Motorlu Taşıt

Motorlu Taşıt

Son dakika motorlu taşıt haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan motorlu taşıt ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını motorlu taşıt haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Motorlu Taşıt

haberleri sayfasında son dakika yaşanan motorlu taşıt gelişmeleri de dahil olmak üzere 893 motorlu taşıt haberi bulunmuştur. Tüm motorlu taşıt haberleri aşağıda listelenmiştir.
Araba sahibi milyonları ilgilendiriyor! Faizsiz ödemek için bugün son gün
Araba sahibi milyonları ilgilendiriyor! Faizsiz ödemek için bugün son gün Araba sahibi milyonları yakından ilgilendiriyor. Bugün son gün. Ödeme yapmayanlardan faizi ile talep edilecek. 2024 yılı motorlu taşıt ödemeleri için son tarih belli oldu. 1 Ocak tarihinde başlayan ödemelerin 31 Ocak tarihine kadar yapılması gerekiyor. Ödemeler için son haftaya girilen MTV'de bu tarihten sonra gecikme faizi uygulanacak. İkinci taksit ödemeleri ise Temmuz döneminde başlayacak. MTV nedir? Kimler MTV ödemek zorunda? MTV nasıl ödenir? Yılda kaç defa ödenir? Kimler MTV'den muaf? İşte detaylar...
31.01.2024 Ekonomi
Arabası olanlar dikkat! Yarın son gün, kaçıran faizi ile ödeyecek
Arabası olanlar dikkat! Yarın son gün, kaçıran faizi ile ödeyecek Araba sahibi milyonları yakından ilgilendiriyor. Yarın son gün. Ödeme yapmayanlardan faizi ile talep edilecek. 2024 yılı motorlu taşıt ödemeleri için son tarih belli oldu. 1 Ocak tarihinde başlayan ödemelerin 31 Ocak tarihine kadar yapılması gerekiyor. Ödemeler için son haftaya girilen MTV'de bu tarihten sonra gecikme faizi uygulanacak. İkinci taksit ödemeleri ise Temmuz döneminde başlayacak. MTV nedir? Kimler MTV ödemek zorunda? MTV nasıl ödenir? Yılda kaç defa ödenir? Kimler MTV'den muaf? İşte detaylar...
30.01.2024 Ekonomi
Araba sahibi olanlara çok kritik uyarı geldi! Gecikme faizi uygulanacak
Araba sahibi olanlara çok kritik uyarı geldi! Gecikme faizi uygulanacak 2024 yılı motorlu taşıt ödemeleri için son tarih belli oldu. 1 Ocak tarihinde başlayan ödemelerin 31 Ocak tarihine kadar yapılması gerekiyor. Ödemeler için son haftaya girilen MTV'de bu tarihten sonra gecikme faizi uygulanacak. İkinci taksit ödemeleri ise Temmuz döneminde başlayacak. MTV nedir? Kimler MTV ödemek zorunda? MTV nasıl ödenir? Yılda kaç defa ödenir? Kimler MTV'den muaf? İşte detaylar...
25.01.2024 Ekonomi
Kargoda yeni dönem başlıyor! Motokuryeler ile ilgili yeni düzenleme geliyor
Kargoda yeni dönem başlıyor! Motokuryeler ile ilgili yeni düzenleme geliyor Ulaştırma Bakanlığı’nın taslağına göre, kurye teslimi için kaydedilecek motosiklet 10 yaşından büyük olmayacak. Kurye gönderiyi taşıma süresi taahhüdünde bulunmadan, “makul sürede” ulaştırmakla yükümlü olacak.
