Yargı

Yargı

Son dakika yargı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan yargı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını yargı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Yargı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan yargı gelişmeleri de dahil olmak üzere 16.684 yargı haberi bulunmuştur. Tüm yargı haberleri aşağıda listelenmiştir.
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik gündemle ilgili açıklama yaptı
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik gündemle ilgili açıklama yaptıAK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti MKYK toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu.
21.10.2024Gündem
FETÖ elebaşının ölümü sonrası Bakan Tunç'tan açıklama: Mücadele tüm unsur ve uzantılarıyla sürecek
FETÖ elebaşının ölümü sonrası Bakan Tunç'tan açıklama: Mücadele tüm unsur ve uzantılarıyla sürecekAdalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Ülkemiz aleyhine esaslı bir milli güvenlik sorunu olarak devam eden bu örgütle mücadele FETÖ elebaşı ile sınırlı olmayıp, tüm unsur ve uzantılarıyla sürecektir." ifadelerini kullandı.
21.10.2024Gündem
Erdoğan'dan 'Yenidoğan çetesi' talimatı! Adalet Bakanı Tunç açıkladı
Erdoğan'dan 'Yenidoğan çetesi' talimatı! Adalet Bakanı Tunç açıkladıCumhurbaşkanı Erdoğan, dün Dolmabahçe'de Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ve Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu'nu kabul etti. Görüşmeye ilişkin Bakan Tunç açıklama yaptı.
20.10.2024Gündem
AK Parti 23 maddeden oluşan kanun teklifini TBMM Başkanlığına sundu
AK Parti 23 maddeden oluşan kanun teklifini TBMM Başkanlığına sunduAK Parti 23 maddeden oluşan 'Noterlik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ni TBMM Başkanlığına sundu.
18.10.2024Gündem
Bakan Tunç: Yargı Reformu Strateji Belgesi'nin hazırlıklarına durmaksızın devam ediyoruz
Bakan Tunç: Yargı Reformu Strateji Belgesi'nin hazırlıklarına durmaksızın devam ediyoruzAdalet Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Bakan Tunç, bakan yardımcıları ve birim amirleriyle yakın zamanda kamuoyuyla paylaşılması beklenen Yargı Reformu Strateji Belgesi'ne ilişkin "hazırlık toplantısı" gerçekleştirdi.
15.10.2024Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında kabine toplantısı başladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında kabine toplantısı başladıCumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı.
14.10.2024Gündem
Narin Güran cinayeti soruşturmasında son durum! HTS ve baz kayıtlarında evdeki 4 kişi belli oldu
Narin Güran cinayeti soruşturmasında son durum! HTS ve baz kayıtlarında evdeki 4 kişi belli olduDiyarbakır’ın Bağlar ilçesi Tavşantepe Mahallesi'nde kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedeni bulunan Narin Güran (8) cinayetiyle ilgili soruşturmadaki son durumu CNN TÜRK Ankara temsilcisi Dicle Canova aktardı. HTS ve baz kayıtlarında, Narin Güran'ın öldürüldüğü sırada evde olan kişiler belli oldu.
14.10.2024Gündem
Narin cinayeti soruşturmasında yeni gelişme! Bakan Tunç: Oda oda, kimin hangi dakikada nerede olduğu belirlendi
Narin cinayeti soruşturmasında yeni gelişme! Bakan Tunç: Oda oda, kimin hangi dakikada nerede olduğu belirlendiAdalet Bakanı Yılmaz Tunç, düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bakan Tunç, Narin Güran cinayeti ile ilgili "Kimin hangi dakikada nerede olduğu, kimlerle kimin beraber olduğu belirlendi. Teknolojinin son imkanları kullanılarak bu soruşturma yapıldı. Oda oda herkesin nerede olduğu baz kayıtlarında belli." ifadelerini kullandı.
14.10.2024Gündem
Kabine bugün toplanıyor! İşte gündemdeki konular
Kabine bugün toplanıyor! İşte gündemdeki konularCumhurbaşkanlığı Kabinesi’nin yoğun gündemle Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında bugün Beştepe’de toplanması bekleniyor.
14.10.2024Ekonomi
Anayasada 3. madde tartışması! Numan Kurtulmuş: Algı operasyonudur
Anayasada 3. madde tartışması! Numan Kurtulmuş: Algı operasyonudurTBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, yeni anayasa çalışmasında ilk 4 maddeyle ilgili bir tartışmanın söz konusu olmadığını belirterek, "3. maddeyle ilgili bir tartışma varmış gibi göstermek en hafif tabiriyle haksızlıktır, yanlışlıktır ve bir algı operasyonudur." dedi.
