Ukrayna'da son dakika gelişmesi! Azovstal'dan tüm kadın, çocuk ve yaşlılar tahliye edildi
Ukrayna'da son dakika gelişmesi! Azovstal'dan tüm kadın, çocuk ve yaşlılar tahliye edildi Ukrayna, Rus ordusunun işgal ettiğini açıkladığı Azovstal Demir Çelik Fabrikası'nda mahsur kalanlarla ilgili yeni bir gelişmeyi duyurdu. Ukrayna Başbakan Yardımcısı İrina Vereşuk, "Bütün kadınlar, çocuklar ve yaşlılar Azovstal fabrikasından tahliye edildi" dedi. Fabrikada en az 20 çocuğun olduğu; gıda ve suyun hızla azaldığı belirtiliyordu.
7.05.2022 Dünya
Ukrayna Başbakan Yardımcısı Vereşuk: Azovstal fabrikasından 50 sivil tahliye edildi
Ukrayna Başbakan Yardımcısı Vereşuk: Azovstal fabrikasından 50 sivil tahliye edildi Ukrayna Başbakan Yardımcısı İrina Vereşuk, “Mariupol’deki Azovstal çelik fabrikasından aralarında kadın, çocuk ve yaşlıların bulunduğu en az 50 sivil başarıyla tahliye edildi” dedi.
6.05.2022 Dünya
Rusya Savunma Bakanlığı: Azovstal'dan insani koridor açıldı
Rusya Savunma Bakanlığı: Azovstal'dan insani koridor açıldı Rusya, kuşatma altındaki Mariupol kentinde sivillerin de bulunduğu Azovstal demir çelik fabrikasından insani koridor açıldığını, ayrılmak isteyen sivillere herhangi bir şekilde engel olunmayacağını duyurdu.
25.04.2022 Dünya
Ukrayna Başbakan Yardımcısı Vereşuk: Bugün insani koridorlar açılmayacak
Ukrayna Başbakan Yardımcısı Vereşuk: Bugün insani koridorlar açılmayacak Ukrayna Başbakan Yardımcısı İrina Vereşuk, Ukrayna'dan sivillerin tahliye edileceği insani koridorların "tehlike" nedeniyle bugün açılmayacağını duyurdu.
22.04.2022 Dünya
Ukrayna Başbakan Yardımcısı Vereşuktan Azovstal açıklaması
Ukrayna Başbakan Yardımcısı Vereşuktan Azovstal açıklaması Ukrayna Başbakan Yardımcısı İrina Vereşuk, Azovstal demir çelik fabrikasındaki sivillerin acilen bölgeden tahliye edilmesi gerektiğini belirtti.
21.04.2022 Dünya
Mariupol'da insani koridor açılıyor
Mariupol'da insani koridor açılıyor Ukrayna Başbakan Yardımcısı İrina Vereşuk, Mariupol kentinden Zaporijya'ya insani koridor açılacağını duyurdu.
20.04.2022 Dünya
Mariupol'ün son hali savaşın izlerini taşıyor
Mariupol'ün son hali savaşın izlerini taşıyor Rus saldırılarının ardından Ukrayna'nın Mariupol kentinde savaşın ağır izleri görüntülenmeye devam ediyor.
19.04.2022 Dünya
Ukrayna-Rusya savaşıyla ilgili son dakika açıklaması: Savaş uzun ve zor geçebilir
Ukrayna-Rusya savaşıyla ilgili son dakika açıklaması: Savaş uzun ve zor geçebilir Ukrayna Başbakan Yardımcısı İrina Vereşuk, Ukraynalı siyasilere seslenerek, “Savaş düşündüğümüzden de uzun ve zor geçebilir” dedi.
10.04.2022 Dünya
Ukrayna'da 7 ayrı insani koridor oluşturulacak
Ukrayna'da 7 ayrı insani koridor oluşturulacak Ukrayna Başbakan Yardımcısı İrina Vereşuk, ülkede insani yardımların ulaşması ve ayrılmak isteyenlerin geçişinin kolaylaştırılması için 7 ayrı insani koridorun bugün oluşturulacağını belirtti.
5.04.2022 Dünya
Mariupol'deki yıkım havadan görüntülendi
Mariupol'deki yıkım havadan görüntülendi Ukrayna’nın doğusunda bulunan ve büyük bir bölümü yok olan Mariupol kenti havadan görüntülendi.
5.04.2022 Dünya
Ukrayna Başbakan Yardımcısı Vereşuk: Mariupol'e tahliye için 45 otobüs gönderiyoruz
Ukrayna Başbakan Yardımcısı Vereşuk: Mariupol'e tahliye için 45 otobüs gönderiyoruz Ukrayna Başbakan Yardımcısı İrina Vereşuk, insani yardım sağlanması ve mahsur kalan sivillerin tahliyesi için ateşkes kararı alınan Mariupol'e 45 otobüs gönderildiğini açıkladı.
