Ramazan Tarifleri

Ramazan Tarifleri

Son dakika ramazan tarifleri haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan ramazan tarifleri ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını ramazan tarifleri haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Ramazan Tarifleri

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ramazan tarifleri gelişmeleri de dahil olmak üzere 117 ramazan tarifleri haberi bulunmuştur. Tüm ramazan tarifleri haberleri aşağıda listelenmiştir.
Ramazanda Pratik Beyti Tarifi: Evde beyti nasıl yapılır?
Ramazanda Pratik Beyti Tarifi: Evde beyti nasıl yapılır? Ramazan ayı içerisinde pek çok kişi birbirinden farklı tarifler deneyerek iftar sofralarını hazırlıyor. En sevilen kebap çeşitlerinden biri olan beyti ise evde kolaylıkla yapılabilen yemeklerden biridir. Beyti yapılışı, kolay ve malzeme bakımından kolay ulaşılabilir ürünler ile yapılabiliyor. Patlıcanlı beyti ve sade beyti gibi çeşitleri de kişilerin damak zevklerine göre farklılık gösterebiliyor. Peki, Evde beyti nasıl yapılır? Beyti için gerekli olan malzemeler neler? İşte beyti tarifi ve yapılışı…
11.04.2022 Ramazan Sofrası
Kolay çorba tarifleri: Yarmalı Yoğurt Çorbası nasıl yapılır? Yarmalı Yoğurt Çorbası tarifi yapılışı!
Kolay çorba tarifleri: Yarmalı Yoğurt Çorbası nasıl yapılır? Yarmalı Yoğurt Çorbası tarifi yapılışı! Arda'nın Ramazan Mutfağı yeni bölümleriyle Ramazan boyunca ekranlara gelmeye devam edecek. Programın yayınlanan yeni bölümünde Arda Türkmen, iftara yapabileceğiniz kolay çorba tarifini paylaştı. Peki, Yarmalı Yoğurt Çorbası nasıl yapılır? İşte Yarmalı Yoğurt Çorbası tarifi yapılışı ve malzemeleri…
5.04.2022 Ramazan
Refika Birgül kimdir? Refika Birgül kaç yaşında, evli mi?
Refika Birgül kimdir? Refika Birgül kaç yaşında, evli mi? “Bazen yerken zevkten damağıma kramp giriyor” diyerek yemek tariflerini anlatan tıpçı bir ailenin disleksik kızı Refika Birgül yaptığı yemek programları ile gündeme geliyor. Dikkat çeken yaratıcılığı sayesinde yemek konusunda kendini aşan tarifleri ile kendini yemeğe adayanlardan Refika Birgül. Peki, Refika Birgül kimdir? Refika Birgül kaç yaşında, evli mi? İşte Refika Birgül'ün dikkat çeken yaşamı ve hakkında merak edilenler...
18.05.2020 Gündem
Arda'nın Ramazan Mutfağı'ndan tarifler
Arda'nın Ramazan Mutfağı'ndan tarifler Kanal D'nin sevilen programı Arda'nın Mutfağı, Ramazan'da da seyircilerin karşısına lezzetli yemek tarifleriyle çıkıyor.
28.04.2020 Televizyon
Sahura ne yapsam? Bugün sahura ne pişirsem? İşte sahur için tarifler
Sahura ne yapsam? Bugün sahura ne pişirsem? İşte sahur için tarifler Ramazanda sahur sofralarının yeri bambaşkadır. Sahur yemeklerinde bereket vardır ve sahura kalkmak daha doğrusu kalkabilmenin bir çok fazileti vardır. On bir ayın sultanı Ramazan ayında sahurda da güzel sofralar kurmak isteyenler tarif arayışında. Sahura ne yapsam? Sahura ne pişirsem? diyenlere tok tutan sahur önerileri ve sahur tarifleri...
24.04.2020 Ramazan
Kinoalı ve avokadolu ayran aşı çorbası
Kinoalı ve avokadolu ayran aşı çorbası Şef Ece Zaim'in Ramazan'a özel hem serinleten hem enerji veren Kinoalı ve avokadolu ayran aşı çorbası tarifi.
17.05.2018 Ramazan Sofrası
Ramazan için sağlıklı alternatif tarifler
Ramazan için sağlıklı alternatif tarifler Diyetisyen ve Yaşam Koçu Gizem Şeber, su tüketmekte zorlananlar için hafif içecek tarifleri, sahurda uykusunu açmak istemeyenlere farklı beslenme alternatifleri önerdi.
