Gazete Vatan Logo

Bakan Özer: 2023'ün sonuna kadar tüm köy okullarını açacağız

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "Türkiye'deki muhalefette yapılanları takdir etme yok. 2022 yılında köy okulunun tamamını hayat geçirme hedefimizi aştık. Her köy okulunun içerisine halk eğitim merkezi koyduk, 2023'ün sonuna kadar tüm köy okullarını açacağız." dedi.

Bakan Özer: 2023'ün sonuna kadar tüm köy okullarını açacağız

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Ordu'da TRT Haber'in gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Bakan Özer'in konuşmasından öne çıkanlar:

81 ilin sorunlarını çözmeye çalışırken bu seçim süreci farklı bir deneyim oldu bizim için. Bir aydır Ordu'da vatandaşlarımızın dertlerini dinliyoruz. Benim için milletvekilliği seçimi olduğundan ilk deneyim. Vatandaşın kronik problemlerini çözebilmek, eğitim ihtiyaçları ve diğer ihtiyaçlarını çözebilmek çok ayrı bir deneyim ve güzellik. 1 ay içerisinde uzun yıllar bekleyen çok problem çözüldü. 14 Mayıs'a kadar söz verdiğim her şeyi büyük oranda çözeceğim.

"ÇOK ÖNEMLİ BİR MÜJDEYİ PAYLAŞACAĞIZ"

Fatsa Çevre Yolu kronik olan bir yoldu. Bölge için de kritik bir projeydi. Bu proje yatırım programında değildi. Hemen yatırım programına aldık. Yakında da Ordu için hem fındık hem de sanayi için serbest bölgeyle ilgili çok önemli bir müjdeyi paylaşacağız. Problemleri çok yakından görme imkanımız oldu. İnanıyorum ki Ordu 14 Mayıs'tan sonra güçlenerek yoluna devam edecek.

KILIÇDAROĞLU'NUN İDDİASI

Ben dinlerken hayretler içerisinde kaldım. Yalan söyleyebilirsiniz ama bu kadar büyük yalan olmaz. 2000'li yıllara baktığımız zaman Türkiye'nin eğitimdeki karnesi çok kötü. Okullaşma oranları faciadır. Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ın liderliğinde son 20 yılda Türkiye büyük bir eğitim seferberliği yaptı. 300 binler olan meslek lisesi sayısı 800 binlere çıktı. Herkesin eğitime erişebilmesi için okullar yapıldı. Başörtüsü yasakları vardı. Bu travmaları, hikayeleri unuttuk. Başörtüsü yasakları bu dönemde kaldırıldı. Milyonlarca öğrencinin hayallerini yıkan katsayı uygulaması bu dönemde kaldırıldı. Gelinen noktada Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk kez okullaşma oranları yüzde 99'un üzerine çıktı,okul dışı 3,5 milyon öğrenci yok. Devasa yatırım yapan lidere ve teşviklere teşekkür edilir ama biz devasa bir yalanla karşı karşıyayız. Bu kadar yatırım yapan en büyük saygısızlık. Emeğe saygısı olmayanın hiçbir şeye saygısı olmaz.

5 MİLYON ÖĞRENCİYE SICAK YEMEK

Eğitim sistemi 17 kez değişti. Siz ne öneriyorsunuz? Biz liseyi 3 yıla indireceğiz diyorsunuz. E siz de değiştiriyorsunuz. Söyledikleriyle tutarlı değiller. Son 20 yıldaki en büyük katkı bu milletin evlatlarına sosyal politikalar uygulamasıdır. Şu anda okul öncesinden lise sona kadar 19 milyon öğrencinin tamamı okula başladığı zaman kitapları masasında oluyor. Yardımcı kaynak problemini çözdük, kaynakları ücretsiz olarak dağıttık. Taşımalı eğitimde öğrencilere ücretsiz ulaşım ve yemek verildi. 5 milyon öğrencimize her gün sıcak yemek veriyoruz. İmkanı olmayan öğrencilerimize burs desteği, şartlı eğitim yardımı bunların tamamı 520 milyar TL.

TÜM KÖY OKULLARINI AÇACAĞIZ

Türkiye'deki muhalefette yapılanları takdir etme yok. 2022 yılında köy okulunun tamamını hayat geçirme hedefimizi aştık. Her köy okulunun içerisine halk eğitim merkezi koyduk, 2023'ün sonuna kadar tüm köy okullarını açacağız. Vatandaşlar köy okullarının açıldığını zaten görüyor. 6 bin 700 anaokulu kapasitesini vatandaşımızın hizmetine sunduk. 5 yaş okullaşma oranı yüzde 99. Türkiye'de artık okullaşmayla ilgili bir sorun kalmadı. Dünya gıda krizine hazırlık için AR-GE çalışmaları da yapıyoruz.

SEKTÖRÜN TÜM TEMSİLCİLERİNİ MESLEKİ EĞİTİM SÜREÇLERİNE DAHİL ETTİK

Mesleki eğitim ihtiyaç duyulan dinamik bir eğitim inşası gerçekleştirmek. Sektörün tüm temsilcilerini mesleki eğitim süreçlerine dahil ettik. Müfredat birlikte güncelleniyor ve planlanıyor. Mesleki eğitim bir anda Türkiye'de çökmedi. Katsayı uygulaması gibi ucube uygulamayla oldu. Bunun failleri de bugün timsah gözyaşlarıyla projeler yapıyorlar. İstihdam garantili bir şekilde öğrencilerin mesleki eğitime yöneldiğini gördük.

Haberin Devamı