Konsolosluk

Konsolosluk

Son dakika konsolosluk haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan konsolosluk ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını konsolosluk haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Konsolosluk

haberleri sayfasında son dakika yaşanan konsolosluk gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.651 konsolosluk haberi bulunmuştur. Tüm konsolosluk haberleri aşağıda listelenmiştir.
Fransa'yı ayağa kaldıran olay! İran'ın Paris Konsolosluğu'na patlayıcı ile girdi
Fransa'yı ayağa kaldıran olay! İran'ın Paris Konsolosluğu'na patlayıcı ile girdi İran'ın Paris Konsolosluğuna patlayıcı madde ile giren ve kendini havaya uçuracağını söyleyen bir şahıs polis tarafından yakalandı.
19.04.2024 Dünya
İran askeri olarak güçlü mü? İRAN ASKERİ GÜCÜ VS TÜRKİYE! İşte Orduların dünya sıralaması ile İran askeri güç sıralaması 2024
İran askeri olarak güçlü mü? İRAN ASKERİ GÜCÜ VS TÜRKİYE! İşte Orduların dünya sıralaması ile İran askeri güç sıralaması 2024 İsrail devlet televizyonu, İran'ın İsrail'e İHA saldırısı başlattığını duyurdu. İran operasyonun adını "Gerçek Vaat Operasyonu" olarak ilan etti. İsrail, İran'ın Şam'daki büyükelçilik yerleşkesinde yer alan konsolosluk binasına 1 Nisan'da hava saldırısı düzenlemişti. Saldırıda, İran Devrim Muhafızları Ordusundan 2'si general rütbesinde toplam 7 kişi ölmüştü. Savaşın yankısı devam ederken “İran’ın askeri gücü” merak edilmeye başlandı. Peki, İran askeri olarak güçlü mü, İran askeri güç sıralaması nedir? İşte Orduların dünya sıralaması…
14.04.2024 Gündem
İsrail'e füzeyle saldırdılar! İran da dahil oldu, ABD meydan okudu: Vururuz
İsrail'e füzeyle saldırdılar! İran da dahil oldu, ABD meydan okudu: Vururuz İsrail ablukasındaki Gazze'den son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Dünya ise nefesini tutmuş Ortadoğu'dan gelen haberleri takip ediyor. ABD Başkanı Biden'ın İran'ın 'intikam saldırısı'nın er ya da geç gerçekleşeceğini açıklamasının üzerine İsrail ordusu yüksek alarma geçti. Bölgedeki ABD unsurlarının olası İran saldırısında İsrail'i savunacağının ortaya çıkmasının ardından İran'dan Washington'a net bir mesaj geldi: Uzak durmazsanız vururuz
13.04.2024 Dünya
MİT’ten sonra Dışişleri’nde Hakan Fidan reformu
MİT’ten sonra Dışişleri’nde Hakan Fidan reformu MİT Başkanlığı döneminde kurumu yeniden yapılandıran Hakan Fidan, Dışişleri Bakanlığı’nda da reform başlattı. İlk adım olarak genel müdürlükler artırıldı. Her coğrafyaya özel ve hatta Türkiye’nin gelişen-değişen ilişkilerini gözetmek amacıyla bazı ülkeler için ayrı genel müdürlükler oluşturuldu.
7.04.2024 Gündem
9 günlük bayram tatilinde yurt dışının gözdesi Yunan adaları
9 günlük bayram tatilinde yurt dışının gözdesi Yunan adaları Antalya Kent Konseyi Turizm Çalışma Grubu Başkanı Recep Yavuz, 9 günlük bayram tatilinde yurt dışında en popüler destinasyonun, kapıdan vize uygulamasına 1 Nisan itibarıyla başlanacak Yunan adaları olduğunu söyledi. Yavuz, bayramda kapıda vize alınabilecek 10 Yunan adasından 7'si için feribot seferleri ve adalardaki polis birimlerinin hazırlıklarını tamamladığını açıkladı.
28.03.2024 Gündem
Bayramın yeni gözdesi: Vizesiz Yunan adaları! 1 Nisan'da başlıyor
Bayramın yeni gözdesi: Vizesiz Yunan adaları! 1 Nisan'da başlıyor Antalya Kent Konseyi Turizm Çalışma Grubu Başkanı Recep Yavuz, 9 günlük bayram tatilinde yurt dışında en popüler destinasyonun, kapıdan vize uygulamasına 1 Nisan itibarıyla başlanacak Yunan adaları olduğunu söyledi. Yavuz, bayramda kapıda vize alınabilecek 10 Yunan adasından 7'si için feribot seferleri ve adalardaki polis birimlerinin hazırlıklarını tamamladığını açıkladı.
28.03.2024 Gündem
İstanbul'da Moskova'daki saldırıda ölenler anısına konsolosluk önüne çiçek bırakıldı
İstanbul'da Moskova'daki saldırıda ölenler anısına konsolosluk önüne çiçek bırakıldı Rusya’nın başkenti Moskova'da konser salonuna düzenlenen terör saldırısında hayatını kaybedenler anısına Rusya'nın İstanbul Başkonsolosluğu önüne çiçek ve oyuncak bırakıldı.