13.10.2024Gündem
TBMM'de yoğun gündem! 9. Yargı Paketinin görüşmelerine başlayacak
TBMM'de yoğun gündem! 9. Yargı Paketinin görüşmelerine başlayacakTBMM Genel Kurulu, tüketicilerin korunmasına yönelik kanun teklifi ile 9. Yargı Paketini görüşecek. Plan ve Bütçe Komisyonu, Savunma Sanayii Destekleme Fonu kaynaklarının artırılması amacıyla hazırlanan teklifi ele alacak.
13.10.2024Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Güvenliği tehdit eden kim olursa olsun cezasını çekecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Güvenliği tehdit eden kim olursa olsun cezasını çekecekCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Arnavutluk ve Sırbistan ziyareti sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, İsrail'in son saldırıları sonrası Türkiye'nin stratejilerine ilişkin bilgileri paylaştı. MHP lideri Bahçeli'nin DEM Partili vekillerin elini sıkmasını değerlendiren Erdoğan, yeni döneme işaret etti. Ürünlerinde domuz eti çıkan köfteciyle ilgili de konuşan Erdoğan, Kabine'de değişiklik sinyali de verdi.
12.10.2024Gündem
Saplantılı hayranı Tan Taşçı'nın kabusu oldu: 3. kez uzaklaştırma çıkarıldı
Saplantılı hayranı Tan Taşçı'nın kabusu oldu: 3. kez uzaklaştırma çıkarıldıTan Taşçı yıllardır kendisini rahatsız eden saplantılı hayranı Nurşan Ç.’den kurtulamıyor. Hakkında ‘ısrarlı takip’ suçundan ceza davası açılan Nurşan Ç.’nin tacizlerini sürdürdüğünü iddia eden ünlü şarkıcı yeniden mahkemeye başvurdu ve saplantılı hayranı için bir kez daha 6 ay uzaklaştırma kararı aldırdı.
12.10.2024Magazin
Geleneksel Türk gelinlikleri Belgrad'daki defilede tanıtıldı
Geleneksel Türk gelinlikleri Belgrad'daki defilede tanıtıldıSırbistan Cumhurbaşkanı'nın eşi Tamara Vucic'in himayesinde bu yıl 8'incisi düzenlenen Belgrad Uluslararası Etnoloji Festivali'nde Osmanlı ve Anadolu dönemi geleneksel gelinliklerinin tanıtıldığı, 'Gelin Hazineleri: Osmanlı ve Anadolu Çeyizlerinde Bir Yolculuk' adlı 25 parçadan oluşan defile gerçekleştirildi.
11.10.2024Gündem
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: Kadına şiddet kırmızı çizgimiz
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: Kadına şiddet kırmızı çizgimizAdalet Bakanı Yılmaz Tunç, bazı suçlarda ceza alt sınırlarının çok aşağıda olduğu yönünde bilim insanları, hukukçular ve uygulayıcıların görüşlerinin bulunduğunu belirterek, bu suç tipleriyle ilgili düzenlemeler yapılabileceğini, denetimli serbestlik uygulamalarında sınırlamalar getirilebileceğini söyledi.
11.10.2024Gündem
Bakan Tunç: Yeni anayasa, demokratik standartları daha da yukarıya çıkaracak
Bakan Tunç: Yeni anayasa, demokratik standartları daha da yukarıya çıkaracakAdalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Yeni anayasa, demokratik standartları daha da yukarıya çıkaracak. Devletin görevlerini belirleyen, temel hak ve özgürlükleri öne alan bir anayasayla inşallah yolumuza devam etmemiz lazım. 'Türkiye Yüzyılı'na böyle başlamamız lazım. Sadece darbeciler tarafından yazılmış olması bile başlı başına anayasa değişikliği için yeter bir sebeptir, yeter bir gerekçedir. Bu bir utançtır aslında" dedi.
10.10.2024Gündem
TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan yeni anayasa açıklaması: Türkiye için zaruri bir adımdır
TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan yeni anayasa açıklaması: Türkiye için zaruri bir adımdırTBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, "Yeni anayasa yapılması ya da Anayasa'da köklü bir değişikliğin gerçekleştirilmesi, sadece siyasi bir argüman değil; adalet, özgürlük, demokrasi üçgeninde Türkiye'nin gelişmesi, çevresel tehditlere karşı daha güçlü olması, devlet ve millet kaynaşmasının tam manasıyla sağlanabilmesi için de zaruri bir adımdır." dedi.
10.10.2024Gündem
Oğlunu ABD’ye kaçıran Eylem Tok hakim karşısında! Oğuz Murat Aci'nin annesinin mektubu yürekleri dağladı
Oğlunu ABD’ye kaçıran Eylem Tok hakim karşısında! Oğuz Murat Aci'nin annesinin mektubu yürekleri dağladıEhliyetsiz kullandığı aracıyla çarptığı Oğuz Murat Aci'nin ölümüne neden olan oğlu Timur Cihantimur’u ABD’ye kaçıran Eylem Tok, yeniden hakim karşısına çıktı. Aci’nin ailesi mahkemeye sunduğu mektupta, "Adalet, coğrafi mesafelere veya sınırların ötesine saklanarak kaçılabilecek bir şey olmamalıdır” dedi.