17.05.2018 Ramazan Sofrası
Ramazan-ı Fit Çorba (4 kişilik)
Ramazan-ı Fit Çorba (4 kişilik) Düşük kalori içeriği ile hem sağlıklı hem hafif bir alternatif olan Ramazan-ı Fit Çorba!
16.05.2018 Arşiv
Sahurda tok tutan hamur işi tarifi: Zahmetsiz börek tavada kolayca yapılır; mide yakmaz susatmaz!
Sahurda tok tutan hamur işi tarifi: Zahmetsiz börek tavada kolayca yapılır; mide yakmaz susatmaz! Ramazan'ın gelişiyle birlikte sahurda ne yiyeceğiz telaşı da başladı. Özellikle tok tutması ve susatmaması açısından yiyecekler tercih edilir. Ailece oturulan sahur sofrasına kolayca yapılacak, tavada uzun süre bekletilmeyecek hamur işi tarifleri lezzet katar. Besin değeri yüksek yiyecekler arasında zahmetsiz börek de tercih ediliyor. Biz de sahurda tok tutacak hamur işi tariflerini araştırdık.
14.03.2024 Gündem
Sahurun zahmetsiz tarifi: Su içip yatanları bile ayıltıyor! Patatesli kek dilim dilim yenip, susatmıyor!
Sahurun zahmetsiz tarifi: Su içip yatanları bile ayıltıyor! Patatesli kek dilim dilim yenip, susatmıyor! Sahurun kolay ve zahmetsiz menüleri ev hanımları için kurtarıcıdırı. Sahurda uzun süre tok tutacak ve gün boyu susatmayacak yiyecekler Ramazan boyunca mutfağımızda olsun isteriz. Hep aynı yiyeceklerden sıkılanlar için sahur menüsüne farklı bir lezzet getirdik. İşte sahurda susatmayacak ve dilim dilim yenilecek patatesli kek tarifi! Peki patatesli kek nasıl yapılır? Malzemeleri nelerdir?
25.03.2023 Gündem
Peygamber efendimiz Ramazan'da bu tatlıyı yemeyi çok severmiş: Sahine tatlısı nasıl yapılır?
Peygamber efendimiz Ramazan'da bu tatlıyı yemeyi çok severmiş: Sahine tatlısı nasıl yapılır? Ramazan'a sayılı saatler kaldı. 23 Mart Perşembe günü ilk oruç tutulacak. İftara ne pişirsem telaşı tüm ev hanımlarını saracak. Ancak iftardan sonra düşen kan şekerleri için tatlı tarifleri de önemli. Peygamber efendimizin Ramazan'da iftarda çok sevdiği bir tatlı var ki bu Ramazan'ın ilk iftarında sofralarınızda olsun. O tatlının ismi Sahine tatlısı. İşte iftardan sonra damaklarınıza yerleşecek sahine tatlısı tarifi ve malzemeleri...
21.03.2023 Gündem
Bayram kahvaltısı için tarifler! Bayramda kahvaltıya ne yapsam? İşte bayram kahvaltısı için tarifler!
Bayram kahvaltısı için tarifler! Bayramda kahvaltıya ne yapsam? İşte bayram kahvaltısı için tarifler! Ramazan Bayramı başlıyor! Günün ilk ışıklarıyla kılınacak bayram namazı ile birlikte Ramazan Bayramı resmen başlamış olacak. Birlik ve beraberliğin sürdürüldüğü bayramlar özel sofraları ve lezzetleriyle de en özel zaman dilimlerinden. Bugüne özel kurulan nefis bayram kahvaltısı sofrası ise güne mutlu başlamak için yeterlidir. Bayramın ilk anlarında aile ile kahvaltı yapmak geleneklerin yaşatılması açısından da önem taşıyor. Bayram kahvaltısında neler olur? Bayramda kahvaltıya ne yapsam? diyorsanız işte nefis bayram kahvaltısı tarifleri!
1.05.2022 Ramazan
Ankara’da bayram namazı saat kaçta? Ankara bayram namazı saati ve illerin bayram namazı saatleri!
