Tiroid

Tiroid

Son dakika tiroid haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan tiroid ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını tiroid haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Tiroid

haberleri sayfasında son dakika yaşanan tiroid gelişmeleri de dahil olmak üzere 574 tiroid haberi bulunmuştur. Tüm tiroid haberleri aşağıda listelenmiştir.
Uzmanından Ramazanda ilaç kullanımını ihmal etmeyin uyarısı geldi
Uzmanından Ramazanda ilaç kullanımını ihmal etmeyin uyarısı geldi Hasta ve aşırı yaşlıların Ramazan ayında ilaçlarını aksatmamaları gerektiğini söyleyen Prof. Dr. Turgay Çelik, hasta ve yaşlı kişilerin Ramazanda ilaç kullanmamasının hastalıkların alevlenmesine veya yeni hastalıkların tetiklenmesine, tedavinin durmasına, hastalıkların tekrar başlamasına yol açabileceğini ifade etti.
11.03.2024 Sağlık
Tarladaki gizli şifa: Tiroidi olanlar avuç avuç yesin!
Tarladaki gizli şifa: Tiroidi olanlar avuç avuç yesin! Besleyici, lezzetli ve doyurucu olmasıyla bilinen ay çekirdeği, aynı zamanda sağlıklı yağlar ve hatta proteinle doludur. Tüketilmesi halinde sağlığa sayılmayacak kadar faydası vardır.
3.03.2024 Yaşam
Safir Taşı Özellikleri Nelerdir? Safir Taşının En Bilinen Faydaları...
Safir Taşı Özellikleri Nelerdir? Safir Taşının En Bilinen Faydaları... Safir taşı korindon grubunda yer alır ve birçok farklı renkte olabilir. En sık rastlanan safir renkleri arasında kahverengi, beyaz, yeşil, pembe, gri, turuncu ve sarı vardır.
30.01.2024 Yaşam
Amazonit Taşı Özellikleri Nelerdir? Amazonit Taşının En Bilinen Faydaları...
Amazonit Taşı Özellikleri Nelerdir? Amazonit Taşının En Bilinen Faydaları... Amazonit taşı uyum taşı olarak da bilinen bir doğal taştır. Amazonit taşının rengi mavi, yeşil ve koyu mavi arasında farklılık gösterir ve turkuaz da olabilir.
30.01.2024 Yaşam
İyot İçeren Besinler Nelerdir? En Çok İyot Barındıran Gıdalar Listesi...
İyot İçeren Besinler Nelerdir? En Çok İyot Barındıran Gıdalar Listesi... Daha enerjik olmak ve bağışıklık sistemini güçlü tutmak için iyot önemli bir vitamindir. İyotu besinlerden doğal yollar ile ya da vitamin takviyesi olarak almak mümkündür. 
24.01.2024 Sağlık
Selenit Taşı Özellikleri Nelerdir? Selenit Taşının En Bilinen Faydaları...
Selenit Taşı Özellikleri Nelerdir? Selenit Taşının En Bilinen Faydaları... Selenit taşı, alçı taşının şeffaf olan bir çeşidi olarak bilinir. Yumuşak bir yapıda olan selenit taşının içinde su bulunur.
23.01.2024 Yaşam
Ses Kısıklığı Nasıl Geçer? Ses Kısıklığı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Ses Kısıklığı Nasıl Geçer? Ses Kısıklığı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Ses kısıklığı birçok farklı nedene bağlı olarak ortaya çıkabilir. Öncelikle nedeni tespit etmek sonrasında tedaviye başlamak gerekir. 