9.10.2024Gündem
Adalet Bakanı Tunç'tan 'denetimli serbestlik' açıklaması: Kaldırabiliriz
Adalet Bakanı Tunç'tan 'denetimli serbestlik' açıklaması: KaldırabilirizAdalet Bakanı Yılmaz Tunç, katıldığı canlı yayın programında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Denetimli serbestlik ile ilgili alternatif düzenlemelerin olacağını duyuran Bakan Tunç, “Bazı suçlar bakımından denetimli serbestlik uygulamasını kaldırabiliriz” dedi. Discord'un kapatılmasına ilişkin ise "Suçların işlenmesinde sosyal medyanın çok büyük etkisi var" ifadelerini kullandı.
9.10.2024Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Seri suç işleyenlerin tutuklanmasını kolaylaştıracağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Seri suç işleyenlerin tutuklanmasını kolaylaştıracağızCumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Cezasızlık algısını ortadan kaldırmak, toplumun güvenlik ve adalet konusundaki kaygılarını süratle gidermek boynumuzun borcudur" dedi. Erdoğan, "Emniyet teşkilatımız içinde zafiyet varsa neşteri vurup gidereceğiz, adalet sistemimizde tıkanıklık, yanlışlık varsa neşteri vurup çözüme kavuşturacağız. Tutukluluk süresi, kişinin işlediği suçlar ve alacağı cezalarla orantılı belirlenecek. Bu husus toplum vicdanını yaralayan belirli suçlar için geçerli olacak" ifadelerini kullandı.
9.10.2024Gündem
Telegram ve Discord'da şantaj soruşturması! Bakan Tunç: Taviz vermeyeceğiz
Telegram ve Discord'da şantaj soruşturması! Bakan Tunç: Taviz vermeyeceğizAdalet Bakanlığı bazı sosyal ağ sağlayıcıları ve internet sayfalarında suç teşkil eden içeriklerle ilgili adli soruşturmalar başlattı.Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Bazı sosyal ağ sağlayıcılarında ve internet sayfalarında suç teşkil eden içeriklerle ilgili Cumhuriyet Başsavcılıkları tarafından adli soruşturmalar başlatılmıştır." ifadelerini kullandı.
8.10.2024Gündem
Narin Güran’ın ailesinden iddialara yanıt: Kamuoyu yanlış yönlendirilmiştir
Narin Güran’ın ailesinden iddialara yanıt: Kamuoyu yanlış yönlendirilmiştirDiyarbakır’ın Bağlar ilçesinde 21 Ağustos’ta kaybolan, 8 Eylül’de Eğertutmaz Deresi’nde cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran’la ilgili bazı sosyal medya ve basın yayın organlarında yer alan “Babaevinde öldürüldüğü kesinleşti” haberleri üzerine Güran ailesi açıklama yaptı.
7.10.2024Gündem
İnfaz Yasası'nda değişiklik olacak mı? Adalet Bakanı Tunç: İyi hal indirimi tartışılmalı
İnfaz Yasası'nda değişiklik olacak mı? Adalet Bakanı Tunç: İyi hal indirimi tartışılmalıAdalet Bakanı Yılmaz Tunç açıklamalarda bulundu. İnfaz Yasası'nda değişiklik olacak mı? Bakan Tunç "İyi hal indirimi tartışılmalı. Toplumdan gelen eleştirileri dikkate almalıyız" dedi.
7.10.2024Gündem
MHP Genel Başkanı Bahçeli: TBMM'nin aldığı karar yerindedir
MHP Genel Başkanı Bahçeli: TBMM'nin aldığı karar yerindedirMHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.. TBMM'deki DEM Parti'li vekillerle tokalaşma görüntüleri hakkında konuşan Devlet Bahçeli, "Cumhurbaşkanımızın çağrısı üzerine adım attım. Tokalaşmam bizim Türkiye partisi olmamızdan kaynaklanıyor" dedi. Ayrıca Bahçeli, Sinan Ateş davasıyla ilgili, "Yargının kararına saygı duyarız. MHP'nin sorgulanması, kötülenmesi için gayret gösteren bakış açılarını da kınadığımı ifade etmek isterim." ifadelerini kullandı.
5.10.2024Gündem
Avukatlık asgari ücret tarifesi belirlendi
Avukatlık asgari ücret tarifesi belirlendiTürkiye Barolar Birliğince (TBB) hazırlanan yeni avukatlık asgari ücret tarifesi, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Avukatlara büroda sözlü danışmanın ilk saatinin ücreti 3 bin 500 lira olarak belirlenirken, dilekçe yazılması, ihbarname, ihtarname ve protesto düzenlenmesinde ücret 4 bin 500 lira oldu.
3.10.2024Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Yargı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki yargı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.