Yargı Paketi

Yargı Paketi

Son dakika yargı paketi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan yargı paketi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını yargı paketi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Yargı Paketi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan yargı paketi gelişmeleri de dahil olmak üzere 939 yargı paketi haberi bulunmuştur. Tüm yargı paketi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Sporda şiddete hapis cezası yolda! Bakan Tunç: Sahaya birileri girmesin diye tedbir alınmalıydı
Sporda şiddete hapis cezası yolda! Bakan Tunç: Sahaya birileri girmesin diye tedbir alınmalıydı Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Tunç, olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçıyla ilgiili olarak "Sahaya inen ve saldıranlarla ilgili görüntüler inceleniyor. Mevzuatımız gerekli cezaları öngörüyor. Buna rağmen 'Acaba para cezalarında, hapis cezalarında yeniden bir düzenleme ihtiyacı var mı, yok mu?' konusunu değerlendirdik" dedi.
19.03.2024 Fenerbahçe
Tazminat hakları genişletiyor! 8. Yargı Paketi Meclis’ten geçti, 1 Haziran'da yürürlüğe girecek
Tazminat hakları genişletiyor! 8. Yargı Paketi Meclis’ten geçti, 1 Haziran'da yürürlüğe girecek 8. Yargı Paketi’yle adaletteki gecikmenin mağdur ettiği vatandaşlar için hak arama yolları genişletildi ve hızlandırıldı. Yeni düzenleme 1 Haziran’da yürürlüğe girecek.
3.03.2024 Gündem
Milyonları İlgilendiriyor: Emekliye 3 bin lira ikramiye Meclis'te kabul edildi
Milyonları İlgilendiriyor: Emekliye 3 bin lira ikramiye Meclis'te kabul edildi TBMM Genel Kurulu'nda, emekli bayram ikramiyesinin 3 bin liraya çıkarılmasına yönelik düzenlemenin de yer aldığı '8'inci Yargı Paketi' kabul edilerek yasalaştı.
2.03.2024 Çalışma Hayatı
Törenle ruhsatlarını aldılar: Avukatlığa ilk adımı attılar
Törenle ruhsatlarını aldılar: Avukatlığa ilk adımı attılar Adana Barosu’nda staj dönemlerini başarıyla tamamlayan 25 stajyer avukat, Adliye Konferans Salonu’nda düzenlenen törenle ruhsatlarını aldılar.
1.03.2024 Adana
Meclis ne zaman tatile giriyor 2024? Meclis tatile girecek mi 2024?
Meclis ne zaman tatile giriyor 2024? Meclis tatile girecek mi 2024? Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) ne zaman tatile gireceği, 31 Mart 2024 yerel seçimleri öncesinde sorgulanan konu başlıklarından biri oldu. 8. yargı paketi konuşulurken seçimler öncesinde TBMM'nin tatile gireceği tarih merak ediliyor. Peki, Meclis ne zaman tatile girecek?
28.02.2024 Gündem
Bakan Tunç'tan Can Atalay açıklaması
Bakan Tunç'tan Can Atalay açıklaması Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Bakan Tunç, Can Atalay kararına itirazlara ret kararları ile ilgili olarak, 'AYM'nin gerekçeli kararlarını görmek lazım. Gerekçeli karar henüz açıklanmadı. Terör suçları dokunulmazlık kapsamında değil. Anayasa'nın 83. maddesi açık.' dedi.
23.02.2024 Gündem
Emekliye 3 bin liralık ikramiyesi! Komisyonda kabul edildi
Emekliye 3 bin liralık ikramiyesi! Komisyonda kabul edildi Emekli bayram ikramiyesinin 3 bin liraya çıkarılmasına yönelik düzenlemenin de yer aldığı 8. Yargı Paketi, TBMM Adalet Komisyonunda kabul edildi.
21.02.2024 Ekonomi
Emeklilerin bayram ikramiyesine ek zam var mı? Bayram ikramiyesine zam gelecek mi, Emekli bayram ikramiyesi ne kadar olacak 2024?
