Köy Okulları

Köy Okulları

Son dakika köy okulları haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan köy okulları ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını köy okulları haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Köy Okulları

haberleri sayfasında son dakika yaşanan köy okulları gelişmeleri de dahil olmak üzere 330 köy okulları haberi bulunmuştur. Tüm köy okulları haberleri aşağıda listelenmiştir.
2 ilde eğitime kar engeli
2 ilde eğitime kar engeli Ardahan'da yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime perşembe günü ara verildi. Ayrıca Van'ın Çaldıran ilçesinde yoğun kar yağışından dolayı kırsal mahalle okulları ile taşımalı eğitime 1 gün ara verildi.
7.02.2024 Gündem
4 ilde kar tatili
4 ilde kar tatili Artvin merkez ve 5 ilçesinde olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi. Van'ın Erciş, Muradiye ve Özalp ilçelerinde yoğun kar yağışından dolayı taşımalı, Saray ilçesinde ise tüm okullarda eğitime 1 gün ara verildi. Ağrı’nın Hamur, Taşlıçay ve Diyadin ilçelerinin genelinde Tutak ve Patnos ilçelerinde ise köy ve taşımalı eğitim gören öğrenciler için çarşamba günü eğitime 1 gün süreyle ara verildi. Ayrıca Ardahan’da etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle il genelinde okullar tatil edildi.
6.02.2024 Gündem
Bakan Tekin'den CNN Türk'te 'mülakat' açıklaması: Kayırmaya izin vermeyeceğiz
Bakan Tekin'den CNN Türk'te 'mülakat' açıklaması: Kayırmaya izin vermeyeceğiz Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, CNN TÜRK canlı yayında soruları yanıtladı. Bakan Tekin, eğitimde "öğretmene mülakat" polemiğiyle ilgili, "Şu an yüzde 100 mülakat skoruyla atanıyor öğretmen. Biz yüzde 50-50 yapmak istiyoruz. KPSS yüzde 50, mülakat yüzde 50. 30 büyükşehirde mülakat yapılacak. Mülakatta öğretmen adayına 'bize ders anlatın' diyeceğiz. İletişim becerisi ve sorun çözme becerisini ölçeceğiz. Kul hakkı yemeden, herhangi bir ideolojik bir kayırma yapmadan bunu yapabilmek. Komisyon üyesinin adayla ilgili herhangi bir bilgisi olmayacak. İdeolojik kayırma, asla, kesinlikle olmayacak. Mülakatta hakkaniyetsizlik olmayacak" ifadelerini kullandı.
16.09.2023 Gündem
Öğretmenlere müjde: Görev süresi şartı değişiyor, KPSS puanı detayı
Öğretmenlere müjde: Görev süresi şartı değişiyor, KPSS puanı detayı Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, öğretmen, öğrenci ve velilerin merak ettiği konulara ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Özer, yaptığı açıklamada uzman öğretmenlik için 10 yıl görev şartının 5 yıla düşürüleceğini duyurdu. Bakan Özer ayrıca öğretmen atamalarında bundan sonra mülakatın olmayacağını, atamaların KPSS puanı ile yapılacağını ifade etti.
12.05.2023 Gündem
Bakan Özer: 2023'ün sonuna kadar tüm köy okullarını açacağız
Bakan Özer: 2023'ün sonuna kadar tüm köy okullarını açacağız Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "Türkiye'deki muhalefette yapılanları takdir etme yok. 2022 yılında köy okulunun tamamını hayat geçirme hedefimizi aştık. Her köy okulunun içerisine halk eğitim merkezi koyduk, 2023'ün sonuna kadar tüm köy okullarını açacağız." dedi.
10.05.2023 Eğitim
Mart ayında yoğun yağış! 4 ilde eğitime kar engeli
Mart ayında yoğun yağış! 4 ilde eğitime kar engeli Mart ayında bazı illerde kar yağışı etkili oluyor. Bazı il ve ilçelerde kar yağışı ve buzlanma riski nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi.
13.03.2023 Gündem
Erkan Petekkaya iki köy okulunun tadilatını üstlendi!