17.01.2024 Sağlık
Tiroidinizin nedeni donuk omuz sendromu olabilir! Yavaş yavaş gelişir, kadınları daha çok etkiler
Tiroidinizin nedeni donuk omuz sendromu olabilir! Yavaş yavaş gelişir, kadınları daha çok etkiler Omuz eklemindeki kapsül adı verilen dokuda iltihaplanma ve kalınlaşma olarak ortaya çıkan donuk omuz sendromunun görülme sıklığı gün geçtikçe artıyor. Günümüzde birçok insan hareketsiz yaşamın da etkisiyle, omuz eklemlerindeki hareket kısıtlılığı ve ağrıyla başa çıkmak zorunda kalıyor. Tedavide genellikle fizik tedavi ve özel egzersizler uygulansa da kimi vakalarda cerrahi müdahaleler de söz konusu oluyor. Donuk omuzun nedenleri henüz tam olarak anlaşılamamış olsa da omuz yaralanmaları, hareketsizlik, diyabet, kardiyovasküler hastalık ve tiroid bozuklukları gibi sistematik hastalıklarla da ilişkilendiriliyor. Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Alperen Korucu da donuk omuz sendromunda hareketsiz yaşama dikkat çekerken, donuk omuz gelişme riskini artıran diğer nedenlere de değindi.
3.12.2023 Magazin
23 ilaç, SGK'nın geri ödeme listesine alındı
23 ilaç, SGK'nın geri ödeme listesine alındı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) Sağlık Uygulama Tebliği'nde yapılan değişiklikle, 23 ilacın daha geri ödeme listesine alındığını duyurdu.
19.10.2023 Gündem
En çok orta yaşta olan kadınlarda görülüyor! Tedavi edilmediğinde birçok olumsuz etkileri var...
En çok orta yaşta olan kadınlarda görülüyor! Tedavi edilmediğinde birçok olumsuz etkileri var... Tedavi edilmediğinde birçok olumsuz etkileri olan hashimotonun, en çok orta yaşta olan kadınlarda görüldüğünü söyleyen Dr. Öğr. Üyesi Hasan Hacıosman, “Hashimoto, tiroid bezini etkileyen otoimmün bir hastalıktır. Tiroid, boynun tabanında Adem elmasının hemen altında bulunan kelebek şeklinde bir bezdir. Tiroid vücutta birçok fonksiyonun düzenlenmesine yardımcı olan hormonlar üretir. Bazı kişilerde bağışıklık sistemi tiroid bezine hasar veren antikorlar geliştirebilir. Bu durumda hashimoto ortaya çıkar” dedi.
19.10.2023 Sağlık
Melisa Otu Nedir? Melisa Otu Faydaları Nelerdir?
Melisa Otu Nedir? Melisa Otu Faydaları Nelerdir? Melisa otsu ve her şeyden önce aromatik bir bitkidir. Çünkü bu bitki yapraklarını buruşturarak limona çok yakın bir koku yaymaktadır. Beyaz ve az çok küçük çiçekleri olan bu bitki, lamiaceae familyasının bir parçası olmaktadır. Aynı zamanda birçok hastalığa faydalı özellikleri olan şifalı bir bitkidir. Aynı zamanda iyi bir fiziksel ve zihinsel uyarıcıdır. Bu nedenle, zor sindirim, sinir krizi durumlarında, hafızayı canlandırmak ve duygusallık ve melankoliye karşı savaşmak için kullanılır.
6.07.2023 Sağlık
Tere Otu Nedir? Tere Otu Faydaları Nelerdir?
Tere Otu Nedir? Tere Otu Faydaları Nelerdir? Hurf ya da habbürreşad isimleriyle de bilinen tere otunun birçok faydası vardır. Keskin bir aroması olan tere otunun yaprakları ve tohumları tüketime uygundur. 
20.06.2023 Sağlık
Yoğurt Otu Nedir? Yoğurt Otu Faydaları Nelerdir?
Yoğurt Otu Nedir? Yoğurt Otu Faydaları Nelerdir? Yoğurt otu bilimsel adı ile galium aparine olarak da bilinen bir bitkidir. Halk arasındaki isimleri içinde çoban süzgeci ve yapışkan otu isimleri vardır.
