Liselere Geçiş Sistemi

Liselere Geçiş Sistemi

Son dakika liselere geçiş sistemi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan liselere geçiş sistemi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını liselere geçiş sistemi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Liselere Geçiş Sistemi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan liselere geçiş sistemi gelişmeleri de dahil olmak üzere 494 liselere geçiş sistemi haberi bulunmuştur. Tüm liselere geçiş sistemi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Son dakika... LGS yerleştirme sonuçları açıklandı
Son dakika... LGS yerleştirme sonuçları açıklandıMilli Eğitim Bakanlığı (MEB), Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki yerleştirme sonuçları açıklandı.
22.07.2024Gündem
Lise tercih sonuçlarında yerleşemeyenler ne yapacak? 2024 LGS’de açıkta kalan öğrencilere tercih hakkı var mı?
Lise tercih sonuçlarında yerleşemeyenler ne yapacak? 2024 LGS’de açıkta kalan öğrencilere tercih hakkı var mı?LGS (Liselere Geçiş Sistemi) yerleştirme sonuçlarının açıklanması beklenirken lise tercihlerinde hiçbir okula yerleşemeyenler ne yapacak sorusu yanıt arıyor. 2024 LGS'de açıkta kalan öğrenciler için 2. tercih hakkı var mı?
22.07.2024Gündem
Lise Kayıt Tarihleri 2024-2025: MEB 9. sınıf lise kayıtları ne zaman, hangi tarihte yapılacak?
Lise Kayıt Tarihleri 2024-2025: MEB 9. sınıf lise kayıtları ne zaman, hangi tarihte yapılacak?LGS (Liselere Geçiş Sistemi) kapsamında yerleştirme süreci yarın tamamlanıyor. Tercih sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte okul kayıtları başlayacak. Kayıtlarla ilgili olarak öğrenciler ve veliler MEB 9. sınıf lise kayıtları ne zaman başlıyor, gerekli belgeler neler sorularına cevap arıyor.
22.07.2024Gündem
LGS tercih süreci bugün sona eriyor
LGS tercih süreci bugün sona eriyorMilli Eğitim Bakanlığınca 8'inci sınıf öğrencilerine yönelik Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav, 2 Haziran'da gerçekleştirildi.
17.07.2024Gündem
LGS tercih döneminin sona ermesine sayılı günler kala uzmanlar uyardı: Doğru lise seçimi çok önemli
LGS tercih döneminin sona ermesine sayılı günler kala uzmanlar uyardı: Doğru lise seçimi çok önemliDemirören Medya ve Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sonuçlarının açıklanmasının ardından, 17 Temmuz tarihine kadar yapılacak tercih döneminde yeni öğrencilerini bekliyor. Tercih döneminin bitmesine sayılı günler kala bu süreçte dikkat edilmesi gereken konular hakkında bilgi veren Demirören Medya ve Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Atila Ertoğan, “Lise öğrencinin geleceğiyle ilgili planlarının başladığı yerdir. Doğru lise seçimi çok önemli. Bu nedenle veliler okulları mutlaka görüp eğitim programıyla ilgili bilgi almalı” dedi.
12.07.2024Vatan TV
Demirören Medya Lisesi yeni öğrencilerini bekliyor! Okul müdürü Ertoğan: Veliler okulları mutlaka görüp bilgi almalı
Demirören Medya Lisesi yeni öğrencilerini bekliyor! Okul müdürü Ertoğan: Veliler okulları mutlaka görüp bilgi almalıDemirören Medya ve Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sonuçlarının açıklanmasının ardından, 17 Temmuz tarihine kadar yapılacak tercih döneminde yeni öğrencilerini bekliyor. Tercih döneminin bitmesine sayılı günler kala bu süreçte dikkat edilmesi gereken konular hakkında bilgi veren Demirören Medya ve Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Atila Ertoğan, “Lise öğrencinin geleceğiyle ilgili planlarının başladığı yerdir. Doğru lise seçimi çok önemli. Bu nedenle veliler okulları mutlaka görüp eğitim programıyla ilgili bilgi almalı” dedi.
12.07.2024Gündem
Adana Valisi LGS'den tam puan alan öğrencileri misafir etti
Adana Valisi LGS'den tam puan alan öğrencileri misafir ettiAdana Valisi Yavuz Selim Köşger, 2024 Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavında tam puan alarak ilimizin gururu olan öğrencilerle bir araya geldi.