Erkan Petekkaya iki köy okulunun tadilatını üstlendi! Kanal D'nin sevilen dizilerinden 'O Kız'ın başrol oyuncusu Erkan Petekkaya, önceki gün Beşiktaş'ın kadın taraftar grubu Çarşı Kadın'ın Akatlar'daki deposuna sürpriz bir ziyaret yaptı. Köy okullarına gönderilmek için hazırlanan kolileri elleriyle hazırlayan Petekkaya, "Ne zaman istenirse eğitim için emrinize amadeyim" diye konuştu.
15.11.2022 Magazin
5 yaş zorunlu eğitim kapsamına alınıyor mu? Zorunlu eğitim yaşı kaç, düşüyor mu?
5 yaş zorunlu eğitim kapsamına alınıyor mu? Zorunlu eğitim yaşı kaç, düşüyor mu? 5 yaş zorunlu eğitim kapsamına mı alınıyor, zorunlu eğitim yaşı düşüyor mu? Eğıtim alanında gelecek yıl atılacak adımlar 2023 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı'nda belirlendi. 
27.10.2022 Eğitim
MEB'den yeni eğitim planlaması: 5 yaşındaki çocuklar zorunlu eğitim kapsamına alınıyor
MEB'den yeni eğitim planlaması: 5 yaşındaki çocuklar zorunlu eğitim kapsamına alınıyor MEB'den son dakika gelişmesi! Zorunlu eğitim ile ilgili flaş karar. Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı'na ilişkin bilgiler veren Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 5 yaşındaki çocukların zorunlu eğitim kapsamına alınacağını duyurdu.
27.10.2022 Eğitim
MEB'den son dakika kararı! Okulların açılmasına günler kala değişti, ilkokul, ortaokul ve liseleri kapsıyor
MEB'den son dakika kararı! Okulların açılmasına günler kala değişti, ilkokul, ortaokul ve liseleri kapsıyor Milli Eğitim Bakanlığı harekete geçti. MEB son dakika kararını duyurdu. Tüm sınıflarda geçerli olacak. Okulların açılmasına günler kala resmen değişti. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “Şu anda Sağlık Bilim Kurulunun bu süreçte kapalı alanlarda maske kullanımıyla ilgili bir kararı yok. Dolayısıyla derslerde maske kullanımı söz konusu olmayacak” dedi. Öte yandan Öğretmenlik Kariyer Basamakları Mesleki Gelişim Çalışmaları ve Eğitim Programına İlişkin Yönerge kapsamında yapılan uzman öğretmenlik eğitimleri 9 Eylül'e kadar uzatıldı. İşte son dakika haberinin detayları...
7.09.2022 Eğitim
Bakan Özer, Güroymak Üzümveren Köy Yaşam Merkezi'nin açılışını yaptı
Bakan Özer, Güroymak Üzümveren Köy Yaşam Merkezi'nin açılışını yaptı Millî Eğitim Bakanlığınca aktif olarak kullanılmayan köy ilkokullarının yeniden açılarak yaşam merkezlerine dönüştürülmesi projesi kapsamında, Bitlis'in Güroymak ilçesine bağlı Üzümveren Köyü'nde düzenlenen törenle Köy Yaşam Merkezinin açılışı gerçekleştirildi.