17.06.2023 Sağlık
Ünlü şarkıcı ameliyat olduğunu açıkladı! 'Beklemediğim bir şeydi'
Ünlü şarkıcı ameliyat olduğunu açıkladı! 'Beklemediğim bir şeydi' Ayhan Aşan (55), önceki gün eşi Ayla Aşan ile birlikte Nişantaşı'nda yer alan bir AVM'de kameralara yansıdı. Ayaküstü gazetecilerle konuşan ünlü isim, ameliyat olduğunu açıklayarak; "Ani bir ameliyat oldu, beklemediğim bir şeydi" ifadelerini kullandı.
19.05.2023 Magazin
Hülya Koçyiğit kanserle mücadelesini anlattı: Kendi hastalığımı daha çabuk kabullendim
Hülya Koçyiğit kanserle mücadelesini anlattı: Kendi hastalığımı daha çabuk kabullendim 1-7 Nisan Kanser Farkındalığı Haftası vesilesiyle "Korkmuyorum, Farkındayım" etkinliğini düzenledi. Her yaştan insanı kanser konusunda bilinçlendirmeyi hedefleyen etkinliğe, kızı meme kanseri kendisi ise akciğer kanseriyle mücadele eden Türk sinema oyuncusu Hülya Koçyiğit de katıldı.
4.04.2023 Magazin
Saç dökülmesini tarihe karıştıran yöntemi açıkladı: 'Çözüm 3-4 adet saç kökünde'
Saç dökülmesini tarihe karıştıran yöntemi açıkladı: 'Çözüm 3-4 adet saç kökünde' Kellik ile ilgili son dakika açıklaması! Saçı dökülen milyonlarca kişiyi ümitlendiren bir gelişme yaşandı. Ağrısız ve konforlu bu tedavi yöntemi ile saç dökülmesi tarihe kavuşabilir. Dermatoloji Uzmanı Dr. Işıl Kanberlioğlu Turan, tamamen hastanın kendi dokusundan özel bir saç dökülme tedavisi hazırlandığını söyledi ve detaylarını anlattı.
22.01.2023 Sağlık
Dünyada bir ilk! Türk hekimleri buldu, 40'lı yaşlarda başlıyor
Dünyada bir ilk! Türk hekimleri buldu, 40'lı yaşlarda başlıyor Dünyada ilk, Türk hekimler ispatladı. Daha çok saç dökülmesi, kilo alamama veya verememe, halsizlik gibi belirtilere yol açan ve hormonal bir rahatsızlık olan tiroid hastalıkları, omurganın çok daha erken dönemde yaşlanmasına neden oluyor. İşte haberin detayları...
16.01.2023 Sağlık
Pakize Suda son yolculuğuna uğurlandı! Büyük vefasızlık
Pakize Suda son yolculuğuna uğurlandı! Büyük vefasızlık Bir süredir demans hastalığıyla mücadele eden Pakize Suda, beynine pıhtı atması sonucu 70 yaşında hayatını kaybetmişti. Suda, Muğla'nın Menteşe ilçesindeki Kurşunlu Camii'nde kılınan cuma namazı sonrası, Menteşe Şehir Yeni Mezarlığı'na defnedildi. Törene sanat camiasından katılım olmaması dikkati çekti.
23.12.2022 Magazin
Anne adayları dikkat! Kısırlık 6 kat artıyor, hamilelerde düşük riskini artırıyor
Anne adayları dikkat! Kısırlık 6 kat artıyor, hamilelerde düşük riskini artırıyor Anne adaylarını ilgilendiren açıklama! Çölyak hastalığının kadınların üreme sağlığını ve gebelik sonuçlarını olumsuz etkilediğini gösteriyor. Çölyak hastalığı olup glütensiz diyetle tedavi edilmeyen kadınlarda gebelik döneminde düşük ve erken doğum riskinin 1,5 ila 2 kat arttığı ortaya çıktı. Kısırlık problemi olan çiftler ile ilgili ortaya çıkan bulgular ise şoke etti.
13.12.2022 Sağlık
Nuh Zafer Cantürk kimdir, hangi görevlerde yer aldı? Kocaeli Üniversitesi yeni rektörü Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk’ün biyografisi!
