Gazete Vatan Logo

Hz. Sare kimdir? Hz. Sare kaç yaşında anne olmuştur?

Hz. Sare, Hz. İbrahim'in eşidir. Sare, İbranice bir isim olmakla beraber Sarah isminden gelir. Peki, Hz. Sare kimdir? Hz. Sare kaç yaşında anne olmuştur? İşte Hz. Sare hakkında bilgiler…

Hz. Sare kimdir? Hz. Sare kaç yaşında anne olmuştur?

Önceki dönemlerde Saray olan bu isim sonrasında Sarah olarak değiştirilmiş bir isimdir. Saray ismi prensesim anlamına gelirken Sarah isminin anlamı ise insanlığın prensesi demektir. Sare ismi de Hz. Sare yani Hz. İbrahim'in eşinden gelmektedir.

HZ. SARE KİMDİR?

Hz. İbrahim, Nemrut'un ateşinden kurtulmuş ve Babil'den ayrıldıktan sonra da Mısır'a geçmiştir. Bu bölgede Hz. Sare'nin güzelliğine herkes aşık olduğu gibi Mısır'ın o dönemdeki firavunu olan Senan bin Ulvan da aşık olmuştur. Fakat Hz. Sare'ye yaklaştığı her zaman elleri tutulmuştur ve nefesi de kesildiğinden sara hastalığına yakalanmıştır.

Hz. Sare 75 yaşına geldiğinde bile hala bir çocuğu olmamıştır. Bunun üzerine de cariyesi olan Hacer'i eşine verir ve bu sayede Hz. Sare'nin İshak ismindeki oğlu dünyaya gelir. Hz. Sare, güzel olması, misafirperver olması ve dindar kişiliği ile tanınmaktadır.

HZ. SARE KAÇ YAŞINDA ANNE OLMUŞTUR?

Hz. Sare'nin 75 yaşına gelmesine rağmen hala bir çocuğu olmamıştır ve durum kendisini rahatsız etmeye başlamıştır. Bunun üzerine cariyesi Hacer'i eşine vermiştir ve çocuğunun olmasını istemiştir. Sonrasında da Hz. Sare'nin İshak ismindeki oğlu dünyaya gelmiştir ve bu sayede Hz. Sare 75 yaşında anne olmuştur.

Haberin Devamı

HZ. SARE'NİN HAYATI VE ÖZELLİKLERİ NELERDİR?

Hadislere bakıldığında Hz. Sare'nin Hz. İbrahim ile beraber Mısır'a gitmesinden sık sık bahsedildiği görülür. Şehre güzel bir kadın geldiğinin haberi kısa süre içinde herkes yayıldığı gibi krala da bu haberin gittiği bilinmektedir. Kral da bu haberi alınca Hz. İbrahim krala giderek Hz. Sare'nin kendisinin kardeşi olduğunu söylemiştir. Kral bunun üzerinde Hz. Sare ile beraber olmak istediğini ve ona sahip olmak istediğini söyleyince Hz. Sare abdest almış ve bunun olmaması için Allah'a (CC) dua etmiştir.

Bunun üzerine de Hz. Sare'nin duası kabul olmuş ve nefesi kesilerek boğulmuş sonrasında ise hayatını kaybetmiştir. Kral her defasında, Hz. Sare'ye her yaklaşmak ve onunla beraber olmak istediğinde aynı şey olduğundan Hz. Sare'nin geri gönderilmesini istediği bilinir.

Haberin Devamı

HZ. SARE NASIL BİRİDİR?

Kur'an da ve sünnette, Hz. Sare her zaman iffetini koruma ve eşine her zaman destek olma konularında örnek gösterilen bir kimse olmuştur. Sare validemiz Hz. İbrahim'in eşi, aynı zamanda Hz. İshak'ın da annesidir. Hz. Sare gittiği ve bulunduğu her yerde güzelliği ile herkesin dikkatini çeken biri olmuştur. Hz. Sare, güzel ahlaklı ve iyi huylu biri olmuştur. Uzun süre çocuğu olmadığı için 75 yaşını aştığı zaman en azından eşinin bir çocuk sahibi olması için cariyesinden bir çocuğu olmasını istemiştir. Hz. Sare eşini bu derece düşünen ve kendinden fedakarlık eden biri olarak bilinir. Allah (CC) Hz. Sare'ye bu özelliklerinden dolayı ödül olarak meleker vasıtası ile O'na peygamber olacak bir evlat müjdesi vermiştir.