19.07.2022 Eğitim
Yaz okulu dönemi başlıyor! Milli Eğitim Bakanı Özer'den son dakika açıklaması! Öğrenci milyonları ilgilendiriyor
Yaz okulu dönemi başlıyor! Milli Eğitim Bakanı Özer'den son dakika açıklaması! Öğrenci milyonları ilgilendiriyor MEB'den son dakika açıklaması geldi. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer duyurdu. Milyonlarca öğretmen ve öğrenciyi ilgilendiriyor. Eğitimde yeni yaz okulu dönemi başlıyor. Öğrenciler ve öğretmenler ücretsiz eğitim görecek. Yaz tatilinde dil eğitiminin detayları belli oldu. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer konuyla ilgili detayları açıklayarak, "Biliyorsunuz yabancı dille ilgili bizim ülkemizin bir sıkıntısı var. Artık bunu kırmak istiyoruz. Bunun ilgili çalışmalarımız nihayetlendi. Metadolojiyi değiştireceğiz, öğretme yaklaşımını değiştireceğiz. İnşallah bunu ilk olarak da yaz okullarında deneyeceğiz. Yaz okullarında almış olduğumuz geri beslemelerle birlikte inşallah 2022-2023 eğitim öğretim yılında bu kazanımları elde ettiğimiz bulguları eğitim sistemine dahil edeceğiz. Bunu ilk defa yapacağız. İngilizce çok iyi öğretilen okullarımız var. Şu an İngilizce ile başlıyoruz sonra Arapçayı dahil edeceğiz. Fransızca, Almanca ile ilgili yaklaşımları geliştireceğiz. Ama öncelikle büyük öğrenci kitlesinin almış olduğu İngilizce problemini halletmemiz gerekiyor. İngilizce öğretilen çok iyi okullarımız var. Yani tüm eğitim sistemiyle ilgili matematikle ilgili kronik bir problememiz yok. Ama biz istiyoruz ki tüm okullarımızda matematikle ilgili güçlü bir eğitim olsun. Eğitimde fırsat eşitliği dediğimiz şey o. İyiye herkesin erişimini artırmak. Sadece belli dar alanlarda, belli okullarda nitelikli eğitime değil tüm okullarımızda bu nitelikli eğitime erişimi artırmak. Öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz Türkiye'nin istediği noktasında ücretsiz bir şekilde bu yaz okullarından faydalanabilirler. Belki önümüzdeki günlerde yaz okullarıyla ilgili seçenekleri de artırabiliriz." ifadelerini kullandı.
25.06.2022 Eğitim
MEB resmen duyurdu! Bayramdan sonra başlıyor, milyonlarca öğrenci artık...
MEB resmen duyurdu! Bayramdan sonra başlıyor, milyonlarca öğrenci artık... Milli Eğitim Bakanlığı milyonlarca öğrenci için harekete geçti. Yeni karar MEB tarafından resmen duyuruldu. Tarih verildi. Ramazan Bayramı'ndan sonra başlıyor. Milyonlarca öğrenciyi kapsıyor. Dört bakanlık ortak hareket edecek. Bakan Özer ayrıntıları ile açıkladı. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, köy okullarının aktif eğitim birimleri olarak kullanılması "köy yaşam merkezleri" konsepti altında yeni bir süreci Ramazan Bayramı'ndan sonra başlatacaklarını, bu kapsamda 4 bakanlığın iş birliğinde köy okullarında tarım ve hayvancılık gibi alanlarda halk eğitimi kurslarının ve yaz kampı gibi faaliyetlerin düzenleneceğini bildirdi. Milli Eğitim Bakanlığı hem öğrenciler hem de öğretmenler için birçok çalışma yürütüyor. Bu kapsamda Türkiye, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan ve Özbekistan' tarafından 2009 yılında kurulan, Macaristan ile Türkmenistan'ın gözlemci üye olarak faaliyetlerine katıldığı Türk Devletleri Teşkilatı, 3-4 Kasım 2021 tarihinde İstanbul'da gerçekleştirilen toplantıda Öğretmen Değişim Programı'nın 2022 yılında Türkiye'de yapılması yönünde karar alınmıştı. Alınan karar doğrultusunda Türk Devletleri Teşkilatı 1. Öğretmen Değişim Programı, 6-12 Haziran 2022 tarihleri arasında Ankara ve İstanbul'da gerçekleştirilecek. Programda Türk eğitim sistemi ve davetli ülke eğitim sistemlerinin tanıtılması, öğretim yöntem ve teknikleri ile ölçme ve değerlendirmede yeni yaklaşımlar gibi konular ele alınacak.
2.05.2022 Eğitim
21 Mart Okullar tatil mi? Hangi illerde okullar tatil edildi? 21 Mart 2022 okulların tatil edildiği iller…
21 Mart Okullar tatil mi? Hangi illerde okullar tatil edildi? 21 Mart 2022 okulların tatil edildiği iller… Türkiye genelinde etkili olan yoğun kar yağışı hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Yaşanabilecek olumsuzluklar nedeniyle tedbir amacıyla bazı illerde okullar tatil edildi. İllerin valilikleri tek tek duyurdu. Yapılan açıklamalarda, Yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle 21 ilin tamamında veya bazı ilçelerinde 21 Mart Pazartesi günü eğitime ara verildiği duyuruldu. Peki, 21 Mart Okullar tatil mi? Hangi illerde okullar tatil edildi? Bugün okullar tatil mi? İşte 21 Mart 2022 okulların tatil edildiği iller…
21.03.2022 Gündem
Kar yağışı birçok ilde etkisini gösterdi! Okullar tatil edildi! İşte o iller...