10.07.2024Adana
Eğitim uzmanı Salim Ünsal'dan öğrencilere liselerle ilgili 'ön yargı' uyarısı
Eğitim uzmanı Salim Ünsal'dan öğrencilere liselerle ilgili 'ön yargı' uyarısıLiselere Geçiş Sistemi (LGS) sonuçlarının açıklanmasının ardından tercih dönemi devam ediyor. Türkiye´nin ilk ve tek medya lisesi olarak, dünya standartlarında eğitim veren Demirören Medya ve Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, eğitim uzmanı Salim Ünsal’ı ağırladı. Demirören Medya Eğitim Projeleri Grup Direktörü Nuran Çakmakçı moderatörlüğünde öğrencilerin ve velilerin en çok merak ettiği soruları yanıtlayan Ünsal, “Liselerle ilgili ön yargı taşımasınlar. Bir lisenin puanı veya yüzdelik dilimi yüksekse o lise daha iyidir, puanı biraz daha düşük olanın daha kötüdür şeklinde bir algı doğru değildir. Puan veya yüzdelik dilim üzerinden bir algı ile tercih yapmak çok doğru olmayabilir” dedi.
4.07.2024Vatan TV
LGS tercih süreci! Eğitim uzmanı Salim Ünsal en çok merak edilen soruları yanıtladı
LGS tercih süreci! Eğitim uzmanı Salim Ünsal en çok merak edilen soruları yanıtladıLiselere Geçiş Sistemi (LGS) sonuçlarının açıklanmasının ardından tercih dönemi devam ediyor. Türkiye´nin ilk ve tek medya lisesi olarak, dünya standartlarında eğitim veren Demirören Medya ve Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, eğitim uzmanı Salim Ünsal’ı ağırladı. Ünsal, Demirören Medya Eğitim Projeleri Grup Direktörü Nuran Çakmakçı moderatörlüğünde öğrencilerin ve velilerin en çok merak ettiği soruları yanıtladı.
4.07.2024Gündem
LGS 2024 tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? MEB 2024 LGS tercih sonuçları için tarihi belli oldu
LGS 2024 tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? MEB 2024 LGS tercih sonuçları için tarihi belli olduLiselere Geçiş Sistemi (LGS) tercih sonuçları merakla bekleniyor. 17 Temmuz'a kadar sürecek olan LGS tercih işlemleri sonrasında, puanlar ve boş kontenjanlara göre adaylar tercih ettikleri okullara yerleşecek. Peki, LGS 2024 tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?
3.07.2024Gündem
TÜBİTAK Fen Lisesi geleceğin yıldızlarını bekliyor!
TÜBİTAK Fen Lisesi geleceğin yıldızlarını bekliyor!Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı'nın geleceğin bilim insanlarının yetiştirilmesi için TÜBİTAK'ın bilim ve teknolojideki bilgi ve birikimi ile ortak protokol yaparak hayata geçirdiği 'TÜBİTAK Fen Lisesi' 2024-2025 eğitim öğretim yılı için öğrencilerini bekliyor.
2.07.2024Ekonomi
LGS testlerinin başarı ortalamaları belli oldu! En düşük başarı Matematik’te
LGS testlerinin başarı ortalamaları belli oldu! En düşük başarı Matematik’teLGS sonuçlarına göre Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile Yabancı Dil olmak üzere sadece iki testte yüzde 50’nin üzerinde başarı yakalandı. Kuvvetli çeldirici sorulardan oluşan Matematik’te ise yüzde 32,68 ile en düşük başarı elde edildi.
30.06.2024Gündem
Yerleştirmeye esas 1. nakil tercih başvuruları nasıl yapılır, 1 nakil tercih başvuruları ne zaman başlıyor?
Yerleştirmeye esas 1. nakil tercih başvuruları nasıl yapılır, 1 nakil tercih başvuruları ne zaman başlıyor?LGS tercih süreci sonuçların açıklanmasıyla birlikte başladı. Merkezi yerleştirme, merkezi sınavla öğrenci alan fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, proje okulları ile mesleki ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programlarına merkezi sınav puanı üstünlüğüne göre tercihler doğrultusunda yapılacak. Tercihler 17 Temmuz Çarşamba saat 17.00'ye kadar devam edecek.
