrasında İstanbul2da barajlardaki son durum merak ediliyor. Barajlarda doluluk oranları arttı. Doluluk oranları yüzde 84,29'a ulaştı. Peki, Kar yağışı sonrası İstanbul barajlar doluluk oranı ne oldu? Barajlar doldu mu? İşte İstanbul’da barajlarda son durum!
14.03.2022Gündem
Aybar kar fırtınası İstanbul'a yaradı! Son bir yılın en yüksek seviyesi...
Aybar kar fırtınası İstanbul'a yaradı! Son bir yılın en yüksek seviyesi...İstanbul’da etkili olan Aybar kar fırtınası sonrası barajlardaki doluluk oranı yükselişe geçti. İstanbul barajları yüzde 84.29 oran ile son bir yılın en yüksek seviyesine ulaştı. Doluluk oranı yüzde 95 seviyelerine ulaşan Elmalı Barajı'nda ise kar yağışıyla kartpostallık görüntüler oluştu. Gün batımıyla birlikte masalsı görüntülerin oluştuğu Elmalı Barajı havadan görüntülendi.
14.03.2022Gündem
İstanbul'u bekleyen tehlike! Hepatit A ve kolera salgını...
İstanbul'u bekleyen tehlike! Hepatit A ve kolera salgını...İstanbul'da barajların doluluk oranı yüzde 30’un altına düşerek 29.43 oldu. Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, "Yeterli kontrol yapılmazsa, yeterli klorlama örneğin biyolojik etkenler yönünden tüm su kaynakları için geçerli, su kaynaklı salgınlar karşımıza çıkabilir. Bunların başında hepatit A, kolera geliyor." ifadelerini kullandı.
4.11.2020Yaşam
Uyarı geldi! İstanbul barajları alarm veriyor
Uyarı geldi! İstanbul barajları alarm veriyorİstanbul'un su ihtiyacının büyük kısmını karşılayan barajlardaki su seviyesi yüzde 65 ile son 10 yılın en düşük ikinci seviyesine geriledi.
5.04.2020Gündem
İstanbul barajları artık kuyu suyu ile dolu
İstanbul barajları artık kuyu suyu ile doluİstanbul’da 2019’un son aylarında beklenen yağmurların yağmaması sonucu barajlardaki doluluk oranının tehlikeli seviyelere kadar çekilmesi nedeniyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından şebeke suyu sağlanması için barajlara kuyu suyu aktarılıyor. Barajlara kuyu suyu basılması beraberinde kuyu suyunun insan sağlığı açısından tehlikeli olduğu sorusunu da akıllara getirdi.
26.12.2019Yaşam
İstanbul barajlarında son durum...
İstanbul barajlarında son durum...İstanbul'da bulunan barajlarda ölçüm yapılması sonucu su miktarının önemli ölçüde düştüğü görüldü. İstanbul'da en yüksek su kaybı ise Papuçdere Barajı'nda yaşandı.
15.10.2019Gündem
İstanbul barajlarındaki son durum...
İstanbul barajlarındaki son durum...İSTANBUL'da kış geçtiğimiz yıllara oranla kurak geçiyor. Kente kar yağışı beklenen seviyede değil. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 2018 Ocak ayında sıcaklığın ortalamaların üzerinde olduğunu açıkladı. İstanbul barajlarında doluluk oranı geçen yıl bu günlerde yüzde 85.75'di. Bugün ise yüzde 75.35 ölçüldü.
8.02.2018Gündem
Sadece yüzde 12 boşluk kaldı
Sadece yüzde 12 boşluk kaldıKasım ayında yüzde 37.6’a inen İstanbul Barajları’nın neredeyse tamamı doldu.
29.09.2021Gündem
İstanbul’un barajları dolu
İstanbul’un barajları doluYaza yüzde 86,6 doluluk oranıyla giren İstanbul barajlarında, hiç yağmur yağmaması halinde bile kentin 251 günlük ihtiyacını karşılayacak su bulunuyor
16.04.2016Yaşam
İstanbul patinaj çekti
İstanbul patinaj çektiÜç gündür yoğun kar yağışıyla boğuşan mega kentte ulaşımda büyük aksamalar yaşandı. İstanbullular gece geç saatlerine kadar yollarda kaldı. Kar yağışı yarından sonra bitiyor
18.02.2015Yaşam
İstanbul barajları doldu taştı!
İstanbul barajları doldu taştı!DSİ Genel Müdürü Özkaldı, İstanbul barajlarında doluluk oranın yüzde 85'i geçtiğini belirterek, "Türkiye'de kuraklık yaşayacağımızı düşünmüyorum" dedi.
2.02.2015Yaşam
Ormanlı barajlarda rekor!
Ormanlı barajlarda rekor!İstanbul barajlarında doluluk oranı yüzde 37.76’ya ulaştı. Etrafı ormanlarla çevrili olan ve yaz aylarında kuruyan Papuçdere ve Kazandere barajlarında doluluk yüzde 85’e ulaştı...
21.11.2014Yaşam
Barajların doluluk oranı açıklandı!
Barajların doluluk oranı açıklandı!İSTANBUL’da yaşanan kuraklığın ardından barajlarda doluluk oranları geçtiğimiz Ağustos ayında 17.23’e kadar inmişti. Son yağışlarla tüm barajlardaki su seviyeleri yükselirken, toplam doluluk oranı da yüzde 37.76’ya ulaştı. Ancak baraj seviyelerindeki yükselişe rağmen, doluluk oranı 2009 yılından bu yana alınan Kasım ayı ortalamalarını geçemedi.
29.09.2021Gündem
İstanbul barajları alarm veriyor!
İstanbul barajları alarm veriyor!İSTANBUL’da baraj doluluk oranları alarm veriyor.
19.07.2014Yaşam
2015 suyun kıyameti olabilir!
2015 suyun kıyameti olabilir!İstanbul barajlarının, psikolojik eşik sayılan yüzde 20 seviyesine inmesiyle İSKİ Sakarya Nehri’nden su çekmeye başladığını bildirdi...
12.07.2014Yaşam
İstanbul’un barajları 10 yılın dibine indi
İstanbul’un barajları 10 yılın dibine indiİstanbul barajlarının doluluk oranı son 10 yılın en düşük seviyesi olan yüzde 27...
29.09.2021Gündem
Bakan açıkladı: Gerekli önlemleri aldık
Bakan açıkladı: Gerekli önlemleri aldıkOrman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye'de kurak bir mevsim yaşandığını, İstanbul'da da alınacak tedbirlerle vatandaşları susuz bırakmayacaklarını söyledi.
29.09.2021Gündem
İstanbul barajları alarm veriyor!
İstanbul barajları alarm veriyor!İstanbul'un barajlarındaki doluluk oranı yüzde 30'un altına düştü. İSKİ verilerine göre; yaz aylarında megakentte susuzluk kapıda.
26.05.2014Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

İstanbul Barajları ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki istanbul barajları haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.