Emeklilerin bayram ikramiyesine ek zam var mı? Bayram ikramiyesine zam gelecek mi, Emekli bayram ikramiyesi ne kadar olacak 2024? Emekliye 2018’den bu yana verilen bayram ikramiyesi geçen günlerde yüzde 50 artışla 3 bin TL’ye yükseltildi. Bayram ikramiyesinin artırılmasına ilişkin düzenleme 8. Yargı Paketi’nin içine eklendi ve TBMM’ye sevk edildi. Düzenleme yasalaştıktan sonra emekliler Ramazan Bayramı’nda 3 bin TL, Kurban Bayramı’nda 3 bin TL olmak üzere 2024 yılı içerisinde toplam 6 bin TL bayram ikramiyesi alacak. Kulislerde bayram ikramiyesine zam yapılacağını haberlerinin sosyal medyada gündem olmasıyla emekli vatandaşlar bayram ikramiyene ek zam gelecek mi, emeklilerin bayram ikramiyesine seçim öncesi zam yapılacak mı?
21.02.2024 Ekonomi
Emekliye 6 bin lira ikramiyede flaş detay! O gruba ikramiye ödenmeyecek
Emekliye 6 bin lira ikramiyede flaş detay! O gruba ikramiye ödenmeyecek Emeklilere her bayramda ödenen bayram ikramiyesi yüzde 50 artırılarak, 3.000 liraya çıkarıldı. İkramiye artışına yönelik düzenleme de Meclis’e sunulan Yargı Paketi içine eklendi. Tasarının yasalaşması sonrasında emeklilere Ramazan ve Kurban bayramında 3’er bin lira yatırılacak. Böylece emekliler, 2024 yılında bayram ikramiyesi adı altında toplam 6 bin lira alacak. Peki, ikramiyeden kimler yararlanabilecek, ne zaman hesaplara yatırılacak?
21.02.2024 Çalışma Hayatı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yüksek yargıda ihtilafı gidermek zorundayız
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yüksek yargıda ihtilafı gidermek zorundayız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde Adli Yargı Hakim ve Cumhuriyet Savcıları ile İdari Yargı Hakimleri Kura Töreni'nde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yüksek yargı kurumları arasındaki tartışmalarda taraf değil, hakem olma rolümüzü hala muhafaza ediyoruz" dedi.
20.02.2024 Gündem
Ad yasası 8. yargı paketiyle çıkacak mı? Mahkumlara af var mı 2024, 8. yargı paketinde ceza indirimi olacak mı?
Ad yasası 8. yargı paketiyle çıkacak mı? Mahkumlara af var mı 2024, 8. yargı paketinde ceza indirimi olacak mı? 8. Yargı Paketi ve af yasasına dair araştırmalar devam ediyor. Yeni yargı paketinde infaz düzenlemesinin taslak metinde yer alıp almayacağı merakla bekleniyor. 8. Yargı paketinde denetimli serbestlik ve infaz düzenlemesi için beklentiler arttı. Af çıkacak mı, sorusunun yanıtı Bakan Tunç'tan geldi. Bakan Tunç, "70 maddelik teklif Meclis'e sunulacak. 7 tane yargı paketi Meclis'imizde yasalaştı. Şimdi 8'incisi yapıyoruz." dedi. Peki, 8. Yargı Paketi'nde ceza indirimi ve denetimli serbestlik var mı? Mahkumlara af çıkacak mı? İşte Af yasası 2024 son dakika haberleri…
17.02.2024 Gündem
Para cezası artıyor: Bir günün bedeli 100 liraya çıkacak
Para cezası artıyor: Bir günün bedeli 100 liraya çıkacak AK Parti Grubu tarafından Meclis Başkanlığına yargı alanında düzenlemeler içeren 8’inci yargı paketi sunuldu.
17.02.2024 Ekonomi
Emekli bayram ikramiyesine ilişkin düzenleme TBMM'ye sunuldu
Emekli bayram ikramiyesine ilişkin düzenleme TBMM'ye sunuldu Yargı hizmetlerinin etkinliğinin artırılmasına yönelik düzenlemeler içeren 8. Yargı Paketi, TBMM Başkanlığı'na sunuldu. TBMM Başkanlığına sunulan 8. Yargı Paketi'nde, emekli bayram ikramiyesinin 2 bin liradan 3 bin liraya yükseltilmesine ilişkin düzenleme de yer aldı.
16.02.2024 Gündem
8. Yargı paketinde son durum: Af var mı, yeni yargı paketinde neler var? 8.yargı paketiyle ceza indirimi ve af yasası çıkacak mı?