29.06.2024Gündem
LGS tercih robotu (e okul)! LGS tercihleri il yüzdelik dilime göre mi yapılacak, nasıl yapılır? LGS tercihi yapma (LGS tercih robotu 2024 MEB)
LGS tercih robotu (e okul)! LGS tercihleri il yüzdelik dilime göre mi yapılacak, nasıl yapılır? LGS tercihi yapma (LGS tercih robotu 2024 MEB)LGS tercih robotu, LGS lise tercihleri ile sorgulanıyor. Liselere Geçiş Sistemi sınav sonuçlarının açıklanınca gözler LGS tercih kılavuzuna çevrildi. Bu yılki lise kontenjanları ve geçen seneki yüzdelik dilimleri e-okul sistemi üzerinden erişime açıldı. Peki, LGS tercihleri il yüzdelik dilime göre mi yapılacak, nasıl yapılır? İşte LGS tercihi yapma süreci hakkında detaylar…
29.06.2024Gündem
Demirören Medya ve Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden burs kararı: Yüzde 1'lik dilimdeki öğrencilere verilecek
Demirören Medya ve Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden burs kararı: Yüzde 1'lik dilimdeki öğrencilere verilecekDemirören Medya ve Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sonuçlarının açıklanmasının ardından 1-17 Temmuz tarihlerinde yapılacak tercih döneminde yeni öğrencilerini bekliyor. Özel müfredatı ile öğrencileri geleceğin dünyasına yapay zeka, robotik kodlama ve yazılım dersleri ile hazırlayan okulda 18 kişilik sınıflarda ders veriliyor. Ana dili İngilizce olan 3 yabancı öğretmenle 1 yıl hazırlık sınıfı bulunan ve 5 yıl eğitim verilen ücretsiz devlet lisesi, LGS'de yüzde 1'lik dilime giren öğrencilere 12 ay boyunca burs veriyor.
29.06.2024Gündem
LGS birincileri 2024! LGS birincileri kaç kişi, hangi okullardan, LGS birincisi kim, LGS full yapanlar 2024 kimler, LGS tam puan kaç kişi aldı?
LGS birincileri 2024! LGS birincileri kaç kişi, hangi okullardan, LGS birincisi kim, LGS full yapanlar 2024 kimler, LGS tam puan kaç kişi aldı?2024 LGS birincileri merak ediliyor. LGS'de birincilik unvanını kazanan öğrenciler Türkiye'nin farklı illerinden ve okullarından geldi.  Milli Eğitim Bakanlığı'nca açıklanan Liselere Geçiş Sistemi Merkezi Sınav sonuçları sonrası adayların sıralamaları, puanları ve yüzdelik dilimleri de belli oldu. Peki, LGS birincileri kaç kişi, tam puan alan var mı, hangi ilden birinci çıktı?
28.06.2024Gündem
LGS yüzdelik dilim 2024 | 2024 LGS yüzdelik dilimler nasıl olur, LGS yüzdelik dilim kaç olmalı?
LGS yüzdelik dilim 2024 | 2024 LGS yüzdelik dilimler nasıl olur, LGS yüzdelik dilim kaç olmalı?LGS yüzdelik dilimleri, LGS sınav sonuçlarının açıklanmasıyla gündem oldu. Öğrencilerin tercih döneminde sınav sonuçları dışında yüzdelik dilimleri ve başarı sıralamaları da baz alınır. Peki, LGS yüzdelik dilim nasıl olur, LGS yüzdelik dilim hesaplama nasıl yapılır?
28.06.2024Gündem
Sonuc.meb.gov.tr sorgulama ekranı | LGS sınav sonuçları belli oldu! LGS sınav sonuçları öğrenme ve LGS sınav sonucu sorgulama ekranı
Sonuc.meb.gov.tr sorgulama ekranı | LGS sınav sonuçları belli oldu! LGS sınav sonuçları öğrenme ve LGS sınav sonucu sorgulama ekranıLGS sınav sonuçları açıklandı. Sonuçların açıklanmasıyla LGS sınav sonuçları 2024 sorgulama ekranı yoğun ilgi gördü, öğrenci ve veliler sık sık sonuc.meb.gov.tr ekranına giriş yapıyor. 1 milyondan fazla öğrencinin katıldığı Liselere Geçiş Sistemi Merkezi sınavı sonuçlarıyla birlikte adaylar tercihlerini yapamaya başlayacak. Doğum tarihi ve T.C. kimlik numarası olmadan LGS sınav sonuçları öğrenilemeyecek. Peki, LGS sonuçları 2024 nereden görüntülenir? İşte, 2024 LGS sınav sonuçları sorgulama ekranı
28.06.2024Gündem
LGS sonuçları sorgulama ekranı 2024 | meb.gov.tr LGS sonuçları sorgulama ekranı açıldı: LGS sınav sonuçlarına nereden bakılır?
LGS sonuçları sorgulama ekranı 2024 | meb.gov.tr LGS sonuçları sorgulama ekranı açıldı: LGS sınav sonuçlarına nereden bakılır?Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), ortaokul 8. sınıfta eğitim gören 1 milyon 38 bin 192 öğrenciye yönelik yapılan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav 3 Haziran'da iki oturum olarak gerçekleştirildi. Öğrenciler oturumların sona ermesiyle tercih yapmak için gözlerini sonuçlara çevirdi. LGS sonuçları açıklandı. Peki, LGS sınav sonuçlarına nereden bakılır? İşte LGS sonuçları sorgulama ekranı...