7.12.2023 Gündem
Bu tuzağa sakın düşmeyin! Alışveriş yapanlar dikkat, tazminat talep edebilirsiniz
Bu tuzağa sakın düşmeyin! Alışveriş yapanlar dikkat, tazminat talep edebilirsiniz Alışveriş yapılan mağazalarda, oturulan kafe ve restoranlarda “Müessesemiz çalınan veya kaybolan eşyalarınızdan sorumlu değildir.” yazısına sıkça rastlanılır. Gün içinde binlerce kişinin girip çıktığı bu yerlerde hırsızlık yaşanması tüm sorumluluğu müşteriye yüklese de hukuka göre bu yazının geçerliliği yok. Avukat Muhsine Tülin Kavasoğlu da “Mağaza işleticisinin kendisinden beklenen özeni göstermemesi sebebiyle tüketicinin eşyasının çalınması halinde mağaza işleticisinden tazminat talep edilmesi mümkündür” diyor.
9.11.2023 Ekonomi
49/3 Trafik Cezası Kodu Nedir? 49/3 Cezası Ne Kadar, Nasıl İtiraz Edilir?
49/3 Trafik Cezası Kodu Nedir? 49/3 Cezası Ne Kadar, Nasıl İtiraz Edilir? 49/3 trafik cezası, sürücülerin ticari araç kullanma sürelerine uymaması olarak da bilinen bir trafik cezası maddesidir. Başka bir ifadeyle ise, halk arasında ticari araç kullanma süresi cezası olarak bilinir. E-Devlet üzerinden plaka sorgulamasını gerçekleştiren kişiler araçlarına 49/3 trafik ceza kodu ile ceza yazıldığını görüyor.
14.08.2023 Gündem
E-Devlet’ten halka ücretsiz eğitim! 223 tane dosya var
E-Devlet’ten halka ücretsiz eğitim! 223 tane dosya var E-Devlet'ten yeni hizmet. SGK dökümü, sabıka kaydı, öğrenci belgesi, trafik ceza sorguları, motorlu taşıt vergileri ve IMEI sorgulama gibi yüzlerce hizmetin sunulduğu e-Devlet’te bir süredir ‘ücretsiz’ teknoloji eğitimleri de verilmeye başlandı.
22.07.2023 Gündem
Borçlar siliniyor! Tarih belli oldu, faiz ve ödeme limiti belli oldu
Borçlar siliniyor! Tarih belli oldu, faiz ve ödeme limiti belli oldu Vergi Affı düzenlemesine ilişkin düzenleme Meclis Genel Kurulu'nda kabul edildikten sonra Resmi Gazete'de yayımlanarak resmen yasalaştı. Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı borç yapılandırması olarak tanımlanan paket, belirli borçların da iptal edilmesini içeriyor. Teklifin yasalaşması ardından vergi affı başvurusunun ne zaman ve nasıl yapılacağı merak ediliyor. Peki borç yapılandırması nasıl olacak? Başvuru ve ödemeler ne zaman yapılacak? Hangi borçlar yapılandırma kapsamında olacak? İşte haberin detayları...
21.03.2023 Ekonomi
e sınavlar ertelendi mi? 07-12 Şubat arası e-sınavlar yapılacak mı?
e sınavlar ertelendi mi? 07-12 Şubat arası e-sınavlar yapılacak mı? e sınavlar ertelendi mi, yapılacak mı? Millî Eğitim Bakanlığınca Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle millî yas ilan edilmesinin ardından ülke genelinde 13 Şubat'a kadar yapılması planlanan elektronik sınavlar ertelendi.
7.02.2023 Eğitim
Kamu borçlarının yapılandırılmasına ilişkin teklif Komisyon'dan geçti
Kamu borçlarının yapılandırılmasına ilişkin teklif Komisyon'dan geçti Kamuya olan borçların yeniden yapılandırılmasına ilişkin teklif Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi.
31.01.2023 Gündem
Borç yapılandırma başvuruları ne zaman? Hangi borçlar yapılandıracak?
Borç yapılandırma başvuruları ne zaman? Hangi borçlar yapılandıracak? Borç yapılandırma 2023 yılında başlıyor. Vergi affı olarak da bilinen ve Cumhuriyet tarihinin en büyük borç yapılandırma hareketi olan düzenlemenin detayları da merak edilmeye başlandı. Peki hangi borçlar yapılandıracak? Borç yapılandırma başvuruları ne zaman?
