Liselere Geçiş Sistemi

Liselere Geçiş Sistemi

Son dakika liselere geçiş sistemi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan liselere geçiş sistemi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını liselere geçiş sistemi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Liselere Geçiş Sistemi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan liselere geçiş sistemi gelişmeleri de dahil olmak üzere 459 liselere geçiş sistemi haberi bulunmuştur. Tüm liselere geçiş sistemi haberleri aşağıda listelenmiştir.
LGS kararı! Başvuru süresi uzatıldı
LGS kararı! Başvuru süresi uzatıldı Liselere Geçiş Sistemi kapsamındaki merkezi sınav için başvuru süresiyle ilgili son dakika gelişmesi yaşandı. LGS'ye başvuru süresinin yarın saat 17.00'ye kadar uzatıldığı bildirildi.
1.04.2024 Gündem
LGS başvuruları başladı
LGS başvuruları başladı Milyonlarca öğrenci bekliyordu... 2 Haziran'da gerçekleştirilecek Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav başvuruları başladı. Başvurular, 29 Mart'ta kadar "e-Okul" üzerinden yapılacağı açıklandı.
18.03.2024 Gündem
MEB'den LGS'ye gireceklere kritiik uyarı!
MEB'den LGS'ye gireceklere kritiik uyarı! Millî Eğitim Bakanlığı, 2 Haziran 2024'te yapılacak Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezî sınava ilişkin merak edilen soruları yanıtladı.
13.03.2024 Gündem
Demirören Medya Lisesi'nde LGS'ye girecek öğrenciler deneme sınavı oldu
Demirören Medya Lisesi'nde LGS'ye girecek öğrenciler deneme sınavı oldu Haziran ayında yapılması planlanan Liselere Geçiş Sistemi'ne (LGS) girecek öğrenciler, Demirören Medya ve Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde deneme sınavı oldu. Sınava 8'inci sınıfa giden 43 öğrenci girdi. İki oturumda tamamlanan 90 sorudan oluşan sınav sonrasında öğrenciler, liseyi gezerek öğretmenlerden okulun imkanlarına yönelik bilgi aldı.
2.03.2024 Gündem
Okullarda ikini dönem yarın başlıyor
Okullarda ikini dönem yarın başlıyor Yarıyıl tatili yarın sona eriyor. 20 milyondan fazla öğrenci için ikinci dönem başlıyor. Öğrenciler, 2 haftalık yarıyıl tatilinin ardından yeniden dersbaşı yapacak. İkinci dönem, ortaokul ve lise son sınıf öğrencileri için sınav heyecanıyla geçecek. 1 Şubat'ta başlayan YKS başvuruları 26 Şubat'a kadar devam edecek.
4.02.2024 Gündem
Son dakika... LGS tarihi belli oldu! Bakan Tekin duyurdu
Son dakika... LGS tarihi belli oldu! Bakan Tekin duyurdu LGS merkezî sınav takvimine ilişkin açıklamalarda bulunan Bakan Yusuf Tekin, 8'inci sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezî sınavının 2 Haziran 2024 Pazar günü yapılacağını söyledi.
2.11.2023 Eğitim
LGS 2. nakil sonuçları açıklandı
LGS 2. nakil sonuçları açıklandı Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) LGS kapsamında yerleştirmeye esas 2. nakil sonuçlarının açıklandığını duyurdu.
7.08.2023 Eğitim
LGS ikinci nakil sonuçları yarın açıklanacak
LGS ikinci nakil sonuçları yarın açıklanacak LGS kapsamında yerleştirmeye esas ikinci nakil sonuçları yarın açıklanacak.
6.08.2023 Eğitim
LGS 3. tercih ne zaman 2023? LGS 2. nakil başvurusu nasıl yapılır? e okul nakil başvurusu yapma ekranı (meb.gov.tr LGS)
LGS 3. tercih ne zaman 2023? LGS 2. nakil başvurusu nasıl yapılır? e okul nakil başvurusu yapma ekranı (meb.gov.tr LGS) Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında yerleştirmeye esas 1. nakil sonuçlarını açıkladı. Bakanlığın sosyal medya hesabındaki paylaşımda, LGS kapsamında yerleştirmeye esas 1. nakil sonuçlarının Milli Eğitim Bakanlığının internet sitesinden açıklandığı duyuruldu. Sonuçlara www.meb.gov.tr internet adresinden ulaşılabilecek. Peki, LGS 2. nakil başvurusu nasıl yapılır, LGS 3. tercih ne zaman 2023? LGS 2. nakil sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte e okul nakil başvurusu yapma
31.07.2023 Eğitim
LGS birinci nakil sonuçları açıklandı
LGS birinci nakil sonuçları açıklandı Milli Eğitim Bakanlığı, LGS kapsamında yerleştirmeye esas birinci nakil sonuçlarının bakanlığın internet sitesinde erişime açıldığını duyurdu.