Kar yağışı birçok ilde etkisini gösterdi! Okullar tatil edildi! İşte o iller... Birçok kentte etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle yüz yüze eğitime ara verildi. Kar yağışının etkili olduğu, Bitlis ve Ağrı, Bartın başta olmak üzere eğitime 1 gün süreyle ara verildi. Öte yandan Amasra Kaymakamlığı uzaktan eğitime devam edileceğini duyurdu.
21.12.2021 Gündem
MEB'den son dakika kararı! Resmi açıklama geldi, 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11 ve 12. sınıflar...
MEB'den son dakika kararı! Resmi açıklama geldi, 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11 ve 12. sınıflar... Milli Eğitim Bakanlığı'ndan beklenen açıklama geldi. Yüz yüze eğitimin başlamasına sayılı günler kala flaş detay duyuruldu. Tüm öğrenciler için geçerli. Yeni eğitim yılı takvimi belli oldu. İşte detaylar...
2.09.2021 Eğitim
Bakan Özer'den flaş yüz yüze eğitim mesajı
Bakan Özer'den flaş yüz yüze eğitim mesajı Milli Eğitim Bakanı Özer, okullarda yüz yüze eğitime geçişle ilgili flaş açıklamalarda bulundu. "2021-2022 eğitim ve öğretim yılını, tüm kademe ve tüm sınıf seviyelerinde, 6 Eylül Pazartesi günü gerekli tedbirler alınarak haftada 5 gün yüz yüze eğitim ile başlatıyoruz" diyen Özer, "Okul bazlı ortaya koymuş olduğumuz Kovid-19 önlemleri için elektronik takip sistemimiz hazır. Çoklu kontrolle, sistemin sağlıklı çalışabilmesi ile ilgili tüm önlemlerimizi almış bulunmaktayız" ifadelerini kullandı.
28.08.2021 Eğitim
Ebru Şahin-Cedi Osman çifti yine işbaşında
Ebru Şahin-Cedi Osman çifti yine işbaşında Ebru Şahin ile sevgilisi Cedi Osman yine işbaşında. Güzel oyuncu ve ünlü basketbolcu, bu kez selde hasar gören Vanlı minikler için düğmeye bastı.
7.08.2021 Magazin
Liseler açılıyor mu, liselerde yüz yüze eğitim kaç gün olacak? Liselerde yüz yüze eğitim ne zaman başlıyor?
Liseler açılıyor mu, liselerde yüz yüze eğitim kaç gün olacak? Liselerde yüz yüze eğitim ne zaman başlıyor? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kabine Toplantısının ardından açıklama yaptı. Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında saat 16.00 sularında toplandı, toplatışının sona ermesiyle Erdoğan’ın, 1 Haziran sonrası hayata geçmesi planlanan kademeli normalleşme adımlarını açıkladı. Erdoğan’ın ardından Milli Eğitim Bakanı okullarla ilgili açıklama yaptı. Peki, liseler açılıyor mu, liselerde yüz yüze eğitim kaç gün olacak?
31.05.2021 Eğitim
Öğretmen ataması olacak mı? Bakan Selçuk canlı yayında açıkladı!
Öğretmen ataması olacak mı? Bakan Selçuk canlı yayında açıkladı! Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk katıldığı bir televizyon programında öğretmen atamaları, adaylık kaldırma sınavı, salgın döneminde eğitim süreci ile ilgili soruları yanıtladı. Atama bekleyen öğretmenlerin merak ettiği soruları da cevaplayan Bakan Selçuk, "Milli Eğitim Bakanlığı'nın talebi var." açıklamasında bulundu. Peki, Öğretmen ataması olacak mı? İşte Bakan Selçuk'un öğretmen atamaları ile ilgili açıklamaları...
24.05.2021 Eğitim
MEB resmen duyurdu! Flaş yüz yüze eğitim açıklaması
MEB resmen duyurdu! Flaş yüz yüze eğitim açıklaması Milyonlarca öğrenci ve veli bekliyordu. Milli Eğitim Bakanlığı resmen duyurdu. MEB harekete geçip tek tek açıkladı. Yüz yüze eğitim ile ilgili Bakan Selçuk'tan önemli açıklamalar geldi. Vaka sayılarında görülen artışın ardından ara verilen yüz yüze eğitim ne zaman başlayacak? 3 Mayıs'ta yüz yüze sınavlar yapılacak mı? Binler merak ediyordu. Ve belli oldu.