23.03.2024 Gündem
Baharın gelişinin müjdeleyicisi 'Baba Marta' etkinliği Edirne'de düzenlendi
Baharın gelişinin müjdeleyicisi 'Baba Marta' etkinliği Edirne'de düzenlendi Edirne'de baharın gelişinin müjdeleyicisi olduğuna inanılan ve her yıl 1 Mart'ta tüm Balkanlar'da kutlanılan 'Baba Marta' etkinliği yapıldı.
1.03.2024 Gündem
Tevfik Fikret Eserleri Nelerdir? Tevfik Fikret Eserlerinin Özellikleri...
Tevfik Fikret Eserleri Nelerdir? Tevfik Fikret Eserlerinin Özellikleri... Tevfik Fikret, Servet-i Fünun yazarlarından biridir. Tevfik Fikret eserlerinde ağır ve süslü bir dil kullanılır.
9.02.2024 Yaşam
Yeşil Plaka Nedir, Ne İşe Yarar? Yeşil Plakayı Kimle Kullanabilir?
Yeşil Plaka Nedir, Ne İşe Yarar? Yeşil Plakayı Kimle Kullanabilir? Yeşil plaka, Türkiye'de kullanılan resmi plaka türüdür. Yeşil plakaya trafikte ayrıcalıklar tanınır. Bu plakayı konsoloslukta görev yapan diplomatlar ve idari personeller kullanabilir. Yeşil plakanın avantajlarından birisi de ülke sınırlarında geçişi kolaylaştırmasıdır. İletişimin daha etkili olmasını sağlar.
5.02.2024 Gündem
AUZEF harf notları ne zaman açıklanacak 2024? AUZEF DD geçer mi, CC, DC geçer not mu? AUZEF harf notları ne zaman açıklanacak 2024?
AUZEF harf notları ne zaman açıklanacak 2024? AUZEF DD geçer mi, CC, DC geçer not mu? AUZEF harf notları ne zaman açıklanacak 2024? AUZEF harf notları ne zaman açıklanacak 2024? AUZEF harf notları karşılığı ile ilgili aramalar arttı. AUZFE sınav sonuçları açıklandı. Sınav sonuçları sonrasında ise AUZEF harf notu öğrenmek için öğrenciler sık sık AUZEF sistemine girmeye başladı. CC, DD, DC'nin geçip geçmediği AUZEF harf notunun karşılığının ne olduğu sorgulanıyor. Peki, AUZEF harf notları açıklandı mı, AUZEF DD geçer mi, CC, DC geçer mi? CC geçer not mu, CC, DD kaç puan?
16.01.2024 Eğitim
Elena Clemente kimdir? MasterChef konuğu İtalya Başkonsolosu kaç yaşında, evli mi?
Elena Clemente kimdir? MasterChef konuğu İtalya Başkonsolosu kaç yaşında, evli mi? MasterChef konuğu İtalya Başkonsolosu Elena Clemente kimdir, kaç yaşında, evli mi?  İtalya İstanbul Başkonsolosu Elena Clemente MasterChef All Star'a konuk oldu. İtalyan Mutfağı Haftası'na özel İtalyan yemekleri programda yapılacak. Peki, İtalya İstanbul Başkonsolosu Elena Clemente kimdir, kaç yaşında?
16.11.2023 Televizyon
İsrail'in hastane katliamı Türkiye'yi ayağa kaldırdı!
İsrail'in hastane katliamı Türkiye'yi ayağa kaldırdı! İsrail'in Gazze'de sivilleri öldürmesine ABD ve Avrupa sessiz kalırken, İsrail savaş uçaklarının bir hastaneyi bombalaması dünyayı şok etti. İstanbul ve Ankara başta olmak üzere birçok sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar, İsrail'in Gazze'de hastaneye düzenlediği ve 500'den fazla kişinin hayatını kaybettiği saldırıyı lanetledi. ABD'nin Kürecik Radar Üssü önünde de toplanan vatandaşlar saldırıya tepki gösterdi. İstanbul Valiliği dün akşam İsrail Başkonsolosluğu önünde yapılan protesto eylemleri ile ilgili basın açıklaması yaptı. Yazılı olarak yapılan açıklamada protesto eylemleri sırasında kalp krizi geçiren bir kişinin hayatını kaybettiği, olaylarda taşkınlık çıkaran 5 kişinin ise gözaltına alındığı ifadelerine yer verildi. Açıklamada ayrıca 43'ü polis 63 kişinin de yaralandığı belirtildi.
18.10.2023 Gündem
Dışişleri Bakanlığı'ndan İsrail ve Filistin’deki Türk vatandaşları için uyarı
Dışişleri Bakanlığı'ndan İsrail ve Filistin’deki Türk vatandaşları için uyarı Dışişleri Bakanlığı, İsrail ve Filistin’deki Türk vatandaşlarına uyarıda bulunarak, "Vatandaşlarımızın güvenli kapalı alanlarda kalmaya devam etmeleri yararlı olacaktır" açıklamasını yaptı.