Nuh Zafer Cantürk kimdir, hangi görevlerde yer aldı? Kocaeli Üniversitesi yeni rektörü Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk’ün biyografisi! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 9 üniversiteye rektör atadı. Kocaeli Üniversitesi Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk’ün hayatı merak konusu oldu. Peki, Nuh Zafer Cantürk kimdir?
10.12.2022 Gündem
Eşi, Pakistan’ı 49 bıçak darbesiyle öldürmüş
Eşi, Pakistan’ı 49 bıçak darbesiyle öldürmüş Mardin’de, eşi Emin Öner (34) tarafından 2 çocuğunun gözü önünde boğazı kesilerek defalarca bıçaklanıp, öldürülen Pakistan Öner’in (32) otopsi raporu ortaya çıktı. Raporda, Öner’in kesici alet yaralanmasına bağlı kemiklerinde kırıklar, vücudunda 49 kesici alet yarası tespit edildiği ve bu yaralardan 14’ünün tek başına öldürücü nitelikte olduğu belirtildi.
22.09.2022 Yaşam
Uzmanından tatil sonrası topuk ağrısına dikkat
Uzmanından tatil sonrası topuk ağrısına dikkat Ayak Sağlığı ve Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Zafer Atbaşı, topuk dikeninin ayak tabanında ağrıya neden olan ve yaşam kalitesini düşüren bir rahatsızlık olduğunu belirterek, “Sert zeminde yalın ayak yürümek, topuğa yapılan basıncın artmasına yol açarak o bölgenin zedelenmesine ve ödem oluşmasına sebep olur. Ayrıca, havuz kenarında çıplak ayakla dolaşılması da topuk dikenine neden olabilir. Havuz veya tatil sonrası topuk ağrısı varsa bunun nedeni topuk dikeni olabilir” dedi.
17.09.2022 Sağlık
'İlk 2 yaştaki beslenme yetersizliği büyüme geriliği sebebi'
'İlk 2 yaştaki beslenme yetersizliği büyüme geriliği sebebi' Büyüme geriliğinin, çocuğun kendi yaş ve cinsiyetine uygun büyümeyi göstermemesi olarak tanımlandığını belirten Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Kliniği’nden Uzm. Dr. Ferda Yapıcı Köklü, “Her topluma özgü hesaplanan büyüme eğrileri vardır. Çocuk, kendi toplumunun büyüme eğrisinde en alt çizgide ya da daha altında yer alıyorsa ve kontrollerinde normal boy uzamasını sağlayamıyorsa, büyüme geriliğinden söz edilebilir. İlk iki yaştaki beslenme yetersizlikleri de büyüme geriliğine sebep olabilir” dedi.
1.09.2022 Sağlık
AB’den Ukrayna’ya radyasyon riskine karşı anti-radyasyon tableti
AB’den Ukrayna’ya radyasyon riskine karşı anti-radyasyon tableti Avrupa Birliği (AB), Zaporijya Nükleer Santrali’ndeki çatışmaların ardından "önleyici bir güvenlik önlemi" olarak Ukrayna’ya radyasyon riskine karşı 5 milyondan fazla anti-radyasyon tableti gönderileceğini açıkladı.
30.08.2022 Dünya
Her boğaz ağrısı enfeksiyon kaynaklı olmayabilir! Uzmanı uyardı
Her boğaz ağrısı enfeksiyon kaynaklı olmayabilir! Uzmanı uyardı Tiroid hastalıkları içinde çok fazla bilinmeyen ‘subakut tiroidit’, özellikle Covid-19 pandemisiyle birlikte adından daha sık bahsedilen bir sorun oldu. Bu kapsamda her boğaz ağrısının enfeksiyon kaynaklı olmadığını belirten Doç. Dr. Özlem Haliloğlu, Covid-19 ya da başka bir viral üst solunum yolu enfeksiyonu geçirmiş, boynun ön tarafında belirgin olmak üzere kulağa vuran ve yutkunmakla artan boğaz ağrısı, ateş-eklem ağrıları gibi gribal semptomları olan hastaların araştırılması gerektiğini söyledi.
15.08.2022 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Tiroid ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki tiroid haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.