28.06.2024Gündem
LGS sonuçları açıklandı! İşte MEB LGS sonuç sorgulama ekranı
LGS sonuçları açıklandı! İşte MEB LGS sonuç sorgulama ekranıLGS kapsamındaki merkezi sınav sonuçları, "https://www.meb.gov.tr" adresinden açıklandı. Merakla beklenen LGS sonuçları belli oldu. Hayalindeki lise için yarışan 1.2 milyon öğrenci ve ailesinin tercih telaşı başladı.
28.06.2024Gündem
LGS sınav sonuçlarına okul puanı dahil mi, LGS puanına OBP ekleniyor mu? LGS'de okul puanı eklenir mi?
LGS sınav sonuçlarına okul puanı dahil mi, LGS puanına OBP ekleniyor mu? LGS'de okul puanı eklenir mi?Ortaokul eğitimlerini tamamlayarak liselere geçiş yapacak öğrenciler, LGS sınav sonuçlarına okul puanının dahil olup olmadığını sorguluyor. Peki, LGS sınav sonuçlarına okul puanı dahil mi, LGS puanına OBP ekleniyor mu? LGS'de okul puanı eklenir mi?
28.06.2024Gündem
Adrese dayalı lise sorgulama (lise)! LGS adrese dayalı yerleştirme 2024 nasıl yapılır, adrese dayalı liseleri nasıl öğrenebilirim? İşte adrese dayalı okul sorgulama
Adrese dayalı lise sorgulama (lise)! LGS adrese dayalı yerleştirme 2024 nasıl yapılır, adrese dayalı liseleri nasıl öğrenebilirim? İşte adrese dayalı okul sorgulamaLise sınav sonuçlarının açıklanması ve Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından tercih tarihlerinin duyurulmasıyla adrese dayalı lise araştırması başladı. Peki, LGS adrese dayalı yerleştirme 2024 nasıl yapılır, adrese dayalı liseleri nasıl öğrenebilirim? İşte e okul adrese dayalı lise sorgulama…
28.06.2024Gündem
LGS sınav sonuçları saat kaçta açıklanacak? LGS sınav sonuçlarına nereden bakılır, LGS sınav sonuçları ne zaman belli olacak?
LGS sınav sonuçları saat kaçta açıklanacak? LGS sınav sonuçlarına nereden bakılır, LGS sınav sonuçları ne zaman belli olacak?Liselere Geçiş Sınavı (LGS) 2024 sonuçlarının açıklanacağı tarih için gözler MEB’e çevrildi.  Sınav puanlarına göre tercih yapılacak. Bu tercihler, öğrencilerin önümüzdeki dört yıl boyunca eğitim görecekleri okulu belirleyecek. Peki, LGS 2024 sonuçları ne zaman ve saat kaçta açıklanacak?
27.06.2024Gündem
LGS tercihleri ne zaman, 2024 LGS tercihleri ne kadar sürecek? LGS sonuçları açıklandıktan sonra LGS tercihleri 2024 kaç gün sürer?
LGS tercihleri ne zaman, 2024 LGS tercihleri ne kadar sürecek? LGS sonuçları açıklandıktan sonra LGS tercihleri 2024 kaç gün sürer?Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavı 2 Haziran'da gerçekleşti. 50 sözel, 40 sayısal olmak üzere toplam 90 sorunun sorulduğu sınav sonrası gözler sonuçların açıklanmasına, akademinde tercihlere çevrildi. LSG sonuçları Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) takvimine göre Cuma günü açıklanacak. LGS sonuçlarının açıklanmasından sonra tercihler başlayacak. Peki, LGS tercihleri ne zaman, 2024 LGS tercihleri ne kadar sürecek? Sonuçlar açıklandıktan sonra LGS tercihleri 2024 kaç gün sürer?
26.06.2024Gündem
LGS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak 2024, MEB LGS tercihleri ne zaman başlıyor 2024?
LGS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak 2024, MEB LGS tercihleri ne zaman başlıyor 2024?Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav sonuçları için tarih araştırmaları başladı. 2 Haziran'da yapılan LGS sınavının ardından, gözler Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından belirlenen LGS sonuç tarihlerine çevrildi. Peki, LGS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak 2024, MEB LGS tercihleri ne zaman başlıyor 2024?
21.06.2024Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Liselere Geçiş Sistemi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki liselere geçiş sistemi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.