31.03.2022 Dünya
Rusya - Ukrayna savaşında son dakika haberleri... Rusya Kiev'e bomba yağdırdı! Karadeniz'de arka arkaya patlamalar meydana geldi...
Rusya - Ukrayna savaşında son dakika haberleri... Rusya Kiev'e bomba yağdırdı! Karadeniz'de arka arkaya patlamalar meydana geldi... Ukrayna ile Rusya arasındaki savaşta 26. güne girildi. Çatışma bölgesinden yeni haberler gelmeye devam ediyor. Ukrayna Başsavcılığı, Rusya’nın saldırılarında 115 çocuğun hayatını kaybettiği belirtti. Kiev'e gerçekleştirilen saldırılarda can kaybının 8’e yükseldiği bildirildi. Ukrayna'nın Odessa kenti güne siren sesleriyle uyandı. Başkent Kiev’de hava savunma sistemleri devreye girdi. Rusya'nın Karadeniz Filosu komutan yardımcısının Ukrayna birlikleri tarafından öldürüldüğü Moskova tarafından doğrulandı. Sumy'den ise son derece korkutucu bir haber geldi.
21.03.2022 Dünya
Ukrayna: Silahları teslim etmekten söz edemeyiz
Ukrayna: Silahları teslim etmekten söz edemeyiz  Ukrayna Başbakan Yardımcısı İrina Vereşuk, Rusya Savunma Bakanlığı’nın Mariupol’de kendilerine karşı direnen Ukrayna askerlerine ve savaşan gruplara silah bırakma çağrısına ret cevabı vererek, "Silahları teslim etmekten söz edemeyiz" dedi.
21.03.2022 Dünya
Rusya - Ukrayna savaşında son dakika gelişmesi... Rusya'nın kaybı belli oldu! 14 bin 700 Rus askeri...
Rusya - Ukrayna savaşında son dakika gelişmesi... Rusya'nın kaybı belli oldu! 14 bin 700 Rus askeri... Ukrayna ile Rusya arasındaki savaşta 25. güne girildi. Savaş bölgesinde yaşananlar tüm dünya tarafından korku ve endişe ile takip ediliyor. Rusya'nın Ukrayna'nın deniz üssüne saldırısı dünyada şok etkisi yarattı. ABD'nin Ukrayna'ya yardım miktarı 1 milyar dolara ulaştı. Kiev'e gönderilecek askeri destek paketinin içinde İHA'lar, Stinger füzeler ve daha pek çok mühimmat ve silah bulunuyor. Rusya Ukrayna savaşında Kinjal füzelerini ilk kez kullandığını duyurdu. Ukrayna, Azak Denizi’ne bağlantısını kaybetti.
20.03.2022 Dünya
Ukrayna - Rusya savaşında son dakika haberleri... İngiltere Savunma Bakanlığı duyurdu: Rus ordusunun ilerleyişi durdu...
Ukrayna - Rusya savaşında son dakika haberleri... İngiltere Savunma Bakanlığı duyurdu: Rus ordusunun ilerleyişi durdu... Ukrayna ile Rusya arasındaki kanlı savaşta 23. güne girildi. Rusya'nın Harkiv kentindeki Barabashovo pazarın saatler sonra bir kez daha hedef aldığı açıklandı.İngiltere Savunma Bakanlığı, Rus güçlerinin Ukrayna’daki saldırı gücünü korumakta zorlandığını açıkladı. Rusya'ya karşı bir dizi yaptırım kararı alan ABD Başkanı Biden bugün Çinli mevkidaşı ile kritik bir görüşme gerçekleştirecek. ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Biden'ın yarınki görüşmede Çin Devlet Başkanı Şi'ye "Rusya'ya askeri destek vermesi durumunda bunun karşılığı olacağı" uyarısında bulunacağını söyledi.
19.03.2022 Dünya
Rusya - Ukrayna savaşında son dakika gelişmeleri! Yaptığı eylemle Rusya'ya damga vurmuştu cezası belli oldu
Rusya - Ukrayna savaşında son dakika gelişmeleri! Yaptığı eylemle Rusya'ya damga vurmuştu cezası belli oldu Ukrayna ile Rusya arasındaki savaşta 20. güne girildi. İşgal edilen Ukrayna topraklarında çatışmalar ve bombalamalar devam ediyor. Rusya'dan ABD'ye üst düzey misilleme geldi. Joe Biden, Dışişleri Bakanı Antony Blinken ve CIA Direktörü William Burns dahil 13 ABD'li yetkilinin yaptırım listesine alındığını açıklandı. Ukrayna'nın güney komşusu Romanya'ya bir Orlan-10 drone'u düştü. Ukrayna'ya işgalin başlangıcından bu yana en üst düzey ziyaret gerçekleşiyor, Çekya, Polonya ve Slovenya başbakanları Kiev'de Zelenskiy ile buluşacak. Ukrayna lideri, Kiev'in muhtemel NATO üyeliğine ilişkin en karamsar açıklamasını yaptı. Rusya’da yayın yapan Kanal 1’de canlı yayın sırasında savaş karşıtı pankart açan editör Marina Ovsyannikov, gözaltına alınmasının ardından sorgusunun 14 saatten fazla sürdüğünü ifade ederken, editörün 30 bin ruble para cezasına çarptırıldığı aktarıldı.