24.01.2023 Ekonomi
Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısı başladı
Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısı başladı Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında başladı. Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı borç yapılandırma paketi ve İsveç'teki provokatif eylemler toplantıda ele alınacak.
23.01.2023 Gündem
Gözler Kabine toplantısına çevrildi! Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni müjdenin detaylarını açıklayacak
Gözler Kabine toplantısına çevrildi! Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni müjdenin detaylarını açıklayacak Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı borç yapılandırma paketi için gözler Beştepe'de olacak. Paketin kapsamı ve ayrıntıları Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki Kabine Toplantısı'nda ele alınacak. İsveç'te peş peşe yaşanan skandal eylemler de Kabine'nin bir diğer önemli gündem maddesi olacak.
22.01.2023 Ekonomi
Tazminat alabilirsiniz! Mağazada alışveriş yapan herkes için geçerli, mutlaka başvurun
Tazminat alabilirsiniz! Mağazada alışveriş yapan herkes için geçerli, mutlaka başvurun AVM'nin içinde yer alan mağazalarda, otoparkta ya da dışarıdaki dükkanlarda, çanta-eşya hırsızlığı ve kayıp olayları yaşanabiliyor. İşletmeler bu gibi durumlarda astıkları 'Çalınan ve kaybolan eşyalarınızdan müessesemiz sorumlu değildir' yazısına sığınıyor. Peki bu yazının hukuki sorumluluğa ve kusur durumlarına etkisi var mı? Uzman isim bu durumda tazminat talebinde bulunulabileceğine dikkat çekti. İşte detaylar...
21.01.2023 Gündem
Araba ve ev alacaklara uyarı geldi! Büyük yoğunluk olacak
Araba ve ev alacaklara uyarı geldi! Büyük yoğunluk olacak Araba ve ev alacak milyonları ilgilendiriyor. Hükümet, emeklilikte yaşa takılanların (EYT) emekli olmasının önünü açacak düzenleme üzerinde çalışırken piyasalarda da EYT tazminatlarına ilişkin hazırlıklar başladı. Aracı kurumlardan gayrimenkul firmalarına, bankalardan oto galerilerine ve başta teknoloji olmak üzere perakendenin tüm alanlarında EYT’lilerin tazminatlarını kullanmalarına ilişkin alternatifler üretiliyor. Yaklaşık 2 milyon kişinin emekli olacağına ilişkin açıklamalar, bu kişilerin toplam tazminat tutarının 500 milyar lirayı bulacağına ilişkin hesaplamalar, piyasa aktörlerinin bu paranın kullanımına ilişkin seçenek üretmesinin en büyük motivasyonunu oluşturuyor.
11.12.2022 Ekonomi
Pasaport, MTV, harç ve cezada yeni yıl tarifesi ortaya çıktı
Pasaport, MTV, harç ve cezada yeni yıl tarifesi ortaya çıktı Yeniden değerleme oranının belirlenmesi ile motorlu taşıt vergisinden (MTV) trafik cezalarına, pasaport harcından, yurtdışından getirilen telefonların harcına kadar birçok kalemde yapılacak artışlar belli oldu. Cumhurbaşkanının harçlarda ve MTV’de indirim yetkisi bulunuyor. İndirim gelmezse 1.300 silindir hacminin altında 1-3 yaş aralığındaki bir otomobilin vergisi 1313 liradan 2 bin 927 liraya, 1 yıllık pasaport harcı 452 liradan 1008 liraya çıkacak.
25.11.2022 Ekonomi
MSB işçi alımı ilanı yayımlandı! MSB KPSS’siz 18 ilde İŞKUR üzerinden başvuru alacak! İşte başvuru şartları!
