Gazete Vatan Logo

Revani tatlısı tarifi! Evde kolay revani nasıl yapılır? İşte haşhaşlı ve sade revani tarifi!

Tatlılar, yemek kültürümüzün önemli bir kısmını oluşturur. Osmanlı Dönemi ve sonrasında artarak devam eden tatlı çeşitliliği içinde revani tatlısı da yer almaktadır. Şerbetli tatlılar grubuna giren revani tatlısı çeşitlenerek farklı malzemelerden elde edilebilmektedir. İster davet sofralarında ister beş çayında ikram edilebilecek lezzetli, bir o kadar da pratik bir tatlı çeşididir. Özellikle basit ve yapımının kolay olması nedeniyle Ramazan iftar sofralarında da sıklıkla tercih edilen tatlı çeşitlerinden olan revani, tarifi ve yapımı en çok araştırılan tatlılardan biri. Peki, Revani nasıl yapılır? Revani tatlısı malzemeleri neler? Revani tatlısının tarifi ve yapımı!

Revani tatlısı tarifi! Evde kolay revani nasıl yapılır? İşte haşhaşlı ve sade revani tarifi!

Davet sofralarına çokça yakışan hem göze hem damağa hitap eden revani tatlısı, hem az malzeme ile lezzeti hem de görsel olarak sunumu nedeniyle sıklıkla tercih edilen tatlılardan biri. Özellikle Ramazan’da iftar sofralarının vazgeçilmezleri arasında yer alan revani tatlısının yapılışı merak ediliyor. Peki, Revani nasıl yapılır? Revani tatlısı malzemeleri neler? Revani tatlısının tarifi ve yapımı!

 REVANİ TATLISI TARİFİ

 Revani tatlısı tarifi için malzemeler şöyledir;

 3 adet yumurta

 1 su bardağı toz şeker

 Yarım su bardağı sıvıyağ

 1 su bardağı yoğurt

 1 su barağı irmik

 1 paket kabartma tozu ve vanilya

 1 su bardağı un

  Şerbeti;

 3 su bardağı şeker

 3 su bardağı su

 Limon suyu

 Revani tatlısı yapımı ilk olarak şerbetten başlar. Şerbet kaynatıldıktan sona bir müddet soğumaya alınır. Çünkü şerbet soğuk, tatlı sıcak olacak şekilde dökülür. Ardından yumurta ve şeker köpürene kadar çırpılır. Sıvıyağ ve yoğurtta eklenerek malzemelerin karışması sağlanır. İrmikte eklenerek kıvam alması sağlanır. Son olarak un ve diğer malzemeler eklenir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında alt üst kızarana dek pişirilir ve şerbeti çektikten sonra servis edilir.

Haberin Devamı

 EVDE KOLAY REVANİ NASIL YAPILIR?

 Revani, yapımı oldukça kolay olan bir tatlıdır. Tatlının ilk olarak şerbeti yapılarak soğumaya alınır. Çünkü şerbet soğuk tatlının keki sıcak olmalıdır. Şerbet öncesinde yapılıp soğuması sağlandıktan sonra kek malzemeleri güzelce harmanlanacak şekilde mikser yardımı ile çırpılır. Sonrasında borcam ya da tepsiye dökülür. Evinizde kolayca yapabileceğiniz revani tatlısını, arzunuza göre süsleyerek servis edebilirsiniz. Klasik bir kek yapımı aşamaları, revani tatlısının kekini yaparken de uygulanmaktadır.

 HAŞHAŞLI REVANİ TARİFİ

 Revani, herkes tarafından bilinen bir şerbetli tatlıdır. Ancak günümüzde klasik revani çeşitlendirilerek farklı malzemeler ile zenginleştirilmektedir. Bu malzemelerden biride mavi haşhaştır. Görüntü açısından şık bir görüntü elde etmek için bu tarifi deneyebilirsiniz.

 Haşhaşlı revani tarifi şu şekildedir;

 4 adet yumurta

Haberin Devamı

 1,5 su bardağı toz şeker

 1 su bardağı sıvıyağ

 1 su bardağı süt

 1 su bardağı irmik

 1/75 su bardağı mavi haşhaş

 1 paket kabartma tozu ve vanilya

 Aldığı kadar un

 Şerbeti;

 3 su bardağı toz şeker

 3 buçuk su bardağı su

 Limon

 REVANİ PÜF NOKTALARI NELERDİR?

 Herkes tarafından sevilen bir tatlı olan revaniyi daha lezzetli hale getirmek için bazı püf noktalar bulunmaktadır. Bu püf noktaların uygulanması ile revani tatlısı hem daha iyi pişerek hem de yumuşacık şerbetli bir tatlı olacaktır. Püf noktalar şöyledir;

Kek fırından çıkarılıp ilk sıcağı geçtikten sonra soğuk şerbet dökülür.

Şerbeti daha iyi çekmesi için şerbeti dökmeden önce keki dilimlemek gerekir.

Yumurtalar mutlaka oda sıcaklığında olmalı ve şeker ile köpük haline gelene dek çırpılmalıdır.