15.03.2022 Dünya
Ukrayna Başbakan Yardımcısı Vereşuk: İnsani yardım konvoyuna yapılan engelleri kaldırmaya çalışacağız
Ukrayna Başbakan Yardımcısı Vereşuk: İnsani yardım konvoyuna yapılan engelleri kaldırmaya çalışacağız Ukrayna Başbakan Yardımcısı İrina Vereşuk bugün yapılacak tahliyelere ilişkin bilgi vererek, “İnsani yardım konvoyuna yapılan engelleri kaldırmaya çalışacağız” dedi.
14.03.2022 Dünya
Rusya-Ukrayna savaşında son dakika! Avrupa kırmızı alarma geçti: Rusya NATO'nun dibindeki üssü vurdu...
Rusya-Ukrayna savaşında son dakika! Avrupa kırmızı alarma geçti: Rusya NATO'nun dibindeki üssü vurdu... Ukrayna, Rus ordusuna direnmeye devam ederken bölgede sıcak gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. ABD, Rusya'nın büyük kayıplar verdikten sonra Ukrayna'yı işgalinde Çin'den silah ve yardım istediğini iddia etti. Rusya ile Ukrayna arasındaki müzakerelerin 4'üncü turu çevrim içi başladı. Moskova'nın askeri üsse gerçekleştirdiği füze saldırısı Polonya'da paniğe sebep oldu.
14.03.2022 Dünya
Ukrayna Başbakan Yardımcısı İrina Vereşuk: Bugün 140 binden fazla insan tahliye edildi
Ukrayna Başbakan Yardımcısı İrina Vereşuk: Bugün 140 binden fazla insan tahliye edildi Ukrayna Başbakan Yardımcısı İrina Vereşuk, 140 binden fazla kişinin tahliye edildiğini aktararak, yardım konvoyunun Rus hava saldırısı nedeniyle Mariupol’e ulaşamadığını ifade etti.
13.03.2022 Dünya
Rusya-Ukrayna savaşında son dakika gelişmesi! Dünyaya duyurdular, savaş bitiyor mu? Müzakerelerle ilgili flaş açıklama...
Rusya-Ukrayna savaşında son dakika gelişmesi! Dünyaya duyurdular, savaş bitiyor mu? Müzakerelerle ilgili flaş açıklama... Rusya-Ukrayna savaşında bölgeden çatışma haberleri gelmeye devam ediyor. Rus işgalciler, bu sabah Polonya sınırının dibindeki bir Ukrayna askeri üssüne füzeler ateşledi. Polonya sınırına yalnızca 10 kilometre mesafedeki üste NATO tarafından Ukraynalılara eğitim verilen Uluslararası Barış ve Güvenlik Merkezi bulunuyordu. Ukraynalı yetkililer NATO'nun kullandığı eğitim üssünün vurulduğunu doğruladı, yerel yöneticiler can kaybının 35'e yükseldiğini bildiriyor. Savaşı durdurmak için masaya oturan Kiev ve Moskova yönetimlerinden gün içinde arka arkaya açıklamalar geldi. ABD ise yaptığı açıklamada Rusya'ya uyarıda bulundu ve NATO'nun 5’inci maddesini hatırlattı. İşte Rusya-Ukrayna savaşında son dakika gelişmeleri...
13.03.2022 Dünya
Rusya-Ukrayna savaşında son dakika gelişmeleri! Putin çok kızdı 8 generali kovdu...
Rusya-Ukrayna savaşında son dakika gelişmeleri! Putin çok kızdı 8 generali kovdu... Ukrayna ile Rusya arasındaki savaşta 16. güne girildi. Çatışmaların eksik olmadığı bölgeden son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Dnipro kentine hava saldırısı düzenlendi. Bir anaokulu ve bir apartman vurulurken bir ayakkabı fabrikası yerle bir oldu. Kremlin'den gelen flaş açıklamaya göre Putin Zelenski ile görüşmeye hazır olduğunu bildirdi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin "Rusya-Ukrayna müzakere sürecinde bazı olumlu gelişmeler oluyor" açıklamasını yaparken Putin'in çatışmanın başlangıcından bu yana 'yaklaşık sekiz' Rus komutanı görevden aldığı duyuruldu...
11.03.2022 Dünya

Benzer Haber Etiketleri