7.10.2023 Gündem
Suudi Arabistan Bayrağı Anlamı Nedir? Suudi Arabistan Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor?
Suudi Arabistan Bayrağı Anlamı Nedir? Suudi Arabistan Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor? Suudi Arabistan Asya kıtasında bulunan bir ülkedir. Suudi Arabistan Birleşik Arap Emirlikleri, Irak, Ürdün, Yemen ve Umman ile komşudur. 
15.09.2023 Eğitim
Pasarofça Antlaşması Özeti Ve Önemi... Pasarofça Antlaşması Tarihi Ve Maddeleri...
Pasarofça Antlaşması Özeti Ve Önemi... Pasarofça Antlaşması Tarihi Ve Maddeleri... Osmanlı Devleti'nin dünya siyasetinde uzun yıllar etkin bir rol oynamış olduğu bilinir. Tabi bu yüzden devletin sıkça antlaşmalar imza attığı görülmüştür. Bazı antlaşmalar Osmanlı Devleti'nin yararına olurken bazıları ise zararına olmuştur. Tarihe baktığımız zaman Osmanlı'nın imzaladığı antlaşmalar arasında Pasarofça'da bulunur. Pasarofça Antlaşması'nın Osmanlı açısından olumsuz sonuçlar doğurmuş olduğunu söyleyebiliriz.
14.09.2023 Eğitim
Bakan Yerlikaya kritik rakamı duyurdu! 1 ayda 21 bin düzensiz göçmen sınır dışı edildi
Bakan Yerlikaya kritik rakamı duyurdu! 1 ayda 21 bin düzensiz göçmen sınır dışı edildi İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, düzensiz göçmenlerin tespitine yönelik İstanbul’da mobil göç noktaları kurduklarını hatırlatarak, son duruma ilişkin bilgileri paylaştı.
22.08.2023 Gündem
İzmir'deki İsveç Konsolosluğu'nda silahlı saldırı! Olayın detayları ortaya çıktı
İzmir'deki İsveç Konsolosluğu'nda silahlı saldırı! Olayın detayları ortaya çıktı İzmir'in Konak ilçesinde bulunan İsveç Konsolosluğu’nda silahlı saldırıya uğrayan konsolosluk çalışanı kadın yaralandı. Saldırının vize başvurusu talebi gerçekleştirilmeyen yabancı uyruklu şahıs tarafından yapıldığı öğrenildi.
1.08.2023 Gündem
Bakan Fidan, Çinli mevkidaşı Yi ile görüştü
Bakan Fidan, Çinli mevkidaşı Yi ile görüştü Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Çin Komünist Partisi (ÇKP) Merkez Komitesi Politbüro Üyesi, Dışişleri Merkez Komisyonu Direktörü ve Dışişleri Bakanı Wang Yi ile görüştü.
26.07.2023 Gündem
Salih Mutlu Şen kimdir? Yeni Mısır Büyükelçisi kim, 10 yıl sonra Mısır'a atanan Salih Mutlu Şen hangi görevlerde yer aldı? Salih Mutlu Şen’in biyografisi…
Salih Mutlu Şen kimdir? Yeni Mısır Büyükelçisi kim, 10 yıl sonra Mısır'a atanan Salih Mutlu Şen hangi görevlerde yer aldı? Salih Mutlu Şen’in biyografisi… Büyükelçi atamalarına ilişkin karar, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlandı. Mısır Arap Cumhuriyeti nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliğine Salih Mutlu Şen atandı. Salih Mutlu Şen kimdir? Yeni Mısır büyükelçisi Salih Mutlu Şen’in biyografisi…
22.07.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı! Büyükelçi atamaları Resmi Gazete'de
Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı! Büyükelçi atamaları Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla bazı büyükelçilerin atanmasına ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlandı.
22.07.2023 Gündem
Türkiye ile KKTC arasında iki anlaşma imzalandı
Türkiye ile KKTC arasında iki anlaşma imzalandı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın KKTC ziyareti sırasında iki anlaşmaya imza atıldı.
20.07.2023 Gündem
Noter, pasaport ve vize harçlarında yüzde 50 artış
Noter, pasaport ve vize harçlarında yüzde 50 artış Resmi Gazete yayımlanan karara göre; 492 Sayılı Harçlar Kanunu'na bağlı tarifelerde yer alan maktu harç tutarlarında artış yaşandı.
7.07.2023 Gündem
Paris Büyükelçiliğinden Fransa için seyahat uyarısı
Paris Büyükelçiliğinden Fransa için seyahat uyarısı Türkiye'nin Paris Büyükelçiliği, Fransa'da bulunan Türk vatandaşları veya buraya seyahat edeceklerin, ülke geneline yayılan şiddet eylemlerine karşı dikkatli olmalarını istedi.
1.07.2023 Dünya
Komşu vahşeti! Aileye ateş açtı, 11 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti
Komşu vahşeti! Aileye ateş açtı, 11 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti Fransa’da evinin bahçesinde oyun oynayan 11 yaşındaki kız çocuğu, komşusunun av tüfeğiyle ateş açması sonucu hayatını kaybetti.
12.06.2023 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Konsolosluk ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki konsolosluk haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.