8. Yargı paketinde son durum: Af var mı, yeni yargı paketinde neler var? 8.yargı paketiyle ceza indirimi ve af yasası çıkacak mı? 8. Yargı Paketi’ni bu hafta Meclis’e sunması bekleniyor. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un “Meclis ara vermeden, Şubat sonu gibi Meclis’te görüşülür” dediği 8. Yargı Paketi için yapılan araştırmalar devam ediyor. Yargı paketinin 60’ın üzerinde maddeden oluşması kapsaması bekleniyor. Paketin genel af yasanını kapsayıp kapsamadığı merak konusu oldu. Yeni düzenlemeyle 0-6 yaş çocuğu olan kadınlar ya da engeli olan kişilerin denetimli serbestlikten yararlanabilmesi; anneye baba ile çocuğun arasındaki soy bağının reddi davası gibi birçok imkân tanınacak. Peki, af çıkacak mı 2024, mahkumlara af yasası var mı, 8. Yargı paketi içeriğinde neler var? 8. yargı paketi infaz düzenlemesi ne zaman yapılacak? İşte 8. yargı paketi maddeleri ve içeriğine dair merak edilenler…
13.02.2024 Gündem
Evli kadınlar artık kendi soyadlarını kullanabilecek
Evli kadınlar artık kendi soyadlarını kullanabilecek Evli kadına bekârlık soyadını kullanma hakkı tanıyan AYM kararı bugün yürürlüğe giriyor. TBMM’de aksi bir düzenleme yapılmadığı takdirde evli kadınlar isterlerse bugünden itibaren dava açmadan sadece kendi soyadını taşıyabilecek.
28.01.2024 Gündem
Bakan Tunç'tan 8. yargı paketi açıklaması: Cezasızlık algısı ortadan kalkacak
Bakan Tunç'tan 8. yargı paketi açıklaması: Cezasızlık algısı ortadan kalkacak Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Hakan Çelik'in sunduğu Hafta Sonu programında merak edilenleri yanıtladı. Anayasa Mahkemesi ve Yargıtay arasındaki anlaşmazlık nasıl çözülecek? 8. Yargı Paketi hangi düzenlemeleri içeriyor, ne zaman yürürlüğe girecek? Kamuoyunun yakından takip ettiği davalarda süreç nasıl işleyecek? Milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren önemli başlıklar CNN TÜRK canlı yayınında değerlendiriliyor.
20.01.2024 Gündem
8. yargı paketi ne zaman yürürlüğe girecek? Af çıkacak mı 2024, yeni yargı paketinde neler var? YARGI PAKETİ MADDELERİ NELER?
8. yargı paketi ne zaman yürürlüğe girecek? Af çıkacak mı 2024, yeni yargı paketinde neler var? YARGI PAKETİ MADDELERİ NELER? Meclis’in açılmasının ardından yeni yargı paketi içeriği ve maddeleri yeniden gündeme geldi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 60'tan fazla maddenin yer aldığı 8. Yargı Paketinde ocak ayını işaret etmişti. Kadınların evlilikte yalnızca kendi soyadını kullanması, hapis cezası ve ön ödeme koşulları gibi birçok maddenin yer aldığı yargı paketinin ne zaman çıkacağı sorgulanmaya başlandı. Peki, 8. yargı paketi ne zaman yürürlüğe girecek? Af çıkacak mı 2024, yeni yargı paketinde neler var?
17.01.2024 Gündem
8'inci yargı paketinin detayları ortaya çıktı! Evlenen kadın sadece kendi soyadını taşıyabilecek
8'inci yargı paketinin detayları ortaya çıktı! Evlenen kadın sadece kendi soyadını taşıyabilecek AK Parti’nin önümüzdeki günlerde Meclis’e sunacağı 8. Yargı Paketi’ne göre kadın, eşinin soyadı yerine yalnızca kendi soyadını taşıyabilecek.
10.12.2023 Gündem
Genel af çıkacak mı 2023? İnfaz indirimi olacak mı, genel af yolda mı, 7. Yargı Paketi’nde mahkumlara ceza indirimi 2023 var mı?
Genel af çıkacak mı 2023? İnfaz indirimi olacak mı, genel af yolda mı, 7. Yargı Paketi’nde mahkumlara ceza indirimi 2023 var mı? İnfaz indirimi var mı, genel af çıkacak mı 2023, yolda mı? 7. Yargı Paketi teklifi TBMM Genel Kurul'da kabul edildi. Adalet Bakanlığı bünyesinde çalışmaları yürütülen düzenlemede kirada arabuluculuk zorunluluğu, konutta haciz işlemi, infaz ertelemesi ve uyuşturucuyla mücadelede ağır cezalar öngörülürken, gözler genel affa çevrildi. Peki, Genel af yolda mı? İnfaz indirimi olacak mı, 7. Yargı Paketi’nde mahkumlara genel af var mı?
