Gazete Vatan Logo

Refika Birgül kimdir? Refika Birgül kaç yaşında, evli mi?

“Bazen yerken zevkten damağıma kramp giriyor” diyerek yemek tariflerini anlatan tıpçı bir ailenin disleksik kızı Refika Birgül yaptığı yemek programları ile gündeme geliyor. Dikkat çeken yaratıcılığı sayesinde yemek konusunda kendini aşan tarifleri ile kendini yemeğe adayanlardan Refika Birgül. Peki, Refika Birgül kimdir? Refika Birgül kaç yaşında, evli mi? İşte Refika Birgül'ün dikkat çeken yaşamı ve hakkında merak edilenler...

Refika Birgül kimdir? Refika Birgül kaç yaşında, evli mi?

Yemek konusunda dikkat çeken yaratıcılığı ile adından her zaman söz ettiren Refika Birgül yaptığı yemek programlarıyla gündeme geliyor. Tarifleri harf harf izleyerek yemek yapanların da kalbini kazanan Refika Birgül pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki, Refika Birgül kimdir? Refika Birgül kaç yaşında, evli mi? İşte Refika Birgül hakkında merak edilen her şey...

REFİKA BİRGÜL KİMDİR?

Refika Birgül, 19 Mayıs 1980'de İstanbul'da dünyaya geldi. Annesi Kıbrıslı, babası Nevşehirli olan Birgül, doktor bir ailenin çocuğu olarak doğdu. İlköğrenimine Yeşilköy'de bulunan Hamdullah Suphi Tanrıöver İlköğretim Okulu'nda devam eden Birgül, lise eğitimini Robert Koleji'nde tamamladı. Lise yıllarında siyah beyaz fotoğrafçılığa merak salan Refika Birgül, matematik ve fiziği birleştirerek bir dans projesi hazırladı. Birgül, lisans eğitimini Koç Üniversitesi Psikoloji Bölümü'nde tamamladı. Daha sonra Londra,ya giden Birgül, da London Business School'da liderlik eğitimi aldı.

REFİKA BİRGÜL'ÜN YEMEK SERÜVENİ

Haberin Devamı

Refika Birgül’ün anne-babası ve abisi doktor. Tıpçı bir ailenin disleksik kızı Refika. Yani okuma-yazmayı zor öğrenmiş ve belli biçimlerinde hala zorlanıyor, harfleri karıştırıyor. Buna rağmen son derece parlak bir öğrenim hayatı var, Robert Kolej’de, Koç Üniversitesi’nde psikoloji ve London Business School’da okumuş. Dikkat çeken yaratıcılığı sayesinde Amerikalı lise müdürünün Amerika’daki pek çok üniversitede burs buldu.

30 yaşındaki Refika üniversiteyi bitirdiğinde Yavuz Turgul ile reklam ajansında, İKSV’de ve İF İstanbul Bağımsız Film Festivali’nde çalıştı. Tam altı yıl boyunca da uzun uzun mesailerle hastane yöneticiliği yaptı.

Refika Birgül'ün mutfağa girişi ailesine bol köpüklü Türk kahvesi yapmasıyla başladı. Akdeniz mutfağı ve İç Anadolu mutfağına ait yemekleri ailesinden öğrenen Birgül, Londra'ya akrabalarını görmek için gittiğinde damak zevki daha da gelişti. Kuzguncuk'ta yaşayan Refika Birgül, kitap çıkardıktan sonra bir atölyeye ihtiyaç duydu. Rum mimar Simotas'ın eseri olan ve 30 yıldır kapısına kilit vurmuş bir binayı atölyeye çevirdi. Birgül, Mucize Lezzetler; Anadolu Halk Mutfağı Derneği tarafından "En İyi Görsel Medya" alanında ödüle layık görüldü. Refika Birgül, Boğaziçi Üniversitesi Gastronomi ve Degutasyon Kulübü tarafından "Yılın En İyi Yemek Programı" ödülünün sahibi oldu. 2013 yılında ise Time Out İstanbul Yeme İçme Ödülleri'nde "En İyi Tv Şefi" alanında ödül aldı. 2013 yılında Bahar Kitapcı ile Refika'dan markasını kuran Refika Birgül, internet üzerinden el emeği ürünlerin satışını yapıyor.

Haberin Devamı