Ankara’da bayram namazı saat kaçta? Ankara bayram namazı saati ve illerin bayram namazı saatleri! Ramazan Bayramı için gözler bayram namazına çevrildi. Kılınacak bayram namazıyla birlikte tüm Türkiye Ramazan Bayramı’na kavuşacak. Bayram için hazırlıklar tamamlanırken Diyanet İşleri Başkanlığı da bayram illerin bayram namazı saatlerini duyurdu. Ankaralılar da Ramazan Bayramı’nın başlangıcı olan bayram namazının saatini araştırıyor. Peki, Ankara’da bayram namazı saat kaçta? Ankara bayram namazı saati ve illerin bayram namazı saatleri!
1.05.2022 Ramazan
Nefis bayram tatlıları! Bayram tatlısı ne yapabilirim diyenlere hafif, kolay, sütlü ve şerbetli bayram tatlıları tarifleri ve yapılışları!
Nefis bayram tatlıları! Bayram tatlısı ne yapabilirim diyenlere hafif, kolay, sütlü ve şerbetli bayram tatlıları tarifleri ve yapılışları! Ramazan Bayramı birlik ve beraberliğin en çok yaşandığı özel anları içinde barındırır. Milyonlar uzun bir oruç döneminin ardından birbirinden lezzetli sofraların kurulduğu sofralarda bir araya gelecek. Birlikteliğin en özel anlarından olan sofralar ve bayramlaşmalarda yapılan ikramlar da bu özel günde daha özenli yemekler ve tatlılar hazırlanıyor. Henüz bayram tatlısı yapmamış, ne yapacağını düşünenler için birbirinden nefis ve lezzetli bayram tatlılarını sizin için derledik. İşte Bayram tatlısı ne yapabilirim? Bayramda tatlı ne yapsak? diyenlere hafif, kolay, sütlü ve şerbetli bayram tatlıları tarifleri ve yapılışları!
1.05.2022 Ramazan
Bayram yemekleri ve tatlıları! Bayramda ne pişirsek? Ramazan Bayramı menüsü!
Bayram yemekleri ve tatlıları! Bayramda ne pişirsek? Ramazan Bayramı menüsü! 30 günlük uzun bir oruç dönemini geride bırakırken Ramazan Bayramı’na kavuşmanın heyecanı yaşanıyor. Bayram hazırlıkları sürerken, bayramda yapılacak ikramlar, yemekler ve tatlılar için evlerde hummalı bir çalışma var. Bayramı en özel kılacak yemekler ve tatlılar yapılırken, bayramda ailecek bir araya gelinecek sofralar için birbirinden nefis menüler oluşturulmaya başlandı. Başından sonuna güzel beraberliklerin yaşanacağı bu bayramda sizin için en özel tarifleri bayram menüsünde bir araya getirdik. “Bayramda ne pişirsek? Bayramda ne yemek yapsak?” diyor bayram menüsü arayışındaysanız sizin için bayram yemekleri ve tatlılarından oluşan harika bir menü oluşturduk. İşte Ramazan Bayramı menüsü!
1.05.2022 Ramazan
Arda Türkmen'den ilk iftar menüsü! ‘İftara ne yapsam?’ diyenlere lezzetli iftar menüsü!
Arda Türkmen'den ilk iftar menüsü! ‘İftara ne yapsam?’ diyenlere lezzetli iftar menüsü! Ramazan ayının ilk iftar menüsü! Arda Türkmen hazırladı. Geleneksel lezzetlerden oluşan bir iftar menüsü kurmak istiyor iftarda ne yesek, İftara ne pişirsem diyorsanız Arda Türkmen 2022’nin il iftarı için hem kolay hem de pratik nefis bir ramazan iftar menüsü hazırladı. Kanal D'nın sevilen programı Arda'nın Ramazan Mutfağı'nda Arda Türkmen ilk iftar menüsünde, sütlü mercimek çorbası, islim kebabı ve soğuk baklava tariflerini izleyenleri ile paylaştı. İşte ‘İftara ne yapsam?’ diyenlere Arda Türkmen’den iftar yemeği menüsü ve sütlü mercimek çorbası, islim kebabı ve soğuk baklava tarifleri!
2.04.2022 Ramazan
Sahurda yapılabilecek kolay tarifler! Sahurda ne yenir? İşte sahurda pratik yemekler
Sahurda yapılabilecek kolay tarifler! Sahurda ne yenir? İşte sahurda pratik yemekler Her sene gelen Ramazan ayı Müslüman aleminde büyük bir sevinç ile karşılanıyor. Ramazan ayında iftar ve sahur olmak üzere iki farklı vakit bulunuyor. Özellikle sahur vakti geldiğinde pek çok kişi iftar ve sahur arasındaki sürenin kısa olması nedeniyle yemek yeme konusunda kararsız kalıyor. Ancak uzmanlar uzun süren açlık saatleri nedeniyle mutlaka sahur yapılması konusunda uyarılarda bulunuyor. Peki, Sahurda ne yemeli? Sahura yapılabilecek pratik yemekler neler? Sahurda ne yapsam diyorsanız, işte sahurda yapılabilecek kolay tarifler!