26.04.2021 Eğitim
Ramazanda tam kapanma olacak mı? Sağlık Bakanı Koca korkutan oranı paylaştı: Yüzde 80
Ramazanda tam kapanma olacak mı? Sağlık Bakanı Koca korkutan oranı paylaştı: Yüzde 80 Sağlık Bakanı Fahrettin koca Bilim Kurulu Toplantısı sonrası açıklama yaptı. Bakan Koca, "Ramazan ayını özellikle tedbirler konusunda çok önemli görmeliyiz. Bilim Kurulu, kapsayıcı şekilde alternatifli bir hazırlık yaptı. Yakın temasla, mutantın varyantın %85'e çıktığı bu dönemde, yeni bir pik dönemi yaşıyoruz, o nedenle yakın temasın son derece önemli olduğunu, o yüzden vatandaşlarımızın son derece dikkat etmesi gerektiğini önemle rica ediyorum. Bazı illerimizde yer yer birtakım sorunlar yaşadığımız oluyor. Yüzde 80'in üzerinde yoğun bakım doluluğu oran birkaç ilimizi söyleyeyim Sinop, İzmir, Çanakkale, Bartın, Edirne ve Rize. Yoğun bakım doluluk oranı yüzde 80'in üzerinde bu illerimizde. Erişkin yoğun bakım anlamında yüzde 71.3." dedi.
12.04.2021 Gündem
MEB resmen duyurdu! Ve belli oldu, ilkokul ortaokul ve liseler...
MEB resmen duyurdu! Ve belli oldu, ilkokul ortaokul ve liseler... Milyonlarca kişi merakla bekliyordu, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk resmen duyurdu. Bakan Selçuk, 9 il hariç bütün ortaokul ve liselerde bir kapanmanın söz konusu olduğunu söyledi. Bakan Selçuk bursluluk sınavı ve aday kaldırma sınavlarının iptal edildiğini açıkladı. Okulların tamamen kapanıp kapanmayacağı ile ilgili de konuşan Bakan Selçuk, salı günü yapılacak kabine toplantısını işaret etti. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk "İlk önce köy okullarından başlamak üzere öğretmenlerimizin yüzde 10'u, Kovid-19 geçirenler hariç aşılandı, ikinci aşıları da devam ediyor. Önümüzdeki günlerde bunun hızla artacağını söyleyebilirim. 125 bin öğretmenimizin aşılanacağını da buradan söylemiş olayım" dedi.
9.04.2021 Eğitim
Öğretmenler aşı olmaya başladı mı? Öğretmenler ne zaman aşı olacak, aşı olacak mı?
Öğretmenler aşı olmaya başladı mı? Öğretmenler ne zaman aşı olacak, aşı olacak mı? Öğretmenler ne zaman aşı olacak? Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk katıldığı yayın yayında 81 ilde yeniden uzaktan eğitime geçilmesi ihtimali var mı?" sorusuna yanıt verirken, 125 bin öğretmenin de birkaç gün içinde aşılanacağını duyurdu.
9.04.2021 Eğitim
Okullar tamamen kapanacak mı? Bakan Selçuk canlı yayında açıkladı
Okullar tamamen kapanacak mı? Bakan Selçuk canlı yayında açıkladı Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, canlı yayında milyonlarca aileyi ilgilendiren önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Selçuk, yüz yüze eğitim ile ilgili de merak edilenleri anlattı. Öğretmenlerin yüzde 10'ununun aşılandığını açıklayan Bakan Selçuk, 125 bin öğretmenin birkaç gün içinde aşılanacağını duyurdu. Bakan Selçuk, ''Kabine toplantılarında Sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığında değerlendiriliyor. Önümüzdeki hafta bu tür bir değerlendirme yapılacak. Fakat bizim gönlümüz açık olmasından yana'' ifadelerini kullandı.
8.04.2021 Eğitim

Benzer Haber Etiketleri

Köy Okulları ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki köy okulları haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.