13.04.2023 Gündem
TBMM (Meclis) ne zaman kapanacak? TBMM 27. dönem seçimden kaç gün önce kapanır, Meclis seçimden önce ne zaman tatile girecek?
TBMM (Meclis) ne zaman kapanacak? TBMM 27. dönem seçimden kaç gün önce kapanır, Meclis seçimden önce ne zaman tatile girecek? Meclis seçimden kaç gün önce kapanır, TBMM ne zaman kapanacak? Milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin 14 Mayıs’ta yapılacağının netleşmesiyle Meclis son mesaisini yapmaya hazırlanıyor. Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) kapanış tarihi belli oldu. Sağlık alanında düzenlemeleri içeren kanun teklifi, KVK ve TÜRK üye seçimi görüşülmesiyle kapanacak. Peki, Meclis ne zaman kapanacak, TBMM seçimden kaç gün önce kapanır?
6.04.2023 Gündem
7. yargı paketi maddeleri 2023! Yargı paketi Resmi Gazetede yayımlandı mı, yargı paketi yasalaştı mı? 7. yargı paketinde ceza indirimi var mı, genel af çıkacak mı?
7. yargı paketi maddeleri 2023! Yargı paketi Resmi Gazetede yayımlandı mı, yargı paketi yasalaştı mı? 7. yargı paketinde ceza indirimi var mı, genel af çıkacak mı? 7. Yargı Paketi maddeleri merak ediliyor. Adalet Bakanlığı'nın yürüttüğü 7. Yargı Paketi TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi. Kanunla birlikte, çocuğu hasta annelere infaz ertelemesi getirilirken, uyuşturucuyla mücadelede ağır cezalar öngörülüyor. Haciz işlemleri hakim kararıyla olacak. Göçmen kaçakçılığı suçu artacak. Peki, Yargı paketi Resmi Gazetede yayımlandı mı, yargı paketi yasalaştı mı? 7. yargı paketinde ceza indirimi var mı? İşte 7. yargı paketi maddeleri 2023…
29.03.2023 Gündem
Af çıkacak mı? Mahkumlara af çıkacak mı, infaz iyileştirmesi ne zaman gelir, covid 19 izni ne zaman bitiyor? 120 bin mahkum erken tahliye bekliyor!
Af çıkacak mı? Mahkumlara af çıkacak mı, infaz iyileştirmesi ne zaman gelir, covid 19 izni ne zaman bitiyor? 120 bin mahkum erken tahliye bekliyor! Pandemi nedeniyle yaklaşık olarak 120 bin mahkum izne gönderilmişti. 7. Yargı paketi ile yeniden gündeme gelen af düzenlemesinde son durum merak ediliyor. Peki, Af çıkacak mı? Mahkumlara af çıkacak mı, ne zaman gelir?
4.03.2023 Gündem
Seçim kampanyasına deprem ayarı!
Seçim kampanyasına deprem ayarı! AK Parti, geçtiğimiz yazdan bu yana hazırlıklarını sürdürdüğü “Türkiye Yüzyılı” perspektifli seçim beyannamesi çalışmalarını, “Yeni başlıyoruz” sloganıyla şekillendirmişti. Ancak deprem felâketinin ardından seçim beyannamesi ve kampanyasında değişikliğe gidilmesine karar verildi.
23.02.2023 Gündem
Gözler kritik toplantıya çevrildi! İşte masadaki konu başlıkları
Gözler kritik toplantıya çevrildi! İşte masadaki konu başlıkları Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında bugün Beştepe'de toplanacak. Terörle mücadele ile İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyelik süreci, EYT teklifi toplantıda öne çıkacak başlıklar arasında yer alacak.
5.02.2023 Gündem
Bakan Bozdağ: Artık her yerde ara buluculuk yapılamayacak
Bakan Bozdağ: Artık her yerde ara buluculuk yapılamayacak Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, ara buluculuk uygulamasına ilişkin düzenleme yapılacağını söyleyerek "Artık her yerde ara buluculuk yapılamayacak. Adalet Bakanlığı noterleri denetlediği gibi onlardı da denetleyecek. Bunlarla ilgili ihlal, görevi kötüye kullanma, kasıtlı, kusurlu, hukuka aykırı işlemler yapma konusunda bir yola tevessül edenler olursa onlarla ilgili disiplin hukuk işlemleri yapılacak" dedi.
30.01.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Yargı Paketi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki yargı paketi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.