31.07.2023 Eğitim
(LGS boş kontenjan sorgulama) LGS boş kontenjanlar 2023 açıklandı mı, MEB 2023 LGS boş kontenjan listesi ve LGS taban puanları nasıl sorgulanır? meb.gov.tr LGS boş kontenjan
(LGS boş kontenjan sorgulama) LGS boş kontenjanlar 2023 açıklandı mı, MEB 2023 LGS boş kontenjan listesi ve LGS taban puanları nasıl sorgulanır? meb.gov.tr LGS boş kontenjan Milli Eğitim Bakanlığı, ortaokul 8'inci sınıf öğrencilerinin katıldığı Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav sonuçlarını 23 Haziran'da açıkladı. LGS kapsamındaki lise tercihleri, 3 Temmuz-19 Temmuz arasında yapıldı. Milli Eğitim Bakanlığı, LGS yerleştirme sonuçlarını http://www.meb.gov.tr adresinden ilan etti. Sonuçların açıklanmasıyla LGS boş kontenjanlar 2023 açıklandı mı, MEB 2023 LGS boş kontenjan listesi ve LGS taban puanları nasıl sorgulanır? Sorularına yanıt aranmaya başlandı. İşte MEB LGS boş kontenjan sorgulama sürecine dair merak edilenler…
25.07.2023 Eğitim
LGS yerleştirme sonuçları açıklandı
LGS yerleştirme sonuçları açıklandı LGS tercih sonuçları için beklenen açıklama geldi. Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında merkezi yerleştirme sonuçları "meb.gov.tr" ile "sonuc.meb.gov.tr" internet adresleri üzerinden erişime açıldı. Öğrenciler, yerleştirme sonuçlarına T.C. kimlik numaraları ve doğum tarihleri ile ulaşabilecek.
24.07.2023 Eğitim
LGS’de yerleştirme sonuçları bugün açıklanıyor
LGS’de yerleştirme sonuçları bugün açıklanıyor 3-19 Temmuz arasında tercih işlemleri yapılan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınavın yerleştirme sonuçları bugün açıklanacak.
24.07.2023 Eğitim
Demirören Medya Lisesi yeni öğrencilerini bekliyor
Demirören Medya Lisesi yeni öğrencilerini bekliyor Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sonuçlarının açıklanmasının ardından 3 Temmuz’da öğrenciler için tercih dönemi başladı. Öğrenciler kendileri için iyi bir okul ararken Demirören Medya ve Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Türkiye’nin ilk ve tek medya lisesi olarak öğrencilerine birçok imkan sunuyor. Bu liseyi tercih etmek için birden fazla neden olduğunu söyleyen okul müdürü Atilla Ertoğan, “Bütün derslerimizi buranın imkanlarını kullanarak yapıyoruz. Öğrencilerimiz CNN Türk, Kanal D, Demirören Haber Ajansı (DHA), Hürriyet ve Milliyet’te hem derslerini görecek hem de buradaki profesyonellerle çalışacak. Bunun yanı sıra staj akreditasyon programımız var. Öğrencilerimiz yaz aylarında Avrupa Birliği ülkelerinde stajlarını yapacak. Aynı zamanda dil yetkinliklerini geliştirecekler” dedi.
5.07.2023 Eğitim
Bakan Ersoy konteyner kentte kalan depremzedelerle bayramlaştı
Bakan Ersoy konteyner kentte kalan depremzedelerle bayramlaştı Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Kurban Bayramı'nın 2. gününde Malatya'da depremzedeler ile bir araya gelerek bayramlarını kutladı.
29.06.2023 Gündem
2023 LGS sonuçları açıklandı! MEB LGS sorgulama sayfası
2023 LGS sonuçları açıklandı! MEB LGS sorgulama sayfası Milli Eğitim Bakanlığı, LGS kapsamında gerçekleştirilen "Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezi Sınav" sonuçlarının açıklandığını bildirdi. Sonuçlar, Milli Eğitim Bakanlığı'nın meb.gov.tr internet adresinden erişime açıldı. Ortaöğretime Geçiş Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu 26 Haziran'da yayımlanacak. Tercihler ise 3-19 tarihleri arasında yapılacak.