30.03.2022 Ramazan
Revani tatlısı tarifi! Evde kolay revani nasıl yapılır? İşte haşhaşlı ve sade revani tarifi!
Revani tatlısı tarifi! Evde kolay revani nasıl yapılır? İşte haşhaşlı ve sade revani tarifi! Tatlılar, yemek kültürümüzün önemli bir kısmını oluşturur. Osmanlı Dönemi ve sonrasında artarak devam eden tatlı çeşitliliği içinde revani tatlısı da yer almaktadır. Şerbetli tatlılar grubuna giren revani tatlısı çeşitlenerek farklı malzemelerden elde edilebilmektedir. İster davet sofralarında ister beş çayında ikram edilebilecek lezzetli, bir o kadar da pratik bir tatlı çeşididir. Özellikle basit ve yapımının kolay olması nedeniyle Ramazan iftar sofralarında da sıklıkla tercih edilen tatlı çeşitlerinden olan revani, tarifi ve yapımı en çok araştırılan tatlılardan biri. Peki, Revani nasıl yapılır? Revani tatlısı malzemeleri neler? Revani tatlısının tarifi ve yapımı!
30.03.2022 Ramazan
Ramazanda en hafif lezzet: Trileçe Tarifi!  Karamelli trileçe nasıl yapılır?
Ramazanda en hafif lezzet: Trileçe Tarifi! Karamelli trileçe nasıl yapılır? Ramazan ayının yaklaşması ile birlikte tatlı tarifleri de sıklıkla araştırılmaya başlanmıştır. Tatlı çeşitlerinden olan trileçe hem hafif hem de lezzetli tatlılar arasında yer alıyor. Balkanlardan Türk mutfağına geçmiş olan trileçe yapımı oldukça kolay bir tatlı olarak karşımıza çıkıyor. İftara tatlı ne yapsam diyorsanız tarifi kolay trileçe yapılışını sizin için hazırladık. Peki, Karamelli trileçe nasıl yapılır? Trileçe malzemeleri neler? İşte trileçe tarifi yapılışı…
30.03.2022 Ramazan
Ramazan'da yapılacak hafif kolay tatlı tarifleri: Sütlü irmik tatlısı, Sütlaç ve Güllaç tarifleri ve yapılışları
Ramazan'da yapılacak hafif kolay tatlı tarifleri: Sütlü irmik tatlısı, Sütlaç ve Güllaç tarifleri ve yapılışları 11 ayın sultanı Ramazan’a sayılı günler kaldı. Pek çok kişi daha şimdiden Ramazan ayında hem iftar hem de sahur sofraları için hazırlıklarına başladı. Bereket ayı Ramazan'ın ruhununa uygun huzur içinde toplanacağınız iftar sofralarında çorbasından, yemeğine tatlısından içeceğine herşey maharetli ellerden çıkacak. Sofraların baş tacı tatlılar da iftar sofralarını şenlendirecek. Artık yıllardır yediğimiz tatlıların yerine yeni tatlara yer açın. Yemek kültürüne merak salanlara ve yeni tarifler denemek isteyenlere Ramazan’da en lezzetli ve en güzel hafif tatlıları sizin için derledik. Peki, Sütlü irmik tatlısı nasıl yapılır? Sütlaç nasıl yapılır? Güllaç nasıl yapılır? İşte İftar için en güzel hafif tatlı tarifleri ve yapılışları!
1.04.2022 Ramazan
Google 2021 arama trendleri! Google’da en çok ne arandı? 2021’de Türkiye en çok neyi merak etti?