MSB işçi alımı ilanı yayımlandı! MSB KPSS’siz 18 ilde İŞKUR üzerinden başvuru alacak! İşte başvuru şartları! Milli Savunma Bakanlığı (MSB) duyurdu!, 18 farklı ilde 1098 işçi alımı yapılacak. MSB İŞKUR üzerinden 1098 işçi alımı yapacak. Başvuru yapacak adaylarda KPSS şartı aranmıyor. İlköğretim ve ortaöğretim mezunları MSB personel alımı ilanına başvuruda bulunabilecek. Peki, 2022 MSB personel alımı başvurusu nasıl yapılır? İşte MSB işçi alımı başvuru şartları!
22.11.2022 Personel Alımı
Paralar 1 ay içinde iade ediliyor! Kesinti yapılmıyor, gerekçe göstermeye de gerek yok
Paralar 1 ay içinde iade ediliyor! Kesinti yapılmıyor, gerekçe göstermeye de gerek yok Her sene olduğu gibi gelecek sene de öğrenciler istediği liseyi veya üniversiteyi kazanmak için sınavda ter dökecek. Hazırlık için ise özel kurs merkezlerine kayıtlar yaptırılmaya başlandı. Verilen eğitimlerin kalitesi öğrencinin başarısında büyük öneme sahip. Bazı durumlarda veliler ve kurs merkezi karşı karşıya gelebiliyor. Verilen eğitimleri beğenmeyen aileler, para iadesi isteyip çocuklarının kaydını sildiriyor. İade talebi reddedilen veliler ise hukuki yollara başvurmak zorunda kalıyor. Peki dershaneler ücretleri iade etmek zorunda mı? Kurs merkezleri paraları iade etmezse veliler ne yapabilir? Özel eğitim kurumları nereye şikayet edilir? Avukat tarafından konuya ilişkin kritik detaylara yer verildi.
6.10.2022 Gündem
Emniyet kemeri simülasyon eğitimi nedir? Ehliyet simülasyon dersi 2022 nasıl olacak?
Emniyet kemeri simülasyon eğitimi nedir? Ehliyet simülasyon dersi 2022 nasıl olacak? Ehliyet eğitimi simülasyonu nasıl olacak, Emniyet kemeri simülasyon eğitimi nedir? Milli Eğitim Bakanlığı Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Yönetmeliğinde değişiklik yapıldı. Resmi Gazete'de yayımlanan kararla sürücü adaylarına, sertifika sınıfı ayrımı yapılmaksızın ve direksiyon eğitimine başlamadan önce emniyet kemeri takma alışkanlığı kazandırmak adına emniyet kemeri simülasyon eğitimi verilecek. Söz konusu gelişmenin ardından Emniyet kemeri simülasyon eğitimi nedir? sorusuna yanıt aranmaya başlandı.
20.09.2022 Gündem
Egzoz muayenesi kaç yılda bir yapılır? Egzoz muayene ücretleri ne kadar? Egzoz muayenesi yaptırmayan ne kadar ceza öder?
Egzoz muayenesi kaç yılda bir yapılır? Egzoz muayene ücretleri ne kadar? Egzoz muayenesi yaptırmayan ne kadar ceza öder? Araç sahiplerini ilgilendiriyor! Yapmazsanız cezası var! Egzoz muayenesi yaptırılmayan araçlar trafikte tespit ediliyor. Emisyon ölçümü yaptırmayana 2 bin 815 TL ceza kesiliyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı 81 ilde hayata geçirdiği Egzoz Elektronik Denetleme Sistemi Seferberliği Projesi (EGEDES) ile çevreyi kirleten araçları plaka okuma sistemiyle trafikte tespit edip, denetimlerin tek tek araç durdurarak belge kontrolü yapılması yoluyla yapılmasını sağlıyor. Peki, Egzoz muayenesi kaç yılda bir yapılır? Egzoz muayene ücretleri ne kadar? Egzoz muayenesi yaptırmayan ne kadar ceza öder? Egzoz muayenesi nasıl yapılır? İşte detaylar…
24.08.2022 Ekonomi
Bakan Nebati'den vergi açıklaması! Herkesi ilgilendiriyor
Bakan Nebati'den vergi açıklaması! Herkesi ilgilendiriyor Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Twitter hesabından yaptığı açıklamada ''Esnafımızdan işçilerimize, çiftçilerimizden yatırımcılarımıza kadar tüm kesimleri ilgilendiren vergi politikalarını hayata geçiriyoruz'' dedi.
