Gazete Vatan Logo

Amazonit Taşı Özellikleri Nelerdir? Amazonit Taşının En Bilinen Faydaları...

Amazonit taşı uyum taşı olarak da bilinen bir doğal taştır. Amazonit taşının rengi mavi, yeşil ve koyu mavi arasında farklılık gösterir ve turkuaz da olabilir.

Amazonit Taşı Özellikleri Nelerdir? Amazonit Taşının En Bilinen Faydaları...

Birçok kişi tarafından uyum taşı olarak da bilinen amazonit taşı barış ve huzurun sembolü olarak da kabul edilir. Yarı değerli doğal taşlar arasında sayılan amazonit taşı dış etkilere karşı duyarlıdır ve fazla temas edilmesi halinde parlaklığını da yitirebilir.

Kırılgan bir yapısı olan amazonit taşı sıcaktan çok çabuk etkilenir. Hem ruhsal hem de fiziksel yararları olduğuna inanılan amazonit taşı yüzük, küpe, bileklik ve kolye gibi aksesuarlarda kullanılır. Ayrıca arabada ya da çantada aksesuar olarak taşımak, evde aksesuar olarak kullanmak da sıkça tercih edilir.

Amazonit taşı ilk olarak Mısır, Hindistan ve Mezopotamya gibi uygarlıklar tarafından kullanılmıştır. Eski Mısır krallarından biri olan Tutankomon'un kabrinde de amazonit yüzüğüne rastlanmıştır. Birçok medeniyette muska olarak da kullanılan amazonit taşı zırh ve tılsım olarak da kullanılmıştır.

Amazonit Taşının En Bilinen Faydaları...

Boğaz sorunlarına, kalp ve akciğer hastalıklarına iyi gelen amazonit taşı uykuya dalmayı kolaylaştıran bir etkiye sahiptir.

Haberin Devamı

Metabolizmanın daha hızlı çalışmasını sağlar ve tiroid hastalıklarına karşı da iyileştirici özellikleri bulunur.

Sivilce ve akne gibi cilt sorunları üzerinde iyileştirici etkisi vardır ve hücre yenileme özelliği ile yaşlılık belirtilerini de hafifletir.

Odaklanma gücünü artırır ve zihni temizleyerek kavrama yeteneğinin artmasına yardımcı olur.

Unutkanlığa iyi gelir ve bazı kişiler tarafından üretkenliği de geliştirdiği vurgulanır.

Gerçek Amazonit Taşı Nasıl Anlaşılır?

Doğal taşların gerçekleri kadar sahteleri de piyasada çoktur ve bunu anlamanın birçok yolu da bulunur. Öncelikle amazonit taşının rengine bakarak gerçek olduğunu anlamak mümkün olabilir. Çünkü bu taş oldukça parlak bir görünüme sahiptir ve bakıldığında yeşim taşını da andırır

Şeffaf olan amazonit taşında çok fazla mikro desenler vardır ve cam gibi çok dikkat çekici bir ışıltıya da sahiptir. Berrak bir görüntüye sahip olan amazonit taşını bulanık olanlardan ayırabilir ve bulanık olanlarının sahte olduğu anlayabilirsiniz.

Haberin Devamı

Amazonit Taşının Anlamı Nedir?

Amazonit taşının uyumu, gerçekliği ve iletişimi temsil ettiği düşünülmektedir. Kalbi sakinleştirici ve sinirleri yatıştırıcı etkisi de bulunur. Amazonit taşının mavi renkli, titreşimler ile dolu ışınlar yaydığı da bilinir. Bu özelliğine bağlı olarak bu taşın ortamın havasını tazelediğini söylemek de mümkündür. Amazonit taşı hem fiziksel hem bedensel hem de ruhsal faydalara sahiptir.