Google 2021 arama trendleri! Google’da en çok ne arandı? 2021’de Türkiye en çok neyi merak etti? Dünyaca ünlü arama devi Google Türkiye’de 2021 yılında en çok aranan konu ve isimleri açıkladı. Google arama trendlerinde EBA başı çekerken, aranan ünlü isimler arasında ilk sırayı Mesut Özil aldı. Peki, Google’da en çok ne arandı? 2021 yılında Türkiye en çok neyi merak etti? İşte 2021 Google arama trendleri…
8.12.2021 Bilim ve Teknoloji
İftar tatlıları: Cevizpare tatlısı tarifi ve yapılışı
İftar tatlıları: Cevizpare tatlısı tarifi ve yapılışı İftar için yapılan tatlıların yeri ayrıdır. Pratik şerbetli tatlılar Ramazan sofralarının olmazsa olmazı. Cevizpare tatlısı bunlardan biri. Evde kolaylıkla yapabileceğiniz cevizpare tatlısı tarifi ev ahalisi tarafından beğenilecek bir tarif. Ramazan sofralarınıza yapmak için şerbetli tatlı tarifi arıyor ya da cevizpare tatlısı nasıl yapılır merak ediyorsanız "cevizpare tatlısı" tarifine mutlaka göz atın. Tüm püf noktalarıyla cevizpare tatlısı tarifi ve yapılışı...
10.05.2021 Ramazan
İftar menülerinde mutlaka yer verin! Tok tutuyor ve sindirimi yormuyor!
İftar menülerinde mutlaka yer verin! Tok tutuyor ve sindirimi yormuyor! Oruç süresinin uzunluğu, iftar ile sahur arasındaki kısa süre nedeniyle sahurun ihmal edilmesi pek çok kişide gün boyu süren açlık hissi görülüyor. Ramazan soflarından yer vereceğiniz bazı besinler gün boyu tok kalmanızı sağlayabilir. Oruç tutulan saatler boyunca, uzun süreli açlıktan kaynaklanan kan şekerini dengelemek ve tokluk hissini artırmak için bulgur ve bakliyat ağırlıklı besinler tercih edilmesi gerektiği belirten Gıda Mühendisi Ece Duru iftar ve sahur dengesini kurmanın yollarını ve tok tutan besinleri anlattı.
21.04.2021 Ramazan
8. gün iftar menüsü: İftarda ne yesek? İşte kolay, pratik iftar yemekleri!
8. gün iftar menüsü: İftarda ne yesek? İşte kolay, pratik iftar yemekleri! İftarın yeri herkes için ayrıdır. Çorbası, salatası, ana yemeği ve tatlısıyla kolay ve pratik tariflerden oluşan ramazan sofraları hazırlamak isteyenler buraya. Hem kolay hem de farklı yemek arayışındaysanız alternatif iftar menüsü hazırladık. Bugün iftarda ne pişirsem, iftara ne yapsam, iftarda ne yesek diyorsanız sizin için derlediğimiz kolay iftar menüsüne mutlaka göz atın. 8. gün iftar menüsünde, sütlü mantar çorbası, ıslama köfte, piyaz, tahinli Kemalpaşa tatlısı, ve ramazana özel gül şerbeti tarifi yer alıyor. İşte iftar için yapabileceğiniz damak tadınıza uygun pratik, farklı yemek tarifleri ve kolay iftar menüsü önerileri...
20.04.2021 Ramazan
7. gün iftar menüsü! Bugün iftara ne pişirsem? (19 Nisan 2021)
7. gün iftar menüsü! Bugün iftara ne pişirsem? (19 Nisan 2021) Bugün iftara ne pişirsem diye düşünenler buraya... Nefis iftar yemekleri hazırlamak, farklı ve enfes lezzetlerle ramazan sofranızı şenlendirmek için değişik tarifler hazırladık. 7 gün iftar menüsünde harika sonumlarıyla harika bir iftar menüsü hazırlamak istiyorsanız haberimize göz atın. Öncelikle domates çorbası ile doyurucu bir başlangıç yapıyoruz. Klasik ramazan yemeklerinin aksine kolay ve pratik ana yemek önerimiz ise tepside içli köfte olacak. Hem görünüşü hem de farklı tasarımı ile Amasra salatası hem güznüze hem de midenize hitap edecek. Son yıllarda revaçta olan hafif tatlı tarifi soğuk baklava ile akıllarda yer edeceksiniz. Peki, Amasra salatası ve domates çorbası nasıl yapılır? Kolay içli köfte nasıl hazırlanır? Soğuk baklava tarifi nasıl yapılır? İftara ne yapsam diye düşünenlere domates çorbası, kolay içli köfte, amasra salatası ve nefis soğuk baklava tarifi...
19.04.2021 Ramazan

Benzer Haber Etiketleri

Ramazan Tarifleri ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ramazan tarifleri haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.