17.08.2022 Ekonomi
MTV son ödeme tarihleri ne zaman? MTV ödemeleri nasıl yapılır? GİB MTV ödeme ekranı!
MTV son ödeme tarihleri ne zaman? MTV ödemeleri nasıl yapılır? GİB MTV ödeme ekranı! Motorlu Taşıtlar Vergisi’nde (MTV) son günler! Milyonlarca araç sahibini ilgilendiriyor. MTV ikinci taksit ödemeleri 1 Ağustos’a kadar ödenebilecek. Ödemeler MTV ödemeleri, GİB'in internet sitesi üzerinde bulunan İnteraktif Vergi Dairesi uygulaması üzerinden ve mobil sistem üzerinden yapılabilecek. Peki, Araç vergisi ödeme nasıl yapılır? MTV son ödeme tarihleri ne zaman? MTV ödemeleri nasıl yapılır? GİB MTV ödeme ekranı!
25.07.2022 Ekonomi
Araba sahibi herkesi ilgilendiren son dakika kararı! Tarih uzatıldı, fiyatlar tek tek açıklandı
Araba sahibi herkesi ilgilendiren son dakika kararı! Tarih uzatıldı, fiyatlar tek tek açıklandı Araba sahibi milyonlarca kişiyi ilgilendiren son dakika kararı! Tarih uzatıldı, fiyatları tek tek açıklandı. Yüzde 25 olarak tespit edildi, değerlerine göre 1313 lira ile 1576 lira arasında değişiyor. Motorlu taşıtlar vergisinin (MTV) bu yıla ait ikinci taksiti 1 Ağustos'a kadar ödenebilecek. Peki MTV ödemeleri nasıl yapılır? Motorlu Taşıt Vergisi ne kadar, kaç TL? İşte araba vergisi ile ilgili detaylar...
24.07.2022 Otomobil
Emeklilik fırsatı! Hiç çalışmayanlar yararlanıyor, başvurular e-Devlet'ten...
Emeklilik fırsatı! Hiç çalışmayanlar yararlanıyor, başvurular e-Devlet'ten... Emeklilik imkanı doğuyor. Pek çok kişi başvuruda bulunarak yararlanabiliyor. Çeşitli nedenlerle çalışma hayatında bulunmayan kişiler yaşlarının ilerlemesi ile emekli olmanın yollarını aramaya başlıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu'na tabi olarak çalışmamış, sigorta girişi olmayanlar bile emekli olabiliyor. Özellikle kadınlar iş hayatının dışında kalabiliyor. u durumdaki çok sayıdaki kadın için bir işyerinde çalışmadan emeklilik mümkün. e-Devlet üzerinden başvuru yapılabiliyor. 1 Ekim 2008 kritik tarih... İşte konun ayrıntıları...
20.07.2022 Emekli
Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıflar Bankası resmen duyurdu! 1 Ağustos'a kadar geçerli, faizsiz...
Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıflar Bankası resmen duyurdu! 1 Ağustos'a kadar geçerli, faizsiz... Bankalar art arda duyurdu. Milyonlarca kişiyi doğrudan ilgilendiriyor. Tarih verildi. 1 Ağustos'a kadar geçerli olacak. Faizsiz vade imkanı sunuluyor. Motorlu Taşıtlar Vergisi’nde (MTV) 25 milyon araç sahibi için geri sayım başladı. Verginin ikinci taksit tutarının 1 Ağustos’a kadar ödenmesi gerekiyor. Bankalar bu dönemde uyguladıkları kampanyalarla müşterilerine destek oluyor. Peki MTV ödemeleri nasıl yapılır? Motorlu Taşıt Vergisi ne kadar, kaç TL? İşte detaylar...
19.07.2022 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Motorlu Taşıt ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki motorlu taşıt haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.