23.06.2023 Eğitim
19 milyon öğrenci bugün karne alıyor
19 milyon öğrenci bugün karne alıyor Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) bağlı okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim okullarındaki yaklaşık 19 milyon öğrenci bugün karne alarak yaz tatiline girecek. Yaz tatili yaklaşık 3 ay sürecek.
16.06.2023 Eğitim
LGS’de sorular öğrencileri zorlamadı
LGS’de sorular öğrencileri zorlamadı 1 milyondan fazla 8’inci sınıf öğrencisine iyi bir lisenin kapılarını aralayacak olan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavı dün yapıldı. Öğrenciler 90 soruyu yanıtlamak için içeride ter dökerken veliler de dışarıda heyecanla bekledi. Öğrenciler soruların genel olarak kolay olduğunu söyledi.
5.06.2023 Eğitim
LGS soruları ve cevap anahtarları yayımlandı
LGS soruları ve cevap anahtarları yayımlandı Milli Eğitim Bakanlığınca Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında gerçekleştirilen merkezi sınav, sorunsuz bir şekilde tamamlandı. LGS soru ve cevapları, meb.gov.tr adresinde yayımlandı.
4.06.2023 Eğitim
Yolda kimliğini düşüren öğrenciyi sınava polis yetiştirdi
Yolda kimliğini düşüren öğrenciyi sınava polis yetiştirdi Aksaray’da Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınava giderken yolda kimliğini düşürüp kaybeden öğrenci, polisin yardımıyla İl Nüfus Müdürlüğü'nden yeni kimlik belgesi çıkartıp, sınava yetişebildi.
4.06.2023 Gündem
LGS sınavı bugün yapılacak! 1 milyondan fazla öğrenci katılacak
LGS sınavı bugün yapılacak! 1 milyondan fazla öğrenci katılacak Lise ve üniversite yolundaki sınav maratonunun ilki olan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) bugün yapılıyor. 1 milyon 246 bin 429 öğrencinin katılması beklenen sınav 09.30’da başlayacak. Adaylar, 90 soru için iki oturumda 155 dakika boyunca ter dökecek.
4.06.2023 Eğitim
Erdoğan: LGS'ye girecek evlatlarımıza Allah'tan zihin açıklığı diliyorum
Erdoğan: LGS'ye girecek evlatlarımıza Allah'tan zihin açıklığı diliyorum Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavına girecek öğrencilere başarılar dileyerek, "LGS’ye girecek olan, ülkemizin geleceği tüm evlatlarımıza Allah'tan zihin açıklığı ve üstün başarılar diliyorum" dedi.
3.06.2023 Gündem
Okul puanı LGS’yi etkiler mi 2023? LGS OBP nasıl hesaplanır? LGS okul puanı hesaplama ekleme!
Okul puanı LGS’yi etkiler mi 2023? LGS OBP nasıl hesaplanır? LGS okul puanı hesaplama ekleme! LGS'de okul puanı ekleniyor mu 2023, OBP puanı LGS puanına nasıl eklenir? LGS okul puanı hesaplama üzerine yapılan aramalar arttı. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınavın deprem bölgesindeki iller dahil ülke genelinde 4 Haziran 2023'te yapılacak. Peki, Okul puanı LGS’yi etkiler mi 2023? LGS OBP nasıl hesaplanır? LGS okul puanı hesaplama hakkında merak edilenler…
3.06.2023 Eğitim
LGS sınavı öncesi anne babalara tavsiye
LGS sınavı öncesi anne babalara tavsiye Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavı öncesi, öğrencilerin sınavın kolaylığıyla zorluğuyla ilgili bir ön yargıya kapılmamaları gerektiğini belirten Rehberlik Uzmanı Özcan Aladağ, “Anne ve babaların ise kesinlikle bir kıyaslama yapmadan yüksek başarı beklentisi olmadan ve öğrencilere kaygıyı aşılamadan sınava göndermelerini öneririz” dedi.
2.06.2023 Eğitim
LGS sınav giriş yerleri açıklandı: LGS sınav giriş belgesi nasıl alınır? İşte LGS sınav giriş belgesi sorgulama ekranı…
LGS sınav giriş yerleri açıklandı: LGS sınav giriş belgesi nasıl alınır? İşte LGS sınav giriş belgesi sorgulama ekranı… Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav giriş yerleri açıklandı. 2023 LGS sınavına girecek olan öğrenciler sınav yerlerini sorgulama sayfası üzerinden öğrenebilir. İşte 2023 MEB LGS sınav giriş belgesi sorgulama ekranı.
26.05.2023 Eğitim

Benzer Haber Etiketleri

Liselere Geçiş Sistemi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki liselere geçiş sistemi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.